Zahrbtna taktika: kompromitiranega Jankovića si stranke na levi tokrat ne upajo javno podpreti, so mu pa zato očistile pot!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-10-25 ob 06:58:22

Oboje drži, oba imata zelo prav. Peter Jančič, urednik Spletnega časopisa, ki z grafom in številkami nazorno dokazuje (vir: Janković je premagljiv v Ljubljani), da je Zoran Janković v Ljubljani - od leta 2006, ko je prvič postal župan, pa do leta 2014, ko je bil nazadnje izvoljen za župana - izgubil polovico svojih volivcev ...

Vir: Spletni časopis Vir: Spletni časopis

... in Rok Čakš, urednik spletnega portala Domovina.je, ki piše o tem, kako je levica v Ljubljani "ščistila pot Zoranu Jankoviću".

Tudi moji viri pravijo tako, kot ugotavlja Čakš. Vidni politike levice ali leve sredine oziroma njihove politične stranke si tokrat, pred lokalnimi volitvami 18. novembra, ne upajo javno podpreti že popolnoma kompromitiranega Jankovića (kompromitiranega politično in osebno!), zato so se letos odločili za pravzaprav (še) bolj "zahrbtno taktiko". Zakulisje dela na polno. Namesto javne podpore in raznoraznih romanj na Magistrat so Jankoviću tokrat očistili pot do volitev, in to na tak način, da nobena od strank na levici za županskega kandidata ni predlagala resnega političnega igralca, nekatere izmed teh političnih strank pa svojih županskih kandidatov čudežno sploh - nimajo?!

In kako je to videti?

- Lista Marjana Šarca je brez kandidata za župana prestolnice. Spomnimo, Zoran Janković in Marjan Šarec sta bila pred leti "badija" v Pozitivni Sloveniji.

- Socialni demokrati. Njihov kandidat za župana Ljubljane je Marko Koprivc, poslanec in predsednik ljubljanskega odbora SD, ki pa znotraj vodstva SD nima posebne teže. Še več, nekateri vidni predstavniki SD se bojijo, da bodo Socialni demokrati po 18. novembru v Ljubljani ostali celo brez enega samega mestnega svetnika.

- SMC. Kandidat za župana Cerarjeve stranke je nekdanji poslanec in predsednik sveta SMC Dragan Matić. On kandidaturo sicer jemlje resno, pomaga mu tudi poslanec Jani Möderndorfer, znan po tem, da je zamenjal že 5 ali 6 političnih strank in da je še vedno sprt z Jankovićem (ker ga je izdal ter se med spopadom Jankovića in Alenke Bratušek znotraj Pozitivne Slovenije odločil za slednjo, kasneje je sicer izdal tudi Bratuškovo in prestopil k Miru Cerarju), pozna pa, in to zelo dobro, Ljubljano. Po mnenju poznavalcev lahko Matić na volitvah doseže največ dva do tri odstotke, prej dva kot tri, on sam pa menda računa, da bo postal mestni svetnik, in ker Janković ne bo imel večine znotraj mestnega sveta, se mu Matić lahko "ugura" za poklicnega podžupana. Tak naj bi bil njegov karierni načrt.

- Levica. No, ta stranka naj bi pravzaprav najbolj skrbela Zorana Jankovića. Zato naj bi Janković, Branimir Štrukelj, sekretar SVIZ, in Milan Kučan osebno poskrbeli pri Luki Mescu, koordinatorju Levice, da Levica za ljubljansko županjo ni predlagala poslanke Nataše Sukić, sicer tudi vidne predstavnice LGTB. Nekatere neobjavljene ankete so namreč Sukićevi kazale od 10 do 12 odstotkov, torej močno drobljenje volilnih glasov na levici, kar bi pomenilo, da Janković zanesljivo ne bi mogel zmagati že v prvem krogu. Zato so zlobirali, da je Levica namesto Sukićeve za župana predlagala Milana Jakopoviča (gre za ustanovitelja Petke za nasmeh, bil pa je tudi osebnost leta 2017 po izboru časopisa Delo), ki pa objektivno ne more doseči takšnega volilnega rezultata, kot bi ga verjetno lahko ujela Sukičeva.

- Stranka Alenke Bratušek nima svojega kandidata ali kandidatke za ljubljanskega župana.

- In še za konec: tudi stranka DeSUS nima kandidata za župana Ljubljane.

TAKTIKA, TEHNIKA IN JANKOVIĆEV SLOG

Takšna je (bila) torej taktika, zdaj, za naprej, pa je stvar tehnike. Viri pravijo, kar je sicer mogoče tudi opaziti, da je Zoran Janković pred skorajšnjim spopadom s praktično edinim konkurentom za župansko funkcijo - Anžetom Logarjem, kandidatom SDS, izjemno nervozen, fizično je videti precej nezdravo in močno se je tudi zredil.

Televizijska soočanja z Logarjem je doslej zavračal, denimo pri Urošu Slaku na Pop TV, zavrnil pa je tudi povabilo na intervju v oddajo Faktor na TV3. Po vsem sodeč se je Janković, ki na volilno nedeljo 18. novembra računa predvsem na "borce" in tako imenovane "trenerkarje", odločil, da bo prišel zgolj na tista (televizijska) soočenja, ki bodo bolj "pod kontrolo".

In tudi volilni štab si je postavil v svojem značilnem slogu: v prostorih na Kongresnem trgu 11, ki so v lasti Ivana Kapetanovića (Kapetan eksport - import, d. o. o.), sicer lastnika znane ljubljanske picerije Ljubljanski dvor, ki pa so pod hipoteko banke Sberbank - v višini enega in pol milijona evrov (faksimile spodaj).

Izpisek iz ZK - hipoteka 1.500.000,00 evrov.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Novinar Starejši
0
Oct 27, 2018
Vse po režiji stare in mlade udbomafije.
#7
Mefisto Modri
0
Oct 26, 2018
Zim Zelen, si se kdaj vprašal, kolikokrat so bili preplačani "rezultati" župana, ki ga ti pišeš z veliko začetnico.

Nekateri pravijo, da bi za ta denar postavili novo slovensko in normalno Ljubljano.
#6
Risto Silvan
1
Oct 26, 2018
A lahko vprašam, zakaj je odpadla včerajšnja oddaja VV Faktor, namesto nje pa smo gledali Topshop reklamno okno in 45-minutno izlaganje nekega pametuna o čudežnih zdravilnih učinkih konoplje? Sicer je bila prisotna tudi neka dohtarca, ampak ji pametun ni dovolil izreči 5 besed.
#5
Zim Zelen
2
Oct 26, 2018
Karkoli si mislite ali domnevate o Županu, ima rezultate. Iz središča mesta proti obrobju gre počasi urejanje Ljubljane. Čestitke!

Kaj bi na primer z denarjem, ki je na voljo, storili ostali proti kandidati tudi v resničnem svetu ne le v predvolilnih nakladanjih?
#4
Stoyan Svet
4
Oct 26, 2018
Lokalne, ali državne volitve se urejajo na upravnih enotah, tam se podeljujejo in prodajajo osebni dokumenti, tam omogočajo, da na naslovu ene garsonjere živi 100 ljudi itd.
Za županske volitve je dovolj stalno prebivališče, to že pove dovolj, da bodo ponovno kot po navadi organizirani avtobusni prevozi volilcev z južnih republik.
Kljub temu upam, da bo za dovolj Ljubljančanov farmacevtka in trije milijoni evrov za katere g. Janković po podatkih medijev ni vedel od kje jih je dobil dovolj velik razlog, da bo končno prišlo do menjave župana v Ljubljani.
Vse pa bo seveda odvisno tudi od volje murgeljskega vrtnega palčka.
#3
Mefisto Modri
3
Oct 26, 2018
Janković je gotof!

Desus mu bo vrnil uslugo.

Erjavec ni prišel v parlament, ker ga je podprl Janković.

Zdaj Erjavec iz maščevanja podpira Jankovića.
#2
borut rojc
12
Oct 25, 2018
Zanimivo je, da se mu je kamniški komik nekoč pridružil, gangsterju, namreč, ker mu je bil všeč njegov program. Kri ni voda... Jankoviču sicer na poti stoji dr. Anže Logar, zaradi katerega je zelo nervozen in momlja še bolj nerazločno kot sicer, ko ga kateri od novinarskih lakajev kaj vpraša...Sicer pa po mnenju dominantnih medijev, mladi izobraženec nima možnosti na volitvah proti kriminalcu, kar samo po sebi govori o tem, v kakšni državi živimo. To, da nas že Avstrijci dajejo v koš s cigani, zato ne čudi. Vojska na mejah paa v polni pripravljenosti. .. Vsekakor se je politika divjega zahoda dodobra zakoreninila v močvirju, na lokalni in državni ravni. Ljubljančani, se mi zdi, sploh ne bi znali več prosperirati na normalen način. Ob primitivcu, ki vlada na obali, so zdaj še v Mariboru našli indijanca, ki bi ga radi ustoličili za župana. In, če se vrnem na svernjake ; Hitler in Haider sta imela lepše mnenje o Slovencih, kot ga imajo zdaj živeči njihovi vladarji in prebivalstvo. Le čemu?
#1
Risto Silvan
7
Oct 25, 2018
... tudi stranka DeSUS nima kandidata za župana Ljubljane.

Hmm, le zakaj? It's payback time za Žabona. Treba vrniti zokunarju in zokunarjevi murgeljski roštiljadi za ministerski foteljček.
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-10-25 06:58:22 (Oct 25, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni še konec! Mediji prejeli tajno navodilo, ukaz: Ne sesuvajte več SMC! Jure Leben pa na poti v kabinet Marjana Šarca?!
19. marec: slab dan za Šarca. Dokazal živčnost, strah, nekompetentnost, zaplankanost, rebalans mu je pa itak zrihtal Kučan!
Past za Magno: zadeva na sodišču, vse še lahko pade. Okoli pa vznemirjenje zaradi nemških napisov: Einbahn Privat Grundstück!
Bodimo pozorni na tretji obisk Milana Kučana, tokrat pri Židanu. Viri verjamejo: gre za prepir med Levico in stranko SD.
Saj so ga lepo opozarjali: Miro, pazi, da 2. tir ne bo tvoj Teš6! Zdaj je prepozno, zgodba je končana, stranke SMC ni več.
Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.
Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah? Kralj, Črnčec in Besek. Po tem vrstnem redu.
Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
Dva dni po razkritju švicarskih poslov Arsenovič že pod lupo Komisije za preprečevanje korupcije in Fursa!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(217)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(27)
DUTB
(20)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
furs
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
npu
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
hse
(7)
Hit
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)