Viri iz BTC: Jože Mermal v resnici hotel postaviti Koprivnikarja za glavnega direktorja. Prišepetovalka pa je Violeta Bulc.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-10-04 ob 06:58:41

Po izbruhu afere Koprivnikar-BTC (vir) na dan prihajajo tudi nekatere notranje informacije iz družbe BTC ter naveze Jožeta Mermala, prvega človeka BTC, in ožjega vodilnega kroga stranke SMC.

Že včeraj smo poročali (vir), da Mermal snuje prehod upravljanja družbe BTC na enotirno upravo, kjer bi sam postal predsednik upravnega odbora oziroma glavni neizvršni direktor, (glavni) izvršni direktor pa Damjan Kralj, sedanji član uprave BTC. No, temu naj bi nasprotovala preostala dva člana uprave BTC Helena Petrin in Rajko Čvorovič pa tudi del preostale vodilne ekipe BTC.

Toda zanesljivi viri iz BTC zdaj opozarjajo, da naj bi se Mermal z Borisom Koprivnikarjem, nekdanjim ministrom za javno upravo, ki je družbi BTC dva dni pred junijskimi parlamentarnimi volitvami priskrbel brezplačne frekvence 5G (takšne, na primer, samo za primerjavo, je italijanska vlada zasebnim podjetjem prodala za 5,8 milijarde evrov - vir: Bloomberg), dejansko pogovarjal o tem, da Koprivnikar kot glavni izvršni direktor prevzame "cel" BTC, vendar šele junija ali julija prihodnje leto, ko Mermalu poteče sedanji mandat in ko naj bi tudi prešli na enotirno upravo. Mermalova poteza z Damjanom Kraljem pa naj bi bila zgolj prehodna fasada oziroma tako imenovani miren prehod - za Koprivnikarja. No, Damjan Kralj naj za to ozadje, za to kadrovsko spletko ne bi vedel.

OB PETKIH PA NA BTC PRIHAJA VIOLETA BULC ...

Isti viri tudi zatrjujejo, da naj bi bila glavna Mermalova prišepetovalka Violeta Bulc, slovenska evropska komisarka in članica tako imenovanega "notranjega kroga Mira Cerarja", a hkrati precej povezana z Gregorjem Golobičem, nekdanjim politikom LDS in Zares. Bulčeva, ki se je pred kratkim evidentno blamirala z dogajanjem okoli evropske komisije in arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško, naj bi tako skoraj vsak petek, ko čez vikend prileti v Slovenijo, "ždela" pri Mermalu v BTC.

No, zdaj, po izbruhu afere Koprivnikar-BTC, je Mermalova ideja, da bi Koprivnikar kot izvršni direktor vodil cel BTC, seveda padla v vodo.

Mermal naj bi sicer Koprivnikarja na sedežu BTC uradno predstavil prihodnji torek, vendar boljši poznavalci ljubljanske politike ocenjujejo, da ni izključeno, da se bo Mermal tako kompromitiranemu nekdanjemu ministru zdaj celo povsem odrekel. Škoda je namreč že storjena, ugled družbe BTC pa se s Koprivnikarjem hudo maje ...

RAZLIČNA POJASNILA?!

OČITNO VSAK ŽE REŠUJE SVOJO KOŽO!

Po drugi strani se že ruši tudi Koprivnikarjeva obramba, da so bile mobilne frekvence 5G podeljene zakonito in pošteno. Po javno dostopnih podatkih se namreč pojasnila Borisa Koprivnikarja, ki jih iz San Francisca na zahodni obali Združenih držav Amerike v Slovenijo pošilja po facebooku, in uradna pojasnila  Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) bistveno razlikujejo!

Medtem ko nekdanji minister Koprivnikar razlaga, da je Agencija pri brezplačni podelitvi frekvenc družbi BTC sledila "evropskim usmeritvam" in "zakonu", ki naj bi nastal na podlagi teh usmeritev ... (spodaj)

... pa AKOS uradno, na svoji spletni strani (spodaj), dejansko zatrjuje popolnoma nasprotno: Agencija je sledila navodilom ministrstva za javno upravo, torej ministru Koprivnikarju, poleg tega je omenjeni zakon, na katerega se sklicuje Koprivnikar, tako ali tako pripravil Koprivnikar, Cerarjeva vlada pa ga je potem sprejela!

Sicer pa teh famoznih "evropskih usmeritev", ki naj bi dajale podlago za brezplačno podelitev frekvenc 5G za dobo treh let, še nihče ni našel ...

Tako različna in nasprotujoča si pojasnila Borisa Koprivnikarja in vodstva AKOS (čeprav ga je postavil Koprivnikar) pa naj bi že kazala na prve razpoke po izbruhu afere ter napovedanih postopkih policije, Komisije za preprečevanje korupcije in sklica parlamentarne komisije za nadzor javnih financ, kjer bo vsak, očitno, reševal svojo kožo. Izključeno ni niti, da bo prišlo celo do medsebojnega obtoževanja med Koprivnikarjem in direktorico AKOS Tanjo Muha?! Ko gre zares in ko ne grozi samo izguba dobro plačane službe, ampak tudi zapor, je namreč vse mogoče. Po naših informacijah bo na to temo že prihodnji teden tudi seja sveta AKOS, a zdaj nihče ne more točno napovedati, kaj vse se bo dogajalo tam ...

Preberite tudi:

Rovere, ki je imel denar na računu švicarske banke HSBC, svetuje pri prodaji Telekoma Slovenije

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Mefisto Modri
1
Oct 04, 2018
O Violeti Bulc pa nič, razen slabo, ker je v vrhu lestvice najbolj škodljivih in popularnih slovenskih politikov, ki nepomebnega Janeza Janšo komaj zazna, če sploh ga!
#6
Aton EU
1
Oct 04, 2018
Violeta v EU je zelo slaba izbira, ki je tam zelo nepomembna (za razliko od Bratuškove, ki nima težav z išiasom). Kako pa stagnira njeno področje (transport) se pa vidi. Vse rešitve so stare desetletje...
#5
lola titi
2
Oct 04, 2018
V BTC je treba poslati policijske Marice in to ne eno ampak več kot deset. Naložit do VELIKO združbo v BTC in odpeljat na DOB. Potem jim poslati Luka Meseca da jim vse NAGRABLJENO pobere - nacionalizacija . Nato še jim poslati Miho Kordiša,da prijatelje z bajoneti napodi v morje do njihovega priljubljenega GOLEGA OTOKA. Tako bi se moralo delati v Sloveniji z njimi in njim podobnimi.
#4
Zim Zelen
1
Oct 04, 2018
*Anže T.
Kako, da te je "šamanka" tako obsedla?
Ali poznaš njene naloge v Bruslju in kako uspešna je pri uveljavljanju le teh?

(gojiš osebne zamere....? )
#3
Anže Tomič
3
Oct 04, 2018
V SMC ljudje izstopajo iz najvišjih funkcij (v stranki prikažejo, kot da jih je Svet stranke in IO razrešil, da je lepša fasada SMC navzven. Prijazna šamanka Violeta to vse podpora niti trznila ni, ko so v poletnem obdobju umaknili oba podpredsednika strank SMC, člane izvršnih odborov SMC. Ona se dala, da nič ne ve, ker je tako zelo zaposlena v Bruslju. Nikjer ne poseže ustavlja, rešuje. Raziskovalni novinarji ražiščite koliko dobrih ljudi je odstopilo v zadnjem kvartalnem obdobju iz SMC in kdo je nagrajen. Violeta Bulc naj bi bila močno povezana z Erikom Kopačem in Aleksandrem Kešeljevičem. Ljubljanski frizer Mitja Sojer - ima škarje in platno. se skriva s Prušnikovo. Ali nam ti ljudje oblikujejo Slovenijo?
#2
Anže Tomič
3
Oct 04, 2018
Slovenija je v Bruselj poslala šamanko, ki hodi po žerjavici" in deklico, ki je verjetno kampirala tudi v Koversadi.Tuji mediji o novi slovenski komisarki Violeti Bulc pišejo, da nima skoraj nobenih političnih izkušenj ima pa očitno druge. Violeta Bulc je daleč od teka, kot prijazna poduhovljena šamanka - to je karnaevalski oklep samo zasleplejeni SMC člani tega niso spregledali. Zanimivo je da je gospa častna predsednica SMC vendar je ne ni bilo videti v nobeni ključni vlogi - ona si umije roke, nikjer se je ne vidi. Miro Cerar naj bi ji predal prestol.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-10-04 06:58:41 (Oct 04, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Trendi naše politike: prihajajo tipi, ki kandidirajo zato, ker vidijo super priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov!
Dva, ki prihajata: Igor Masten za guvernerja, Dušan Zorko pa na 2. tir
Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.
Nismo vsi Karba! Saj nismo vsi provladni novinarji in nismo vsi na listi SD.
Tri težave za Arsenoviča, ki mu je vzornik Janković: je na listi SMC, je močno zadolžen in posluje z mestno občino!
Kakšne so možnosti Bojana Požarja po ovadbi vrhovnega sodnika in državne sekretarke, ker je poročal o nasilju njunega sina?!
Afera Koprivnikar-BTC se seli od Cerarja do Šarca! Na Akosu pa: 1.500 evrov potnih stroškov na dan - direktorica pač potuje!
Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.
Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja!
Stranka rabata ali veliki pohod agrarnega komunista Židana in tovarišev - ob rob 11. kongresu Socialnih demokratov
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(81)
desus
(43)
LDS
(33)
sds
(32)
večer
(25)
levica
(21)
Zares
(20)
Vlada
(20)
sdh
(17)
pop tv
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
nlb
(9)
DZS
(9)
AKOS
(8)
btc
(7)
sova
(6)
DUTB
(6)
SNS
(5)
kpk
(5)
Lek
(4)
Hit
(4)
krka
(3)
Tv3
(3)
dars
(3)
Tam
(3)
udba
(3)
OVS
(2)
hse
(2)
IDS
(2)
trs
(2)
2tir
(2)
AMZS
(2)
nba
(2)
SIJ
(2)
furs
(2)
NATO
(2)
nsi
(2)
Erar
(2)
LMŠ
(2)
arso
(2)
ACH
(2)
vomo
(1)
Eles
(1)
Ikea
(1)
JLA
(1)
nuk
(1)
24ur
(1)
Sava
(1)
Nyon
(1)
Irak
(1)
FIBA
(1)
IMI
(1)
grki
(1)
sls
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
JJ
(1)
HSBC
(1)
VTB
(1)
soz
(1)
eu
(1)
Iran
(1)
Hvar
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
DRI
(1)
OKS
(1)
Jož
(1)
SID
(1)
FDV
(1)
FIS
(1)
a1
(1)
sviz
(1)
SCT
(1)
ZZB
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
NKBM
(1)
Spar
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

stava bet365 je ena izmed vodilnih spletnih stavnic na svetu, zahvaljujoč izjemno bogati ponudbi stav in izrednim številom iger za vsako tekmo. stave bet365 je po mnenju večine igralcev najboljša stava na svetu in to je tudi naša najljubša spletna stavnica, zahvaljujoč fantastičnemu stavnemu vmesniku in odličnim koeficientom.   poleg bogatih ponudb vsem svetovnim nogometnim ligam in različnim drugim znanim in neznanim športom se lahko pohvali z velikim številom razpletov za ogromno število iger, prenosi za svoje uporabnike in fantastične stave v živo.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: 111 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com    

Kategorija: Stroji in orodja

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com    

Kategorija: Turizem

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com    

Kategorija: Gradbeni stroji

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Storitve

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Storitve

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Čistilni stroji

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Motorni stroji in orodja

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj