Maske padajo. Arsenovičev prijatelj, ki se je med prvimi zaposlil na mestni občini, ovaden zaradi goljufije. Večer pa molči.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-07 ob 07:00:52

Podjetnik Matjaž Štandeker, ki ga je novi mariborski župan Saša Arsenovič med prvimi zaposlil v svojem kabinetu, na tako imenovano zaupanje (že 21. decembra, takoj po prvi seji mestnega sveta), ima - kot vse kaže - zelo sporno preteklost, saj ga je policija enkrat že kazensko ovadila zaradi suma goljufije.

Zgodilo se je pred sedmimi leti, ko je nekaj sto gospodinjstev na Lenarškem in Halozah podjetju Brezžična zvestoba, d. o. o., plačalo po 150 evrov za dostop do širokopasovnih telekomunikacij, vendar te opreme še danes niso dobili, podjetje pa jim denarja tudi ni vrnilo. Vse tri lastnike Brezžične zvestobe, d. o. o., ki so svoje - očitno lažne - storitve ponujali še drugod po Sloveniji, Miodraga in Radomirja Kotlajića ter Matjaža Štandekerja, so policisti zato tudi kazensko ovadili. Za Kotlajićeva se ne ve, kje sta zdaj, Matjaž Štandeker pa je tik pred novim letom postal tesni sodelavec mariborskega župana, zaposlen v njegovem kabinetu, na delovnem mestu "koodinatorja V".

Štandeker je bil v času poslovanja Brezžične zvestobe uradno prijavljen na Polskavi, kjer so, zanimivo, starši Saše Arsenoviča imeli vikend, ki pa so ga kasneje prodali. Štandeker je za mestnega svetnika na Listi Arsenovič za Maribor sicer kandidiral s stalnim bivališčem na Maistrovi ulici, čeprav naši viri trdijo, da županov sodelavec dejansko živi na naslovu Ulica Eva Lovše 19, kjer je tudi sedež dveh podjetij, Finančna, d. o. o., in Matiks, d. o. o., ki ju Matjaž Štandeker vodi kot direktor.

Pri čemer je podjetje Finančna, d. o. o., praktično povsem na dnu in ga najdemo tudi med davčnimi dolžniki, njegovo novejše podjetje, Matiks, d. o. o., pa komajda posluje, z minimalnimi prihodki in strahotno slabo boniteto. Formalni lastnik obeh podjetij je sicer javnosti neznani Nik Štandeker.

Javno dostopni uradni podatki nam - kar zadeva stanje Štandekerjevih podjetij - prikažejo naslednje stanje:

SKRIVAČ!

Pri tem pa je dovolj pomenljivo vsaj še dvoje. Prvič, Matjaž Štandeker, ki ga imajo v Mariboru za "mutibariča", pri Arsenoviču pa naj bi bil že prej zadolžen za "mutne posle", se očitno dobesedno skriva, in to precej pobalinsko. Ko smo pred to objavo želeli pridobiti njegov komentar, smo ga poklicali po mobilnem telefonu, se predstavili, toda glas na drugi strani nam je dejal, da on ni Matjaž Štandeker, ampak neki Marko, da je Matjaž Štandeker pozabil mobilni telefon, zato se na klice oglaša on, Matjaž Štandeker pa nas bo poklical nazaj. To se seveda ni zgodilo, Štandeker ni poklical, tudi na vprašanja, poslana po SMS, Matjaž Štandeker ni odgovoril, komentar pa so zavrnili tudi na mestni občini, češ, gre za Štandekerjeve "osebne zadeve". No, pri tem na mariborski mestni občini pozabljajo in se verjetno sprenevedajo, saj ima javnost vso pravico do potankosti izvedeti, kdo so ti ljudje, ki bodo po novem vodili Maribor in ki so tudi plačani iz davkoplačevalskega denarja.

NA VEČERU VSE VEDELI ...

TODA ZAMOLČALI, DA NE BI ŠKODOVALI ARSENOVIČU?!

In drugič. Za sumljive posle Matjaža Štandekerja so vedeli tudi na mariborskem časopisu Večer, saj so 9. maja 2013 sami objavili daljši članek o "varanju" Brezžične zvestobe, d. o. o., ter eksplicitno omenili tudi kazensko prijavo zoper novega svetovalca mariborskega župana Matjaža Štandekerja (faksimile):

Zdaj pa so vse to, ko so pred dnevi na kratko zabeležili Štandekerjevo zaposlitev na mesti občini, gladko zamolčali in zgolj lakonično zapisali, da je Štandeker pač dolgoletni prijatelj Saše Arsenoviča?! Pomembna dejstva so torej novinarji časopisa Večer širši javnosti po fakenewsovsko zamolčali samo zato, da ne bi kakor preveč škodovali Arsenoviču, za katerega so na Večeru povsem odkrito navijali tudi pred samimi volitvami ...

ŽELEZNIK JE IZBOR SMC, NE PA ŽUPANA ARSENOVIČA

Mimogrede, Boris Železnik, zdaj že bivši komandir Policijske postaje Ptuj, ki danes prevzema posle direktorja mariborske mestne uprave, ni izbor novega župana Saše Arsenoviča, ampak Cerarjeve stranke SMC.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
5
Jan 08, 2019
Borut, danes si pa presegel samega sebe. To je pač moje mnenje...…....Nekdo je tisto deželo hotel narediti nemško, zdaj postaja ciganska vas...….
NORO! Pa še kako resnično. Človeka, Slovenca, ob prebiranju takšnih člankov popade sveta jeza. Res bi morale naše reke od časa do časa naplavljati trupla te gamadi, polj bi mogoče bilo zadoščeno pravici.
#4
borut rojc
16
Jan 07, 2019
Zelo tanka je linija med kriminalci, ki ti pridejo na vrata in te okradejo in med tistimi, ki danes oblikujejo občinske svete in celo vodijo državo, sploh, če pripadajo tzv. murgelski opciji. Mediji pod nadzorom teh ćlovećnjakov, ki drug drugemu posojajo denar, mobitele, avtomobile, morda tudi žene, temu primerno zamolčijo njihova kazniva dejanja in nečedne rabote. Z njihove mize, pade kakšna drobtinica tudi v usta teh prestitutov in pisunov...Nekdo je tisto deželo hotel narediti nemško, zdaj postaja ciganska vas. Kot Ljubljana. Zdi se, da o življenski usodi Štajercev danes bolj kot omenjeni mesti odločata Dunaj in Gradec. Tam so službe. Tam je civilizacija.Tam je izdod iz sobe pobega, iz države mafijskega zla. ..Vsi ti Jankoviči, Arsenoviči, Golobiči, Popviči, si državo predstavljajo kot trgovski center. Vzamejo, kar potrebujejo. Plačajo drugi. Tudi zapitke. Šarec je bil navdušen nad tem. Gardaland imeti kar doma. Moti, vsaj mene edino to, ker vsi našteti osebki že delujejo tako zaostalo in moteno, da to žali zdrav razum. Tisto, kar nam izmaknejo iz žepa, ne boli toliko.
#3
Aton EU
9
Jan 07, 2019
Volilci nagrajujejo. Očitno je tistih, ki so za pošteno delo in plačilo zelo malo.
#2
abram1b2 Cej
20
Jan 07, 2019
Maribor gre po poti propadle SMC, zato bo tudi sam dokončno propadel in bankrotiral.Zanimivo je,da so v vse afere vključeni neki jugovići,ki služijo kot pokritje lokalnim lopovom, ali pa so sami nosilci prevar.Že pri flori in favni so tujerodne vrste po večini uničujoče za avtohtone vrste.Maribor bo tako kot sta Ljubljana in Koper postal mesto tujerodne vrste jugovićev. Čast izjemam,ki pa so zelo redke.Upam,da se bodo Mariborčani kmalu zbudili.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-07 07:00:52 (Jan 07, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Podrejeni banksterji: pošastna igra vrha naše politike, paradržavnih skladov in kapitalskega plemstva! Razkriva Rado Pezdir.
Ni še konec! Mediji prejeli tajno navodilo, ukaz: Ne sesuvajte več SMC! Jure Leben pa na poti v kabinet Marjana Šarca?!
19. marec: slab dan za Šarca. Dokazal živčnost, strah, nekompetentnost, zaplankanost, rebalans mu je pa itak zrihtal Kučan!
Past za Magno: zadeva na sodišču, vse še lahko pade. Okoli pa vznemirjenje zaradi nemških napisov: Einbahn Privat Grundstück!
Bodimo pozorni na tretji obisk Milana Kučana, tokrat pri Židanu. Viri verjamejo: gre za prepir med Levico in stranko SD.
Saj so ga lepo opozarjali: Miro, pazi, da 2. tir ne bo tvoj Teš6! Zdaj je prepozno, zgodba je končana, stranke SMC ni več.
Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.
Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah? Kralj, Črnčec in Besek. Po tem vrstnem redu.
Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(217)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(27)
DUTB
(20)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
furs
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
hse
(7)
Hit
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)