To pa je novinarstvo! (Zakaj) novinarji Siola danes prepisujejo članke Bojana Požarja, objavljene že pred volitvami?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-09-19 ob 07:01:57

5. aprila smo na tem portalu objavili članek z naslovom "Dejstva, dokumenti, KLI Logatec. Tako se pleni na slabi banki, ki jo vodi zaupnik Mira Cerarja. Milijon pri poslu". Šlo je res za ekskluzivno zgodbo, natančno podprto z avtentičnimi dokumenti - o tem, kako je vodstvo slabe banke (DUTB), na čelu s predsednikom upravnega odbora Miho Juhartom, sicer osebnim prijateljem prejšnjega predsednika vlade, danes pa ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja, prodalo del zemljišča poslovne cone propadlega podjetja KLI Logatec švicarski družbi Lonstroff, za potrebe japonske multinacionalke Sumitomo Rubber Industries, kjer Japonci zdaj gradijo tovarno medicinskih elastomerov. Toda prodaja zemljišča Japoncem je bizarno šla prek majhne lokalne nepremičninske agencije Svet Re, d. o. o., kjer pa je "nekdo" z razliko v ceni samo ob prodaji tega zemljišča pobasal okroglih milijon evrov. Vse ostale podrobnosti so zapisane v našem članku, pogodbo pa je v imenu slabe banke podpisal (zdaj že bivši) izvršni direktor DUTB Janez Škrubej, ravno takrat tudi kandidat za novega člana uprave Nove Ljubljanske banke, ki je, spomnimo, Cerarjeva vlada ni in ni hotela prodali ali privatizirati, kljub zavezam, ki jih je Slovenija dala Evropski komisiji.

Da gre pri opisanem poslu za krajo davkoplačevalskega denarja, da gre za neposredno odgovornost vlade, saj je vlada tudi skupščina slabe banke, in da so tako rekoč direktno vpleteni ljudje blizu Cerarja, je bilo po objavi našega članka vidno - kot pravimo - že iz satelita. Toda nihče od večinskih medijev, niti Siol.net, članka ni povzel niti nadaljeval, medijski embargo pa je brez najmanjšega dvoma nastal zato, ker so bile kmalu parlamentarne volitve, to, kar se je dogajalo s tem poslom, pa bi neposredno škodovalo Cerarju, njegovi stranki SMC pa tudi celotni tedanji vladni koaliciji.

Mimogrede, Japonci so za investicijo v Logatcu na predlog gospodarskega ministra Zdravka Počivalška dobili tudi 4,8 milijona evrov državne subvencije. Na ministrstvu za gospodarstvo in tehnološki razvoj je to operacijo z Japonci sicer vodil državni sekretar Aleš Cantarutti, znan tudi po svoji dokaj sporni vlogi v primeru Magne Steyr in projekta Magna Nukleus v občini Hoče-Slivnica.

Tudi policija, ki se je kasneje - očitno zaradi v nebo vpijočega izginotja davkoplačevalskega denarja - vendarle zganila, ni šla v hišne preiskave na sedežu slabe banke niti na sedežu podjetju Svet Re, avtorja teh vrstic pa so neuradno kontaktirali posamezni člani vodstva DUTB in ga, ne boste verjeli, naprošali za objavljene dokumente, ker da jih na slabi banki nimajo, radi pa bi začeli z revizijo tega posla. Zdaj naj bi "ta afera že nekaj tednov tresla DUTB", kjer naj bi delali "ustrezne notranje postopke", revizijo pa dela mednarodna revizorska hiša Ernst & Young.

In danes, mesece kasneje, glej ga, zlomka, varno po junijskih parlamentarnih volitvah in takoj po nedavnem formiranju nove vlade Marjana Šarca, se na spletnem portalu Siol.net pojavi članek z naslovom "Nova afera slabe banke: kdo je služil z zemljišči za tuje naložbe?", ki ga spišejo novinarji Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković (vir). No, ne spišejo, ampak skoraj dobesedno prepišejo - naš članek s 5. aprila, vključno z objavo enakih dokumentov.

Da bi se izognili navedbi vira, od kod so prepisali članek, omenjeni novinarji v članku preventivno zapišejo, da so dokumente pridobili "že spomladi". Kar pa, če to drži, zgolj potrjuje naslov in podnaslov članka, ki ga pravkar berete ("Saj ni tak problem, da zgodbo dobesedno prepišejo brez navedbe vira, bolj problematično je dejstvo, da so pred volitvami o tem molčali, saj bi, ne nazadnje, lahko že takrat prepisovali. A zaradi volitev in imen vpletenih si tega očitno niso upali ...), da si Cirman, Modic in Vukovićeva afere "DUTB - KLI Logatec" pred volitvami niso upali ali smeli objaviti. Eno ali drugo pa dokazuje obupno stanje slovenskega novinarstva.

Kdo tu koga ščiti in zakaj, pa lahko samo ugibamo?!

ZAKAJ ŠELE DANES?

KER SE ZDAJ ZAČENJA NOVI SPOPAD ZA DUTB IN SDH

In zakaj njihova objava šele danes. Zato, ker se zdaj, po oblikovanju Šarčeve vlade, začenjajo novi hudi interni spopadi znotraj tranzicijske levice za prevlado nad upravljanjem preostalega državnega premoženja, torej slabe banke in Slovenskega državnega holdinga, kjer pa so ključni akterji tudi pravi zakulisni naročniki številnih novinarskih storitev, vključno s posebnimi objavami novinarjev Primoža Cirmana, Tomaža Modica in Vesne Vuković. Cirman, Modic in Vukovićeva pa v igro za prevzem odgovornosti za izginotje enega milijona evrov v aferi "DUTB - KLI Logatec" zdaj vlečejo javnosti neznanega visokega uradnika iz slabe banke Andreja Lazarja, direktorja upravljanja nepremičnin, namesto Škrubeja, podpisnika spornih pogodb, in seveda predsednika upravnega odbora slabe banke Juharta.

Najnovejše prihajajoče spopade za DUTB in SDH na podlagi afer, ki pa se jih ni smelo objavljati pred volitvami, saj bi lahko ogrozile volilno zmago (beri: novo vlado) tranzicijske levice, je ista novinarska četica (Cirman, Modic, Vukovićeva), za katero se med poznavalci zelo dobro ve, da jo obvladuje Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, na Siolu začela že petimi dnevi, ko se je na tem portalu nenadoma, iz ljubega miru, pojavil daljši zapis o "življenjskem slogu" razvpitega poslovneža Igorja Jurija Pogačarja v osebnem stečaju, ki naj bi lobiral nove člane uprave SDH (vir).

Mimogrede, spomnimo: Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković so bili prej zaposleni na časopisu Dnevnik, ki ga obvladuje "znani tajkun" in prvi človek DZS Bojan Petan, Cirman pa je bil nekaj časa celo član nadzornega sveta Dnevnika in tako "nadzoroval" tajkuna Bojana Petana ...

Razkritje:

Avtor teh vrstic se opravičuje za naslov tega članka, ker je izjemoma osebno zapisan v tretji osebi ednine.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Bojan Požar
1
Sep 25, 2018
G. Stoyan Svet. Vsi dokumenti so že davno objavljeni, policija pa (menda) tudi že preiskuje.
Sicer pa sem samo novinar, jaz opravljam svoje novinarsko delo, torej objavljam, policija pa naj opravi še svoje, policijsko. Po uradni dolžnosti.
#5
Stoyan Svet
0
Sep 24, 2018
če imate dokumente, ki dokazujejo to kar trdite zakaj niste šli s kazenskimi ovdbami na cerarja in druge odgovorne v tem korupcijskem poslu?
#4
borut rojc
9
Sep 19, 2018
Družbeno-politični delavci pač, ki so na špagci mafije in pišejo ter govoričijo le o tistem in takrat, ko dobijo dovoljenje za to. Ob vseh napadih na SDS in Janšo je že zaradi vtisa uravnoteženosti, treba obelodaniti tudi kakšno svinjarijo, ki pa ni kaznivo dejanje med tistimi, ki pravzaprav hranijo te režimske medijske prostitute. V aprilu bi lahko komu od teh škodovali, zdaj so trdno v sedlu in jim do konca vladnega mandata nihče nič ne more. Razen morda psov, ki se komu iztrgajo iz verige...Najbolj bode v oči, ko vsak dan beremo o precej zažaganih tipih v osebnih stečajih, ki pa še vedno brcajo in živijo v razkošju in izobilju, celo kreirajo dnevno politiko. Komiji in komiki z roko v roki.
#3
Zim Zelen
2
Sep 19, 2018
"......avtorja teh vrstic pa so neuradno kontaktirali posamezni člani vodstva DUTB in ga, ne boste verjeli, naprošali za objavljene dokumente, ker da jih na slabi banki nimajo, radi pa bi začeli z revizijo tega posla. Zdaj naj bi "ta afera že nekaj tednov tresla DUTB", kjer naj bi delali "ustrezne notranje postopke", revizijo pa dela mednarodna revizorska hiša Ernst & Young."

Ko v državi nekaznovano štrajkajo varnostne službe, podgane grizljajo in vlečejo v svoja gnezda vse kar jim bo mehko nastlalo, tudi za bodoče rodove!
Nam pa ostane zbiranje zapork....
#2
Aton EU
6
Sep 19, 2018
Zgodba o tipkaricah ("novinarjih"), ki znajo pisati samo po nareku. Pa še podpišejo se. Res beda!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-09-19 07:01:57 (Sep 19, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Trendi naše politike: prihajajo tipi, ki kandidirajo zato, ker vidijo super priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov!
Dva, ki prihajata: Igor Masten za guvernerja, Dušan Zorko pa na 2. tir
Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.
Nismo vsi Karba! Saj nismo vsi provladni novinarji in nismo vsi na listi SD.
Tri težave za Arsenoviča, ki mu je vzornik Janković: je na listi SMC, je močno zadolžen in posluje z mestno občino!
Kakšne so možnosti Bojana Požarja po ovadbi vrhovnega sodnika in državne sekretarke, ker je poročal o nasilju njunega sina?!
Afera Koprivnikar-BTC se seli od Cerarja do Šarca! Na Akosu pa: 1.500 evrov potnih stroškov na dan - direktorica pač potuje!
Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.
Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja!
Stranka rabata ali veliki pohod agrarnega komunista Židana in tovarišev - ob rob 11. kongresu Socialnih demokratov
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(81)
desus
(43)
LDS
(33)
sds
(32)
večer
(25)
levica
(21)
Vlada
(20)
Zares
(20)
pop tv
(17)
sdh
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
nlb
(9)
DZS
(9)
AKOS
(8)
btc
(7)
DUTB
(6)
sova
(6)
SNS
(5)
kpk
(5)
Hit
(4)
Lek
(4)
krka
(3)
Tv3
(3)
dars
(3)
Tam
(3)
udba
(3)
2tir
(2)
SIJ
(2)
furs
(2)
OVS
(2)
IDS
(2)
AMZS
(2)
NATO
(2)
nba
(2)
trs
(2)
nsi
(2)
hse
(2)
LMŠ
(2)
arso
(2)
ACH
(2)
Erar
(2)
zdus
(1)
IMI
(1)
sls
(1)
Irak
(1)
ddv
(1)
JLA
(1)
HSBC
(1)
soz
(1)
JJ
(1)
FIBA
(1)
grki
(1)
SID
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
SCT
(1)
DRI
(1)
OKS
(1)
Iran
(1)
NKBM
(1)
eu
(1)
Jož
(1)
Hvar
(1)
FDV
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
sviz
(1)
FIS
(1)
ZZB
(1)
vomo
(1)
Eles
(1)
a1
(1)
24ur
(1)
Spar
(1)
nuk
(1)
Nyon
(1)
Ikea
(1)
VTB
(1)
Sava
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 750000 €

ti si poseben imate slabih spominov na preteklo leto in se sprašujete, kako začeti te brez finančne skrbi, saj so vse banke vedno zadrževale, medtem ko želite začeti letos brez finančnih težav, zato se obrnite na mene in manj 48 ur z razumno stopnjo 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete v letošnjem letu, ki obljublja, da je lepa poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete finančna sredstva - želiš potovati v tujino - želite poravnati (deponiranje doma, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 250000 €

evropa credit financement je skupina francoskih investitorjev z velikim kapitalom, zato smo vam pripravljeni dati posojilo med 5000 in 450.000. vendar ima 2% obresti. največ 25 let. v 72 urah po prejemu vaše zahteve smo pripravljeni zadovoljiti naše stranke. imate prosto izbiro, da določite mesečna plačila z mojo institucijo. za lokalne in mednarodne kredite opravljam ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne-resni ljudje se vzdržijo). pripravljen sem zadovoljiti svoje stranke v 72 urah po prejemu vašega formuliranega zahtevka. prosimo, da nam posredujete spodnje informacije: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 1000000 €

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, potrebovali ste denarna posojila med posamezniki, da se soočite s finančnimi težavami, ki ste jih imeli za končno prekinil zastoj, ki povzročajo banke, ki jih zavrnitve vaše .i dokumentacije vloge za kredit sem posameznik lahko, da posojilo v znesku, ki ga potrebujejo in z zelo ugodnimi pogoji bo olajšalo vaše življenje. tukaj so področja, v katerih lahko pomagam: * finančno * hipotekarna posojila * investicijsko posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 200000 €

potrebujete posojilo? banka je zavrnila in hočeš imeti posojilo za podporo vašim potrebam? ni problema. ne glede na vaš finančni položaj. ponujam vam hipotekarna posojila, komercialna posojila, mednarodna posojila, osebna posojila in ekskluzivna posojila za izobraževalna posojila. ponujam posojila na voljo partnerstvom, drugim javnim in zasebnim, in mnogim. na razpolago vam bom vsako posojilo, nepremičnine, financiranje in drugo. ponujam tako dolgoročna kot kratkoročna posojila. stopite v stik z mano danes in pridobite prvo finančno posojilo. brez resnega vzdrževanja moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

333.) poredni zajček - branka jurca

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7481.) lajanje na zvezde - milovan vitezović

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 9.99 €

1054.) slovenski psihiatri - janko kostnapfel

Kategorija: Šport

Cena: 19.99 €

5032.) moje srečanje z ljudmi - janko bohar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1712.) neminljiva ženskost zdravljenje in preprečevanje menopavze - robert a. wilson

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

stava bet365 je ena izmed vodilnih spletnih stavnic na svetu, zahvaljujoč izjemno bogati ponudbi stav in izrednim številom iger za vsako tekmo. stave bet365 je po mnenju večine igralcev najboljša stava na svetu in to je tudi naša najljubša spletna stavnica, zahvaljujoč fantastičnemu stavnemu vmesniku in odličnim koeficientom.   poleg bogatih ponudb vsem svetovnim nogometnim ligam in različnim drugim znanim in neznanim športom se lahko pohvali z velikim številom razpletov za ogromno število iger, prenosi za svoje uporabnike in fantastične stave v živo.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: 111 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj