Ko Petra Kerčmar noče in noče izustiti: za kolaps otroške kirurgije sta najbolj kriva dva, pokvarjena Cerar in ministrica Milojka!

Objavil/a Pozareport .si, dne 2018-05-14 ob 07:01:00
Minuli petek sem po dolgem času gledal oddajo 24 ur zvečer na Pop TV. Nastopi Petra Kerčmar, na videz sicer neverjetno spremenjena, prva tema pa razpad otroške kardiologije v UKC Ljubljana, kar je konec prejšnjega tedna poročevalsko okupiralo skoraj vse medije.
Kerčmarjeva govori o krivdi politike, razmeroma nežno omenja skrivanje Milojke Kolar Celarc, ministrice za zdravje iz stranke SMC, ki da ne stopi pred medije, na daljavo pa intervjuja Tomaža Gantarja, poslanca stranke DeSUS. Toda oba, ministrica Milojka in Gantar, sta vsak po svoje že politična mrtveca. Ministrica Milojka gre po junijskih volitvah v pokoj, za fiasko javnega zdravstva zatorej ne bo prevzela nobene (politične) odgovornosti, Gantar pa naj bi se jeseni umaknil na občinsko funkcijo, če bo le šlo - na novembrskih lokalnih volitvah naj bi namreč kandidiral za župana Pirana. Spomnimo, Tomaž Gantar je nekdanji minister za zdravje, ki je med vlado Alenke Bratušek odstopil sam. Takrat je dejal, da odstopa zato, ker ne more nič proti lobijem.
Toda Mira Cerarja, predsednika vlade in SMC, ki se poteguje za nov mandat na čelu vlade, Petra Kerčmar ne omeni?! Kerčmarjeva govori samo o politiki na splošno?! "Politika vseh barv je odgovorna" ali nekaj podobnega, to je sicer njena znana fraza, ki jo očitno rada obrabljeno uporablja.
Pa ni tako, je daleč od tega! Petra Kerčmar in drugi večinski mediji bi danes lahko in morali zelo jasno povedati, da sta za nedelovanje javnega zdravstva in posledično kolaps ljubljanske otroške kardiologije neposredno ter eksplicitno kriva in odgovorna dva politika, to sta res pokvarjena ministrica Milojka Kolar Celarc in tudi res vedno bolj pokvarjeni predsednik vlade Miro Cerar. Ta dva sta v zadnjih štirih letih imela v rokah škarje in platno. Še več, Cerar je do zmage na volitvah leta 2014, torej na oblast, prišel tudi zato, ker je obljubljal zdravstveno reformo. A danes, po štirih letih udobnega vladanja, kljub pomoči medijev in dvotretjinski večini v državnem zboru, nič o tega.
Petra Kerčmar in drugi večinski mediji pa ne samo, da pri nedelovanju javnega zdravstva in kolapsu ljubljanske otroške kardiologije ne (po)kažejo s prstom na Cerarja in mu tako držijo štango, še huje, pri televizijskih soočenjih med dosedanjo volilno kampanjo za junijske parlamentarne volitve se je pokazalo, da večinski mediji predvsem skrbno pazijo, kot policijske specialne enote, da Miro Cerar lahko mirno, kar zadeva zdravstvo in vse drugo, govori ali tvita tudi najbolj nagravžne laži, drugim, ki sodelujejo v tej kampanji, pa večinski mediji onemogočajo, da bi Mira Cerarja z njegovimi nagravžnimi lažmi vsaj - javno soočili.
Zato je način, kako je Petra Kerčmar vodila prej omenjeno petkovo oddajo - 24 ur zvečer, dejansko enak načinu in formatu tistega ponedeljkovega soočenja predsednikov političnih strank na prvem programu TV Slovenija, ki sta ga moderirala Rosvita Pesek in Dejan Ladika. Ni razlik. Edini moto večinskih medijev: mi branimo Mira Cerarja in sedanjo vladno garnituro, da se jim na medijskih soočenjih direktno ne očita kaj hudega.

LAŽ JE, DA ZA ZDRAVJE NI DENARJA ...

Ena od laži, ki nam jo servirajo in jo varujejo mediji, je ta, da za zdravje (z)manjka denarja. To ni res, denarja za zdravje je v Sloveniji dovolj. Poglejmo številke.
Državni proračun, ki ga zadnja štiri leta upravljajo Cerar, Dejan Židan (Socialni demokrati) in Karl Erjavec (DeSUS), je težak okroglih 9 milijard evrov. Ena milijarda gre za plačilo obresti za kredite, ki jih je najela "politika", preostalih osem milijard pa si Cerar, Židan in Erjavec razdelijo.

... DOVOLJ GA JE, TODA ROPAJO GA!

Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) razpolaga z 2,8 milijarde evrov denarja iz zdravstvenih prispevkov, ki jih direktno odtegnejo od naših plač. Nekaj sto milijonov evrov pride še iz integralnega državnega proračuna. Zato javno zdravstvo, čeprav vam tako govorijo politiki in mediji, ni zastonj. Ne, mi ga namreč direktno plačujemo iz lastnih žepov, ko zbolimo, pa nas politika pahne v čakalne vrste. Tisti, ki imajo več denarja, gredo potem k zasebnemu zdravniku, kar pa spet plačajo posebej.
Dodatnih 450 do 500 milijonov evrov se pokasira iz dopolnilnih in pravih dodatnih zavarovanj, podobne številke, 450 do 500 milijonov evrov, pa nam spet poberejo neposredno iz žepa, za tako imenovano samoplačništvo, od plačevanja aspirinov do zasebnih zdravniških pregledov. Avtor teh vrstic, denimo, je prejšnji torek za specialistični pregled plačal 90 evrov; zato, da sem se, kljub temu da redno plačujem prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje, izognil čakalni vrsti.
Denarja za zdravje je v tej državi torej dovolj. Res pa je, da na stotine milijonov evrov izginja, se pokrade in naropa med korupcijo, pa ne samo "sistemsko" in ne samo v zasebne žepe, jahte, vile, avtomobile in finančne sklade sredi davčnih oaz po celem svetu, ampak na primer s prodajo žilnih opornic po nekajkrat višji ceni, kot so tržne, dokazano financiramo tudi revijo Mladina, njihove lastnike in plače Mladininih novinarjev, torej direktno financiramo medije, ki potem na vse možne načine branijo tako skorumpirano javno zdravstvo, Mira Cerarja in seveda Milojko Kolar Celarc. Pa smo spet pri Petri Kerčmar ali Rosviti Pesek in Dejanu Ladiki. In zato so večinski mediji tudi debelo sokrivi za polom javnega zdravstva in posledično nedavni kolaps otroške kardiologije v Ljubljani.
Ni zastonj kosila, plačujemo pa davkoplačevalci.
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
10
cox
0
May 14, 2018
Eugenije, Miše in Petre so trupla, ki razpadajo pri živem telesu, zato morajo služiti tistim, ki bi jih morda še kdaj povohali...Zanikrna Milojka in avtistični jecljač. Slika pove vse. Nje se ne bi dotaknil niti s palico, on produkt negativne selekcije, spočet na enem nočnih zasedanj CKZKS-a. Umirajoči pacienti v čakalnih vrstah pa izkaz dela te, od mafi.je nastavljene vlade. Kot je omenil dr. Lahovnik, slovenska pokopališča in marine na jadranu so porok njihovih hudodelstev. Takšni tako prosperirajo. Kazniva dejanja, krimi.nal in zlo.čini. Že Zdenka si je tako razlagala pravno državo. Njej je bilo sojeno od zgoraj. Upajmo, da bo še komu od teh dana takšna sodba. Sodba v imenu človeštva. Razumel jo bo tudi doktor prava, ki krade na potnih stroških.
#10
pravnik bavcon
0
May 14, 2018
Predragi zavedni Slovenci, pa kako vam še ni jasno, z osamosvojitveno vojno smo opravili samo polovica posla, sedaj se moramo še osvoboditi vse komunistične g-ola-zni, dodatno pa še jugo mafije, janković, ter še izdajalcev slovenskega naroda, to so priskledniki, ki za drobtinice izdajo vse oz naredijo umazana posle! Vso g-ola-zen od kućana, zemljarića, jankovića navzdol moramo uničiti, pa na kateri koli način! Gre za nas Slovence in naše bodoče rodove! Slovenija in slovenski narod se mora še osvoboditi!
#9
krulčan
0
May 14, 2018
V Jugoslaviji je bilo lepše, pravijo nekateri. Saj bo tudi pri nas lepše, ko bo mafija uničila državo!
#8
johc
0
May 14, 2018
vprašanje kaj sploh Rosvita lahko še reče in kaj mora reči...najbrž ji Evgenija grozi, da jo bo nadomestila...

#7
johc
0
May 14, 2018
vse predvolilne oddaje so zaradi množice strank napisane tako, da se o pomembnih vprašanjih sploh ne da razpravljat, Rosvita in Slavko bi najbrž hotela, pa jima sistem ne dovoljuje...vsaj jaz ju smatram za boljša na nacionalki...

#6
Viktorh
0
May 14, 2018
Kmalu bo bolje, le naženemo jih še...
#5
goliotok
0
May 14, 2018
Imas prav! Pozar! Tako mocno kot razocarajo mainstream mediji, ne razocara nihce! Rosvita Pesek, primer, ki me bega, zalosti in navdaja s strahom. OK, na Hanzi Tv zaposlena, a vseeno bi morala imeti osebno integriteto, morala bi se imeti rada, morala bi imeti rada resnico, pravico in enake vatle za Pozarja, Janso, Zidana, ...Rosvita, Rosvita, Golobic ti ploska, narod trpi. Sram te bodi, politikantka, bi ti verjetno rekel Kovacic...pa se ves slovenski zivelj, ki bo volil pomlad!!!!!!
#4
torpedo
0
May 14, 2018
Požar,k 33.točkam programa tvoje liste bi dodal tudi zaplemba nakradenega premoženja lopovom in sorodnikom do drugega kolena.

Scenarij bi prekopiral od Islandije,ki je na pomoč poklicala celo FBI in evropski protikorupcjski urad. V Sloveniji sta trenutno dva,ki sta sposobna odkrivati in sta tudi odkrila te kraje , predvsem v bankah.To sta Logar in Pezdir.Ni pa nikogar v tej državi,ki bi bil sposoben nakradeno zapleniti in vrniti nazaj v proračun.
#3
torpedo
0
May 14, 2018
Nekdo je napisal,da je naše zdravstvo namenjeno tistim,ki gredo posledično na pokopališče in vilam ter jahtam.Bandi ni mar za naše zdravstvo ob tem ,da kradejo na veliko se tudi zdravijo v tujini na stroške naše zdravstvene blagajne.Tipičen primer je bil danulo turek in podobni.
#2
pravi123
0
May 14, 2018
Kaj pa včerajšnje soočenje lažnivega kljukca (Cerarja) in državljana K. pri Rosviti Pesek v Odmevih na TVS1? Kar je povedal Kovačič, je moral povedati na vsiljiv način, ki bi bil v normalnih okoliščinah obsojen kot nekulturno vpadanje v besedo sogovorniku, ampak, ker je voditeljica po vsakem vprašanju venomer vprašala "kljukca" za mnenje, si je pač Kovačič moral besedo priboriti na način kot smo ga gledali. In si jo je, da je lahko povedal to, za kar so ga konec koncev sploh povabili v studio. Če tega nebi storil na tak način, definitivno nebi izustil niti besede! Za nepoučene pa še tole: kljukec v besedilu zato, ker mi gre na kozlanje, ko ga slišim, kako se hvali, da je njegova vlada dosegla , da ni bilo trojke in za gospodarsko rast.
#1
Pozareport .si
Pozareport .si
Objavil/a 2018-05-14 07:01:00 (May 14, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Tako so polni sebe in tako jim je vseeno za ljudi, da so celo spet pognali Kemis. Tudi to je globoka država!
Hudo je narodu s tako inteligenco, kot sta Vesna Godina in Marko Crnkovič
Cerar davno odstopil. Toda kasira polno plačo, uživa privilegije in prodaja naše državno premoženje za pol cene. Ustavimo ga!
Ni slaba ideja. Plačevanje DDV-ja obrnimo na glavo: lažje bomo zmanjšali javno upravo in odpravili prekarno delo.
Se je Socialnim demokratom res splačalo viseti pred pisoarji?!
Ko Petra Kerčmar noče in noče izustiti: za kolaps otroške kirurgije sta najbolj kriva dva, pokvarjena Cerar in ministrica Milojka!
To je plakatni odgovor na levi blok Zorana Jankovića in Karla Erjavca!
Bratuškova že plačuje SMC: sedi zraven Cerarja in menjuje stališča. Sporni zakon o 2. tiru pa bo vsaka nova vlada itak razveljavila.
RTV kot vezni člen politične korupcije. Alenko Bratušek in Bojana Dobovška naj bi na silo zvekli med parlamentarne stranke.
Dolgovi in sporni posli Marjana Šarca. Gnilo. Razkriva Ivan Kenda.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(22)
večer
(20)
Vlada
(14)
sds
(7)
LDS
(4)
Tam
(3)
krka
(2)
OVS
(2)
Erar
(2)
udba
(1)
Nyon
(1)
IMI
(1)
JLA
(1)
FIS
(1)
2tir
(1)
IDS
(1)
ddv
(1)
Ikea
(1)
trs
(1)
btc
(1)
Spar
(1)
Hvar
(1)
sova
(1)
FIBA
(1)
furs
(1)
nsi
(1)
Hit
(1)
JJ
(1)
grki
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2018
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7576.) krvni delež

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

vas zanima kaj prinaša nov zakon gdpr? če bi želeli izvedeti kako bo to vplivalo na vaše poslovanje, vas vabimo, da se prijavite na gdpr seminar.

Kategorija: Tečaji in delavnice

Cena: Pokličite za ceno

3611.) ščebetv vojni

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

0195.) julij cezar

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

1030.) komedijant hermelin

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

180.) dnevnik partizana ii, iii  cena je za kos

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

5955.) brassoo breme

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

potrebujete najem tiskalnika, pa ne veste kje ga dobiti? brez skrbi, obiščite podjetje anderwald, kjer si lahko najamete tiskalnik proizvajalca kyocera.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

barvni laserski multifunkcijski tiskalnik priznanega proizvajalca kyocera. obiščite spletno stran podjetja anderwald in si poglejte ponudbo tiskalnikov!

Kategorija: Storitve

Cena: 499 €

fotokoprini stroj je naprava, ki jo potrebujejo fizične osebe in tudi podjetja. če bi radi imeli kvalitetno kopirno napravo, potem obiščite spletno stran podjetja anderwald, ki vam nudi kopirne stroje proizvajalcev konica minolta in kyocera.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

servis tiskalnikov anderwald je opravljen hitro in kvalitetno. obiščite njihovo spletno stran in poglejte ponudbo za servis.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

odličen laserski tiskalnik kyocera ali konica minolta lahko dobite pri podjetju anderwald v ljubljani. preverite veliko izbiro laserskih tiskalnikov po ugodni ceni.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj