Lista novinarja Bojana Požarja pri vrhu vseh spletnih anket, tracking poll Ninamedie vedno zgreši & spletka Marjana Podobnika

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-05-30 ob 15:00:17

Samo pet dni je še do volitev, glavni trendi, ki jih večinski mediji - iz takšnih ali drugačnih razlogov - ne želijo videti ali pač želijo prezreti, pa so naslednji:

VODILNI TAM, KJER NI POSEGOV


Lista novinarja Bojana Požarja je pri samem vrhu v vseh tistih anketah javnega mnenja, kjer se glasuje neposredno, brez vmesnih posegov, raznoraznih zakulisnih filtrov ali dirigiranih medijskih tolmačenj, razen tehnoloških omejitev zaporednega glasovanja. Tako je LNBP na tretjem mestu po anketi spletne strani revije Reporter in na tretjem mestu ankete Spletnega časopisa, ki ga ureja Peter Jančič.
Anketo revije Reporter si lahko ogledate tukaj...
... zadnjo anketo Spletnega časopisa pa si lahko ogledate tukaj.


STROKA OPOZARJA: TRACKING POLL NA ZADNJIH VOLITVAH ZGREŠIL
* Na drugi strani so ankete agencije Ninamedia po metodi tracking polla, ki jih - skoraj vsak dan - objavljata časopisa Dnevnik in Večer. Vendar, kot je že pred dnevi javno, prek twitterja opozoril Andraž Zorko, solastnik agencije Valicon, Ninamedia je na zadnjih volitvah z enako metodo povsem zgrešila volilne rezultate.


DESNA SPLETKA MARJANA PODOBNIKA
* Marjan Podobnik, nekdanji predsednik Slovenske ljudske stranke, ki se je konec minulega tedna nenadoma pojavil na konvenciji Nove Slovenije v Ajdovščini, je včeraj na nekaterih spletnih portalih objavil tekst, v katerem poziva nekatere liderje strank, naj se odrečejo svojim kandidaturam ter volivce pozovejo, naj volijo Janševo SDS ali Toninovo Novo Slovenijo. Aleša Primca in Franca Kanglerja, ki sta odstopila od kandidature po fiasku njune Združene desnice med uradno vložitvijo kandidatur, pa je Marjana Podobnik razglasil za junaka, ker sta to že storila - namreč, potencialne volivce Združene desnice sama napotila na SDS ali Novo Slovenijo. Marjan Podobnik hkrati grozi, da če liderji strank, ki jih navaja, tega ne bodo storili, bo on, Marjan Podobnik, njihove volivce pozival sam. Torej - neka nova spletka na desnici!
Pri tem je zanimivo, da sta se na spletu pojavili dve verziji Podobnikovega poziva. V eni so omenjeni Marko Zidanšek (SLS), Andrej Čuš (Stranka Andreja Čuša in Zelenih Slovenije), Bojan Dobovšek (Dobra država), Danijel Bešič Loredan (Gibanje Skupaj Naprej), v drugem pismu pa je Marjan Podobnik dodal še avtorja teh vrstic.
No, Andrej Čuš je Podobnikovo ponudbo že zavrnil, avtor teh vrstic pa je Podobniku prek twitterja sporočil, da Lista novinarja Bojana Požarja, ki ni ne leva ne desna, ampak izrazito programska stranka, kandidira zato, da pride v parlament in začne uresničevati svoj volilni program, ne pa da prodaja svoje volivce drugim političnim strankam.
Marjan Podobnik očitno ne more pozabiti, da ga je Marko Zidanšek pred časom "nagnal" iz SLS, Boštjan M. Turkkolumnist revije Reporter, pa je včeraj v oddaji VVFaktor na TV3 dejal, da Podobnikovega poziva ne razume, da pa takšen poziv med mnenjske voditelje desnice na terenu vnaša precejšnjo zmedo.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
APMMB2
0
Jun 01, 2018
Ankete, ki neosredno kažejo rezultate in jih ustvarjajo udeleženci sami z glasovanjem tudi niso realne. Takšne ankete v glavnem zajemajo krog enakomislečih. Ob spremljanju bloga Petra Jančiča vem, da tam skorajda ni levuičarjev in provkatorjev. Teme so dobre, komentarji objektivni, kljub temu pa ankete niso točne, saj je lrog preveč omejen in preveč enakomislečih je v njem ujetih.
Kljub temu pa se ni za zanašati na ankete, ki jih kupujejo osrednji mediji, ki Požarja sploh ne zazanajo.
To jasno kaže dvoje: strah pred Požarjem in lubosumje.
Požar se je dejansko odločil, da pristopi v reformni tabor in začne boj proti korupcii in neznanju, kakršno ustvarjajo leve vlade v Sloveniji.
Hkrati pa je tarča lubosimja, saj mu večina novinarjev zavida, da je uspešen, med tem ko se sami prebijajo kot reveži skozi novnarsko krajmno kot hlapci prodanih duš, urednikov, ki se prostituirajo za to da ohranjajo položaje.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-05-30 15:00:17 (May 30, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Tragedija ministrstva za kulturo (II.). Pismo ministra Prešička: Gre za nizkotne spletke zoper vodstvo ministrstva!
Tragedija ministrstva za kulturo. Priljubljeni uslužbenec storil samomor, ker naj bi ga minister zmerjal, žalil in poniževal.
Po razkritju afere: Arsenovič in Štandeker ne zanikata, policija pa uradno: Informacije imamo, naznanila še ni. KPK še molči.
Mariborski župan Arsenovič in njegov sodelavec Štandeker naj bi med preprodajo poslovne stavbe podkupila bančnike iz DBS?!
Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Sosedje sporočajo Borisu Kobalu: Kultura se ne začne v teatru, ampak doma. Zato naj svoje smeti odnaša tja, kamor sodijo!
Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!
Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.
Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(195)
desus
(71)
Vlada
(63)
sds
(59)
LDS
(57)
sdh
(39)
večer
(39)
Zares
(38)
pop tv
(34)
levica
(23)
DUTB
(17)
sova
(16)
DZS
(15)
2tir
(15)
nsi
(14)
btc
(13)
Petrol
(12)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
nlb
(11)
npu
(11)
kpk
(11)
AKOS
(11)
furs
(11)
delo
(10)
teš 6
(10)
dars
(8)
OVS
(8)
Lek
(6)
Hit
(6)
SNS
(6)
krka
(6)
Erar
(5)
udba
(5)
Eles
(5)
sls
(5)
hse
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
SIJ
(3)
OKS
(3)
Tv3
(3)
KKR
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
CME
(3)
DRI
(3)
CIA
(2)
ALDE
(2)
24ur
(2)
sdv
(2)
lnbp
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
ibm
(2)
LMŠ
(2)
nba
(2)
NATO
(2)
Ptuj
(2)
FDV
(2)
kpl
(2)
arso
(2)
ACH
(2)
nuk
(1)
Nyon
(1)
a1
(1)
SID
(1)
ddv
(1)
DVK
(1)
Irak
(1)
SCT
(1)
FAM
(1)
soz
(1)
HSBC
(1)
FMR
(1)
CGP
(1)
Lent
(1)
ww3
(1)
geto
(1)
SKEI
(1)
Atim
(1)
zdus
(1)
osho
(1)
sviz
(1)
trst
(1)
Ihta
(1)
JLA
(1)
VTB
(1)
Lady
(1)
UMAR
(1)
laž
(1)
gurs
(1)
FIBA
(1)
Iran
(1)
sfrj
(1)
lidl
(1)
BHP
(1)
vomo
(1)
Jana
(1)
Riko
(1)
g20
(1)
grki
(1)
ZaAB
(1)
sta
(1)
bmw
(1)
IMI
(1)
Sato
(1)
UBS
(1)
Jož
(1)
GENI
(1)
Tam
(1)
BBO
(1)
durs
(1)
NKBM
(1)
Koks
(1)
eu
(1)
ATVP
(1)
Tito
(1)
Koto
(1)
Hvar
(1)
vis
(1)
ZZB
(1)
FIS
(1)
E3
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi