Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-07-13 ob 21:06:47

Samo dva dni potem, ko se je hrvaškim nogometašem uspelo prebiti v finale svetovnega prvenstva v Rusiji, je slovenska vlada pod vodstvom Mira Cerarja vložila tožbo proti Hrvaški, pred sodiščem Evropske unije, zaradi "kršenja evropskega prava, ki je posledica nespoštovanja arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško". Sklep o tem je bil sprejet na današnji seji vlade.

Pri tem pa je najbolj zanimivo (bizarno) naslednje:

- besedilo tožbe ni javno (???!!!), bo pa - samo - povzetek tožbenih navedb možno prebrati šele potem, ko jih bo sodišče EU objavilo v uradnem listu EU.

- Cerarjeva vlada torej pred slovensko javnostjo nerazumno skriva besedilo tožbe, čeprav to tožbo financiramo davkoplačevalci, in hkrati verjamemo, oziroma ne dvomimo, da se bo celotna tožba zelo hitro pojavila v hrvaških medijih - potem, ko jo bo prejela tožena stran, torej Hrvaška.

- tožbo zoper Hrvaško, kar je strateško pomembna odločitev, je vložila vlada, ki je na junijskih volitvah izgubila volitve (spomnimo, SMC, DeSUS in SD so dobili manj kot 25-odstotno podporo volivcev, oziroma vsega skupaj le 24 poslancev!)

- Slovenije pred sodiščem EU ne bo več zastopala odvetniška pisarna Alaina Pelleta, ampak francoska odvetniška pisarna Sygna & partners.

- vlada Mira Cerarja je v odhajanju, po veljavnih predpisih opravljala naj bi samo še tekoče posle, pa dela tako pomembne stvari, kot je tožba zoper Hrvaško; in to ravno ta čas, v tem trenutku, ko so naši sosedje Hrvati zaradi svoje nogometne reprezentance "na višku ponosa in arogance (vir: Dejan Steinbuch na twitterju)".

- večinski mediji skrivnostno skrivanje tožbe, in vse drugo, kar zadeva Cerarjevo vlado, osladno poslušno prenašajo?!

Mimogrede, Miro Cerar, čeprav je kot predsednik vlade odstopil že marca, junija pa še izgubil parlamentarne volitve, je še vedno predsednik vlade?!

In še, kot vemo, sosedov se načeloma ne toži!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Mefisto Modri
8
Jul 14, 2018
Ej, moj MrkiMrki, po Hrvatih bi se morali zgledovati!

Na Hrvaškem so prvi Hrvaška in Hrvati, nato pa dolgo nič, potem šele pridejo na vrsto ostali.

Pri nas so pa prvi levičarji vseh stopenj skrajnosti, migranti, homoseksualci in drugi spolni deviantneži, dolgoprstneži, uničevalci družine, pogani ter drugi duhovni reveži, nato pa dolgo nič, potem šele pridejo na vrsto normalni Slovenci in Slovenija, če sploh in če zanje ne zmanjka časa ter denarja.

Hrvatska ni, Slovenija pa je zatajila Boga in Bog je zapustil Slovenijo, kjer so ga nasledili sami levi lipovi bogovi.

#4
Mefisto Modri
5
Jul 14, 2018

Tega kolikor toliko normalen svet še ni videl!

Slovenska vlada v prepočasnem odhajanju hoče prijateljsko Hrvaško s tožbo prisiliti k realizaciji arbitražne sodbe, ki je pogubna za Slovenijo.

In taki primerki nam hočejo vladati tudi do naslednjih predčasnih volitev!
#3
borut rojc
6
Jul 14, 2018
Bedaki in konji slovenske politike . Tožijo Hrvaško. Po tem, bodo vsi odšli na dopust v lepo njihovo. Bojda v kockastih majicah. Cmerar v dresu Mandžukiča., Erjavko bo pa Vrsaljko. Težava spet nastopi pri Židanu. Konfekcijske številke sežejo le do 3XL.
#2
borut rojc
11
Jul 14, 2018
Bedaki in konji slovenski politike. Iz države so naredili osamljeni komunistični otok sredi Evrope, ruski derivat. Slovenci smo v očeh civiliziranega zahoda, le še balkansko pleme. Uničili so zdravstvo, pokojninski sistem, iz ljudi naredili reveže in socialne probleme. Ubijajo ljudi, ne sicer po partizansko, a zlo.čin jim je krvi. Tepčki pa še vedno vlagajo tožbe in sestavljajo koalicijo. Jutri bi začeli delati, do zdaj so le spali in omogočali hudodelstva globoke države. ..Skupno vsem tem je nesodelovanje z SDS. Prepoznajo se po vakumu v glavi. Izjema je Židan, kateri ima tam odlagališče odvečne hrane.
#1
mrki mrki
2
Jul 14, 2018
Požar - to da je vlada vložila tožbo ni nič spornega . Enkrat za vselej je treba s Hrčki razčistit - sodišča so še edino kar nam ostane. To, da so se Hrčki uvrstili v polfinale , pa nima nobene povezave s tožbo . Če je pa Buhtelček šele sedaj ugotovi da so Hrčki - arogantni - je pa dost žalostno da se ima za novinarja.
#0
Darijan Kosir
6
Jul 14, 2018
Tekoči posli globoke države.
#-1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-07-13 21:06:47 (Jul 13, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Past za Magno: zadeva na sodišču, vse še lahko pade. Okoli pa vznemirjenje zaradi nemških napisov: Einbahn Privat Grundstück!
Bodimo pozorni na tretji obisk Milana Kučana, tokrat pri Židanu. Viri verjamejo: gre za prepir med Levico in stranko SD.
Saj so ga lepo opozarjali: Miro, pazi, da 2. tir ne bo tvoj Teš6! Zdaj je prepozno, zgodba je končana, stranke SMC ni več.
Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.
Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah? Kralj, Črnčec in Besek. Po tem vrstnem redu.
Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
Dva dni po razkritju švicarskih poslov Arsenovič že pod lupo Komisije za preprečevanje korupcije in Fursa!
Mi smo razkrili švicarski bančni račun in eno pogodbo, Arsenovič pa naj pokaže vse transakcije in potrdila o plačilu davkov!
Razkrivamo: račun mariborskega župana Arsenoviča v Zürichu - pri Schroder & Co Bank. 4 milijone evrov, sum davčne utaje?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(216)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(26)
DUTB
(20)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
furs
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
npu
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
Hit
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)