To je pravi Janković iz Pivke. Vse v rdečih številkah, on pa bogati kot Trump. Odkar je župan - že 20 let!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-11-09 ob 06:39:44

Robert Smrdelj je že 20 let župan občine Pivka, je vidni član Slovenske ljudske stranke, trenutno tudi član nadzornega odbora SLS, predsednik Skupnosti občin Slovenije, širši slovenski javnosti pa verjetno skoraj - nepoznan.

Toda zgodba tega politika, ki mu mirne duše lahko rečemo "mali Janković iz Pivke", je domala neverjetna. Z mesečno plačo 1.800 evrov (neto ali 300O evrov bruto) mu je skupaj z ženo Mojco Smrdelj Orel ter pravo malo hobotnico podjetij in društev uspelo pridelati kopico nepremičnin v skupni tržni vrednosti 2 milijonov evrov, vključno z morskim biserom, Smrdeljevim kompleksom v Malinski na Krku.


				To je županov zasebni počitniški kompleks v Malinski na Krku, ki se zdaj kakor prodaja preko hrvaških nepremičninskih agencij. Vrednost: okoli 1,5 milijona evrov!			To je županov zasebni počitniški kompleks v Malinski na Krku, ki se zdaj kakor prodaja prek hrvaških nepremičninskih agencij. Vrednost: okoli 1,5 milijona evrov!

Tako naj bi se prodajal Malinska. Cena po dogovoru.pdf

Smrdeljev družinski ekonomski čudež je toliko bolj pomenljiv in vreden protikoprupcijskega preiskovanja tudi zato, ker vsa županova podjetja in društva neposredno poslujejo z občino, državo in denarjem davkoplačevalcev, obe njegovi podjetji, Nemeza, d. o. o., in Center Soča, d. o. o., pa sta - in vzorec je na las podoben vzorcu družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića - tudi v rdečih številkah!

Poglejmo dokumentirane podrobnosti:

- Najprej, uvodoma, to je mala hobotnica županovih firm (faksimile): Vir: poslovni portal Gvin Vir: poslovni portal Gvin 

NEMEZA, D. O. O.

- Prvo županovo podjetje je Nemeza, d. o. o., kjer je župan Smrdelj večinski lastnik, žena Mojca pa manjšinski lastnik in direktorica družbe. Firma posluje z relativno majhnimi prihodki in finančno izgubo (leta 2017 je zabeležila 33 tisoč evrov prometa in 3 tisoč evrov izgube - faksimile), poslovni portal Gvin pa ji pripisuje katastrofalno boniteto - E2: podjetje slabo posluje, napoved je še slabša, ima likvidnostne težave in slabo donosnost.

Nemeza, d. o. o., katere večinski lastnik je župan Robert Smrdelj, direktno posluje tudi z občino Pivka, kar dokazujejo podatki iz baze Erar (Komisija za preprečevanje korupcije):

Na podjetje Geneza, d. o. o., podobno kot na podjetje Center Soča, d. o. o., obe podjetji sta registrirani na naslovu Kolodvorska 6, Pivka, imata zakonca Smrdelj vpisane številne nepremičnine, katerih podroben seznam objavljamo v nadaljevanju članka. Pri čemer posebej poudarjamo, da so bile vse nepremičnine zakoncev Smrdelj pridobljene v času županovanja Roberta Smrdelja, od leta 1998 dalje ...

CENTER SOČA, D. O. O.

- Drugo županovo podjetje, kjer je Smrdelj 50-odstotni lastnik, drugo polovico podjetja pa ima v lasti njegova žena Mojca, je Center Soča, d. o. o. Podjetje je več kot 180-odstotno zadolženo in prav tako posluje z izgubo - leta 2017 je zabeležilo 27 tisoč evrov izgube, ob 162 tisoč evrov prometa. Kar je pravzaprav še slabše kot poslovanje Geneze, d. o. o.

Seveda ima tudi Center Soča nepremičnine in posluje z državo - z Osnovno šolo Pivka in Domom starejših občanov Ilirska Bistrica. Čeprav uradna vrednost nepremičnin v lasti družbe Center Soča po Gursu znaša slabih 116 tisoč evrov, ima vpisano hipoteko za 270 tisoč evrov, vpisala pa jo je Delavska hranilnica.

Center Soča d.o.o. - zemljiška knjiga in hipoteka.pdf

LPC PIVKA

- Posebna finančna zgodba župana Smrdelja je tudi društvo LPC Pivka (Lokalni pospeševalni center Pivka), kjer sta kot lastnika (ustanovitelja) vpisana župan in občina, edini zakoniti zastopnik pa je Smrdelj, in to že od leta 1998?! K tej organizaciji spada še Regionalna razvojna agencija zeleni Kras, občina Pivka pa je na transakcijski račun LPC Pivka doslej nakazala že več kot 1 milijon in 800 tisoč evrov; skupno je LPC Pivka prejela že dobrih 8 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja!

No, Robert Smrdelj in Mojca Smrdelj Orel pa sta prijavljena na naslovu Slovenska vas 3 (ta naslov je naveden tudi pri 1,5-milijonski investiciji na Krku), kjer je kmetija, katere lastnica je Helena Smrdelj, po naših podatkih mama župana Roberta Smrdelja.

Župan Robert Smrdelj na naša pisna vprašanja, povezana z nepremičninskimi naložbami, pridobljenimi med njegovim županskim mandatom ...

Pivka. Vse (doslej odkrite) županove nepremičnine.pdf

... do objave tega članka še ni odgovoril, toda iz Pivke prihajajo nekateri drugi zanimivi podatki. Pivka je sicer med vodilnimi slovenskimi občinami pri pridobivanju evropskega in državnega denarja, po zadovoljstvu občanov z življenjem pa je šele na 78. mestu (vir: Moje Finance - oktober 2018). Tudi plače so povsem povprečne ...

KJE CURLJA DENAR ...?!

Se je pa župan Smrdelj sinoči na Pop TV izgovarjal, da naj bi vse te nepremičnine pridobil z 270 tisoč evri kredita in drznimi poslovnimi načrti?!

No, to je zgodba za bolj naivne televizijske gledalce oddaje 24ur, drugi, vključno s pristojnimi organi (Nacionalni preiskovalni urad, Komisija za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče ...), pa naj se raje vprašajo, kje curlja denar ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
4
Nov 09, 2018
Nekaj malega od 70 milijard iz luknje so le potegnili na plano in usmerili v bahanje.

(Matildaneizbiravsepobira)
#8
Stoyan Svet
5
Nov 09, 2018
kdo bi si mislil, da ima ta gospod toliko pod palcem in če ima toliko, bi se zagotovo kje še kaj našlo. Vsekakor zrel za davčno in NPU preiskavo.
#7
Komentar izbrisal uporabnik
Komentar izbrisal uporabnik
Aton EU
6
Nov 09, 2018
Je par izjem. Toda novinarje in sodnike kupiš za par €. O ceni pravkar razpravljajo po sodiščih
#4
Ru Mmi
6
Nov 09, 2018
Bravo, Požar.
#3
lola titi
10
Nov 09, 2018
TO JE PRAVI JANKOVIĆ IZ PIVKE. Na žalost, ni EDINI !! Večina Slovenskih politikov, od desne do leve, so enaki, SKRBIJO SAMO ZA SVOJO RIT. Kar se pa tiče županov in občinskih svetnikov, pa prednjačijo iz stranke SLS in NSI, kateri imajo največ mandatov v malih občinah. Ti se ponavadi skrivajo za vero, in se silijo v prve vrste v cerkvah, menjujejo stranke od leve do desne, kjer imajo KORIST. Na volivce pa tako pozabijo že prvi teden po volitvah. Če samo pogledamo, kako so si finančno in materialno opomogli, na čuden način, VSI (10%), večina vseh županov pa so prekupčevalci zemljišč in njih namembnosti (sami ali preko sorodnikov ali svojih strank). Da ne izgubljam časa, za Jankovića &z družbo, Popoviča & z družbo, Kanglerja & z družbo,Šrota & z družbo, to se ve, da so NEDOTAKLJIVI. Bolj bi bilo treba še pogledati male ŠERIFE, občinske svetnike ter občinske delavce: v Ptuju, Ormožu, Slovenj Gradcu, Velenju, Žalcu, Slovenskih Konjicah, Vojniku, Šentjurju, Laško, Krško, Kranj, Sevnica, Domžale, Litija,itd. Če bi lahko preverili njihovo stanje premoženja, doma in v tujini, in premoženja njihovih najbližjih sorodnikov in prijateljev. Kako so lahko prišli do tako velikega premoženja z tako malimi dohodki, ko so prišli v POLITIKO ? Če samo pogledate Kanglerja, narod ga je nagnal z prestola, sedaj pa zopet rije na prestol –SLS- svinjarija. Kaj pa Šrot z svojo razvejano hobotnico SLS in NSi, obvladuje večino občin v okolici, tako kot Janković v Ljubljani. Časopisi pišejo, da preko VOC gradbenega podjetja Boška Šrota in SLS, kot so uničili Cestno podjetje Maribor SLS in še kaj, in toplarna Maribor - naveza ( KANGLER – MTB – MIK Celje Vojnik ) v Vojniku ima MIK z občino ter sedanjim in prejšnjim =beri (ŽUPANOM ), dobre odnose finančne. Saj prejšnji župan si je pozidal Haciendo in omogočil družini zaposlitev s pomočjo Šrota, ki je omogočil tudi podžupanu Marku Zidanšku - SLS, prodajo starševega BIFEJA za gromozansko vsoto, na slabi lokaciji kupcu bifeja -čudežnemu DEČKU, ki so mu iz neba padli milijoni prevezani na občinske in državne jasli. Tako nekako je v Ljubljani - Ranko Mimović, Kopru - Gašpar Mišič in drugod. Narod bo vse to poplačal. Bilo bi dobro, da ljudstvo predlaga zakonodaji samo dva (2) mandata na bilo kakšni funkciji v življenju. Da se malo premešajo pri KORITIH, ne pa, da NE SPUSTIJO ŠE DRUGIH >> VRST zraven <<.
#2
abram1b2 Cej
18
Nov 09, 2018
Povedal sem že: Večina slovenskih politikov so navadni kriminalci,katerim se fučka Slovenija in Slovenci.Slovenski preiskovalni urad,pa nesposoben, ali podkupljiv? Računsko sodišče pa tradicionalno ščiti te lopove.Slovenija ni niti banana republika,ampak je postala edina mafijska izpostava bivšega Rdečega trga v EU.. Eu je to spoznala,zato nas nihče več ne ceni in upošteva.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-11-09 06:39:44 (Nov 09, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ponavlja se zgodba o pesniku Balantiču in knjižnici v Kamniku. Iz Komna bi izgnali Maksa Fabianija, ker je bil med fašisti?!
To naj bi bil Šarčev človek za Telekom Slovenije: Tomaž Besek
Kleptomanstvo slovenske politike. Vlada sporoča državljanom: Zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
Skobe je padel, novi tarči LMŠ sta Jamnik in Petrol. Božič pa ne bo šef uprave SDH, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Zadišalo po odstopu Marjana Šarca! Ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na Pop TV in ali je predsednik vlade vedel?!
#Šarecgate: Hrvati hoteli preprečiti imenovanje Petriča in mi smo jim podarili Sekolca. So nam tudi Tolja - podtaknili?!
Čistilec, ki je postal nepreviden
Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(218)
desus
(71)
Vlada
(65)
sds
(63)
LDS
(59)
večer
(42)
sdh
(41)
pop tv
(40)
Zares
(39)
levica
(28)
DUTB
(22)
sova
(21)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
furs
(14)
Petrol
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
OVS
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
KKR
(5)
IDS
(4)
CME
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
šoa
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)