Tanja Gobec nima prave sreče! Njene televizijske kolegice pa se ji spet privoščljivo smejijo.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-12-27 ob 07:03:10

PONEDELJEK, 14. januar

Televizijska novinarka Tanja Gobec res nima prave sreče. Po aferi "pijani Odmevi", ko naj bi domnevno vinjena vodila oddajo Odmevi na prvem programu TV Slovenija, potem pa za nekaj časa tudi fizično izginila s prizorišča (vir: Tiha vrnitev Tanje Gobec), se je prejšnjo nedeljo pojavila kot voditeljica rubrike "Politično s Tanjo Gobec" - ob koncu osrednjega nedeljskega TV Dnevnika. Po njenem prvem nastopu so bile kritike na družbenih omrežjih uničujoče, bila je tudi hripava, no, včeraj zvečer pa je njena 2. oddaja že odpadla. Uradno: zaradi bolezni voditeljice, kar je spet povzročilo salve pripomb, komentarjev in smeha po twitterju in facebooku ... Roman Vodeb, psiholog in komentator oddaje Faktor na TV3, je pravzaprav zelo pošteno zapisal na twitterju: "Vsaka bolezen nastane v glavi. Prvič ji je vzelo glas, sedaj je nastal kakšen drug psihosomatski problem. Tanji Gobec svetujem, da se gre z nekom, ki ve, kako deluje nezavedno, pogovarjat, se (s)terapirat. Nekaj jo očitno zelo muči". Njene kolegice na TVS pa se ji, kot slišimo, spet privoščljivo smejijo ...

NEDELJA, 13. januar

Ne boste verjeli: v mestni občini Kamnik je za osnovno šolo Frana Albrehta, ki je sploh še ni, doslej izpuhtelo že več kot 1.100.000 evrov občinskega (davkoplačevalskega denarja).

				Marjan Šarec ni več župan, zato okostnjaki prihajajo na dan.			Marjan Šarec ni več župan, zato okostnjaki prihajajo na dan.

O tem podrobno poroča spletni portal Kamnik.Info - vir, po navedbah naših lokalnih virov pa gre za "zgodbo Marjana Šarca". Kot vse kaže, skrite Šarčeve zgodbe zdaj - ko Marjan Šarec ni več župan, njegova Lista Marjana Šarca pa je tam izgubila nedavne lokalne (županske) volitve (vir), okostnjaki sredi Kamnika očitno prihajajo na dan ...

ČETRTEK, 10. januar

Danes bodo razkriti tajni dokumenti, kako je Kemis po zloglasnem požaru na Vrhniki, ki bo usodno zaznamoval zdravje številnih, celo še nerojenih generacij prebivalcev Vrhnike (vir), med sanacijo posledic ene od največjih slovenskih ekoloških katastrof v letih 2017 in 2018, torej minulih dveh letih, v Moravčah zakopal za več deset tovornjakov strupenih odpadkov, ki so jih na skrivaj, celo med nedavnimi božično-novoletnimi prazniki, pripeljali s pogorišča podjetja Kemis na Vrhniki. Skozi Moravško dolino so jih vozili težki tovornjaki, označeni s simbolom mrtvaške lobanje, vse to pa so zakopavali delavci, oblečeni v posebne skafandre ...

Srhljive dokumente bo na današnji tiskovni konferenci v ljubljanskem hotelu City ob 11. uri dopoldne javno razgrnil znani slovenski ekolog Anton Komat. 

SREDA, 9. januar

Danes od petih do sedmih popoldne je predsednik vlade Marjan Šarec gost večernega pogovora v Škrabčevi domačiji v Hrovači blizu Ribnice (vir: Facebook) ...

... posestvu, ki je last Janeza Škrabca, solastnika podjetja Riko. Nič posebnega, bi lahko rekli, če ta pogovor ne bi kakor spet čisto naključno vodila Darja Groznik, odgovorna urednica radia Prvi na državni RTV Slovenija, ki se, pozor, ravno zdaj, te dni, politično protežirano poteguje za novo direktorico Radia Slovenija (RTV Slovenija).

				Medijska kariera Darje Groznik se vleče še iz časov velike LDS ter njenih osebnih povezav z nekdanjim vodilnim politikom LDS - Jožefom Školčem, pred leti tudi tesnim prijateljem Janeza Škrabca			Medijska kariera Darje Groznik se vleče še iz časov velike LDS in njenih osebnih povezav z nekdanjim vodilnim politikom LDS - Jožefom Školčem, pred leti tudi tesnim prijateljem Janeza Škrabca

Še natančneje, zaželeni cilj lobistov, ki forsirajo Groznikovo, je že danes politično zapakirati in "zapreti" to kadrovsko kombinacijo. Preostali kandidati in kandidatke so še Mirko Štular, urednik Vala 202, Matej Venier (Radio Ars) in menda tudi Mojca Menart, direktorica Založbe kaset in plošč RTV Slovenija. Medijska kariera Darje Groznik, nekoč voditeljice osrednjega TV Dnevnika, ki je zdaj tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, pa se vleče še iz časov velike LDS ter njenih osebnih povezav z nekdanjim vodilnim politikom LDS - Jožefom Školčem, pred leti tesnim prijateljem Janeza Škrabca.

TOREK, 8. januar

Najnovejši podatki: družba IN.Medica, d. o. o., firma pod nekdanjim vodstvom direktorja Bogdana Biščaka (več tukaj), danes Fursu dolguje "samo še" 375.227,55 evra.

				Vir: Bizi			Vir: Bizi

Podatki so sicer do centa - točni. Tako naši viri blizu Fursa.

NEDELJA, 6. januar

Na današnji dan, pred sedmimi leti, 6. januarja 2012, je preminil Danilo Slivnik, novinar, urednik, publicist in tudi podjetnik. Med drugim je bil namestnik odgovornega urednika Dela, dopisnik Dela iz Rusije, ustanovitelj revije Mag in časopisa Jutranjik ter avtor treh knjig, 100 osamosvojitvenih dni, Kučanov klan in Potnikovo poročilo.

				Danilo Slivnik (1950-2012)			Danilo Slivnik (1950-2012)

Se spomnim, za njegovo tragično smrt sem izvedel med potovanjem po Združenih državah Amerike, v Bostonu, ko so novico o Slivnikovem samomoru pri meni preverjali s Kanala A. Tri dni po njegovi smrti sem objavil tale zapis:

"In memoriam. Danilo Slivnik je imel karizmo in življenjski slog.
Danila Slivnika sem poznal skoraj dvajset let. Nikoli nisva bila sodelavca, nekaj let sva se celo komaj pozdravljala. Imel je namreč tudi tisto tipično egocentrično lastnost, da je ob vsej svoji novinarski pikrosti na račun drugih takoj zameril pisanje na svoj račun.
V zadnjem času sva se ponovno zbližala. Tehnično je k temu še največ pripomogel najin skupni znanec, pravzaprav bolj Slivnikov prijatelj Vladimir Vodušek, ki naju je vztrajno vabil v svojo oddajo Vroči stol na Info TV.
Danila Slivnika sem nazadnje videl pred petimi tedni, prav pri Vodušku, pogovarjala sva se na pijači po oddaji. Vselej je bil zakladnica informacij, še največ tistih iz polpretekle zgodovine. Poznal je stvari, okoliščine in posebnosti akterjev slovenske politike in gospodarstva, o katerih se mlajšim novinarjem, ki trenutno božajo javno mnenje, niti ne sanja. Med pogovorom se mu je na usta občasno prikradel navihan nasmešek. Slišim, da je bil tudi kolerik in da je vpil na sodelavce; no, jaz ga takšnega ne poznam.
Vem pa, da je bil odličen novinar. Predvsem kot avtor tekstov, uredniških izkušenj, saj pravim, z njim nisem doživel. Slivnikove tekste sem bral s pustolovskim užitkom, čeprav je včasih lopnil daleč mimo. Članki, ki jih je objavljal, so "celo zame" zmogli dodano vrednost. Vse tri njegove knjige sem prebral na dušek. Stavke je pisal nekje med politično analizo ter trači in tako oblikoval svoj poseben komentatorski slog, blizu branim kolumnam v ameriških časopisih. Bil je, vsaj zame, najboljši in najbolj zanimiv novinar generacije. Njegov dolgoletni sodelavec Silvester Šurla, danes odgovorni urednik revije Reporter, revialnega naslednika Slivnikovega Maga, ima prav, ko trdi, da bi bila "brez Danila Slivnika slovenska medijska krajina precej bolj siva, kot je".
Toda Slivnik je imel še nekaj več, kar manjka veliki večini slovenskih novinarjev. Imel je karizmo in svoj življenjski slog. To je naše novinarske Salierieje spravljalo ob živce, še posebno ker so mu hkrati na skrivaj zavidali. Bil je član zadnjega, Kučanovega cekaja in potem izumil sintagmo Kučanov klan. Ko so se slovenski novinarji še vozili v stoenkah, je Slivnik že šofiral hummerja in samomor je zadnje, na kar bi lahko jaz in drugi pomislili ob – Danilu Slivniku.
Hm, morda je pa res odšel v svojem slogu.
Zakaj je nenadoma zapustil medijski svet, ne vem(o) točno, sem pa prepričan, da je še vedno hlepel po medijskem comebacku. Nazadnje kot možni finančni investitor v Info TV, čeprav sem imel občutek, da bi se mnogo raje vrnil kot pišoči avtor. Ko sem ga nazadnje vprašal, ali kaj razmišlja, da bi spet pisal, mi je odgovoril pritrdilno. Toda stvari so se očitno (za)sukale drugače.

P. S.: Tragična smrt Danila Slivnika pa je še enkrat nehote razkrila neverjetno sivino slovenskega žurnalizma.
Slivnik je bil zanesljivo najvplivnejši kolumnist Dela doslej. Kljub temu mu je Delo, kjer očitno tega ne bodo nikoli preboleli, namenil minorni In memoriam spis, na tretji strani levo spodaj. Kakor slučajno ga je sestavil Luka Jakše, novinar hitro propadlega post Slivnikovega Maga, ki ga je uničilo prav Delo. Nekaj ur po Slivnikovi smrti pa so v Delu objavili (anti)Slivnikov portret, ki ga je leta 2005 skiciral Peter Kolšek. Za konec je novinarsko častno razsodišče pod vodstvom Ranke Ivelja v neki zgodovinski primerjavi z Danilom Slivnikom nepomembne novinarke objavilo bizarno razsodbo zoper vse slovenske medije, ker so si drznili objaviti, da je Slivnik storil samomor. Češ, tega ne bi smeli.
Pa ravno to je tisto, to zakleto sprenevedanje, kar je Danilo Slivnik tako sovražil v sivi slovenski medijski krajini. Naj počiva v miru."

PETEK, 4. januar

Andrej Šiško, priprti predsednik Gibanja zedinjene Slovenije in lider tako imenovane "Štajerske varde", je iz pripora kazensko ovadil šest mariborskih sodnikov in zanje zahteva pripor. Tako vsaj piše Anica Bidar, podpredsednica Zedinjene Slovenije, njeno pismo pa objavljamo v celoti (spodaj).

Pripor za mariborske sodnike priprti Andrej Šiško zahteva zaradi - ponovitvene dejavnosti, ovadil pa jih je zaradi suma storitev kaznivega dejanja protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja ...

ČETRTEK, 3. januar

Poročilo iz Evropskega parlamenta je naravnost srhljivo: vsako leto v Sloveniji zaradi korupcije izgine več kot 3,5 milijarde evrov, kar znese približno 8,5 odstotka celotnega slovenskega bruto družbenega proizvoda?! Kar je, samo za primerjavo, 16-krat več, kot država Slovenija letno nameni programom za brezposelnost (219 milijonov evrov), in celo več kot Slovenija nameni za zdravstvo. Neverjetno! Pri čemer je morda treba dodati še, da omenjeno poročilo ni nastalo v "kakšni desničarski stranki", ampak gre za poročilo Evropskega parlamenta, ki ga je pripravila poslanska skupina Zelenih in "Svobodnjakov" (Greens - European Free Alliance) 7. decembra 2018. Celotno poročilo si lahko preberete tukaj.

				Vir: Evropski parlament			Vir: Evropski parlament

In neverjetno, slovenski mediji so to poročilo prejkone "spregledali" oziroma zamolčali ...

SREDA, 2. januar

"Miša Molk je Šarčeva Urša Čepin." Tako Tomaž Štih, nekdanji programski direktor Državljanske liste, kot Libertarec na twitterju po famoznem komentiranju Marije Miše Molk v osrednjem TV Dnevniku na državni TV Slovenija - komentiranju lika in dela predsednika vlade Marjana Šarca. Kratek tvit, ki pove vse. Hja, vsak ima svojo Urš(k)o Čepin!

				Vir: Twitter			Vir: Twitter

No, eno od zanimivih političnih epizod razvpite Urške Čepin pa si lahko preberete tukaj (vir: Kako je moral uboga Urška Čepin piknik Socialnih demokratov v Mostecu zapustiti zaradi Boruta Pahorja) ...

PONEDELJEK, 31. december

Na državni RTV Slovenija se, kot kaže, dogaja popolni razpad sistema. Po novem se namreč kot politična komentatorka, na svoja "stara leta", pojavlja Marija Miša Molk (6. septembra prihodnje leto bo stara 65 let), ki je včeraj zvečer v osrednjem TV Dnevniku komentirala osebnost leta po izboru informativnega programa TVS, predsednika 13. slovenske vlade Marjana Šarca. Njen nastop je po družbenih omrežjih sprožil slave (po)smeha in cinizma, prevladujoča ocena pa je bila, da se je (preveč) prilizovala.

				Miša Molk kot politična komentatorka v osrednjem TV Dnevniku			Miša Molk kot politična komentatorka v osrednjem TV Dnevniku

Poglejmo nekaj njenih ključnih misli o Marjanu Šarcu: je zelo zelo sposoben človek ... ko je bil na TV, je že zjutraj prebral vse časopise in spremljal misli politikov ... ima dobre živce, je nezamerljiv in cilji so mu pomembnejši kot morebitne zamere. Tako torej Miša Molk, ki je pred časom, spomnimo, kandidirala za direktorico TV Slovenija, vendar je "prepozno" oddala svojo vlogo. No, TV je še vedno brez direktorja oziroma direktorice ...

NEDELJA, 30. december


				Televizijsko slovo. Slavko Bobovnik odhaja v pokoj. 			Televizijsko slovo. Slavko Bobovnik odhaja v pokoj.

Prihaja konec leta 2018, leta, ki je upokojilo tudi Slavka Bobovnika, dolgoletnega voditelja oddaje Odmevi. TV Slovenija se je od njega - minuli četrtek - poslovila kot od legende (vir), mi pa spomnimo, menda je malo manjkalo, pa bi Slavko Bobovnik lani kandidiral za predsednika države (vir)!

SOBOTA, 29. december:

				Vir: Twitter			Vir: Twitter

Nekaj ur po objavi našega članka o lepotnih operacijah Nuške Gajšek, vidne članice Socialnih demokratov in nove županje Ptuja, je operacijo nosu javno "priznala" še Gajškova sama - na družbenih omrežjih, konkretno na twitterju. Tam je namreč objavila, da si je nos dala popraviti leta 2015, pri lepotnem kirurgu Borisu Onišaku (Estetika Nobilis v Mariboru) in za to plačala 2720 evrov, za kar naj bi - po svojih besedah - najela kredit. In tako se je novopečena ptujska županja Nuška Gajšek v novejšo zgodovino Slovenije zapisala kot prva slovenska političarka, ki je tudi javno priznala lepotno operacijo!

PETEK, 28. december:

Ptujčani zdaj ugotavljajo, kar so prej, med nedavno volilno kampanjo ob lokalnih volitvah kakor spregledali, in se nasmihajo, češ, Nuška Gajšek, nova županja Ptuja, sicer pa nekdanja sodelavka poslanske skupine Socialnih demokratov v državnem zboru in varovanka Dejana Levaniča, generalnega sekretarja SD, še bolj pa Danila Topleka, nekdanjega direktorja Taluma, je - citiramo naše ptujske vire - "najbolj lepotno operirana političarka v zgodovini Slovenije". Pravijo, da ima nove lase, ličnice, brušeno brado, horizontalno poravnavo obrvi, nov obraz, nove ustnice ..., in se čudijo, da tega doslej na Ptuju ni nihče opazil?! Primerjava fotografij Nuške Gajšek prej in potem pa vse to tudi dokazuje. Res je videti popolnoma spremenjena:

Nuška Gajšek prej (v beli bluzi) ... Nuška Gajšek prej (v beli bluzi) ...

... in z Dejanom Levaničem (Nuška je na sliki levo) ... ... in z Dejanom Levaničem (Nuška je na sliki levo) ...

... ter Nuška Gajšek danes! ... ter Nuška Gajšek danes!

ČETRTEK, 27. december:

Vlada pod vodstvom Marjana Šarca nam je letos, 24. decembra, preprosto zamolčala božič in božične praznike. No, vsaj voščila nam ni božiča, prek družbenih omrežij, ampak se je voščilu božiča in božičnim praznikom poniglavo izognila s terminom "veselih praznikov in srečnega novega leta". Za razliko od Evropske komisije, ki je vsem državljanom Evropske unije korektno voščila "Merry Christmas" (spodaj) ...

Tako nam je vlada na družbenih omrežjih letos zamolčala božič?! Tako nam je vlada na družbenih omrežjih letos zamolčala božič?!

... kar se po novem, kot ugotavlja Žiga Turk, v slovenščino prevaja kot "veseli prazniki". Zakaj nam je Šarčeva vlada zamolčala božič, (še) ni znano, saj predsednik vlade Šarec je voščil božič, vladni uradniki na twitterju pa so Šarčevo voščilo tudi disciplinirano retvitali ...

TOREK, 18. december:

Nekaj več kot 24 ur po objavi našega članka o kazenski ovadbi zoper Borisa Koprivnikarja, nekdanjega ministra za javno upravo, zaradi afere Koprivnikar-BTC (vir), je Boris Koprivnikar očitno (že) spet na poti v BTC?!


				Boris Koprivnikar v BTC, na poti do Kristalne palače.			Boris Koprivnikar v BTC, na poti do Kristalne palače

Fotografije namreč ne lažejo. Naši viri so Borisa Koprivnikarja ujeli včeraj zgodaj popoldne, malo po 13. uri, blizu Hale A, kjer je bil na poti do BTC-jeve Kristalne palače. Bilo je videti, kot da se mu mudi na neki "krizni sestanek" ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Jan 14, 2019
Po vseh teh "odkritjih" se lahko umaknem le še v depresijo, nič ne vidim nič ne slišim in nič ne lapam čez gospodo.
#37
Mefisto Modri
1
Jan 14, 2019
1.100.000 Eurov je izpuhtelo v Kamniku!

Mar naj zdaj samo 12,6 procentni Šarec odgovarja že za vsak drobiž?
#36
Stoyan Svet
4
Jan 08, 2019
največji problem slovenskega sodstva je v tem, da obstajajo sodniki, ki so diplome kupili v Sarajevu, Prištini itd in nimajo DPI (državnega pravosodnega izpita). Take sodnike politika izkorišča za umazane pravne posle. So zraven tudi sodniki, ki držijo Šiška v priporu?
#35
Stoyan Svet
1
Jan 08, 2019
Razni Slivnikovi znanci so mi v tistem času trdili, da Slivnik ni naredil samomora, ampak je bil ubit in naj bi ga ubila SDV, ali SOVA.
Kar se naročnikov za umor tiče tako kot v primeru Krambergerja so ljudje s prstom kazali na Kučana, čeprav za to niso imeli nobenega dokaza.
Sam nisem videl nobene logike zakaj bi ga dal Kučan ubiti, čeprav je pa res, da je Slivnikova knjiga Kučanov klan marsikaj razkrila, kar javnosti do tedaj ni bilo poznano.
#34
abram1b2 Cej
4
Jan 04, 2019
Povedal sem že,da Slovenija nima pravnikov,ki bi zmogli misliti s svojo glavo.Vsi nekaj jodlajo, a osnove,da smo pred zakonom vsi enaki nihče od t.i. novodobnih gospodov pravnikov ne razume . Ali noče ,ali ne zmore? Če smo vsi enaki,potem mora sodstvo vložiti tožbo za vse prisotne na shodu štajerske varde
.Ali gospodje pravniki in sodniki lahko samovoljno odvzemajo opravilno sposobnost vsem udeleženim v postroju štajerske varde? Ali oni niso enko odgovorni za svoja dejanja in udeležbo v postroju? Ni nihov naklep in namen postroja enak Šiškovemu? Ali so oni slaboumni in neodgovorni pred zakonom?

Sodniki naj sprevidijo,da to ni bilo nič drugega kot provokacija z namenom,ki ga štajerska varda ni dosegla, ravno zaradi bojazni sodnikov in tožilcev,da bi vse prisotne na postroju procesirala pod istimi zakoni.Zakaj ne?
Samo zato,ker je zadeva Šiško procesirana po naročilu izvršilne veje oblasti in starih sil preživetega sistema,ki ne dojema,da smo pred zakonom vsi enaki.To isto ne dojema sodna veja oblasti,ki se pusti voditi in ne odloča po črki zakona in enakosti vseh.Zaključek je,da je proces proti Šišku neustaven in to zato,ker je dirigiran s strani izvršilne veje oblasti,ki se boji,da bi jo slovenski narod odstranil s splošnim uporom..Ča s bi že bil,da se Šiško sliši,ko govori o zavoženi Sloveniji in propadanju slovenskega naroda v lastni domovini.
#33
Zim Zelen
0
Jan 04, 2019
"V programu financiranja proračuna, ki ga je sprejela vlada, se bo država to leto lahko zadolžila za skupaj 2,1 milijarde evrov."

Ta napoved je v skladu z Nostradamusom, ki nam napoveduje izbris v prihodnjih štirih letih.
(sem optimističen:)
#32
borut rojc
8
Jan 04, 2019
Dokler bo in bomo del EU-ja ter Nata, se bo dalo nekako preživeti. Ko nas vržejo ven , ko ostanemo pred vrati, če se spremeni politika v Nemčiji in Franciji in se gospodarski in vojaški sili usmerita zgolj sami vase, kot Velika Britanija, potem bo v Slovenija kot velik del Balkana že danes, hitro postala divjina. Takrat bodo ljudje, ko ne bo več kreditov na katerih bi država živela, ko ne bo več ničesar, občutili takorekoč zločinsko politiko Murgel vsega tega časa lažne blaginje. ..Kot beli dan je jasno že danes in tudi dan je jasen, da nas znotraj EU-ja in v ZDA nihče ne jemlje resno. Jokamo in cvilimo glede arbitražnega sporazuma oziroma razsodbe, a to je popolnma nepomembna zadeva v luči podtalnega delovanja države. Kršili smo vse sporazume pri prodaji NLB, v omenjeni banki prali denar za potrebe terorističnih akcij v Evropi in širše.V posmeh civiliziranemu zahodu, v času sankcij povabili ruskega kriminalca v goste. Ruse, ki so nekoč in danes kot edini pravni jezik poznali le uporabo sile. Tam pobijejo teroriste in otroke, ki jih ti zajamejo kot talce. ..Hrvati nam , če bi Ruse posnemali, v pol ure s svojo mornariško floto zaprejo Piranski zaliv in ga osvojijo. Kot so ljubitelji vodke, Krim. Bebavi Erjavec jim je ploskal na odprti sceni. Dali so mu tudi pIti. Hrvati bi ga le nagačili. Kot fazana. Za dom. Ki ga Slovenci izgubljamo.
#31
abram1b2 Cej
4
Jan 03, 2019
Evropski parlament ne zna računati.Koliko so pokradli oni iz EU v Sloveniji s pomočjo domačih lopovov v 28 letih? Ne slepimo se,tu smo,da služimo EU eliti.Kdor vidi v EU samo dobre stvari,ta živi v vzporednem svetu.70 milijard kje so gospodje banksterji,lopovi in prevarantje ? EU parlament se dela čistuna sedaj ko je njim in domačim lopovom uspelo izsesati Slovenijo. Delajo se kako jih skrbi za Slovenijo,naj raje raziščejo krajo 70 milijard iz Slovenije,če želijo biti verodostojni . Vidi se kako oni spoštujejo svojo pravno EU v primeru arbitraže.Hrvaška jim je dala preveč vil in svojih obmorskih posesti,da bi si upali potrditi sodbo mednarodne arbitraže.Kdo koga tu zavaja ?
#30
borut rojc
7
Jan 03, 2019
Poročilo evropskega parlamenta je poanta vseh poant v kontekstu razumevanja mafijskega ustroja države. Po tem je vsak komentar odveč. Za tiste, ki vseeno ne razumejo ; niso pomembne plastične prodajalke ljubezni, pristranski novinarji, neuravnovešeni borci za to in ono, imajo pa vsi svojo vlogo v zamegljevanju zločinov in kriminalnih rabot tistih, ki nam kakor vladajo. Vsekakor to niso ti, ki se nam kažejo ; klovni, zabavljači, alkoholiki in polpismeni idioti, to so posamezniki in kriminalne združbe za njimi. Zato je vsak obliž v zdravstvu desetkrat preplačan, razveljavljajo se razpisi v gradbeništvu, kjer mafije ni zraven, pokojnne so na ravni socialnih podpor, gospodarstvo bi norci najraje izgnali preko meja in obdržali le javni sektor in bankomate... Imamo srečo, ker imamo dobre in normalne sosede, ki blažijo situacijo. Južnim, balkanskim plemenom, ki mejijo ena na drugo, ni rešitve...Ob prihodu desnice na oblast, sploh ni nujno, da bi to bila Janšva SDS, bi se vsi ti denarni tokovi in obvodi prekinili, kot bi nekdo s škarjami prerezal internetno povezavo. Vsi ti kvazi strokovnjaki in svetovalci bi ostali brez posla. Ob teh se, kot šiba na vodi trese 50.000 odveč zaposlenih v javnem sektorju, ki bi izvolili tudi Miki Miško, da le ni Janša, kateri bi jih lahko vrgel iz tople in udobne pisarne. ..Napotki botra, s katerim se predsednik vlade sestaja v okolici Kamnika že kar nekaj časa, so zato dragoceni, hkrati pa predvidljiivi. Težava komunistov in njih otrok, pankrtov in sledilcev je, da si težko nekaj zapomnijo in hitro pozabijo, zato morajo večkrat v kakšno gostilno, da utdrijo snov kaj in komu ter koga bo vzela noč...
#29
Mefisto Modri
5
Jan 01, 2019
Plastična Miša je konkreten primer, kaj nastane ali ostane od ženske, ki promovira Serpentinška za osebnost leta.
#28
Ajdemi Popushi
5
Dec 31, 2018
Ptujska županja je priznala lepotilko. Lepo in pošteno. Fascinira me njeno takojšnje razlaganje, da je za operacijo najela hitri kredit. 2720€. To pokaže, da so levičarji v Sloveniji resnično skromni in "revni" ljudje. Imajo male plače. Nič ne morejo prihraniti. Strah me je županje (čeprav ne moje) , ki nima prišparanih 2720€ za sebe. In takoj za vsako malenkost najame kredit. Ali je to prvi pokazatelj kako bo vodila mestno občino? Revno...brez šparanja...s hitrimi krediti? Za nenujne zadeve?
Kam se bo SD sedaj priklopila na Ptuju? Dom upokojencev je bojda osirotel. Kristina je na računu pustila 13 miljončkov, ko so jo odstranili. To so scuzali...banda!!
#27
borut rojc
8
Dec 31, 2018
Po plastičnih vrečkah, ki jih bodo ukinili po novem letu, bi bilo dobro in samoumevno, da se umakne tudi Molkova..Šarec pa kot Šarec. Včeraj je nagovarjal rojake. Na koga je mislil? Ali on to iz glave ali mu nekdo piše te osnovnošolske govore ? Verjamem, da v novoletni poslanici ni nagovarjal Albancev, zato je uporaba termina, rojaki , povsem neprimerna.Tu živimo Slovenci in slovenski državljani. Menim , da bi kljub vsemu, ob poplavi drugih, lahko ustanovili tudi ministrstvo za Albance po svetu. Bo manj zadreg. Vsekakor, če se bo nadaljeval niz, bo prihodnji mandatar eden od gradonačelnikovih sinov, tisti, ki se bo izkazal kot bolj bistroumen v oddaji Mele sive celice. Srečno. Tudi vam, razbojniki...
#26
borut rojc
13
Dec 30, 2018
Bobovnik je rad obračunaval s šibkimi, tistimi, ki so bili kamen spotike , kost v grlu privilegirancem režima. Takrat se je iz novinarja prelevil v nekakšnega mafijskega odvetnika. Eden teh, s katerimi je rad pometal je bil Državljan K. Kovačič Vili. Starejši možakar, šibkega stasa, slaboten , a navznoter močne in trdne volje, v boju z mlini na veter. Nanj so Bobovniki in Berganti, podprti s celotno propagandno mašinerijo, streljali z vsemi topovi. Predsedniku vlade, če to ni bil Janša ali gospodu iz Murgel so se vnaprej opravičili za vsako, nekoliko bolj neprijetno vprašanje. ..Z vsemi temi starimi kadri, malikovalci rdeče zvezde, ki odhajajo, v pokoj ali večna lovišča ,tako iz novinarskih vrst kot iz pravosodja, morda še od kod, se čisti prostor in filtrira, čeprav je dosti tudi potomcev in ideoloških naslednikov le-teh, ki ga še vedno onesnažujejo. Država je pa tudi v tako slabem zdravstvenem stanju, da se včasih zdi, da je neozdravljivo bolna, da gre vse prepočasi ,da je trud zaman. Vseeno v pokoj odhajajočemu gospodu ne želimo nič slabega, nasprotno. Morda bo zdaj čas, da se uzre vase in kot sogovornika v goste povabi svojo vest. Zdaj, ko nagon po preživetju ne bo več tako močan.
#25
Karmen Bozic
7
Dec 30, 2018
Bojci,malo si ga posral na TW,kar se tice Bobovnika.A mislis,da ko bos ti sel v penzion,da bo katero govedo iz RTV javne hise napisala tebi kak "lep twit"???I don't think so.No,upam,da bos vedno ostal na sceni.Ta Bobovnic naj raje uziva,kjer mu je mesto,neha mesat drek ,naj se umiri,mogoce,ceprav dvomim,mu bo uspelo sprati rdeco barvo iz svojih oci in mozganov.Fora je v tem,da je bil toliko let na TV in se ga folk navadi.Tako da tudi ce bi rekel,da tece Drava proti Dravogradu,bi folk verjel,ker pac z dolgoletno prezenco gledalcem vzbudi neko zaupanje.Zame ni vreden nic.Manipulatorski tip,ki je in bo vedno zvest rdeci oblasti in ne sprejme resnice drugace mislecih.In taki so najhujsi.Castilec komunizma,njihovih (ne)vrednot,manipuliranje z naivnimi ljudmi...
Ampak vsi tile imajo to ze ocitno v krvi in so tako mocno prepojeni s to svojo izprijeno miselnostjo,da dejansko mislijo,da imajo prav.
#24
leila luna
6
Dec 29, 2018
če Ribićeva prizna ali ne, se opazi z aviona, zgleda, kot da so jo popikale čebele ali sršen, jo gledam v oddaji kdo bi vedel, ja, prav smešno zgleda iz nekih kotov oz. profilov....škoda, še ena poleg ga. ex Dončićeve......

#23
borut rojc
9
Dec 28, 2018
Meni se Nuška zdi prav prijetna in prijazna gospa. Ti lepotni popravki, ko se je otresla krivega nosu in mastnih las, pa še česa, jo verjetno naredijo tudi bolj samozavestno. Sicer, kar je škoda, ti poravki ne sežejo tudi v notranjost človeškega telesa in njegovo dušo, pač pa so le površinski, zato bo omenjena še vedno malikovala rdečo zvezdo. Med temi, tudi v samem političnem vrhu pa zasledimo cel kup prevcej neurejenih, skoraj zanikrnih žensk, zagrenjenih in zafrustriranih, ter že na pogled odbijajočih, predvsem pa kokoši brez pameti. Od prave perutnine se ločijo le po tem, da, bodimo po izrazu levičarski ali RTV-jevski, ne serjejo vsevprek...Laž je nesmrtna duša komunizma. Še vedno ukradejo vse, od paštete do volitev. Vseeno pa s stilsko preobrazbo Nuška ni storila nič napačnega, nasprotno. So takšni med rdečimi kmeri, pardon, kmetavzarji, ki spreminjajo oziroma skrivajo svojo identiteto. To pa je prevara druge vrste kot tista, ko spoznaš, če ne prej, ko se sleče, da ima ženska podložene prsi. Tam gre za zanikanje samega sebe, svojih staršev, korenin. In kako potem verjeti razčlovečenemu osebku? Pri takšnih šteje le denar na roko.
#22
Karmen Bozic
3
Dec 28, 2018
Bodimo realni,sicer je res,da ima vsak svoj pogled na lepoto in estetiko,ampak doticni malikovalki rdece zvezde ne pomaga niti Bog,kaj sele "lepotni" posegi.Grda,neseksipilna,odvratna je bila prej,ista je dandanes.Nic zenskosti,le nek nezanimiv,odbijajoc ksiht.Pa se gnil pedigre ima.Kdaj se bomo Slovenci zbudili in ugotovili,da teptanje lastnega naroda in izprijeni interesi nepismenih,kretenskih,tako imenovanih politikov,ki vodijo to naso ze tako zjahano Slovenijo,ne pije vode.Celan in Sencar sta bila isti iztrebek,Sencar je prosjacil za glasove "ta mocnih"podjetnikov na Ptuju v prejsnjem mandatu za glas,v smislu,ce mi das glas,ti bom uredil dolocene poslovne zadeve.Gnoj od Slovenije.
#21
abram1b2 Cej
10
Dec 28, 2018
Lani sem plela majaron, majaron,

letos pa še kopriv ne bom, 'priv ne bom

kam to pride, kam to gre, kam to gre,

vse to naše ljubljenje.

Lahko sfriziraš svoj obraz,nikoli ne sfriziraš svoje prodane grde duše.Samo neko ralo je zamenjala motika.Židanov fant pa ostane Kekec iz doline.
#20
Ajdemi Popushi
6
Dec 28, 2018
Na Ptuju imajo novega župana (njo). Odvrgli so maske. Od prejšnjega prikritega malikovalca SD so prešli na odkrito članico SD. Nuška je sicer popolna marioneta Talumskega Danilota in njegovega potrčkota Dejana. Sama nekih konkretnih uporabnih kvalitet nima. Ima pa dobrega sponzorja, ki plača to iznakaženje obraza. Lahkota prihodnosti...
Je pa bila zanimiva izjava Lojza (Črna roka), nekdanjega šefa PP, na Mestnem trgu pred dnevi. Mimoidočega znanca je pozdravil in rekel da gre na magistrat malo "naše pozdravit". Da je končno Ptuj spet čisto njihov. In da ima dobri stari občutek, ko je "šel gor na CK"...!
Kar strah me je malo za Ptujčane...
#19
Zim Zelen
4
Dec 27, 2018
Ali ni država ločena od cerkve, razen v primerih ko si medsebojno pomagata vzdrževati strah pred posvetno in Božjo postavo?


Ko priznaš prvenstvo eni verski skupnosti si zabeležil velik greh.
Tako bi moral vsem verskim skupnostim voščiti vse dobro ob njihovih praznikih.

( v SLO je 42 verskih skupnosti)
Blagoslova g.Šarca nisem pogrešil :-))
#18
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-12-27 07:03:10 (Dec 27, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)