Peter Vilfan mimo davkov? Če je RTVS temu politiku plačevala komentiranje košarke na račun njegovega društva, je to problem!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-09 ob 06:15:54

Najprej. Nedavna postavitev Petra Vilfana, bivšega poslanca stranke DeSUS, Zavezništva Alenke Bratušek oziroma po novem Stranke Alenke Bratušek in Pozitivne Slovenije, za še sedmega (?!) državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca - pristojnega za šport, ni čisto nič drugega kot samo nova služba za - na zadnjih parlamentarnih volitvah - neizvoljenega politika. Jasno, na stroške davkoplačevalcev. Pri tem tudi ni prav nobene dodane vrednosti, niti na praktičnem mikro nivoju ne: Peter Vilfan se pač spozna samo na en šport, to je na košarko, je na smrt sprt z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, saj sploh ne govorita, in zato ne sme niti blizu ljubljanskega košarkarskega kluba Petrol - Olimpija, pa tudi na Olimpijskem komiteju Slovenije ga ne marajo. Večino svojega časa pa Peter Vilfan itak preživi po "kafičih" na ljubljanski tržnici, kjer v glavnem tračarijo čez športno sceno.

Pravzaprav je edina dodana vrednost nove Vilfanove službe po svoje žalostno spoznanje, kaj vse prenesejo slovenski davkoplačevalci in ob čem vse molčijo večinski slovenski mediji!

ČE ŠARCA TO NE BO MOTILO, NAJ SE TEGA LOTI FURS ...

Toda politik Peter Vilfan ima še druge probleme, lahko celo zelo resne, če se zadeve loti Furs, če že Šarca to ne bi (z)motilo. Gre za nakazila državnega denarja z državne RTV Slovenija na transakcijski račun Vilfanovega športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan. To Vilfanovo društvo je namreč od RTVS doslej prejelo okoli 73 tisoč evrov nakazil za neznane storitve (vir: Erar - spodaj).

Ker ni nobene druge logike, zakaj bi RTVS ta denar nakazala omenjenemu športnemu društvu, lahko upravičeno sklepamo, da je šlo pač za plačilo Vilfanovega komentiranja košarke na TV Slovenija. Peter Vilfan je, ko je bil še poslanec, imel namreč posebno dovoljenje državnega zbora, da lahko dodatno zasluži tudi s komentiranjem košarkarskih tekem. Toda za plačilo se je - kot kaže zaenkrat - dogovoril tako, da mu RTVS denar nakazuje na TRR "njegovega društva", saj bi na tak način, kot pojasnjujejo neimenovani davčni svetovalci, več denarja šlo mimo Fursa, kar je pa davčni problem. Če bi namreč RTVS komentiranje plačala na Vilfanov osebni transakcijski račun ter pri tem odvedla vse predpisane davke in prispevke, bi Vilfanu od 73 tisoč evrov ostalo le še dobrih 31 tisoč evrov, tako pa je celoten znesek - 73 tisoč evrov -  sedel na račun društva. Kako je Vilfan kot edini zastopnik športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan potem prišel do tega denarja, lahko samo ugibamo, je pa medtem tudi že znano, da se je Vilfanovo društvo znašlo v rdečih številkah, blokiranih računih in med davčnimi dolžniki (faksimile)!


				Športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan ima blokirane račune že od 4. oktobra lani in hkrati sodi med davčne dolžnike. (vir: Gvin)			Športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan ima blokirane račune že od 4. oktobra lani in hkrati sodi med davčne dolžnike. (vir: Gvin)

RTV SLOVENIJA (ŠE) MOLČI

Vsa naša vprašanja, povezana s precejšnjimi nakazili državnega denarja na račun Vilfanovega športnega društva, ki smo jih včeraj posredovali tudi na RTV Slovenija, so za zdaj ostala brez odgovora ...

KOT POLITIK FEHTAL TUDI SPONZORSTVA - KAR PREK SMS

Peter Vilfan je sicer kot poslanec, torej kot politik, s svojega mobilnega telefona, ki so ga prav tako plačevali davkoplačevalci, različnim podjetjem v državi, zasebnim in tistim, ki so posredno ali neposredno v državni lasti, po SMS nonšalantno pošiljal prošnje za finančno sponzorstvo svojega društva, čeprav gre za povsem zasebno košarkarsko šolo?!

Kar pa ni bilo sporno samo z vidika etike, ampak tudi zaradi političnega odločanja in Vilfanovega glasovanja v državnem zboru ob sprejemanju zakonov, ki neposredno zadevajo ta podjetja.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
8
Jan 09, 2019
Ne podcenjujte lopova. Včasih je iz izgubljene tekme naredil prepir in prerivanje, potem pa sam mirno zadeval. S svojo ritjo se pač znajde v vsakih razmerah. In davkov ne plača - sledi aplavz njegovih...Dokler bomo pa volilci to nagrajevali, bo okoli nas vse polno vilfanov...
#6
borut rojc
8
Jan 09, 2019
Vilfan je bil prvorazredni košarkar, drugorazredni komentator, zdaj je tretjerazredni politik. To zadostuje, da je ob bedakih in konjih slovenske politike našel mesto kot državni sekretar. Nima pa, kot množica teh, podarjene, ponarejene ali kupljene visokošolske diplome, magisterija ali doktorata. Niti ni, kot poslanec SMC, žogobrcar Židan, sodeloval in bankrotiral zaradi sodelovanja pri ilegalnih športnih stavah...To, da je nekoč našel mesto v izjemno močni jugoslovanski košarkarski reprezentanci, po njem od Slovencev le še Zdovc, govori samo po sebi, da je Vilfan posedoval določene kvalitete. Kot bi recimo Šarec igral v ,, Neretvi ,, ali ,,Sutjeski,, oziroma v uprizoritvi Hamleta. Vemo, da ni prišel niti na ,, Petelinji zajtrk ,,. Obtičal na vaških veselicah in zasebnih žurih. Na takšne Vilfan lahko gleda zviška, čeprav so mu nadrejeni. Tisti spor z gangsterjem je pa tudi brezpredmeten. To je kot spor med otroci. Ko bodo našli svoje interese, se okoristili, bodo spet prijatelji... Če že nimamo ministrstva, me zanima, če ob sedmih sekretarjih SKOJ-a, obstaja tudi tisti, ki pokriva Albance po svetu ? Samo vprašam...To, da je s Prevcom konec in skače zgolj še zaradi sponzorjev, ve tudi Vilfan. Čeprav se kakor spozna le na košarko in cene na tržnici.
#5
abram1b2 Cej
3
Jan 09, 2019
Popolnoma enak sistem vseh guz neetičnih in nemoralnih političnih fehtarskih.prisklednikov. V Sloveniji ni čistega politika,vsak,ki je vpet v slovensko politiko je navadna Guza.Tisti ki bi radi nekaj spremenili, pa ne pridejo zraven. Tipičen primer takšnega delovanja je Metod Dragonja, ob Jankoviću ,Cerarju,Biščaku Ruplu,Jambreku itd.. Vse to so izkoriščevalski pajaci Slovenije,ki so žal vseštevični.V 28 letih nam je uspelo postati popolna neperspektivna enklava bivšega Jugo sistema-jugovići vladajo Sloveniji z domačimi paraziti.Da se razumemo J.J ni nič drugačen in nič boljši od vseh ostalih,ki načrtno rušijo tranzicijo, demokratizacijo in ustavno ureditev Slovenije.
#4
lola titi
3
Jan 09, 2019
Peter Vilfan, je izraziti Slovenski pokvarjeni politik, ( iz gnezda športnikov, nekaj takega je bil Andraž Vehovar SLS ). Ko povoha politično KORITO, se vleže v njega, da ne morejo zraven pošteni, sposobni Slovenci, da bi ukinili to korito, tako levih, kot desnih. Se spomnimo, ko je ta isti športnik Peter Vilfan, bil vreden spoštovanja in vzgled MLADINI, kot košarkar v davni Jugoslaviji. Po odsluženi športni karieri in brezdelju (saj druga ni znal ), se je vključil v politiko lopova Jankovića. Takoj je dobil vse ugodnosti POŠTENJAKA politika, z Magnificom (Robert Pešut in Vilfant), kot velika Slovenca, jima je Janković, kot mnogim svojim bližnjim, podaril gradbeno občinsko parcelo ( beri NAŠE SLOVENSKO premoženja ) in še mnoge ugodnosti iz državne blagajne. Tako je postal Vilfan veliki politik, naj GOSPODARSTVENIK, ki se spozna na vse, posebno s prijatelji, ko so prelivali na litre alkohola iz steklenic v svoje cisterne po bifejih – vzornik mladine. Pot ( sposobnega ) politika se je nadaljevala, samo da je lahko LEŽAL V POLITIČNEM KORITU. Menjal je stranke, samo da so ga vzeli, in da je imel OSEBNO KORIST, za seboj pa puščal velika dela . Pri DESUS: dvig pokojnin v megli, odsluženi politiki = upokojenci, bi morali biti na minimalni pokojnini, da bi pokazali ljudem, kako naj preživijo z takšno pokojnino. Zato bi se morali boriti za normalne, večje pokojnine, na pa kako pokrasti državo, v času ko so politiki in kasneje. To je ogledalo častihlepnega, pokvarjenega Slovenskega politika,ki za svojo rit prodajo našo lepo Slovenijo in jo cuzajo kot pijavke, dokler gre. Dokler bodo Slovenci imeli takšna mnenja o Slovenskih politikih in volili in IZVOLILI takšne politike, nam NIHČE ne more pomagati, če so volivci brez spomina in brez pameti. Ko bodo pa spoznali, da niso več v Jugoslaviji in da se nimajo koga bati na volitvah, in da nas ne bodo več vodili in kradli Jugoslovani, potem pa zna biti Slovenija res lepa in poštena država.
#3
Zim Zelen
1
Jan 09, 2019
Zakaj naj bi poslovanje Vilfana mene zmotilo?
Ni razloga.
Kot državljan nisem oškodovan kot je videti je vse tudi zakonito. Kapitalizem pa itak morale ne pozna, dokler mu nemorala koristi.

Vilfan zasebno? Po moje se je zaplezal in si bo moral pomagati s prihranki od poslanske plače ali pa sprožiti osebni stečaj :-)
#2
Ajdemi Popushi
5
Jan 09, 2019
Pero zvani Guza...
Nekoč bo dobil Prešernovo nagrado za umetniški performans. Tista rit, ki jo je pokazal tribunam je edina stvar po kateri ga pomnimo.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-09 06:15:54 (Jan 09, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Podrejeni banksterji: pošastna igra vrha naše politike, paradržavnih skladov in kapitalskega plemstva! Razkriva Rado Pezdir.
Ni še konec! Mediji prejeli tajno navodilo, ukaz: Ne sesuvajte več SMC! Jure Leben pa na poti v kabinet Marjana Šarca?!
19. marec: slab dan za Šarca. Dokazal živčnost, strah, nekompetentnost, zaplankanost, rebalans mu je pa itak zrihtal Kučan!
Past za Magno: zadeva na sodišču, vse še lahko pade. Okoli pa vznemirjenje zaradi nemških napisov: Einbahn Privat Grundstück!
Bodimo pozorni na tretji obisk Milana Kučana, tokrat pri Židanu. Viri verjamejo: gre za prepir med Levico in stranko SD.
Saj so ga lepo opozarjali: Miro, pazi, da 2. tir ne bo tvoj Teš6! Zdaj je prepozno, zgodba je končana, stranke SMC ni več.
Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.
Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah? Kralj, Črnčec in Besek. Po tem vrstnem redu.
Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(217)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(27)
DUTB
(20)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
furs
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
hse
(7)
Hit
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)