Primer in propad ministrskega kandidata Kodelje razkriva tudi bedo večine slovenskega novinarstva

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-09-06 ob 06:52:22

Po predstavitvenem debaklu gospoda Tugomirja Kodelje, kandidata Liste Marjana Šarca za novega ministra za javno upravo, pred pristojnim odborom za notranje zadeve v državnem zboru, se je - naslednji dan - novi predsednik vlade Marjan Šarec odločil, da Kodeljo, uradno zaradi katastrofalne predstavitve poslancem, umakne, odstrani, novega kandidata za ministra za javno upravo pa bo predstavil še danes. Zanimivo, da se je Šarec za umik Kodelje odločil potem, ko je njegova koalicija v odboru za notranje zadeve Kodeljo že eksplicitno podprla, na glasovanju je namreč Kodelja dobil 10 glasov. In zanimivo, za Kodeljo so glasovali tudi poslanci stranke Levica.

Ob umiku Kodelje je Šarec sicer takoj požel nekaj lepih besed na twiterju, tako sta ga pohvalila novinar in urednik Dejan Steinbuch (PortalPlus.si) in nekdanji politik Gregor Virant, toda oba sta se očitno zadovoljila že z malim. Ključni problem je namreč v tem, da je Šarec nekoga takšnega, kot je gospoda Kodelja, sploh predlagal za ministra, saj je že nekaj časa vedel, da je Kodelja neprimeren ter nedorasel kandidat. Kar je Šarec lahko v miru prebral na spletnem portalu, ki ga pravkar berete (po našem članku, denimo, je takoj umaknil Iztoka Štucina, nesojenega kandidata za notranjega ministra - vir), pa tudi v elektronskih pismih o Kodelji, ki so - vsaj po naših informacijah - prihajala na spletni naslov Liste Marjana Šarca.

NA COSMOSU DOBIL SLUŽBO SAMO ZARADI SINA

Po naših zadnjih, zanesljivih in preverjenih informacijah, je bil, na primer, Tugomir Kodelja na AC Cosmosu nekaj mesev zaposlen samo zato, ker je to na Cosmosu izprosil njegov sin, tudi uslužbenec AC Cosmosa.

KODELJO DO ŠARCA PRIPELJAL MOJMIR URLEP

Naši viri iz Liste Marjana Šarca sicer opozarjajo, da Šarec gospoda Kodelje prej sploh ni poznal, saj je Kodeljo in Andreja Bertonclja, kandidata LMŠ za finančnega ministra, do Šarcu pripeljal Vojmir Urlep, nekdanji direktor Leka in bodoči državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, ki velja za glavnega Šarčevega svetovalca za gospodarstvo. Zakaj Urlep, ki med večinskimi mediji slovi celo kot nekakšen "glas razuma" znotraj LMŠ in ki naj bi "intoniral" igranje bodoče vlade, pri Šarcu kadruje takšne ljudi, kot je Kodelja, pa je spet drugo vprašanje.

Isti viri iz LMŠ tudi pravijo, da preprosto nimajo "svojih ljudi", ki bi zasedli pomembne vladne funkcije. Boštjan Poklukar in Samo Fakin, bodoča ministra za notranje zadeve in zdravstvo, sta se - preverjeno - nekaj mesecev pred junijskimi parlamentarnimi volitvami ponujala tudi drugim političnim strankam.

FIJAKARSKI KONJI IN BEDA NOVINARSTVA

In če dejstvo, da ima ministrski kandidat katastrofalen nastop pred pristojnim parlamentarnim odborom, koalicijski poslanci pa kot fijakarski konji s svojimi glasovi kljub temu potrdijo, da je tip primeren za ministra, ampak že naslednji dan ga sam umakne predsednik vlade, veliko pove o slovenski parlamentarni demokraciji, nam primer Kodelje veliko pove tudi o bedi večine slovenskega novinarstva. Zoran Potić, "paradni novinar" časopisa Dnevnik, na primer, je ob imenu ministrskega kandidata Kodelje, ko se je njegovo ime prvič pojavilo v javnosti, vehementno, a hkrati uslužnostno do vladajoče politike, napisal, da ima Tugomir Kodelja seboj "bogato in uspešno poslovno kariero, doma in v tujini ..."

Kar je (bila) čisto navadna novinarska laž, fake news, pač v službi formiranja aktualne koalicije. Sta pa zato iz ešalona bodočih ministrov Šarčeve vlade odstranjena dva nesojena ministra, Iztok Štucin in Tugomir Kodelja, ki smo ju - oba - v dobri luči raziskovalnega novinarstva in komentiranja razkrili prav na našem portalu ...

Preberite tudi:

Neznani Šarčev kandidat za ministra odpuščen iz Citroëna, ker naj bi imel kolerični izpad

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
3
Sep 06, 2018
Smo država s problemomo politične usmeritve. Tako Požarjeva stranka s socialno demokratsko usmeritvijo, z zdravim okoljem, pravicami žensk, poštenim svobodnim gospodarstvom brez globoke države in neodvisno medijsko svobodo pritegne 73 volilcev (pa še družinski člani, naključni obkroževalci in ljubitelji TV prepričevanja). To je stvarnost v Butalah, kjer ljudje sovražijo pamet in ljubijo demagogijo.
#4
Aton EU
3
Sep 06, 2018
Razni pisunčki, viranti in kamenobuksli ustvarijo bednika za ministra. Da potem lahko hvalijo demokratične, odločne zamenjave. Pa bi Kodelja moral imeti pravico do popravca!
#3
tacit .
10
Sep 06, 2018
Vse verodostojne prispevke, ki jih objavi Bojan Požar, bi morali prebrati odgovorni in se zamisliti. Bravo, POŽAREPORT!
#2
borut rojc
14
Sep 06, 2018
Nad Kodeljo se je ustvaril pogrom, češ, prodajalec avtomobilov, odpuščen tu in tam, ki odvrača pozornost od drugih kandidatov, ki so, kakor ustrezni. Vemo pa, kakšne reference ima Bratuškova na področju infrastrukture in zakaj je nastavljen na okoljski resor namišljeni doktor znanosti, ki se tam ne bo boril za odstranitev plastičnih vrečk. Ko ga vidim, najprej pomislim na telečji zrezek...Tisto, kar je na zagovoru podajal Fakin, pa so neumnosti in debele laži. Sam se nisem zmotil glede ure, dneva ali meseca specialističnega pregleda, pač pa leto ni bilo pravo. Noro in nezaslišano. Fakin je del problema in ne rešitve zablod zdravstvenega sistema. Če bo debelušček v letu dni dveletno čakalno dobo znižal na štirinajstdnevno, potem nekatere ljudi postavlja danes v situacijo, da nočejo delati oz. jim mafija v zdravstvu tega ne dopusti. On pa je vseskozi del vsega tega...Cmerar bi pa čisto iz avanturističnih razlogov, za zbirko v družinskem albumu obiskal Belo hišo, London in Pariz..Logično pa je, da vsi ti, ne prav bistri modeli ne bodo za državo in državlljane naredili nič dobrega. Vsaj za tiste, ki nimajo krvavih rok ali lepljivih prstov. Ne morejo, niti ne znajo. Najprej gredo paketi v Murgle. Za druge pa, kar ostane.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-09-06 06:52:22 (Sep 06, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Po razkritju afere: Arsenovič in Štandeker ne zanikata, policija pa uradno: Informacije imamo, naznanila še ni. KPK še molči.
Mariborski župan Arsenovič in njegov sodelavec Štandeker naj bi med preprodajo poslovne stavbe podkupila bančnike iz DBS?!
Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Sosedje sporočajo Borisu Kobalu: Kultura se ne začne v teatru, ampak doma. Zato naj svoje smeti odnaša tja, kamor sodijo!
Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!
Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.
Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
Afera Vilfanovi davki. RTV, kabinet predsednika vlade in državni sekretar se branijo z molkom in računajo na poslušne medije!
Peter Vilfan mimo davkov? Če je RTVS temu politiku plačevala komentiranje košarke na račun njegovega društva, je to problem!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(195)
desus
(71)
Vlada
(63)
sds
(59)
LDS
(57)
večer
(39)
sdh
(39)
Zares
(38)
pop tv
(34)
levica
(23)
DUTB
(17)
sova
(16)
2tir
(15)
DZS
(15)
nsi
(14)
btc
(13)
Petrol
(12)
kpk
(11)
npu
(11)
AKOS
(11)
furs
(11)
nlb
(11)
2 tir
(11)
Odmevi
(11)
teš 6
(10)
delo
(10)
OVS
(8)
dars
(8)
krka
(6)
Hit
(6)
Lek
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
hse
(5)
udba
(5)
AMZS
(4)
IDS
(4)
SIJ
(3)
KKR
(3)
Tv3
(3)
Sava
(3)
bmz
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
OKS
(3)
AUKN
(2)
kpl
(2)
LMŠ
(2)
NATO
(2)
Ptuj
(2)
ibm
(2)
nba
(2)
FDV
(2)
24ur
(2)
trs
(2)
CIA
(2)
ALDE
(2)
sdv
(2)
lnbp
(2)
ACH
(2)
arso
(2)
ww3
(1)
Nyon
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
FMR
(1)
osho
(1)
UBS
(1)
Atim
(1)
ddv
(1)
Ihta
(1)
laž
(1)
VTB
(1)
Koks
(1)
eu
(1)
HSBC
(1)
FIS
(1)
Hvar
(1)
vomo
(1)
gurs
(1)
Irak
(1)
geto
(1)
Riko
(1)
ZaAB
(1)
lidl
(1)
BHP
(1)
UMAR
(1)
zdus
(1)
Lent
(1)
sviz
(1)
GENI
(1)
Sato
(1)
trst
(1)
ATVP
(1)
NKBM
(1)
FIBA
(1)
durs
(1)
Iran
(1)
E3
(1)
grki
(1)
bmw
(1)
vis
(1)
sta
(1)
BBO
(1)
JLA
(1)
a1
(1)
SID
(1)
Lady
(1)
DVK
(1)
Jož
(1)
Tito
(1)
IMI
(1)
ZZB
(1)
soz
(1)
Koto
(1)
sfrj
(1)
nuk
(1)
Tam
(1)
FAM
(1)
SCT
(1)
Jana
(1)
g20
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031