Maske padajo, bliža se ura resnice. Štajerska izganja SMC: za Maribor jim kaže 1% , za Hoče pa niti liste niso sestavili!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-10-24 ob 07:06:15

Dobre tri tedne pred lokalnimi volitvami (18. novembra) padajo maske in ura resnice se bliža - za Cerarjevo stranko SMC. Poglejmo nekatere zanimive podrobnosti, cela Štajerska jih namreč tako rekoč izganja!

MARIBOR: Z ARSENOVIČEM SAMOMOR

Čeprav je SMC prejšnjo soboto sredi Maribora uprizorila strankarski piknik (kjer so se malo pofotografirali za facebook) ...

... jih je tja prišla komaj peščica, še Saša Arsenovič, njihov kandidat za mariborskega župana, jim je dal dvojko - ni ga bilo, pregledi uradnih seznamov kandidatnih list za občinske in mestne svete ter aktualne napovedi javnomnenjskih agencij za nekdanjo največjo vladno stranko na tem delu Slovenije pa so dobesedno uničujoči.

Stranki SMC po - sicer še neobjavljeni - napovedi agencije Ninamedia za mariborski časopis Večer, v Mariboru kaže približno komajda 1 odstotek glasov, kar pomeni, da v štajerski prestolnici ne bodo dobili niti enega mestnega svetnika (več)?! V tem mandatu pa so jih imeli kar šest! Na kandidatni listi, ki jo vodi Damir Orehovec, sedanji vodja svetniškega kluba in ravnatelj mariborske Osnovne šole Antona Konšaka, tudi ni nekdanjega vodje lokalnega odbora mariborske SMC in bivšega državnega sekretarja za notranje zadeve - razvpitega Andreja Špenge, znanega po kraji v mariborskem Bauhausu, in seveda tudi ni edine nekdanje SMC-jevske ministrice iz Maribora Vesna Györkös Žnidar (vir - lokalne volitve.gov.si).

Mimogrede, Orehovec je znan tudi po tem, da je na programskem svetu RTV Slovenija glasoval proti temu, da bi Katja Šeruga, nekdanja odgovorna urednica Večera, postala nova direktorica TV Slovenija. Orehovec je avtorju teh vrstic kasneje potrdil, da je proti Šerugi glasoval zato, ker je pred časom, ko je bila še odgovorna urednica, z Večera odpustila njegovo zasebno partnerko, Katarino Šulek, takrat še novinarko Večera, pa tudi zaradi slabega stanja na Večeru, za kar je - po njegovem mnenju - odgovorna tudi Šeruga.

Tudi Saša Arsenovič, podjetnik in gostinec, ki je - iz sicer še vedno nepojasnjenih razlogov - postal uradni kandidat SMC za mariborskega župana (faksimile spodaj), se na vsakem soočenju, denimo sinoči na lokalni mariborski televiziji BK TV, poskuša javno distancirati od - SMC?! No, Arsenovič se te skrivalnice gre tako direktno in brutalno, da je že smešno in bizarno.

In zdaj je tudi že celo čisto povprečnemu opazovalcu ali poznavalcu politične kombinatorike povsem jasno, da je Cerarjeva SMC s postavitvijo Arsenoviča za svojega županskega kandidata in praktično dvojno kandidatno listo za mestne svetnike, uradno listo SMC in listo Arsenovič za Maribor, v Mariboru naredila svojevrstni politični samomor.

No, po drugi strani pa naj bi bilo nekaterim mariborskim SMC-jevcem nerodno zaradi Arsenoviča, predvsem po nedavnem javnem razkritju njegovih dolgov, težkih več milijonov evrov (vir). Kar ga, med drugim, vzpostavlja za daleč najbolj zadolženega županskega kandidata v državi.


							Sašo Arsenovič in Damir Orehovec - ob vložitvi Arsenovičeve kandidature za mariborskega župana na listi SMC, prejšnji četrtek, 18. oktobra. Saša Arsenovič in Damir Orehovec ob vložitvi Arsenovičeve kandidature za mariborskega župana na listi SMC prejšnji četrtek, 18. oktobra.

HOČE-SLIVNICA: NITI LISTE ZA OBČINSKI SVET NIMAJO

Še dosti slabše pa Cerarjevi stranki kaže v sosednji občini Hoče-Slivnica, kjer je tudi "sedež" nastajajoče lakirnice Magna Nukleus. V Hočah kljub Magni, ki jo je SMC pred parlamentarnimi volitvami 3. junija razglašala za svojo največjo "green-fee" investicijo, poleg famoznega 2. tira, SMC ni uspelo sestaviti niti liste za občinski mestni svet, delno jim je listo uspelo sestaviti zgolj v 2. volilni enoti, v Slivnici, kjer kandidatno listo SMC za občinski svet vodi nekdanja poslanka SMC Ksenija Korenjak Kramar (vir - lokalne volitve.gov.si), toda na listi imajo samo tri kandidate od možnih osmih?! Ker SMC - skratka - nima svoje kandidatne liste v prvi volilni enoti, torej v Hočah, je praktično povsem nemogoče, da bi se Cerarjevi stranki uspelo prebiti v občinski svet občine Hoče-Slivnica.

Pri tem je zanimivo, da SMC, vsaj uradno, ne podpira več ponovne kandidature spornega Marka Soršaka za hoškega župana (mimogrede, tudi Soršaku se močno trese županski stolček, zaradi finančnih mahinacij, ki jih je odkrilo računsko sodišče (z denarjem po domače! - vir), ter (pred)kazenskih postopkov, povezanih z zlorabo županskega položaja in spornimi aneksi pri gradnji športne dvorane v Hočah, ki tečejo na mariborskem državnem tožilstvu), kar pa naj bi bila tudi posledica Soršakovega osebnega spora z nekdanjo SMC-jevo poslanko iz Slivnice - Ksenijo Korenjak Kramar. Ja, skregana sta, skregala pa naj bi se, tako naši viri, v Ljubljani, na nekem sestanku, zaradi Magne?!

IZGINJAJO!

Tako danes, točno po enem letu, odkar sta Miro Cerar kot takratni predsednik vlade in Günther Apfalter, predsednik uprave Magne Steyr Europa, na mariborskem letališču slavnostno podpisala pogodbo o Magni ter zakoličila temeljni kamen za gradnjo Magne v Hočah (17. oktobra 2017), Cerarjeva stranka SMC iz tega dela Slovenije, Štajerske, tako rekoč fizično izginja  ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Gor Pri
2
Oct 24, 2018
Torej danes lahko potrdimo, da je Zdenka Cerar imela prav vsaj dve stvari! Da ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje in da Miro ni za politiko!
#0
borut rojc
2
Oct 24, 2018
*umetni komi
#-1
borut rojc
6
Oct 24, 2018
Mafija jezdi na drugem konju. Zajahli so sicer šepavo kamniško kljuse, a zdi se, da jih počasnejši način potovanja ne bo utrudil in pustil pred ciljem, to je koncem mandata. Konj iz murgelske štale se je nedolgo nazaj sicer simbolično ustavil pred ciljem , z namenom, da zasledovalcem omogoči zadnji boljši izid ( beri krajo in plenjenje pred novimi volitvami). Zdaj ta konj crkuje, čeprav bo v umetni konj še živel, mi pa bomo drago plačevali njegovo ohranjanjepri življenju.. Ni pa potrebe brcati vanj, ker bo poginil tako ali tako. Mirko bo takrat peš odšel nazaj na univerzo. Prodajat meglo .
#-2
Aton EU
4
Oct 24, 2018
Zakaj neki bi kandidirali na volitvah. Je ceneje, da dan po volitvah kupijo izvoljene.
#-3
viktor hajsinger
5
Oct 24, 2018
@Mefisto, hitro so jih pogruntali..
#-4
Mefisto Modri
19
Oct 24, 2018
A se tako dela z ad hoc instant stranko ekstremnega pravnega strokovnjaka in največjega živečega etika ter moralika?

Potem tudi LMŠ, SAB, SD, Desus, Levici in kar je še take navlake ne kaže nič bolje!?
#-5
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-10-24 07:06:15 (Oct 24, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Z Borisom Kobalom je zdaj konec. Toda včasih se je Filliju, bivšemu direktorju RTV, kar utrgalo, če Kobal ni dobil 40 jurjev!
Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!
Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.
Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
Afera Vilfanovi davki. RTV, kabinet predsednika vlade in državni sekretar se branijo z molkom in računajo na poslušne medije!
Peter Vilfan mimo davkov? Če je RTVS temu politiku plačevala komentiranje košarke na račun njegovega društva, je to problem!
Bogdan Biščak - to je mnenjski voditelj novega kova?! Prijavljen kot brezposeln, dodatno ga plačuje Petan. In rad se zlaže.
Maske padajo. Arsenovičev prijatelj, ki se je med prvimi zaposlil na mestni občini, ovaden zaradi goljufije. Večer pa molči.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(193)
desus
(71)
Vlada
(63)
sds
(59)
LDS
(57)
sdh
(39)
večer
(38)
Zares
(38)
pop tv
(34)
levica
(23)
DUTB
(17)
sova
(16)
2tir
(15)
DZS
(15)
nsi
(14)
btc
(13)
Petrol
(12)
2 tir
(11)
Odmevi
(11)
furs
(11)
nlb
(11)
AKOS
(11)
kpk
(10)
npu
(10)
teš 6
(10)
delo
(10)
dars
(8)
OVS
(8)
Lek
(6)
Hit
(6)
SNS
(6)
krka
(6)
Erar
(5)
sls
(5)
udba
(5)
Eles
(5)
hse
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
bmz
(3)
SIJ
(3)
CME
(3)
Tv3
(3)
Sava
(3)
KKR
(3)
DRI
(3)
OKS
(3)
sdv
(2)
ibm
(2)
trs
(2)
AUKN
(2)
LMŠ
(2)
FDV
(2)
NATO
(2)
CIA
(2)
arso
(2)
ACH
(2)
kpl
(2)
24ur
(2)
nba
(2)
ALDE
(2)
lnbp
(2)
Ptuj
(2)
Sato
(1)
ww3
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
SCT
(1)
osho
(1)
Ihta
(1)
FIBA
(1)
laž
(1)
durs
(1)
ddv
(1)
vis
(1)
JLA
(1)
Lady
(1)
vomo
(1)
grki
(1)
a1
(1)
Lent
(1)
sta
(1)
geto
(1)
sfrj
(1)
Irak
(1)
Riko
(1)
VTB
(1)
ZaAB
(1)
Jana
(1)
g20
(1)
UMAR
(1)
Koto
(1)
GENI
(1)
ZZB
(1)
sviz
(1)
ATVP
(1)
UBS
(1)
zdus
(1)
nuk
(1)
trst
(1)
Nyon
(1)
Atim
(1)
Koks
(1)
eu
(1)
E3
(1)
FMR
(1)
FIS
(1)
Iran
(1)
Hvar
(1)
IMI
(1)
bmw
(1)
NKBM
(1)
Tam
(1)
BBO
(1)
gurs
(1)
HSBC
(1)
Tito
(1)
soz
(1)
BHP
(1)
Jož
(1)
SID
(1)
FAM
(1)
lidl
(1)
DVK
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031