To pa je novinarstvo! (Zakaj) novinarji Siola danes prepisujejo članke Bojana Požarja, objavljene že pred volitvami?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-09-19 ob 07:01:57

5. aprila smo na tem portalu objavili članek z naslovom "Dejstva, dokumenti, KLI Logatec. Tako se pleni na slabi banki, ki jo vodi zaupnik Mira Cerarja. Milijon pri poslu". Šlo je res za ekskluzivno zgodbo, natančno podprto z avtentičnimi dokumenti - o tem, kako je vodstvo slabe banke (DUTB), na čelu s predsednikom upravnega odbora Miho Juhartom, sicer osebnim prijateljem prejšnjega predsednika vlade, danes pa ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja, prodalo del zemljišča poslovne cone propadlega podjetja KLI Logatec švicarski družbi Lonstroff, za potrebe japonske multinacionalke Sumitomo Rubber Industries, kjer Japonci zdaj gradijo tovarno medicinskih elastomerov. Toda prodaja zemljišča Japoncem je bizarno šla prek majhne lokalne nepremičninske agencije Svet Re, d. o. o., kjer pa je "nekdo" z razliko v ceni samo ob prodaji tega zemljišča pobasal okroglih milijon evrov. Vse ostale podrobnosti so zapisane v našem članku, pogodbo pa je v imenu slabe banke podpisal (zdaj že bivši) izvršni direktor DUTB Janez Škrubej, ravno takrat tudi kandidat za novega člana uprave Nove Ljubljanske banke, ki je, spomnimo, Cerarjeva vlada ni in ni hotela prodali ali privatizirati, kljub zavezam, ki jih je Slovenija dala Evropski komisiji.

Da gre pri opisanem poslu za krajo davkoplačevalskega denarja, da gre za neposredno odgovornost vlade, saj je vlada tudi skupščina slabe banke, in da so tako rekoč direktno vpleteni ljudje blizu Cerarja, je bilo po objavi našega članka vidno - kot pravimo - že iz satelita. Toda nihče od večinskih medijev, niti Siol.net, članka ni povzel niti nadaljeval, medijski embargo pa je brez najmanjšega dvoma nastal zato, ker so bile kmalu parlamentarne volitve, to, kar se je dogajalo s tem poslom, pa bi neposredno škodovalo Cerarju, njegovi stranki SMC pa tudi celotni tedanji vladni koaliciji.

Mimogrede, Japonci so za investicijo v Logatcu na predlog gospodarskega ministra Zdravka Počivalška dobili tudi 4,8 milijona evrov državne subvencije. Na ministrstvu za gospodarstvo in tehnološki razvoj je to operacijo z Japonci sicer vodil državni sekretar Aleš Cantarutti, znan tudi po svoji dokaj sporni vlogi v primeru Magne Steyr in projekta Magna Nukleus v občini Hoče-Slivnica.

Tudi policija, ki se je kasneje - očitno zaradi v nebo vpijočega izginotja davkoplačevalskega denarja - vendarle zganila, ni šla v hišne preiskave na sedežu slabe banke niti na sedežu podjetju Svet Re, avtorja teh vrstic pa so neuradno kontaktirali posamezni člani vodstva DUTB in ga, ne boste verjeli, naprošali za objavljene dokumente, ker da jih na slabi banki nimajo, radi pa bi začeli z revizijo tega posla. Zdaj naj bi "ta afera že nekaj tednov tresla DUTB", kjer naj bi delali "ustrezne notranje postopke", revizijo pa dela mednarodna revizorska hiša Ernst & Young.

In danes, mesece kasneje, glej ga, zlomka, varno po junijskih parlamentarnih volitvah in takoj po nedavnem formiranju nove vlade Marjana Šarca, se na spletnem portalu Siol.net pojavi članek z naslovom "Nova afera slabe banke: kdo je služil z zemljišči za tuje naložbe?", ki ga spišejo novinarji Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković (vir). No, ne spišejo, ampak skoraj dobesedno prepišejo - naš članek s 5. aprila, vključno z objavo enakih dokumentov.

Da bi se izognili navedbi vira, od kod so prepisali članek, omenjeni novinarji v članku preventivno zapišejo, da so dokumente pridobili "že spomladi". Kar pa, če to drži, zgolj potrjuje naslov in podnaslov članka, ki ga pravkar berete ("Saj ni tak problem, da zgodbo dobesedno prepišejo brez navedbe vira, bolj problematično je dejstvo, da so pred volitvami o tem molčali, saj bi, ne nazadnje, lahko že takrat prepisovali. A zaradi volitev in imen vpletenih si tega očitno niso upali ...), da si Cirman, Modic in Vukovićeva afere "DUTB - KLI Logatec" pred volitvami niso upali ali smeli objaviti. Eno ali drugo pa dokazuje obupno stanje slovenskega novinarstva.

Kdo tu koga ščiti in zakaj, pa lahko samo ugibamo?!

ZAKAJ ŠELE DANES?

KER SE ZDAJ ZAČENJA NOVI SPOPAD ZA DUTB IN SDH

In zakaj njihova objava šele danes. Zato, ker se zdaj, po oblikovanju Šarčeve vlade, začenjajo novi hudi interni spopadi znotraj tranzicijske levice za prevlado nad upravljanjem preostalega državnega premoženja, torej slabe banke in Slovenskega državnega holdinga, kjer pa so ključni akterji tudi pravi zakulisni naročniki številnih novinarskih storitev, vključno s posebnimi objavami novinarjev Primoža Cirmana, Tomaža Modica in Vesne Vuković. Cirman, Modic in Vukovićeva pa v igro za prevzem odgovornosti za izginotje enega milijona evrov v aferi "DUTB - KLI Logatec" zdaj vlečejo javnosti neznanega visokega uradnika iz slabe banke Andreja Lazarja, direktorja upravljanja nepremičnin, namesto Škrubeja, podpisnika spornih pogodb, in seveda predsednika upravnega odbora slabe banke Juharta.

Najnovejše prihajajoče spopade za DUTB in SDH na podlagi afer, ki pa se jih ni smelo objavljati pred volitvami, saj bi lahko ogrozile volilno zmago (beri: novo vlado) tranzicijske levice, je ista novinarska četica (Cirman, Modic, Vukovićeva), za katero se med poznavalci zelo dobro ve, da jo obvladuje Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, na Siolu začela že petimi dnevi, ko se je na tem portalu nenadoma, iz ljubega miru, pojavil daljši zapis o "življenjskem slogu" razvpitega poslovneža Igorja Jurija Pogačarja v osebnem stečaju, ki naj bi lobiral nove člane uprave SDH (vir).

Mimogrede, spomnimo: Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković so bili prej zaposleni na časopisu Dnevnik, ki ga obvladuje "znani tajkun" in prvi človek DZS Bojan Petan, Cirman pa je bil nekaj časa celo član nadzornega sveta Dnevnika in tako "nadzoroval" tajkuna Bojana Petana ...

Razkritje:

Avtor teh vrstic se opravičuje za naslov tega članka, ker je izjemoma osebno zapisan v tretji osebi ednine.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Bojan Požar
1
Sep 25, 2018
G. Stoyan Svet. Vsi dokumenti so že davno objavljeni, policija pa (menda) tudi že preiskuje.
Sicer pa sem samo novinar, jaz opravljam svoje novinarsko delo, torej objavljam, policija pa naj opravi še svoje, policijsko. Po uradni dolžnosti.
#5
Stoyan Svet
0
Sep 24, 2018
če imate dokumente, ki dokazujejo to kar trdite zakaj niste šli s kazenskimi ovdbami na cerarja in druge odgovorne v tem korupcijskem poslu?
#4
borut rojc
9
Sep 19, 2018
Družbeno-politični delavci pač, ki so na špagci mafije in pišejo ter govoričijo le o tistem in takrat, ko dobijo dovoljenje za to. Ob vseh napadih na SDS in Janšo je že zaradi vtisa uravnoteženosti, treba obelodaniti tudi kakšno svinjarijo, ki pa ni kaznivo dejanje med tistimi, ki pravzaprav hranijo te režimske medijske prostitute. V aprilu bi lahko komu od teh škodovali, zdaj so trdno v sedlu in jim do konca vladnega mandata nihče nič ne more. Razen morda psov, ki se komu iztrgajo iz verige...Najbolj bode v oči, ko vsak dan beremo o precej zažaganih tipih v osebnih stečajih, ki pa še vedno brcajo in živijo v razkošju in izobilju, celo kreirajo dnevno politiko. Komiji in komiki z roko v roki.
#3
Zim Zelen
2
Sep 19, 2018
"......avtorja teh vrstic pa so neuradno kontaktirali posamezni člani vodstva DUTB in ga, ne boste verjeli, naprošali za objavljene dokumente, ker da jih na slabi banki nimajo, radi pa bi začeli z revizijo tega posla. Zdaj naj bi "ta afera že nekaj tednov tresla DUTB", kjer naj bi delali "ustrezne notranje postopke", revizijo pa dela mednarodna revizorska hiša Ernst & Young."

Ko v državi nekaznovano štrajkajo varnostne službe, podgane grizljajo in vlečejo v svoja gnezda vse kar jim bo mehko nastlalo, tudi za bodoče rodove!
Nam pa ostane zbiranje zapork....
#2
Aton EU
6
Sep 19, 2018
Zgodba o tipkaricah ("novinarjih"), ki znajo pisati samo po nareku. Pa še podpišejo se. Res beda!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-09-19 07:01:57 (Sep 19, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zasebni detektiv naj bi "zalotil" Lepo N. in Šarca. Vroče informacije curljajo tudi iz policije, ki varuje Šarca.
Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(38)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
KNOVS
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)