Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-07-18 ob 06:40:21

Potem ko je Nova Slovenija zapustila pogajanja za sestavo vlade z Marjanom Šarcem (LMŠ) in morebitno levosredinsko koalicijo (5+1), in potem, ko bo jutri, četrtek, do 14.00, Janez Janša, prvak SDS, sporočil predsedniku države Borutu Pahorju, da ne prevzema kandidature za mandatarja, je scenarij tranzicijske levice, ki realno obvladuje večino nove sestave državnega zbora (52 poslancev) naslednji:

Novo Slovenijo, predvsem pa prvaka NSi Mateja Tonina, se bo z medijskim pritiskom v slogu korenčka in palice poskušalo pridobiti nazaj v dosedanja koalicijska pogajanja (5+1), za drugi ali tretji krog izvolitve mandatarja.

- Podobnih medijskih in zakulisnih opozoril, naj se "ne igra", bo deležen tudi Marjan Šarec, češ, naj niti ne razmišlja, da bi skupaj z Janšo in Toninom (Tonin naj bi v tem primeru odigral vlogo posrednika med Janšo in Šarcem) začel delati desnosredinsko koalicijo.

- Takojšnje medijsko opozorilo, denimo, je pred dnevi fasala tudi Alenka Bratušek (Stranka Alenke Bratušek), ko se je začelo govoriti, da med pogajanji levosredinske koalicije (5+)1 preveč izsiljuje, kakor noče priti na tista sobotna koalcijska pogajanja in celo grozi s predčasnimi volitvami.

Vsa ta omenjena medijska opozorila, tudi tisto za Alenko Bratušek, uvodoma prihajajo iz spletnega portala Siol.net (vir), ki je preko Telekoma Slovenije v državni lasti in tako neposredno povezan s politiko, "ključni" Siolovi novinarji ali novinarke pa osebno, na različne načine, izrazito polinkani predvsem z Gregorjem Golobičem (LDS in Zares, zdaj Ultra) in Borutom Jamnikom (Modra Zavarovalnica).

- v drugem ali tretjem krogu, če ne pride do velikega, pravzaprav neverjetnega preobrata, kar bi pomenilo, da bi Marjan Šarec ali Miro Cerar (SMC) prestopila k Janši in Toninu, bomo dobili najprej Marjana Šarca za mandatarja, ki bo izvoljen s pomočjo glasov Luke Mesca in Levice, potem pa še manjšinsko levo vlado (LMŠ-SD-SMC-SAB-DeSUS), ki pa bo z Levico povezana projektno (spomnimo, Mesec že opozarja na tako imenovani "portugalski primer"). Dominantni mediji bodo tej vladi sicer rekli levosredinska, še raje pa "manjšinska sredinska vlada".

- Levica v Šarčevo vlado formalno ne vstopila. To, da ne bodo člani Šarčeve vlade, je namreč njihovo naložba, oziroma politični vložek za naprej. Poleg tega stranka Levica, kot pravi nekdanji politik in kolumnist Žiga Turk, deluje kot "avantgarda politične levice". Kar ji, nenazadnje, očitno priznava tudi njena neposredna konkurenca - Socialni demokrati. Sicer Dejan Židan, prvak SD, po volitvah ne bi prišel na prvi sestanek z Luko Mescem na sedež Levice, ampak bi Luka Mesec prišel na sestanek k Židanu - na sedež SD, glede na to, da je stranka SD na volitvah dobila več poslancev kot Levica.

- Bo pa Levica za svoje glasove Marjana Šarcu in manjšinski vladi odlično zaračunala. Predvsem kot usluge javnemu sektorju in drugim delom volilne baze Levice, poleg tega sploh ni izključeno, da bi kakšen minister bodoče Šarčeve vlade prišel tudi iz Levice, ali vsaj blizu Levice. Recimo minister za kulturo?!

- Za tretji, zadnji možni krog izvolitve mandatarja v državnem zboru, sicer še vedno tudi ni izključen nekdo tretji - kot mandatar. Vendar je to rezervni scenarij.

In to so tudi scenariji, da se tranzicijska levica izogne novim predčasnim volitvam, ki jih snuje Borut Pahor (vir).

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
abram1b2 Cej
1
Jul 22, 2018
Točno tako , Zim Zelen !!! ;)****
#11
Zim Zelen
3
Jul 22, 2018
slabo se nam piše
#10
Jan Oz
1
Jul 22, 2018
Junij, Julij, Avgust, Bojana pr mer pust
#9
Zim Zelen
1
Jul 18, 2018
Erjavec in Tonin po volitvah:
https://youtu.be/mq3ZRglTxmE
#8
Aton EU
7
Jul 18, 2018
Vse bodo naredili za pravo vlado. Pa tudi granitnih kock je dovolj.
#7
abram1b2 Cej
14
Jul 18, 2018
V Sloveniji in svetu obstajajo sile,ki bodo vso to politično pohlepno drhal odstranile iz možnosti odločanja o Sloveniji in Slovencih.Zadeva se bo zakomplicirala tako,da ti politični bedaki-izobraženi papagajski intelektualni povzpetniki ne bodo sami več sposobni najti rešitev. Isto bo z EU in celotnim svetom.Takrat jim ne bodo noben kapital, izobrazba in njihov neobrzdan egoizem pomagali.
#6
Matej Novak
6
Jul 18, 2018
,...dogajanja v stranki SMC ljudem ne dajejo dobrega občutka. Če se že v sami stranki bije boj za prevlado, kako se bo to šele odražalo v koaliciji. Vsaka stranka, ki je sestavljala preteklo koalicijo, nosi s seboj težak tovor neizpolnjenih obljub, sprememb pa za državljane ni in ni. Samo govorijo in se izgovarjajo, kako se ni dalo, ker so druga drugi metale polena pod noge. Pohvaliti se prejšnja vlada res nima s čim.Kam greš, Slovenija? Vlada je močna samo, če ima za seboj večino v parlamentu. Tisti, ki sedaj propagirajo tehnično vlado, so proti operativni vladi in močni državi, saj s tem ohranjajo svoj vpliv in izničujejo voljo volilcev#dovolj
#5
Matej Novak
12
Jul 18, 2018
Kot so že znani slovenski komentatorji povedali na POP TV v poročilih je Matej Tonin z vodstvon NSI postopal premišljeno in ustrezno.Glede na pretkanost lisjakov bi bila NSI jagenjček med volkovi v gozdu in kot substitut izrabljena - pravilno, da ni vstopila tega ne potrebujejo.Sama pogajanja pa so nakazala in pokazala smer. Volitve bi bile najbolj primerne.
#4
borut rojc
1
Jul 18, 2018
* prisvojili njuno
#3
borut rojc
19
Jul 18, 2018
Globoka država sestavlja koalicijo in zahteva vlado . V tem kontekstu , četudi ta traja zgolj leto ali dve, jo bodo skrpali iz vseh in vsega, kar deluje po principu onemogočanja Janše...Onkraj zdrave pameti je tvoriti vlado z bedaki in konji, ki so v iztekajočem, nedokončanem mandatu uničili vse, kar se je uničiti dalo, podprtimi s političnimi analfabeti, ki bi jih strici celo posadili za volan vozila, vozečega brez zavor in celo zombiji, ki bodo delovali kot kondukterji celotne kompozicije norcev, drveče v katastrofo...Zakonca Hribar. Rado in Ksenija. Inteligentna, mlada , uspešna in napredna. Vse to ni bilo dovolj, da bi se zoperstavila hordi komunističnih divjakov, ki so si s silo prisvojili njihovo, jima storili silo in ju ubili. Nekaj podobnega, po volitvah, potomci teh divjakov in idej, počnejo še dandanes. Ne upoštevajo boljšega, pametnejšega od njih. Čeprav ubogi na umu, kratke pameti in praznih besed, so poklicani, da vladajo v deželi, še vedno enoumja, brezumja in norosti.
#2
Risto Silvan
13
Jul 18, 2018
Očitno Gregorju Golobiču sestavljanje vlade ne gre več tako od rok. Zadnji čas, da ga Kučan izključi iz Politbiroja.
#1
Dare P.
23
Jul 18, 2018
Če se Janša, Tonin, Cerar in Jelinčič zdilajo, si lahko Šarec svoje mandatarstvo omisli zgolj v gledališču pod Kozolcem. Ker ima Janša, kot nesporni zmagovalec volitev, vsekakor prvi prednost pri sestavi vlade se mi dozedava ta scenarij tudi najverjetnejši.
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-07-18 06:40:21 (Jul 18, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Primer Andraža Terška. Levi kandidat za ustavnega sodnika, ki ga podpirajo mladopravniki desne sredine. Mu lahko uspe?!
Trendi naše politike: prihajajo tipi, ki kandidirajo zato, ker vidijo super priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov!
Dva, ki prihajata: Igor Masten za guvernerja, Dušan Zorko pa na 2. tir
Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.
Nismo vsi Karba! Saj nismo vsi provladni novinarji in nismo vsi na listi SD.
Tri težave za Arsenoviča, ki mu je vzornik Janković: je na listi SMC, je močno zadolžen in posluje z mestno občino!
Kakšne so možnosti Bojana Požarja po ovadbi vrhovnega sodnika in državne sekretarke, ker je poročal o nasilju njunega sina?!
Afera Koprivnikar-BTC se seli od Cerarja do Šarca! Na Akosu pa: 1.500 evrov potnih stroškov na dan - direktorica pač potuje!
Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.
Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(81)
desus
(43)
LDS
(33)
sds
(32)
večer
(25)
levica
(21)
Vlada
(20)
Zares
(20)
pop tv
(17)
sdh
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
nlb
(9)
DZS
(9)
AKOS
(8)
btc
(7)
DUTB
(6)
sova
(6)
SNS
(5)
kpk
(5)
Lek
(4)
Hit
(4)
dars
(3)
Tv3
(3)
Tam
(3)
udba
(3)
krka
(3)
trs
(2)
hse
(2)
2tir
(2)
nsi
(2)
Erar
(2)
NATO
(2)
ACH
(2)
SIJ
(2)
AMZS
(2)
furs
(2)
nba
(2)
OVS
(2)
LMŠ
(2)
arso
(2)
IDS
(2)
Sava
(1)
Irak
(1)
Nyon
(1)
eu
(1)
sls
(1)
Hvar
(1)
soz
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
ww3
(1)
FDV
(1)
VTB
(1)
laž
(1)
ZZB
(1)
Iran
(1)
FIS
(1)
OKS
(1)
DRI
(1)
nuk
(1)
Spar
(1)
SID
(1)
Jož
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
Ikea
(1)
JLA
(1)
SCT
(1)
FIBA
(1)
vomo
(1)
IMI
(1)
Eles
(1)
sviz
(1)
a1
(1)
grki
(1)
HSBC
(1)
NKBM
(1)
24ur
(1)
JJ
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

nočne omarice so prisotne že pri skoraj vsaki postelji. podjetje pani ima v svoji ponudbi najrazličnejše modele nočnih omaric. njihova prednost so kvalitetna izdelava in edinstven dizajn.

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 750000 €

ti si poseben imate slabih spominov na preteklo leto in se sprašujete, kako začeti te brez finančne skrbi, saj so vse banke vedno zadrževale, medtem ko želite začeti letos brez finančnih težav, zato se obrnite na mene in manj 48 ur z razumno stopnjo 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete v letošnjem letu, ki obljublja, da je lepa poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete finančna sredstva - želiš potovati v tujino - želite poravnati (deponiranje doma, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 250000 €

evropa credit financement je skupina francoskih investitorjev z velikim kapitalom, zato smo vam pripravljeni dati posojilo med 5000 in 450.000. vendar ima 2% obresti. največ 25 let. v 72 urah po prejemu vaše zahteve smo pripravljeni zadovoljiti naše stranke. imate prosto izbiro, da določite mesečna plačila z mojo institucijo. za lokalne in mednarodne kredite opravljam ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne-resni ljudje se vzdržijo). pripravljen sem zadovoljiti svoje stranke v 72 urah po prejemu vašega formuliranega zahtevka. prosimo, da nam posredujete spodnje informacije: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 1000000 €

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, potrebovali ste denarna posojila med posamezniki, da se soočite s finančnimi težavami, ki ste jih imeli za končno prekinil zastoj, ki povzročajo banke, ki jih zavrnitve vaše .i dokumentacije vloge za kredit sem posameznik lahko, da posojilo v znesku, ki ga potrebujejo in z zelo ugodnimi pogoji bo olajšalo vaše življenje. tukaj so področja, v katerih lahko pomagam: * finančno * hipotekarna posojila * investicijsko posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 200000 €

potrebujete posojilo? banka je zavrnila in hočeš imeti posojilo za podporo vašim potrebam? ni problema. ne glede na vaš finančni položaj. ponujam vam hipotekarna posojila, komercialna posojila, mednarodna posojila, osebna posojila in ekskluzivna posojila za izobraževalna posojila. ponujam posojila na voljo partnerstvom, drugim javnim in zasebnim, in mnogim. na razpolago vam bom vsako posojilo, nepremičnine, financiranje in drugo. ponujam tako dolgoročna kot kratkoročna posojila. stopite v stik z mano danes in pridobite prvo finančno posojilo. brez resnega vzdrževanja moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

333.) poredni zajček - branka jurca

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7481.) lajanje na zvezde - milovan vitezović

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 9.99 €

1054.) slovenski psihiatri - janko kostnapfel

Kategorija: Šport

Cena: 19.99 €

5032.) moje srečanje z ljudmi - janko bohar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1712.) neminljiva ženskost zdravljenje in preprečevanje menopavze - robert a. wilson

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj