Ko Petra Kerčmar noče in noče izustiti: za kolaps otroške kirurgije sta najbolj kriva dva, pokvarjena Cerar in ministrica Milojka!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-05-14 ob 07:01:00
Minuli petek sem po dolgem času gledal oddajo 24 ur zvečer na Pop TV. Nastopi Petra Kerčmar, na videz sicer neverjetno spremenjena, prva tema pa razpad otroške kardiologije v UKC Ljubljana, kar je konec prejšnjega tedna poročevalsko okupiralo skoraj vse medije.
Kerčmarjeva govori o krivdi politike, razmeroma nežno omenja skrivanje Milojke Kolar Celarc, ministrice za zdravje iz stranke SMC, ki da ne stopi pred medije, na daljavo pa intervjuja Tomaža Gantarja, poslanca stranke DeSUS. Toda oba, ministrica Milojka in Gantar, sta vsak po svoje že politična mrtveca. Ministrica Milojka gre po junijskih volitvah v pokoj, za fiasko javnega zdravstva zatorej ne bo prevzela nobene (politične) odgovornosti, Gantar pa naj bi se jeseni umaknil na občinsko funkcijo, če bo le šlo - na novembrskih lokalnih volitvah naj bi namreč kandidiral za župana Pirana. Spomnimo, Tomaž Gantar je nekdanji minister za zdravje, ki je med vlado Alenke Bratušek odstopil sam. Takrat je dejal, da odstopa zato, ker ne more nič proti lobijem.
Toda Mira Cerarja, predsednika vlade in SMC, ki se poteguje za nov mandat na čelu vlade, Petra Kerčmar ne omeni?! Kerčmarjeva govori samo o politiki na splošno?! "Politika vseh barv je odgovorna" ali nekaj podobnega, to je sicer njena znana fraza, ki jo očitno rada obrabljeno uporablja.
Pa ni tako, je daleč od tega! Petra Kerčmar in drugi večinski mediji bi danes lahko in morali zelo jasno povedati, da sta za nedelovanje javnega zdravstva in posledično kolaps ljubljanske otroške kardiologije neposredno ter eksplicitno kriva in odgovorna dva politika, to sta res pokvarjena ministrica Milojka Kolar Celarc in tudi res vedno bolj pokvarjeni predsednik vlade Miro Cerar. Ta dva sta v zadnjih štirih letih imela v rokah škarje in platno. Še več, Cerar je do zmage na volitvah leta 2014, torej na oblast, prišel tudi zato, ker je obljubljal zdravstveno reformo. A danes, po štirih letih udobnega vladanja, kljub pomoči medijev in dvotretjinski večini v državnem zboru, nič o tega.
Petra Kerčmar in drugi večinski mediji pa ne samo, da pri nedelovanju javnega zdravstva in kolapsu ljubljanske otroške kardiologije ne (po)kažejo s prstom na Cerarja in mu tako držijo štango, še huje, pri televizijskih soočenjih med dosedanjo volilno kampanjo za junijske parlamentarne volitve se je pokazalo, da večinski mediji predvsem skrbno pazijo, kot policijske specialne enote, da Miro Cerar lahko mirno, kar zadeva zdravstvo in vse drugo, govori ali tvita tudi najbolj nagravžne laži, drugim, ki sodelujejo v tej kampanji, pa večinski mediji onemogočajo, da bi Mira Cerarja z njegovimi nagravžnimi lažmi vsaj - javno soočili.
Zato je način, kako je Petra Kerčmar vodila prej omenjeno petkovo oddajo - 24 ur zvečer, dejansko enak načinu in formatu tistega ponedeljkovega soočenja predsednikov političnih strank na prvem programu TV Slovenija, ki sta ga moderirala Rosvita Pesek in Dejan Ladika. Ni razlik. Edini moto večinskih medijev: mi branimo Mira Cerarja in sedanjo vladno garnituro, da se jim na medijskih soočenjih direktno ne očita kaj hudega.

LAŽ JE, DA ZA ZDRAVJE NI DENARJA ...

Ena od laži, ki nam jo servirajo in jo varujejo mediji, je ta, da za zdravje (z)manjka denarja. To ni res, denarja za zdravje je v Sloveniji dovolj. Poglejmo številke.
Državni proračun, ki ga zadnja štiri leta upravljajo Cerar, Dejan Židan (Socialni demokrati) in Karl Erjavec (DeSUS), je težak okroglih 9 milijard evrov. Ena milijarda gre za plačilo obresti za kredite, ki jih je najela "politika", preostalih osem milijard pa si Cerar, Židan in Erjavec razdelijo.

... DOVOLJ GA JE, TODA ROPAJO GA!

Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) razpolaga z 2,8 milijarde evrov denarja iz zdravstvenih prispevkov, ki jih direktno odtegnejo od naših plač. Nekaj sto milijonov evrov pride še iz integralnega državnega proračuna. Zato javno zdravstvo, čeprav vam tako govorijo politiki in mediji, ni zastonj. Ne, mi ga namreč direktno plačujemo iz lastnih žepov, ko zbolimo, pa nas politika pahne v čakalne vrste. Tisti, ki imajo več denarja, gredo potem k zasebnemu zdravniku, kar pa spet plačajo posebej.
Dodatnih 450 do 500 milijonov evrov se pokasira iz dopolnilnih in pravih dodatnih zavarovanj, podobne številke, 450 do 500 milijonov evrov, pa nam spet poberejo neposredno iz žepa, za tako imenovano samoplačništvo, od plačevanja aspirinov do zasebnih zdravniških pregledov. Avtor teh vrstic, denimo, je prejšnji torek za specialistični pregled plačal 90 evrov; zato, da sem se, kljub temu da redno plačujem prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje, izognil čakalni vrsti.
Denarja za zdravje je v tej državi torej dovolj. Res pa je, da na stotine milijonov evrov izginja, se pokrade in naropa med korupcijo, pa ne samo "sistemsko" in ne samo v zasebne žepe, jahte, vile, avtomobile in finančne sklade sredi davčnih oaz po celem svetu, ampak na primer s prodajo žilnih opornic po nekajkrat višji ceni, kot so tržne, dokazano financiramo tudi revijo Mladina, njihove lastnike in plače Mladininih novinarjev, torej direktno financiramo medije, ki potem na vse možne načine branijo tako skorumpirano javno zdravstvo, Mira Cerarja in seveda Milojko Kolar Celarc. Pa smo spet pri Petri Kerčmar ali Rosviti Pesek in Dejanu Ladiki. In zato so večinski mediji tudi debelo sokrivi za polom javnega zdravstva in posledično nedavni kolaps otroške kardiologije v Ljubljani.
Ni zastonj kosila, plačujemo pa davkoplačevalci.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Dare P.
0
Jun 18, 2018
Pustimo Krčmarico, ona bo bevskala kot ji naroče, saj vemo kam POPadina TV taco moli. Če nisi z desne te ujčkajo, ko punčico svoge očesa, ali pa ti prej pošljejo vprašanja, da se lažje pripraviš. V nasprotnem pa ... ? To lahko gledamo vsaj dan, in to večkrat.
Bili smo močno naivni, ko smo po osamosvojitvi pričakovali poplavo zasebnih in pluralnih medijev. Zgodilo pa se je prav nasprotno, bivši režimski so se olastninili s pomočjo partijsko-mafijaškega kapitala, POP TV so odpisali več milijinsko davčno utajo in zato laja kot oni hočejo, ostalo pa se trudi, da bi bilo videno in slišano.
Pri nas bi res moralo priti do ponovne osamosvojitve, da bi spucali vso to ideološko levičarsko in anarhistično navalako, drugače ne bo sprememb. Kdor obvladuje večino medijev, bo vedno končni zmagovalec.
#11
cox
0
May 14, 2018
Eugenije, Miše in Petre so trupla, ki razpadajo pri živem telesu, zato morajo služiti tistim, ki bi jih morda še kdaj povohali...Zanikrna Milojka in avtistični jecljač. Slika pove vse. Nje se ne bi dotaknil niti s palico, on produkt negativne selekcije, spočet na enem nočnih zasedanj CKZKS-a. Umirajoči pacienti v čakalnih vrstah pa izkaz dela te, od mafi.je nastavljene vlade. Kot je omenil dr. Lahovnik, slovenska pokopališča in marine na jadranu so porok njihovih hudodelstev. Takšni tako prosperirajo. Kazniva dejanja, krimi.nal in zlo.čini. Že Zdenka si je tako razlagala pravno državo. Njej je bilo sojeno od zgoraj. Upajmo, da bo še komu od teh dana takšna sodba. Sodba v imenu človeštva. Razumel jo bo tudi doktor prava, ki krade na potnih stroških.
#10
pravnik bavcon
0
May 14, 2018
Predragi zavedni Slovenci, pa kako vam še ni jasno, z osamosvojitveno vojno smo opravili samo polovica posla, sedaj se moramo še osvoboditi vse komunistične g-ola-zni, dodatno pa še jugo mafije, janković, ter še izdajalcev slovenskega naroda, to so priskledniki, ki za drobtinice izdajo vse oz naredijo umazana posle! Vso g-ola-zen od kućana, zemljarića, jankovića navzdol moramo uničiti, pa na kateri koli način! Gre za nas Slovence in naše bodoče rodove! Slovenija in slovenski narod se mora še osvoboditi!
#9
krulčan
0
May 14, 2018
V Jugoslaviji je bilo lepše, pravijo nekateri. Saj bo tudi pri nas lepše, ko bo mafija uničila državo!
#8
johc
0
May 14, 2018
vprašanje kaj sploh Rosvita lahko še reče in kaj mora reči...najbrž ji Evgenija grozi, da jo bo nadomestila...

#7
johc
0
May 14, 2018
vse predvolilne oddaje so zaradi množice strank napisane tako, da se o pomembnih vprašanjih sploh ne da razpravljat, Rosvita in Slavko bi najbrž hotela, pa jima sistem ne dovoljuje...vsaj jaz ju smatram za boljša na nacionalki...

#6
Viktorh
0
May 14, 2018
Kmalu bo bolje, le naženemo jih še...
#5
goliotok
0
May 14, 2018
Imas prav! Pozar! Tako mocno kot razocarajo mainstream mediji, ne razocara nihce! Rosvita Pesek, primer, ki me bega, zalosti in navdaja s strahom. OK, na Hanzi Tv zaposlena, a vseeno bi morala imeti osebno integriteto, morala bi se imeti rada, morala bi imeti rada resnico, pravico in enake vatle za Pozarja, Janso, Zidana, ...Rosvita, Rosvita, Golobic ti ploska, narod trpi. Sram te bodi, politikantka, bi ti verjetno rekel Kovacic...pa se ves slovenski zivelj, ki bo volil pomlad!!!!!!
#4
torpedo
0
May 14, 2018
Požar,k 33.točkam programa tvoje liste bi dodal tudi zaplemba nakradenega premoženja lopovom in sorodnikom do drugega kolena.

Scenarij bi prekopiral od Islandije,ki je na pomoč poklicala celo FBI in evropski protikorupcjski urad. V Sloveniji sta trenutno dva,ki sta sposobna odkrivati in sta tudi odkrila te kraje , predvsem v bankah.To sta Logar in Pezdir.Ni pa nikogar v tej državi,ki bi bil sposoben nakradeno zapleniti in vrniti nazaj v proračun.
#3
torpedo
0
May 14, 2018
Nekdo je napisal,da je naše zdravstvo namenjeno tistim,ki gredo posledično na pokopališče in vilam ter jahtam.Bandi ni mar za naše zdravstvo ob tem ,da kradejo na veliko se tudi zdravijo v tujini na stroške naše zdravstvene blagajne.Tipičen primer je bil danulo turek in podobni.
#2
pravi123
0
May 14, 2018
Kaj pa včerajšnje soočenje lažnivega kljukca (Cerarja) in državljana K. pri Rosviti Pesek v Odmevih na TVS1? Kar je povedal Kovačič, je moral povedati na vsiljiv način, ki bi bil v normalnih okoliščinah obsojen kot nekulturno vpadanje v besedo sogovorniku, ampak, ker je voditeljica po vsakem vprašanju venomer vprašala "kljukca" za mnenje, si je pač Kovačič moral besedo priboriti na način kot smo ga gledali. In si jo je, da je lahko povedal to, za kar so ga konec koncev sploh povabili v studio. Če tega nebi storil na tak način, definitivno nebi izustil niti besede! Za nepoučene pa še tole: kljukec v besedilu zato, ker mi gre na kozlanje, ko ga slišim, kako se hvali, da je njegova vlada dosegla , da ni bilo trojke in za gospodarsko rast.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-05-14 07:01:00 (May 14, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Nič niso zakuhali Alenki Bratušek, ker je ta vladna firma za 2. tir že zdavnaj prestreljena s kadri Stranke Alenke Bratušek!
Težave z mladim Rigelnikom. Delničarjem grozi, da bo enega ubil, sosedov se pa izogiba, ker nima dovoljenj za Airbnb!
Milko Novič že vrača udarec!
Lidia Glavina kmalu gre, čeprav naj bi jo Kešeljević branil do konca. "Fantje in Bratuškova" so se že zmenili za novi SDH!
Se bo Pahorju pri guvernerju na koncu le izšlo z Dolencem?! Poparil je Šarca in Levico, odpadli Bošnjak pa že piše pisma.
Slikarja Cekuto naj bi maltretirali v zaporu. Čeprav ga muči kolk, mora - po ukazu - pobirati cigaretne ogorke?!
To pa je novinarstvo! (Zakaj) novinarji Siola danes prepisujejo članke Bojana Požarja, objavljene že pred volitvami?!
Pri Jankoviću vse po starem. Po osebnem stečaju sina Damjana bo šel biznis prek "snahe" Ursule.
Šarec, Židan, Mesec in druge provokacije ali družbeni eksperiment 13. bojevnika #zavsakoceno
Kabinet predsednika Pahorja, neuradno: Pahor za guvernerja ne forsira Marka Bošnjaka, Bošnjaka forsira Levica
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(69)
desus
(41)
sds
(28)
LDS
(27)
večer
(26)
levica
(20)
Vlada
(19)
sdh
(16)
Zares
(16)
pop tv
(15)
2 tir
(12)
delo
(10)
nlb
(8)
DZS
(8)
DUTB
(6)
sova
(5)
kpk
(5)
SNS
(5)
Hit
(3)
Tam
(3)
dars
(3)
OVS
(3)
Lek
(3)
krka
(3)
2tir
(2)
NATO
(2)
ACH
(2)
trs
(2)
furs
(2)
LMŠ
(2)
SIJ
(2)
nba
(2)
Erar
(2)
Tv3
(2)
nsi
(2)
hse
(2)
IDS
(2)
udba
(2)
ZZB
(1)
sls
(1)
OKS
(1)
nuk
(1)
Hvar
(1)
FDV
(1)
Irak
(1)
SID
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
AMZS
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
DRI
(1)
vomo
(1)
SCT
(1)
Iran
(1)
Eles
(1)
NKBM
(1)
24ur
(1)
FIS
(1)
IMI
(1)
Nyon
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
JLA
(1)
Spar
(1)
soz
(1)
Ikea
(1)
Sava
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
VTB
(1)
grki
(1)
FIBA
(1)
JJ
(1)
arso
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

ti si poseben imate slabih spominov na preteklo leto in se sprašujete, kako začeti te brez finančne skrbi, saj so vse banke vedno zadrževale, medtem ko želite začeti letos brez finančnih težav, zato se obrnite na mene in manj 48 ur z razumno stopnjo 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete v letošnjem letu, ki obljublja, da je lepa poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete finančna sredstva - želiš potovati v tujino - želite poravnati (deponiranje doma, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

pozdravljeni, bili ste utrujeni od zavrnitve s strani bank, ki jih imate dovolj, da jih ne ne najdite nobenega izhoda iz vaše težave. ponudba posojila med posamezniki od 5000 € do 500 000 €. pravzaprav sem teodoraandreea a smo struktura posameznikov pri vodenju računa in pomagamo ljudem, ki vam nudimo posojila v razponu od 5000 € do 300 000 € za obrestna mera 2%. torej, če bi imeli projekt ali želite kupiti avto ali moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 85000 €

evropa credit financement je skupina francoskih investitorjev z velikim kapitalom, zato smo vam pripravljeni dati posojilo med 5000 in 450.000. vendar ima 2% obresti. največ 25 let. v 72 urah po prejemu vaše zahteve smo pripravljeni zadovoljiti naše stranke.   imate prosto izbiro, da določite mesečna plačila z mojo institucijo. za lokalne in mednarodne kredite opravljam ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne-resni ljudje se vzdržijo). pripravljen sem zadovoljiti svoje stranke v 72 urah po prejemu vašega formuliranega zahtevka. prosimo, da nam posredujete spodnje informacije: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 60000 €

pozdravljeni jaz sem belgijski državljan, mednarodni finančni minister v banki, izkoristim vaš e-poštni naslov, da vas obvestim, ki ga dodeljujem posojila posameznikom z obrestno mero 2% v obdobju po vaši izbiri. od 5.000 € do 9000.000 € se nadomestilo začne 2 meseca po prenesite na svoj bančni račun in opravite mesečno plačilo. ne oklevajte se obrnite na mene po elektronski pošti za več informacij, če jo potrebujete. moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com najlepša hvala.

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

ali vas zanima posojilo 5.000 do 2.000.000 €? posojilo za financiranje vaše potrebe? svojih projektov? za prilagoditev dolgove do bank? to je tam, da ga oklevajete trenutek, da se obrnem na mene, ker imam kapital dovolj pomembno, da sodeluje pri uporabi katerega koli ljudje, ki potrebujejo posojila in imajo sposobnost za povračilo mesečnih plačil in za spoštovanje posojilni zakoni med posameznimi moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 20000 €

potrebujete posojilo? banka je zavrnila in hočeš imeti posojilo za podporo vašim potrebam? ni problema. ne glede na vaš finančni položaj. ponujam vam hipotekarna posojila, komercialna posojila, mednarodna posojila, osebna posojila in ekskluzivna posojila za izobraževalna posojila. ponujam posojila na voljo partnerstvom, drugim javnim in zasebnim, in mnogim. na razpolago vam bom vsako posojilo, nepremičnine, financiranje in drugo. ponujam tako dolgoročna kot kratkoročna posojila. stopite v stik z mano danes in pridobite prvo finančno posojilo. brez resnega vzdrževanja moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 13000 €

pozdravljeni jaz sem belgijski državljan, mednarodni finančni minister v banki, izkoristim vaš e-poštni naslov, da vas obvestim, ki ga dodeljujem posojila posameznikom z obrestno mero 2% v obdobju po vaši izbiri. od 5.000 € do 9000.000 € se nadomestilo začne 2 meseca po prenesite na svoj bančni račun in opravite mesečno plačilo. ne oklevajte se obrnite na mene po elektronski pošti za več informacij, če jo potrebujete. moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com najlepša hvala.

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 45000 €

dober večer gospod / gospa   moje ime je gospa teodora andreea sem finančni inšpektor, imam kapital € 600,000.00, ki mi je služil za odobritev zasebnih posojil kratko in dolgoročno, od 10.000 € do € 600.000,00 za vsakogar resno , ki je sposoben dobro izkoristiti to posojilo, ki ga ima v lasti. 2% obresti v letu, glede na vsoto, ki je bila posojena, ker sem posebna. ne želim kršiti zakona o oderuštvu. vrnite največ 5 do 10 let ali več, odvisno od zneska posojila. za več informacij se lahko obrnete na e-pošto. vljudno moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 15000 €

5292.) mala čarovnica lili  polet na luno - knister

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 14.99 €

7481.) travniške rastline na slovenskem - andrej seliškar in tone wraber

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

7716.) ana karenina - tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj