Ni res, kar pravi Šarec - premier na Sovi ni nagovoril "več kot 100" agentov, ampak točno 87. In kdo je Franci Kregar?

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-12-11 ob 06:46:45

... in Mitja Gregorc. ... in Mitja Gregorc

Nadaljujemo včeraj začeto in napeto zgodbo (vir) o bitki za novega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Naprej glede predsednika vlade Marjana Šarca, ki se je v sobotnem prirejenem intervjuju za spletni portal Siol.net med drugim pohvalil, da je, citiramo Šarca, "pred mesecem in pol v Tacnu nagovoril pripadnike Sove". Ker se to do danes ni razvedelo, to Šarec jemlje kot dokaz, da "zadeve še tesnijo". In pravi: "Nagovoril sem več kot sto uslužbencev, ki vnaprej niso vedeli, da pridem".

Vendar to ne drži. Po naših zanesljivih informacijah je premier Šarec na Sovi nagovoril točno 87 ljudi. In vprašanje je tudi, kakšna navodila so imeli uslužbenci Sove pred njegovim kakor "nenadnim" prihodom. Ko je namreč Šarec pred časom prišel na ministrstvo za notranje zadeve, je minister Boštjan Poklukar - vsaj tako naši viri - uslužbencem ministrstva pravočasno in pred Šarčevim prihodom poslal zelo natančna navodila, kako naj se med pogovorom s predsednikom vlade - vedejo.

Zanimiva naj bi bila tudi vloga širši javnosti povsem neznanega nekdanjega pripadnika policije Francija Kregarja, ki velja za skritega prišepetovalca predsednika vlade pri policijskih zadevah. Namreč, nanj opozarjajo naši viri, gre pa za Kamničana, ki mu je pred časom potekla pogodba o zaposlitvi na policiji, vendar mu je niso podaljšali, Šarec pa naj bi osebno posredoval pri ministru Poklukarju, da je Kregarja zaposlil kot posebnega svetovalca v svojem kabinetu, na ministrovo zaupanje. Franci Kregar je tudi tisti nekdanji pripadnik specialne policijske enote, ki je leta 1991 na sedežu specialne policije na Vodnikovi cesti sprožil raketo, medtem ko jo je kazal eni od tajnic, nekaj mesecev nazaj pa naj bi v Kamniku postal skriti Šarčev prišepetovalec za policijske zgodbice.

Toda vrnimo se k dvema spornima kandidatoma za novega direktorja NPU Dušanu Florjančiču in Mitji Gregorcu.

POD LUPO DRŽAVNEGA TOŽILSTVA?

Pri Dušanu Florjančiču, vodji sektorja gospodarske kriminalitete pri generalni policijski upravi, smo že včeraj omenili domnevno sporne osebne finančne akrobacije z obračuni plač in potnimi stroški. No, po - še nepreverjenih - navedbah naših virov naj bi to že obravnaval oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na specializiranem državnem tožilstvu. Florjančiča naj bi namreč sumili goljufije pri potnih stroških, neupravičene uporabe službenega vozila v osebne namene, neupravičenega izplačevanja nadurnega dela samemu sebi ... o vseh teh (domnevnih) nepravilnostih pa naj bi bil najprej in že večkrat obveščen Florjančičev pomočnik (za poslovni in javni sektor) Dragan Obolnar. Ki pa naj ne bi storil ničesar, saj naj bi bil predviden za bodočega Florjančičevega pomočnika na NPU. Ker Dragan Obolnar ni ukrepal, naj bi bilo obveščeno tudi vodstvo kriminalistične policije, med drugimi tudi direktor Boštjan Lindav, kjer pa naj tudi ne bi ničesar naredili, zato naj bi prijava romala na specializirano državno tožilstvo.

Zakaj niso nič naredili, zakaj niso ukrepali, je pa drugo vprašanje, pravijo naši viri. Dušanu Florjančiču naj bi sicer tudi očitali, da si nekolegialno vedno sam lasti vse zasluge ...

SPREMENIL TUDI IME: IZ MILOJEVIČA JE POSTAL GREGORC

Mitja Gregorc, ki nam je včeraj, po skorajda rekordno hitrem času, zjutraj, ob 7. uri in 33 minut, torej komaj neverjetnih 34 minut po objavi našega članka (!!!), po elektronski pošti poslal zahtevo po "objavi popravka besedila", pa zatrjuje, da naše navedbe o njem niso resnične ter da naj sporni zapis izbrišemo in navedemo, da ima izkušnje za "kandidirano delovno mesto" direktorja NPU, saj se, če jih ne bi imel, ne bi prijavil.

Gregorc tudi navaja, da so naše navedbe, da naj bi se igral zasebnega detektiva in izterjevalca, prav tako neresnične.

"Saj sem se," tako Mitja Gregorc (objavljamo nelektorirano), "v svojem popoldanskem s.p.-ju ukvarjal s pravnim svetovanjem in izterjavo zapadlih obveznosti, kot to določa Zakon o izvršbi in zavarovanju, torej s predlogom za izvršbo na sodišče in potem sodišče izda sklep o izvršbi. Sam se nikoli nisem udeleževal izvršb na terenu. Sploh pa te rubeže dolžnikovega premoženja lahko izvajajo izključno izvršitelji, sam pa nikoli nisem bi izvršitelj. Svojčas sem bil zaposlen na MF, Durs, kjer sem bil pooblaščena uradna oseba svetovalec-izterjevalec in sem v imenu in za račun države opravljal najtežje rubeže premoženja dolžnikov, ki so dolgovali državi in izključno državi. zaposlen sem bil kot javni uslužbenec. In to veliko preden sem imel popoldanski s.p. in med tema dvema stvarema ni popolnoma nobene povezave".

Toda mediji so ob razkritju njegovega popoldanskega dela (septembra 2010) poročali nekoliko drugače, da je res šlo za kolizijo interesov, pa so bili prepričani tudi Gregor Virant, nekdanji minister za notranje zadeve, ter znana pravnika Lojze Ude in Rajko Pirnat (vir - Finance: Dopoldne kriminalist, popoldne izterjevalec).

Vir: Finance, september 2010. Vir: Finance, september 2010.

Zasebna in poslovna zgodba Mitje Gregorca, višjega kriminalističnega inšpektorja in preiskovalca NPU precej strašljivega videza, pa ima tudi sicer zanimivo brado. Diplomiral je leta 2008, star 31 let, njegova mentorica pa je bila Liljana Selinšek, kasneje podpredsednica Komisije za preprečevanje korupcije pod vodstvom Gorana Klemenčiča, zdaj že bivšega ministra za pravosodje v Cerarjevi vladi. Toda pozor, Mitja Gregorc je diplomiral pod imenom Mitja Milojevič (spodaj) ...

							... malo kasneje, vendar še isto leto, 30. avgusta 2008, pa se je preimenoval v Mitjo Gregorca (spodaj). Zakaj se je Mitja Milojevič preimenoval v Mitjo Gregorca, ni znano.

In zelo zanimivo je tudi z njegovimi s. p. Status samostojnega podjetnika za pravno, davčno in poslovno svetovanje je kriminalist Mitja Gregorc že zaprl, odprtega pa je imel od 22. januarja 2008 do 1. marca 2014. Sedež s. p. je bil na Cesti maršala Tita 29 na Jesenicah, imel pa je kar dve podružnici (precej nenavadno za s.p.?!), eno v Kranju, na naslovu Golnik 48, drugo pa na naslovu Depala vas 8, Domžale.

No, na Golniku 8, kjer sta lastnika nepremičnine Mitja Gregorc in njegova žena, je vpisana tudi zabavno pomenljiva hipoteka Abanke - 18 milijonov slovenskih tolarjev:

Vir: Zemljiška knjiga Vir: Zemljiška knjiga

Gre sicer za "samo" 75 tisoč evrov, vendar, zakaj Abanka tega zneska (še) ni konvertirala v evre?! Ta kredit sicer zapade šele leta 2035.

In mimogrede: kriminalist Mitja Gregorc je bil javno opažen na televizijskih posnetkih med hišno preiskavo Igorja Bavčarja. No, to preiskavo zoper Bavčarja, vloženo na podlagi osebne kazenske ovadbe ljubljanskega župana Zorana Jankovića, pa je vodil - spomnimo - kriminalist Simon Golub, ki je kasneje, aprila 2013, doma padel z lestve in se smrtno ponesrečil, še prej pa so ga uradno osumili jemanja podkupnine (vir). Umrl pa je točno dan pred zaslišanjem - ko naj bi ga zaslišali zaradi suma jemanja podkupnine. In tudi pokojni kriminalist Simon Golub, podobno kot kriminalist Mitja Gregorc, je imel popoldanski s. p. za "pravno svetovanje" (vir) ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal uporabnik
Risto Silvan
0
Dec 14, 2018
OK, požar, malo si ga biksnil. Šarac se ni zlagal "Nagovoril sem več kot sto uslužbencev,..." Med njimi je bilo še 10 snažilk, 4 vratarji, 2 tajnici, hišnik in 1 fikus. Torej več kot 100 uslužbencev.
#-5
abram1b2 Cej
0
Dec 11, 2018
ivan maček :)*
Sam v ničemer nisem zaznal tvoje provokacije,bolj nek tvoj osebni strah.Lp
#-6
ivan maček
0
Dec 11, 2018

abram1b2 Cej
Je bilo mišljeno kot provokacija.
Lp!
#-7
abram1b2 Cej
4
Dec 11, 2018
Ivan Maček:)*
Koga se ti bojiš? Resnica mora zmagati ,ne pa tile lumpi,ki Slovenijo in Sovence še vedno zlizani med seboj načrtno uničujejo in maltretirajo slovenski narod že 100 let..
#-8
abram1b2 Cej
4
Dec 11, 2018
To naj ne čudi nikogar,jugovići so iz Slovenije naredili balkansko enklavo.Mi Slovenci pa jih toleriramo v njihovih umazanijah. Ampak to še ni nič,kdo preiskuje odvetnike,ki si izmišljujejo terjatve in jih prirejajo sebi v prid. Sodišča te namišljene terjatve sploh ne preverijo,ampak jim zadošča kao verodostojna istina,ki je v resnici lažna in v prid osebnemu interesu odvetnika. Kako bo javno tožilstvo to preverjalo,če je / so/komplet sodni sistem in preiskovalni organi in razni banksterji medsebojno zlizani za plenjenje Slovencev pod krinko pravne države. Kdo si upa te zadeve raziskovat in jih obelodanih kot stalno kršitev človekovih pravic v Sloveniji.Če se pritožiš Na EU sodišče imajo tam svoje ljudi,ki preprečijo sodbo ESČP.Slovenija je glede pravne države verjetno pod nivojem vsake banana republike na svetu.Kdo je kriv za takšno stanje? Vrinjeni elementi v sodni sistem Slovenije iz bivše Juge,kar pripadnikom in simpatizerjem bivšega sistema še kako odgovarja.Svojo politiko plenjenja laži in kršenja človekovih pravic so uspeli skriti pod krinko pravne države,ki nikoli to ni bila in ne bo,še vedno je pravni sistem Slovenije ujet v bivšem totalitarnem režimu.


#-9
borut rojc
5
Dec 11, 2018
Kvazi pravni svetovalci i , obvezno srbskega ali črnogorskega porekla in tisti, ki kot predsednik vlade sam, skrivajo svoj identiteto, so obvezen del vladne ekipe mladega povzpetnika. Ob vaških posebnežih,ki prevladujejo v LMŠ-ju, definitivno duševno invalidni tipi. Zato, ko potrebuje ljudi, ki z glavo razmišljajo in ne le udarjajo, predsednik vlade na pomoč pokliče intelektualce tipa Moderndorfer...V mojih očeh se Šarec zdi rahlo motena oseba, zato ne čudi to postrojevanje močvirske varde, nedvomno bolj nevarne od tiste Šiškove. Brez dvoma, pa s takšnimi, ki kakor nekaj izterjujejo, lahko, ko ti pridejo na vrata ali izza vrat, spregovoriš le na en način. S šusom v glavo. Edinim jezikom, ki ga razumejo...Pomemben člen vladne ekipe je tudi predsednikov bratranec,imenovan sova, kot senca, ki mu sledi bolj kot tista sončeva. Tako je med agente , vsaj tiste nevidne, verjetno štel tudi njega. In to za deset drugih. Kot tudi Francija , ki je ostal brez službe. Potem gre postroj hitro preko sto. Kriminalna država pač. V kateri pa je vsak drugi človek pravnik ali vsaj pravni svetovalec. Pravo vsak razume oz. čuti na svoj način. Ti, iz in blizu LMŠ-ju kot živalski nagon po preživetju.
#-10
ivan maček
1
Dec 11, 2018
Ne bo komentarjev!???? ……….ja teh se je za bat, ti so še hujši kot UDBA, slednji pridejo ob pol štirih, ti pa ob tri pa deset minut...……...bolje molčati.
#-11
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-12-11 06:46:45 (Dec 11, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)