Afera Vilfanovi davki. RTV, kabinet predsednika vlade in državni sekretar se branijo z molkom in računajo na poslušne medije!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-10 ob 06:33:57

Po našem včerajšnjem razkritju (vir), da je državna RTV Slovenija politiku Petru Vilfanu (DeSUS), ko je bil še poslanec, komentiranje košarke plačevala prek neznanih storitev na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan, so se glavni akterji afere "Vilfanovi davki" zavili v medijski molk. Javni zavod RTV Slovenija, ki se je na tak način znašel tudi v prekršku, še vedno molči, naša vprašanja, povezana s plačili Petru Vilfanu in poslana vodstvu RTVS, ostajajo brez odgovora, molči tudi kabinet predsednika vlade Marjana Šarca, kjer je Vilfan že nekaj dni zaposlen kot državni sekretar, tiho pa je tudi Vilfan, ki se je s pomočjo plačil RTV Slovenija - še kot poslanec treh različnih strank (Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek in DeSUS) - izognil polnemu plačilu davkov.

Gre za afero, neposredno povezano z denarjem davkoplačevalcev, in zaradi takšnih afer politiki v razvitih demokratičnih državah takoj odstopijo, tukaj pa vsi vpleteni, RTVS, Marjan Šarec in Peter Vilfan, preprosto čakajo, da afera mine. Branijo se z molkom, kot da bi bili na sodišču, pri tem pa - očitno uspešno - računajo tudi na pomoč poslušnih medijev, ki so prav tako tiho.

Tudi časnik Delo, denimo, kjer so včeraj slovesno praznovali 60. obletnico tega časopisa, in to v družbi politikov - slavnostni govornik je bil namreč predsednik državnega zbora in Socialnih demokratov Dejan Židan, ob aferi Vilfanovi davki uvidevno do vladajoče politike poslušno in ponižno molči. Povsem v skladu s ponosno predvajano izjavo nekdanjega direktorja Dela Jureta Apiha na včerajšnjem dogodku v Cankarjevem domu, da je bilo Delo "ustanovljeno z namenom promovirati oblast ..."

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
abram1b2 Cej
0
Jan 13, 2019
Slovenska politična mafija je hujša od siciljanske.Tu te en sam birokrat iz juge uniči v enem dnevu po naročilu teh komunajzerskih brezhrbetičnikov.Včeraj je ta jugovič še ovce pasel doma,danes vodijo že skoraj celotno Slovenijo,ker jim slovenski komunajzarji to omogočajo.
#5
ivan maček
4
Jan 10, 2019
Kako že gre tista od "pujčarja", (židana), uporabi razum in "ko jebe" račun...…...ne se polj čudit...……

"Show must go one"....
#4
lola titi
8
Jan 10, 2019
Branijo se z molkom,TAKO SE VEDNO BRANI MAFIJA.
kot da bi bili na sodišču,tam so VSI oproščeni, izločitev prisluhov, uničenju dokazov ali dobijo POGOJNO na krivosodju. Za politike in državne delavce – pogojna kazen NE bi smelo biti.
Dejan Židan, ob aferi Vilfanovi davki uvidevno do vladajoče politike poslušno in ponižno molči. Kaj pa naj pove NAKLADAČ, samo da ima njegov OLIGARH mir in hara po Sloveniji pri Darsu in državnih naročilih in državnih podjetjih.
#3
borut rojc
13
Jan 10, 2019
DELO. Promovirali so, to počnejo še dandanes, oblast zločina, kaznivih dejanj in prevar. Kriminal je bil in je še dandanes edini organizirani resor teh, ki so si prigrabili oblast.To so obeležili bogato, v velikem stilu. Sam predsednik partije v prvi vrsti neke, kakor proslave. Jutri vas bodo ti po telefonu ali preko kakšnega reveža na terenu, gnjavili,če bi se naročili na kakšno njihovih edicij. Naklada pada...No, če obstaja ta famozni prvi, predsednik vseh predsednikov, ki ga vidiš na vsaki pasji procesiji, pa mu ta država nikoli ni bila intimna opcija je lažje razumeti, zakaj tudi omenjeni Vilfan krade. Saj vsi kradejo. On ni pravnik ,je le košarkar, morda niti ne ve, kje je meja. Ni pa presegel gangstwerja, ki ga je politično ustvaril. Vilfan le utajuje davke, ne grozi pa dacarjem z umori in podobno. .Komunizem ni preferiral bistrih ljudi, nasprotno, takšne je režim celo preganjal. V tem kontekstu je težko pričakovati, da bo predsednik vlade, ki sam ni mogel izpeljati niti enačb v srednji šoli, naredil red in ukrepal zoper nepravilnosti. Ni težavno, kar je in kar bo še ukradel Vilfan, pač pa bolj skrbi kaj vse bo izmaknil Fakin v zdravstvu ter država sama sebi s prirejenimi javnimi razpisi in naročili. Za dobršen del osebkov na vladi bi prisegel pri Bogu, da niso čisti v glavi, a vseeno ne toliko zažagani, da ne bi znali stegovati roke po tujem in trošiti na lahek in nezakonit način pridobljenega denarja. Na koncu maratonci ne bodo tekli častnega kroga, pač pa obdavčili vse in vsakogar, da pokrijejo luknjo. Logika bedakov.
#2
abram1b2 Cej
9
Jan 10, 2019
Priskledniki vedno branijo prisklednika.!!V tej družini je to že tradicija, lahko bi rekli- kri ni voda.Kar se Janezek nauči, to Janezek zna !.Če nimaš hrbtenice imaš vedni upognjen hrbet,Bolj si podoben sluzasti jegulji bolje plavaš v slovenski politični mlakuži.Takšnih brezhrbteničnikov je v slovenski politiki nešteto,vrtni palček pa je njihov varuh.Slovenski mediji so vedno bili in bodo varuhi sistema ,ki trosijo meglo in laži o pošenosti slovenskih politikov . Po mojem sedi več bankrotiranih politikov v slovenskem DZ, kot je brezdomcev v glavnem Jugo mestu Slovenije.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-10 06:33:57 (Jan 10, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Tragedija ministrstva za kulturo (II.). Pismo ministra Prešička: Gre za nizkotne spletke zoper vodstvo ministrstva!
Tragedija ministrstva za kulturo. Priljubljeni uslužbenec storil samomor, ker naj bi ga minister zmerjal, žalil in poniževal.
Po razkritju afere: Arsenovič in Štandeker ne zanikata, policija pa uradno: Informacije imamo, naznanila še ni. KPK še molči.
Mariborski župan Arsenovič in njegov sodelavec Štandeker naj bi med preprodajo poslovne stavbe podkupila bančnike iz DBS?!
Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Sosedje sporočajo Borisu Kobalu: Kultura se ne začne v teatru, ampak doma. Zato naj svoje smeti odnaša tja, kamor sodijo!
Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!
Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.
Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(195)
desus
(71)
Vlada
(63)
sds
(59)
LDS
(57)
večer
(39)
sdh
(39)
Zares
(38)
pop tv
(34)
levica
(23)
DUTB
(17)
sova
(16)
2tir
(15)
DZS
(15)
nsi
(14)
btc
(13)
Petrol
(12)
npu
(11)
kpk
(11)
AKOS
(11)
2 tir
(11)
Odmevi
(11)
nlb
(11)
furs
(11)
teš 6
(10)
delo
(10)
dars
(8)
OVS
(8)
Hit
(6)
krka
(6)
Lek
(6)
SNS
(6)
Erar
(5)
Eles
(5)
udba
(5)
hse
(5)
sls
(5)
AMZS
(4)
IDS
(4)
Sava
(3)
SIJ
(3)
KKR
(3)
bmz
(3)
CME
(3)
Tv3
(3)
DRI
(3)
OKS
(3)
nba
(2)
sdv
(2)
ALDE
(2)
lnbp
(2)
NATO
(2)
FDV
(2)
ibm
(2)
trs
(2)
ACH
(2)
LMŠ
(2)
Ptuj
(2)
24ur
(2)
AUKN
(2)
CIA
(2)
arso
(2)
kpl
(2)
FIS
(1)
Hvar
(1)
E3
(1)
laž
(1)
IMI
(1)
Jož
(1)
FMR
(1)
bmw
(1)
vomo
(1)
Tam
(1)
BBO
(1)
FAM
(1)
Atim
(1)
ZaAB
(1)
Tito
(1)
VTB
(1)
CGP
(1)
lidl
(1)
ddv
(1)
SKEI
(1)
osho
(1)
ATVP
(1)
gurs
(1)
Ihta
(1)
FIBA
(1)
JLA
(1)
ZZB
(1)
Lady
(1)
BHP
(1)
SID
(1)
Irak
(1)
DVK
(1)
nuk
(1)
grki
(1)
sfrj
(1)
durs
(1)
Sato
(1)
sta
(1)
Lent
(1)
Jana
(1)
SCT
(1)
g20
(1)
Riko
(1)
sviz
(1)
NKBM
(1)
zdus
(1)
soz
(1)
trst
(1)
geto
(1)
Koto
(1)
UBS
(1)
GENI
(1)
vis
(1)
HSBC
(1)
UMAR
(1)
ww3
(1)
Koks
(1)
Iran
(1)
eu
(1)
a1
(1)
Nyon
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031