Nove Jankovićeve rabote. Odkrivajo jih slovenski novinarji, ampak za tuje medije. Doma pa skoraj vsi gledajo stran?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-10-31 ob 07:11:58

Ko gre za Zorana Jankovića, ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije, sicer že praktično propadle politične stranke, domala vsi slovenski večinski mediji "gledajo stran". Mirno lahko rečemo, ob razvpiti družini Janković slovenskega novinarstva enostavno ni več, ostali so le še PR, gledanje stran, molčanje in lakajstvo - politično, osebno ali poslovno.

Poglejmo dva najnovejša primera.

PRIMER ŠTEVILKA 1:

MILIJONSKI OSEBNI STEČAJ DAMIJANA JANKOVIĆA

Dobesedno srhljivo je dejstvo, da noben slovenski mediji, razen Nova24TV in Škandal24 (vir), ni objavil javno dostopne sodne dokumentacije osebnega stečaja Damijana Jankovića, starejšega sina ljubljanskega župana, ki formalno, kot direktor, vodi vse posle družine Janković in njihova podjetja; čeprav vsi dobro vemo, da o vseh ključnih poslih družine Janković dejansko odloča edino on, boss familije - Zoran Janković. Omenjene sodne dokumentacije niso objavili niti tisti mediji, ki so sicer prej poročali o napovedanem stečaju Damijana Jankovića pa tudi o prisilnih sodnih poravnavah, kjer se Jankovićevi poskušajo izogniti poplačilom upnikom, težkim okoli 16 milijonov evrov. Neobjavljanje te dokumentacije pa je za slovenske medije dodatno obremenjujoče tudi zato, ker "zasebni" dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo vse slovenske davkoplačevalce. Starejši sin ljubljanskega župana namreč dolguje tudi DUTB in Novi Ljubljanski banki, ki sta v lasti države.

Tega, da slovenski večinski mediji ne objavijo dostopne sodne dokumentacije osebnega stečaja sina ljubljanskega župana, ki se poteguje za svoj četrti županski mandat, vključno z dejstvom, da je sin župana slovenske prestolnice pred upniki formalno pobegnil v hrvaško Zambratijo blizu Umaga, kjer ima prijavljeno stalno bivališče, je za tuje medije, zlasti zahodne, nepredstavljivo. Si predstavljate, da bi sin župana Londona, Berlina, Pariza ali Dunaja padel v osebni stečaj in bi bil dolžan več kot 5 milijonov evrov, stalno bivališče pa bi prenesel v tujino (faksimile) ...

Stečajni dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo tudi davkoplačevalce, saj gre za tudi za dolgove pri DUTB in Novi Ljubljanski banki. Stečajni dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo tudi davkoplačevalce, saj gre tudi za dolgove pri DUTB in Novi Ljubljanski banki.

... medtem ko bi se po mestu, ki mu županuje njegov oče, še vedno mirno prevažal s prestižnimi avtomobili ter jedel v dragih restavracijah. Hkrati so posli družine Janković neposredno povezani z Mestno občino Ljubljana, državnimi podjetji ter izčrpavanji slovenskih državnih bank, novinarji in mediji pa meni nič tebi nič gledajo stran ...?! To je preprosto nemogoče, razen, seveda, za slovenske medije. Only in Slovenia!

Še huje: pri nas s(m)o potem tarče večinskih medijev in njihovih poklicno impotentnih novinarjev tisti novinarji, ki vendarle nekaj raziskujemo in objavimo tudi o Jankoviću?! Narobe svet!

PRIMER ŠTEVILKA 2

KAKO JE ZORAN JANKOVIĆ OMOGOČIL ZASLUŽKE TUJIM POSLOVNEŽEM NA RAČUN LJUBLJANE

Ne gre samo za famozni ljubljanski KLP, d. o. o., ki je v lasti banjaluškega tajkuna Mladena Milanovića, tesno povezanega s predsednikom Republike Srbske in zdaj še novim članom predsedstva Bosne in Hercegovine - Miloradom Dodikom, ki po volji Zorana Jankovića že od leta 2015 gradi in obnavlja asfaltno Ljubljano, tudi najnovejših spornih poslov Zorana Jankovića ne razkrivajo slovenski večinski mediji, ampak slovenski novinarji v - tujih medijih. Konkretno Blaž Zgaga, nekdanji novinar mariborskega časopisa Večer in soavtor orožarske knjižne zbirke "Kaj nam pa morete?", piše pa za hrvaški tednik Nacional. Zgaga odkriva umazano in, kot kaže, tudi skorumpirano zakulisje zgodbe o tako imenovanem javno-zasebnem partnerstvu med Mestno občino Ljubljana in družbo Resalta (GGE, d. o. o.), ki je v lasti ameriškega podjetnika Marka Crandalla, vpletena je tudi slovenska družba Petrol, gre pa za energetsko obnovo 49 javnih objektov v Ljubljani, vredno 18,8 milijona evrov.

Tisti slovenski mediji, ki so pred časom poročali o podpisu pogodbe med Jankovićem, Resalto in Petrolom, pa so - jasno - to partnerstvo skoraj povzdigovali v nebo?!

Ker gre pri članku Blaža Zgage za hrvaški Nacional za izjemno, podrobno in daljšo novinarsko reportažo, objavljamo samo 3 kratke poudarke, celotni tekst, objavljen v Nacionalu, pa si lahko preberete tukaj:

Otkrivamo: Kako je Janković privatnicima omogučio milijunsko zaradu na račun Ljubljane

Nekateri pomembni poudarki:

- Mestna občina Ljubljana je v omenjeni projekt iz naslova javno-zasebnega partnerstva investirala v razmerju 49:51, dobiček pa se deli v razmerju 10:90, seveda v korist Američana Crandalla (in Petrola)

- v javno dostopni dokumentaciji Mestne občine Ljubljana, ki zadeva ta projekt, manjkata 2 strani, kjer so navedeni zneski ter odstotki razdelitve investicij in dobičkov

- Gre za sum oškodovanja ljubljanskih javnih podjetij za več milijonov evrov

- Zoran Janković se je ob vprašanjih Nacionala, povezanih s tem projektom, zavil v molk

Mimogrede: Blaž Zgaga je pred meseci v hrvaškem Nacionalu objavil tudi zgodbo o povezanosti srbske premierke Ane Brnabić v "offshore aferi", kjer se pojavlja isti ameriški poslovnež kot pri Zoranu Jankoviću - Mark Crandall! Ta članek pa si lahko preberete tukaj.

MEDIJSKE MANIPULACIJE ...

... IN KDO BO NA KONCU VSE TO PLAČAL?!

In ker tovrstnih zgodb, povezanih z družino Janković, slovenski večinski mediji načrtno ne objavljajo, je posledično pač možno, da nekatere javnomnenjske agencije, denimo Mediana za Pop TV (vir), v zadnjih dneh, natančneje minulo nedeljo, 28. oktobra, nonšalantno razglašajo celo veliki vzpon Zorana Jankovića na lestvici priljubljenosti slovenskih politikov pred bližajočimi se lokalnimi volitvami (faksimile spodaj) ...?!

Na koncu naj tudi ne bo nobenega dvoma: če bo Zoran Janković 18. novembra spet izvoljen za ljubljanskega župana, bomo večji del najnovejših zasebnih dolgov njegovega sina Damijana Jankovića spet plačevali davkoplačevalci ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
abram1b2 Cej
4
Nov 01, 2018
Dogaja se načrtna okupacija Slovenije s strani Balkancev.Doma imajo vsi sranje,ki ga širijo na Slovenijo.Ivan Maček si upa povedat resnico, isto borut rojc.:)** To ni nacionalizem in šovinizem,to je gola resnica. Balkanski šerifi imajo Slovenijo že v rokah. Trpimo pa Slovenci.
#5
ivan maček
5
Nov 01, 2018
Slovenski Tlačan

Zgoraj omenjena prva slovenska vlada je bilo slabo znamenje za Slovence in Slovenijo..

Z dunajskega parketa nas je za vse večne čase spravila pod svinjske trgovce in pastirje, pod katerimi nam je v srcu igral dunajski valček, plesati smo morali pa kolo.

Ko je leta 1991 že kazalo, da smo se znebili Blkana, je pa Balkan pljusknil k nam.

Zdaj se nam pa poleg svinjskih patirjev obetajo še kozjejebci.
Komentar ki da res misliti, odlično!
#4
Mefisto Modri
7
Oct 31, 2018
Kdo bo vse to plačal?

Mi davkoplačevalci, kot doslej!

Mar ne bi bilo nam v sramoto, če bi morala sveta družina odplačevati lastne dolgove?
#3
andrej briški
7
Oct 31, 2018
Ali letos ne bo romanja v katedralo velikega bleferja ?
#2
tacit .
19
Oct 31, 2018
Ne vem, kakšno hudodelstvo bi še moral zagrešiti Janković, da bi ljudstvo spregledalo... Županovanje je treba ZAKONSKO OMEJITI na največ 2 manadata.

Ker je nedelja dan za družino, volim na predčasnih volitvah. Na zadnjih lokalnih se mi je pripetilo tole in odtlej se ne čudim več, zakaj je ljubljanski šerif (bil) izvoljen že 3x. Zelo fina gospa kakih 70 let je z menoj stopila v dvigalo, ki je peljalo do volišča, in začela klepet v čisti ljubljanščini: "Še dobr, d' mamo Jankovića, kuga vse je za Lublano naredu... buh ne zaden, d' neb biu izvolen... " in me zabodeno gledala, ko od mene ni bilo odziva.

Največja napaka volilcev je, da tisti, ki vedo, kaj se dogaja, ob vsem tem občutijo tako hud gnus, da sploh ne gredo na volitve. Kdaj bo naša državljanska zavest tako visoka, da bomo VSI hodili volit? Vsekakor se zavzemam za obvezno volilno udeležbo (denarne kazni!).

Quo vadis Ljubljana?
#1
borut rojc
33
Oct 31, 2018
V bistvu ni težava v kriminalcu z magistrata oziroma njegovih maloumnih sinovih. Problem je v neumnih, pokvarjenih oziroma bolnih ljudeh, ki bodo primitivca spet podprli na prihajajočih volitvah. Tako se kaže mafijski ustroj države predvsem pa značaj vseh tistih, ki jim je v življenju najpomembnejše, da imajo polno rit vsega. dlje od svojega nosu pa itak ne vidijo...Ne le zaradi vremenskih ujm, tudi zaradi Jankoviču podobnih hudodelcev, se danes ljudem podirajo domovi, rušijo mostovi, ceste in tla pod nogami .Zmanjka denarja za zaščito pobočij od koder letijo skale...Vendar, to razložiti volilcem in podpornikom Zorana Jankoviča meji na znanstveno fantastiko. Za njih je pomembno, da gradonačelnik veliko naredi za Ljubljano, če tu in tam tudi kaj ukrade tudi za njih, pa nič narobe. Ni pomembno, če zamenjava kanalizacijskih cevi v močvirju stane kot bo na Hrvaškem stal most na Pelješac, pomembno je, da denar kroži. Res, kaj je žalostnega in bolnega v možganih ljudi, ki se družijo in podpirajo kriminalne rabote opankarja ?Razumem Šarca, kri ni voda, ampak ostalih pač ne.
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-10-31 07:11:58 (Oct 31, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Dosti je heca, poglejte Bloomberg. Ne pa brati Dela ali Večera. Predsednik Pahor, vas pa prosimo, ne nas sramotiti!
Novi dokumenti afere Koprivnikar: celo državni Telekom ni dobil frekvenc - kot BTC. Menda zato, ker ga niso zaposlili?!
Vsi se bojijo Eugenije Carl, zaradi njenih žolčnih izpadov, javnost pa je ne pozna. Njen šef to končno priznal!
Kako in zakaj se je Matjaž Nemec (z)lagal, da sta z Iryno Osypenko še vedno skupaj?!
Ustavite Jankovića in (mu) dokažite, da je Ljubljana vaše mesto. Ne njegovo. Vaše. Od ljudi. Ne od vožda. Preden bo prepozno!
Čelanova hobotnica, 2. del. Ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!
Zadnji tango v Parizu: Zoran Janković in Tjaša Ficko. Ekskluzivne fotografije: videti sta kot dva golobčka.
Na koncu je Bandelli celo jokal, a se hkrati spet lagal. Še zloglasna Katarina Kresal je padla z več dostojanstva!
Baj, baj, Bandelli! Se bo Bratuškova maščevala Šarcu tako, da ministrica postane njena frendica Maša Kociper?!
Nova razkritja: Arsenovič zaposlene plačeval z gotovino. Ob koncih tedna, na roke, s kešem, mimo Fursa.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(90)
desus
(43)
LDS
(34)
sds
(32)
večer
(25)
Vlada
(22)
Zares
(21)
levica
(21)
pop tv
(18)
sdh
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
AKOS
(10)
btc
(9)
nlb
(9)
DZS
(9)
DUTB
(7)
sova
(6)
Hit
(5)
SNS
(5)
kpk
(5)
Lek
(4)
krka
(3)
furs
(3)
dars
(3)
Tv3
(3)
udba
(3)
NATO
(2)
2tir
(2)
OVS
(2)
IDS
(2)
Ptuj
(2)
Tam
(2)
trs
(2)
SIJ
(2)
nsi
(2)
24ur
(2)
AMZS
(2)
nba
(2)
ACH
(2)
Erar
(2)
LMŠ
(2)
hse
(2)
arso
(2)
laž
(1)
ww3
(1)
FIS
(1)
Sava
(1)
Nyon
(1)
HSBC
(1)
grki
(1)
npu
(1)
a1
(1)
OKS
(1)
JLA
(1)
Irak
(1)
Atim
(1)
sls
(1)
FIBA
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
SID
(1)
DRI
(1)
vomo
(1)
JJ
(1)
Eles
(1)
eu
(1)
FDV
(1)
Sato
(1)
SCT
(1)
Iran
(1)
NKBM
(1)
Hvar
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
Jož
(1)
ALDE
(1)
nuk
(1)
sviz
(1)
soz
(1)
IMI
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

7657.) hvalnica igri - filip kalan

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

7489.) skrbimo za naš planet  zrak švist in klik! energija  - rosa m. curto , cena je za kos

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7 €

1155.) soba - emma donoghue

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

7450.) kratko sveto pismo s slikami

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7029.) osnove kemijskega računanja - primož šegedin

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

5384.) kreativnost v čipki - janez bogataj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

lesene igrače vedno navdušijo naše malčke. v naši ponudbi imamo tudi lesene črke iz katerih lahko sestavimo otrokovo ime s katerimi se potem igra. črke so sestavljene na ta način, da lahko tudi dokupimo lokomotivo in sestavimo vlakec. https://www.vlakec.si/oprema/lesene-crke-in-stevilke

Kategorija: Lesene igrače

Cena: Pokličite za ceno

4527.) srečne zgodbe bolečine - pino mlakar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

4360.) jaz - philip waechter

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

2301.) delamaris 1879 - 1999 120 let iz morja v konzervo - bruno volpi lisjak

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

858.) razkritje v zelenem potoku - aleksandra kocmut

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 15.99 €

0177.) abecednik zaljubljene krastače - cvetka bevc

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj