Koprivnikar že pod lupo policije, KPK in poslancev. SMC, ki je dejansko sploh ni več, pa kot izdajalca sumi Nejca Brezovarja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-10-03 ob 06:58:33

Dva dni po objavi našega članka o tem, kako je Boris Koprivnikar, nekdanji minister za javno upravo, prek kadrovsko sprivatizirane Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) mobilne frekvence 5G brezplačno in tik pred volitvami podelil podjetju BTC, zanje pa tudi lobiral in jim nakazoval bistveno povečane količine proračunskega denarja, nato pa v BTC dobil novo službo (vir), se je afera "Koprivnikar-BTC" že znašla pod lupo policije (vir), Komisije za preprečevanje korupcije in komisije državnega zbora za nadzor javnih financ, ki bo ta primer začela preiskovati prihodnjo sredo, 10. oktobra.

OBLAST PREVZELA "KLEMENČEVA KLIKA" ...

Hkrati pa se na polno dogaja tudi znotraj SMC - stranke, za katero številni naši viri blizu Šarčeve vlade in tudi iz Šarčeve vlade ocenjujejo, da je dejansko ni več. Včeraj popoldne je SMC tudi uradno zapustila še Vesna Györkös Žnidar, bivša ministrica za notranje zadeve, na sinočnji seji sveta SMC pa so med drugim razrešili dosedanjega generalnega sekretarja SMC Jožeta Artnaka. Novi generalni sekretar stranke je - zdaj tudi formalno - postal Andrej Klemenc, nekdanji direktor revije Mladina, ki je vodil volilni štab SMC na junijskih parlamentarnih volitvah. Kjer je, kot vemo, SMC volitve strahovito izgubila. No, tak razplet, da bo Klemenc kmalu po volitvah pregnal Artnaka, smo na tem portalu ekskluzivno napovedali že 20. avgusta (vir).

... KEŠELJEVIĆ IN KOPAČ STA OUT

Z volilnim porazom SMC in prihodom "Klemenčeve klike", kot ji pravijo nekateri v SMC, sta na stranskem tiru pristala tudi Aleksandar Kešeljević, programski direktor SMC, in Erik Kopač, nekdanji generalni sekretar SMC, ki je junijske volitve pričakal na funkciji državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu prejšnjega predsednika vlade in prvaka SMC Mira Cerarja. Ker sta Kešeljević in Kopač veljala za glavna odločevalca in najbolj vplivna kadrovika znotraj SMC, jima najnovejši padec nekateri seveda fajn privoščijo, no, Kešeljeviću, ki se vrača na ljubljansko Ekonomsko fakulteto, pa se, slišimo, celo formalno nagajivo zapleta pri habilitaciji za rednega profesorja. Milan Brglez, nekdanji podpredsednik SMC in bivši predsednik državnega zbora, ki so ga iz SMC izključili relativno hitro po volitvah in je po novem član poslanske skupine Socialnih demokratov, pa zdaj v zakulisju stranke SD veselo pripoveduje pikantne zgodbice o - Cerarju. Da ga Cerar po novem sicer pozdravlja, zadnjih pol leta pred volitvami pa je bil, tako vsaj trdi Brglez, resnično nemogoč.

ZA IZDAJALCA RAZGLASILI BREZOVARJA

Interna dogajanja znotraj SMC, stranke, ki je - skratka - menda "ni več", pa so tesno povezana in prepletena s primerom Koprivnikar-BTC. Koprivnikar je namreč vse to, kar je izvedel v povezavi z BTC, lahko izpeljal predvsem zato, ker je povsod, kjer je bilo to potrebno, nastavil kadre stranke SMC. In to praviloma drugo- ali tretjerazredne SMC-jevske kadre, prej propadle na volitvah, ki jim je tako delil službe. Šlo je za tako rekoč kadrovsko-mafijsko zakulisno operacijo (več o tem sicer podrobno objavljamo jutri!), vodilni notranji krog SMC, zbran okoli Cerarja, pa zdaj išče izdajalca, ki je, kot pravijo, "Bojanu Požarju prodal oziroma izdal Koprivnikarja" (?!). In več virov nam je že potrdilo, da sumijo Nejca Brezovarja, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo - torej pri Koprivnikarju, še prej zaposlenega v Cerarjevem kabinetu ter nekaj časa celo predsednika lokalnega odbora SMC v Ljubljani, vsekakor pa vidnega vodilnega člana SMC, znanega tudi kot "velikega lobista" (tesno, na primer, povezanega tudi z Ifimesom, famoznim ljubljanskim Mednarodnim inštitutom za balkanske in bližnjevzhodne študije), ki pa se je po volitvah - podobno kot Kešeljević in Kopač, čeprav Brezovar nikoli ni bil tako vpliven - znašel na stranskem tiru. Nejc Brezovar naj bi te dni po SMS-sporočilih sicer obveščal nekatere "znane slovenske direktorje", da se je sam odločil vrniti na faks (Fakulteto za upravo), vendar to, kot zatrjujejo naši viri, ni res. Češ, prava resnica je, da ga je Klemenčeva klika pač odrezala.

No, ta primer dokazuje tudi povsem bizarno stanje duha na vrhu SMC. Namesto da bi se Cerar in kompanija jasno in glasno distancirala od početja kompromitiranega Borisa Koprivnikarja, se raje ukvarjajo s tem, kdo naj bi Koprivnikarja - izdal?! Boris Koprivnikar od včeraj zvečer resda formalno ni več član sveta SMC, vendar se je to zgodilo zgolj po avtomatizmu, ker pač ni več - minister.

MERMAL PREDSTAVLJA KOPRIVNIKARJA - PRIHODNJI TOREK!

Dogaja pa se tudi znotraj BTC. Jože Mermal, prvi človek BTC, d. d., nekoč sporno sprivatiziranih Javnih skladišč, je "interno" že napovedal prehod na enotirno upravo, kjer naj bi Mermal postal glavni neizvršni direktor in predsednik upravnega odbora, Damjan Kralj pa izvršni direktor družbe. Kar se pa tiče Koprivnikarja, ki naj bi do petka ostal v San Franciscu, na zahodni obali v Združenih državah Amerike, pa ga Mermal kolektivu BTC predstavlja prihodnji torek, 9. oktobra. Če seveda ne pride kaj vmes ...

Preberite tudi:

Šarec dobil pismo iz Koversade: Pazi se Mira Cerarja in srečno jadraj, Slovenija!

Lidia Glavina kmalu gre, čeprav naj bi jo Kešeljević branil do konca. Fantje in Bratuškova so se že zmenili za novi SDH.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Novinar Starejši
3
Oct 04, 2018
Komunistična golazen - pogrebci drugorazrednih državljanov in ukradene globoke države.
Narod ..... zbudi se !!!
#7
ivan maček
0
Oct 03, 2018
Glej! Tisti požarov skupek dobrih želja je primerljiv z skupkom od onih ta levih. MOJ glas je šel stranki z preverjenim pedigrejem, ki vsaj v programu želi SLOVENCU dobro. Kajti ostala golazen nas bi obdavčila, nam vse pobrala in zmetala v jame. Upam da se razumemo!?? Da pa Požar ni mel osnovnih šans, se je vedlo, tako da je bil glas za njegovo listo, izgubljeni glas...…..žal.
#6
Aton EU
1
Oct 03, 2018
@Ivan Maček.Na volitvah je treba zmagat. Seveda pa borbo za pravice žensk, za enakopravnost, za čisto okolje in hkratno demontažo mafijske držve, pokvarjenih sodišč, medijske laži in vsakodnevno krajo pritegne zelo malo volilcev. So raje na svojih bregovih. Žal! Toda to je beseda o volilcih!
#5
lola titi
6
Oct 03, 2018
KOPRIVNIKAR ŽE POD LUPO POLICIJE, me zanima če sta Boris Koprivnikar in Jože Mermal že vklenjena v lisice in so jih policisti vrgli v Marico. Kot so, Izolski policisti zaradi 49 centov pretepli domačina!? 56-letni Koprčan Vitogoj Kodarin. Policista sta bila stara okrog 30 let. Že ko sta prišla v poslovalnico, sta me ozmerjala z besedami, kot je ‘klošar’,” razlaga Vitogoj Kodarin. Kaj so policisti rekli Mermalu ,ko nam je dipnil BTC in Koprivnikarju za takšne lopovščine,verjetno nista rekla klošarja ali pa po domače mafijca ????
To je Slovenija ,dveh meril in dveh zakonov za navadne državljane in davkoplačevalce in za tiste,ki so nam UGRABILI DRŽAVO. >>> KAKO DOLGO ŠE <<<
#4
viktor hajsinger
1
Oct 03, 2018
Smrdi, smrdi.
#3
Radmila Čučak
3
Oct 03, 2018
Frekvence omrežja 5G, ki jih je Boris Koprivnikar podelil BTC so izjemno škodljive

Raziskave na živalskem modelu so pokazale, da podgane izpostavljene mikrovalovom po petih generacijah postanejo popolnoma sterilne, tako samci kakor samice

V pohlepu po dobičku se BTC in drugi (AMZS, Elektro Gorenjska in Inštitut Internet) ne ozirajo na zdravje ljudi.

Mikrovalovne frekvence nad 10 GHz niso bile nikdar testirane glede vpliva na zdravje, znano pa je, da mikrovalovi že pri nižjih valovnih dolžinah poškodujejo DNK, motijo delovanje vseh celic in vseh sistemov v telesu, kar povzroča kronične bolezni, demenco in rak
#2
ivan maček
13
Oct 03, 2018
Vidiš Požar, saj znaš! Delaj to kar najboljše znaš, bodi "špilferderber" in razmontiraj to štabno gamad. Volitve pa pusti na miru, to ni za tebe.
.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-10-03 06:58:33 (Oct 03, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Skrivnost izobrazbe politika Matjaža Nemca. Zakaj je hodil na državno šolo, maturiral pa na zasebni? Je res 7-krat padel?!
Evangelij po Šarcu v katedrali svobode: Vprašanje, na katerega ne pozna odgovora niti Janez Janša!
Evangelij po Šarcu v katedrali svobode: Tipičen Marjan, tako mi bog pomagaj, smrt fašizmu!
Kot napovedano. Ker je Šarec znogiral Cerarja in Bratuškovo, Golobič vrača udarec, prek novinarjev Dnevnika: To je napaka!
GLOBALNA NOVICA DNEVA NA BBC, TAKOJ ZA TRUMPOM: SLOVENSKI POSLANEC UKRADEL SENDVIČ IN ODSTOPIL!
Šarec jih reže kot salamo, toda Kučan hoče rezultat! Na evropskih volitvah: 4 proti 4. Bo tokrat kandidiral tudi Janša?!
Maketa! Vse povezano: SMC-agencija Futura-bivša zakonca Pelko. Po Prešičku in Bandelliju zdaj visi minister Jure Leben?!
Sojenje Marku Potrču. Verjetno nisem edina, ki sta ji brata Potrč to storila, sem zgolj edina, ki si je to upala prijaviti!
Novi medijski pakti: na eni strani Oblak in Odlazek, potem Petan in Hakl in vsi proti Petriču, zato jih na Delu daje panika
Petek, 5. februar, devet let nazaj. Izbruhne afera Baričevič! Dan, ko je Slovenija izgubila medijsko nedolžnost.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(203)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
sdh
(41)
večer
(40)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(24)
DUTB
(19)
nsi
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
2tir
(16)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
npu
(12)
nlb
(11)
Odmevi
(11)
furs
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
delo
(10)
teš 6
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
Hit
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
hse
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
NATO
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)