Lidia Glavina kmalu gre, čeprav naj bi jo Kešeljević branil do konca. "Fantje in Bratuškova" so se že zmenili za novi SDH!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-09-22 ob 07:11:26

Včeraj dopoldne je nova članica uprave, prek odločitve ljubljanskega sodišča, postala širši javnosti manj znana Vanessa Grmek, sicer že zaposlena na Slovenskem državnem holdingu in med drugim članica nadzornega sveta Pošte Slovenije. Tako je uprava SDH po nenadnem odhodu Andreja Bertonclja na funkcijo ministra za finance v Šarčevi vladi spet dvočlanska in lahko dela.

Pred dnevi sta novinarja spletnega portala Siol.net Primož Cirman in Vesna Vuković sicer suvereno napovedovala, da bo novi član uprave SDH postal Dušan Zorko, nekdanji prvi človek Pivovarne Laško-Union. No, šlo je tipičen #FakeNews, saj boljši poznavalci zelo dobro vedo, da Zorko pri sedanji 4-članski sestavi nadzornega sveta SDH za imenovanje v upravo nima nobenih možnosti. Damjan Belič in Igor Kržan sta proti, Duško Kos in Janez Vipotnik bi sicer bila za, toda Beličev glas (spomnimo, Belič je tudi osebni prijatelj Mira Cerarja, podobno kot Miha Juhart, predsednik upravnega odbora DUTB), ker je pač predsednik nadzornega sveta, v tem primeru šteje dvojno. Toda pisanje Cirmana in Vukovićeve je zgolj ena - od zunaj - dirigirana epizoda pri novem spopadu znotraj tranzicijske levice za upravljanje preostalega državnega premoženja, 10 milijard evrov, torej spopada za vodstvo SDH, kjer pa so stvari, razen seveda konkretnih imen, že "usklajene".

Poglejmo kako.

Po naših zanesljivih informacijah bo uprava SDH v prihodnje ponovno tričlanska. Lista Marjana Šarca dobi predsednika ali predsednico uprave, Socialni demokrati in SMC pa po enega člana uprave, medtem ko si bosta Stranka Alenke Bratušek in stranka DeSUS medsebojno porazdelili nadzorni svet. Tak je tajni dogovor med Marjanom Šarcem, Dejanom Židanom, Mirom Cerarjem, Alenko Bratušek in Karlom Erjavcem, pri čemer, ponavljamo, konkretna imena ljudi, ki naj bi kmalu zavzeli pozicije na SDH, še niso znana, in še zelo daleč je odločitev, sicer zapisana v koalicijski pogodbi, da se SDH seli z ministrstva za finance na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, torej pod pristojnost ministra Zdravka Počivalška.

Lidia Glavina, razvpita sedanja predsednica uprave SDH, bo morala, tako naši viri, kmalu spakirati, čeprav naj bi jo Aleksandar Kešeljević, sicer član ožjega vodstva SMC, branil do "zadnje kaplje krvi". Mimogrede, Glavinova in Kešeljević na eni ter Gregor Golobič, Matej Narat (Sava) in Borut Jamnik (Modra zavarovalnica) na drugi strani so se "dokončno" razšli, ko je srbskemu tajkunu Mirodragu Kostiću, tudi s pomočjo SDH in DUTB (slabe banke), uspelo prevzeti večino v Gorenjski banki.

Mimogrede, Narat in Jamnik sta zdaj, kar zadeva Miodraga Kostića, sicer nekoliko umirila žogo, kar je javno razvidno tudi tako, da na prej omenjenem portalu Siol.net ni več toliko člankov, naperjenih proti - Kostiću.

TRANZICIJSKA LEVICA: SELITEV IZ BANK V ZAVAROVALNICE

No, poleg kadrovskega spopada za novo vodstvo SDH in DUTB znotraj tranzicijske levice, ki se bo seveda še razplamtel, se znotraj podjetij in finančnih korporacij slovenskega državnega premoženja dogaja še en veliki strateški premik.

Del mlajšega dela tranzicijske levice pod vodstvom Mateja Narata, sicer tesno povezan z bankami, se iz bančnega sektorja seli v zavarovalnice, kjer počasi zasedajo vse vodilne položaje. Najlepši primer je Sava Re, ki jo vodi Marko Jazbec, nekdanji član uprave Nove Ljubljanske banke in prejšnji predsednik uprave SDH. Ta strateška odločitev je seveda dobro in premeteno premišljena, saj je v zavarovalništvu trenutno več denarja kot v bančništvu, zavarovalnice so bistveno manj zanimive za javnost ali privlačne za medije, precej lažje pa je tudi pridobivati obvezne licence za vodenje zavarovalnic kot pa bank ...

Preberite tudi:

Zadnji dnevi Cerarjeve vlade. Razkrivamo pogodbo: z denarjem Hita poskrbljeno tudi za spremljevalca Lidie Glavina!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Stoyan Svet
0
Sep 23, 2018
cenene oddaje faktor.com, ukvarjajo se s sovražnim govorom in obrobnimi stvarmi, ne ukvarja pa se s sovražnim delovanjem oblastnih garnitur, ki so nas v 27 letih okradle za več kot 100 milijard evrov, katere so razprodale vse, kar se je razprodati dalo, ki imajo na ekotičnih otočjih po podatkih američanov na privat računih 75 milijard evrov, katero korupcija na vseh nivojih oblasti sploh ne zanima.
#2
Mefisto Modri
2
Sep 22, 2018
Takole si v letu 2018 najbolj demokratične stranke, kar jih premoreta fašizem in komunizem, delijo fevde!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-09-22 07:11:26 (Sep 22, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Skrivnost izobrazbe politika Matjaža Nemca. Zakaj je hodil na državno šolo, maturiral pa na zasebni? Je res 7-krat padel?!
Evangelij po Šarcu v katedrali svobode: Vprašanje, na katerega ne pozna odgovora niti Janez Janša!
Evangelij po Šarcu v katedrali svobode: Tipičen Marjan, tako mi bog pomagaj, smrt fašizmu!
Kot napovedano. Ker je Šarec znogiral Cerarja in Bratuškovo, Golobič vrača udarec, prek novinarjev Dnevnika: To je napaka!
GLOBALNA NOVICA DNEVA NA BBC, TAKOJ ZA TRUMPOM: SLOVENSKI POSLANEC UKRADEL SENDVIČ IN ODSTOPIL!
Šarec jih reže kot salamo, toda Kučan hoče rezultat! Na evropskih volitvah: 4 proti 4. Bo tokrat kandidiral tudi Janša?!
Maketa! Vse povezano: SMC-agencija Futura-bivša zakonca Pelko. Po Prešičku in Bandelliju zdaj visi minister Jure Leben?!
Sojenje Marku Potrču. Verjetno nisem edina, ki sta ji brata Potrč to storila, sem zgolj edina, ki si je to upala prijaviti!
Novi medijski pakti: na eni strani Oblak in Odlazek, potem Petan in Hakl in vsi proti Petriču, zato jih na Delu daje panika
Petek, 5. februar, devet let nazaj. Izbruhne afera Baričevič! Dan, ko je Slovenija izgubila medijsko nedolžnost.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(203)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
sdh
(41)
večer
(40)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(24)
DUTB
(19)
nsi
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
2tir
(16)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
npu
(12)
nlb
(11)
Odmevi
(11)
furs
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
delo
(10)
teš 6
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
Hit
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
hse
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
NATO
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)