Afera dodatki. Kriminalist prostodušno priznal Metki Tekavčič: to je začela politika in to lahko ustavi samo politika!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-25 ob 07:21:34

Včeraj se je začel sodni proces proti nekdanjemu ministru za finance Dušanu Mramorju, dekanji Ekonomske fakultete v Ljubljani in vidni članici Socialnih demokratov Metki Tekavčič ter dvema nekdanjima prodekanjama te fakultete, Poloni Domadenik in Mojci Indihar Štemberger, zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja zloglasnih "dodatkov za stalno pripravljenost". Na predobravnavnem roku pred ljubljanskim okrožnim sodiščem so se vsi štirje izrekli za nedolžne, proces se torej še začenja, resnično ozadje tega procesa pa so politični obračuni.

ZNEBITI SE MRAMORJA. OPRAVI BORIS KOPRIVNIKAR ...

Še natančneje, šlo je za velik spopad znotraj SMC in za odstranitev takrat menda "premočnega" finančnega ministra Mramorja, sicer ministra v kvoti SMC, ne pa tudi člana Cerarjeve stranke:

- Spomnimo: Dušan Mramor je kot minister za finance "nepričakovano" odstopil 13. julija 2016. Skupaj s tedanjim državnim sekretarjem Metodom Dragonjo, ki pa je zdaj že spet državni sekretar. Mramor je uradno odstopil zaradi bolezni in res je, da je (bil) hudo bolan. Toda hkrati je šlo za politični obračun, in če tega obračuna ne bi bilo, bi Dušan Mramor zelo verjetno takrat še ostal finančni minister.

... ODOBRI PA MIRO CERAR IN HKRATI REŠI MAJO MAKOVEC BRENČIČ

- Operacijo zoper Dušana Mramorja sta vrhunsko izpeljala tedanji minister za javno upravo, podpredsednik vlade in tudi podpredsednik SMC Boris Koprivnikar in direktorica inšpektorata za javni sektor Lidija Apohal Vučković, ki je celotno uradno gradivo, pripravljeno za objavo, predala novinarkama časopisa Delo Tini Kristan in Anuški Delić. Koprivnikarju in Apohal Vučkovićevi sta pomagala še inšpektor Milan Pirman in visoki uradnik ministrstva za javno upravo Marko Stopar, ki je takoj po izbruhu afere na podlagi sklepa Cerarjeve vlade tudi napredoval (faksimile sklepa vlade spodaj), za kar je osebno poskrbel njegov šef Boris Koprivnikar:

- Politični obračun z Mramorjem je odobril tedanji predsednik vlade Miro Cerar, zanj pa je vedel vsaj še tedanji in aktualni minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

- Miro Cerar je tudi poskrbel, da Koprivnikarjeva črna operacija ni zajela tedanje ministrice iz kvote SMC za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič, čeprav je bila prej tudi ona prodekanja Ekonomske fakultete in je tudi sama prejemala dodatke za stalno pripravljenost.

KMALU PO AFERI:

- Po izbruhu afere sta obe novinarki, ki sta o tem pisali, zapustili Delo. Tina Kristan je bila direktno odpuščena, Anuška Delića pa je - sicer precej kasneje - odšla kakor "sporazumno".

- Borisa Koprivnikarja je, spomnimo, oktobra lani popolnoma odnesla afera s frekvencami (vir), Lidija Apohal Vučković pa je še vedno tam, kjer je bila.

- Med policijskimi zaslišanji profesorjev in osebja na Ekonomski fakulteti je po dosedanjih informacijah Tekavčičevo namočil samo nesojeni guverner Banke Slovenije Jože P. Damijan.

- Ljubljanski kriminalist (ime in priimek je znan avtorju teh vrstic), ki je zasliševal dekanjo Metko Tekavčič, ji je kar sam priznal, da je ta kazenski postopek sprožila politika in samo politika ga lahko tudi ustavi.

PREBLIZU KUČANA?!

- Hja, in mogoče se bo na koncu tudi res tako zgodilo. Da bo politika te sodne procese tako ali drugače ustavila. Zakaj? Ker je med obtoženimi, čeprav ta obtožnica še ni pravnomočna, tudi gospa Gabi Čačinovič Vogrinčič, nekdanja dekanja ljubljanske Fakultete za socialno delo, sicer pa žena Geze Vogrinčiča, profesorja in tesnega prijatelja ter običajnega spremljevalca Milana Kučana (večinski mediji o njej sicer še niso poročali), ki je - Geza Vogrinčič namreč - zaradi tega menda "ponorel" ...

Obtoženka z Milanom Kučanom (ze leve proti desni): Gabi Čačinovič Vogrinčič, Štefka Kučan, Kučan in Geza Vogrinčič. Obtoženka z Milanom Kučanom (z leve proti desni): Gabi Čačinovič Vogrinčič, Štefka Kučan, Kučan in Geza Vogrinčič. Slednji naj bi zaradi obtožbe zoper ženo "ponorel" ...

DOMALA NEVERJETNO, AMPAK JE RES: 

DODATKI ZA STALNO PRIPRAVLJENOST SE "VSEM DRUGIM" ŠE VEDNO IZPLAČUJEJO! 

- In kar je najbolj neverjetno, domala znanstvena fantastika, pa to ni, saj je res: medtem ko Mramorju, Tekavčičevi in še dvema danes sodijo zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja dodatkov na stalno pripravljenost, se ti isti dodatki za stalno pripravljenost "vsem drugim" po javni upravi še vedno mirno izplačujejo. Celo tistim, ki so afero začeli ter spravili v javnost, in celo tistim, ki zdaj sodijo???!!!

Vsi ti podatki so celo javno dostopni - vir, lahko pa si jih - recimo za oktober 2018, ko so si samo na ministrstvu za javno upravo, kjer so začeli obračun z Dušanom Mramorjem, izplačali več kot 11 tisoč evrov - pogledate tukaj:

Dodatki za stalno pripravljenost - izplačano oktobra 2018.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
borut rojc
6
Jan 25, 2019
Res je abotno prepirati se o tem, ali je nekdo prevažal svojo trobento v službenem avtomobilu ali ne, če se vsak dan znova izkazuje, kako država deluje, njen mafijski ustroj v bistvu. Vsi ti šolniki s stalno pripravljenostjo so prevaranti. Pika. Tu gre za odtujevanje, navadno krajo davkoplačevalskega denarja. Potemtakem je tudi hitro jasno, kakšen finančni minister je bil ta možakar z golšo, če se okorišča na tako primitiven način. Tekavčičeva, verjamem, da potrebuje tudi kakšen obrok hane več na dan, Brenčičeva bi za denar naredila vse, ampak tako to ne gre. Vsi, blizu državnega korita, si jemljejo več, zakaj si ne bi tudi oni. S tem se branijo. Gre za privilegiran ceh, ki v bistvu sestavlja vlade zadnjega obdobja, zato si verjetno le zaračunavajo provizije... Še bolj nizkotno in pod mejo človeškega razuma gredo privilegiji tzv. borcev tzv NOB-ja, ki gredo iz roda v rod. Naj me nek pravnik razsvetli, kako je to mogoče, po katerem členu, zakonu ali ustavni pravici? To je norost. Gre dejansko za najbolje plačane morilce v človeški zgodovini, ki nikoli ne bodo polačani ali izplačani. Ubijajo pa ljudi tudi šolniki z vsakim takšnim nezakonitim dodatkom, ki sede na njihov račun. Zmanjka potem v zdravstvu, na področju socialnega varstva in še kje. Tega Mramorju, Tekavčičevi ali Brenčičevi ni mogoče razložiti. Prej papigi, ki jo imate doma.
#4
abram1b2 Cej
3
Jan 25, 2019
Vsem zajedavcem je skupno, da živijo na račun gostitelja: zajedavec ima korist, gostitelj pa škodo. Glede na način zajedanja ločimo zunanje in notranje zajedavce. Vir: internet Vsak si lahko sam ustvari sliko o slovenskih zajedavcih,ki siromašijo slovensko narodno drevo.
#3
Aton EU
1
Jan 25, 2019
> Tina Kristan je bila direktno odpuščena, Anuška Delića pa je odšla kakor "sporazumno".
Tako se dela v diktaturi. Tu pa Bojan kar nekaj piše pa sploh Geza ni odobril. Še dobro, da gre za rumeni internet...
#2
abram1b2 Cej
4
Jan 25, 2019
Vsi vpleteni so sami degradiranci.Degradirana je v Slovenijo popolnoma vsaka veja javnega sektorja.Problem sta etika in morala ter neuravnovešenost teh ljudi.Kogar koli prebereš v tej aferi lahko zaključiš vsesplošno degradiranost.Korito je za te degradirane egocentrike še vedno polno,da lahko žrejo in kradejo po mili volji.Kaj si te kvazi intelektualci,ki so v resnici avtoritativni papagaji in plagiatorji tujega znanja sploh umišljajo? Ali oni mislijo,da koga kaj naučijo? Oni proizvajajo /po večini/ samo nove intelektualne degradirance in papagaje.KDO JIH BO USTAVIL? Nihče ,ker svojo strokovnost poveličujejo do te mere,da ostane samo še ultimativni pediestal njihovih bedarij,pohlepa,samovšečnosti in egocentričnosti ,ki je v resnici povzročil intelektualni propad Slovenije.Takšna je slika intelektualnega siromaštva v Sloveniji,zato tudi nobenega oprijemljivega napredovanja naše Slovenije ni,je samo še nazadovanje.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-25 07:21:34 (Jan 25, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kleptomanstvo slovenske politike. Vlada sporoča državljanom: Zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
Skobe je padel, novi tarči LMŠ sta Jamnik in Petrol. Božič pa ne bo šef uprave SDH, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Zadišalo po odstopu Marjana Šarca! Ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na Pop TV in ali je predsednik vlade vedel?!
#Šarecgate: Hrvati hoteli preprečiti imenovanje Petriča in mi smo jim podarili Sekolca. So nam tudi Tolja - podtaknili?!
Čistilec, ki je postal nepreviden
Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
3. dan vojne. Dobili politične dokaze, da so Hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!
Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(218)
desus
(71)
Vlada
(65)
sds
(63)
LDS
(59)
večer
(42)
sdh
(41)
pop tv
(40)
Zares
(39)
levica
(28)
sova
(21)
DUTB
(21)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
furs
(14)
Petrol
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
OVS
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Hit
(6)
udba
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
KKR
(5)
IDS
(4)
CME
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
šoa
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)