Milijoni evrov za Karavanke sprli Kolektor in Euro-Asfalt. Bećirović pa na sceni namaka Petriča, kjer le more.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-25 ob 06:41:00
Po naših informacijah je Darsov razpis za gradnjo druge (nove) cevi skozi predor Karavanke, objavljen 15. decembra lani, sprl dve podjetji, ki naj bi dobili ta posel, na slovenski strani vreden okoli 156 milijonov evrov. Gre za Petričev Kolektor Koling in Euro-Asfalt International, d. o. o., iz Bosne in Hercegovine, ki naj bi pred parlamentarnimi volitvami leta 2014 financiral kampanjo Mira Cerarja in SMC (vir).
Spomnimo, Kolektor (Koling) in Euro-Asfalt sodelujeta že pri tako imenovanih pripravljalnih delih na vladnem drugem tiru, ki pa ta trenutek zaradi ustavnega sodišča in pritožbe državljana Vilija Kovačiča še stoji(jo).
Zdaj pa je med "Bosanci" in Stojanom Petričem očitno počilo. Viri namreč trdijo, da so se sprli ob vprašanju, kdo bo nosilec posla. Pri Euro-Asfaltu naj bi trdili, da imajo oni edini reference, Kolektor pa naj ne bi popustil, in so šli narazen. Hkrati se na sceni širijo govorice, da Zijad Bećirović, sicer direktor Ifimesa, inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije, ki velja tudi za glavnega lobista Euro-Asfalta v Sloveniji (vir), "namaka" Stojana Petriča, kjer le more. Menda pripoveduje, da je vedel za Petričevo pranje denarja v Republiki Srbski, še preden je to objavil Ivan Simič v reviji Denar (vir).
No, Zijad Bećirović naj bi tudi že našel novo podjetje, ki naj bi namesto Euro-Asfalta stopilo v posel na Karavankah, šlo pa naj bi za Mineral Skopje, pri Petriču pa ni izključeno, da ne bo zraven potegnil še Janeza Škrabca (Riko) in Darija Južne (CGP).
Na avstrijski strani pa naj bi gradnjo druge cevi skozi Karavanke dobil avstrijski gradbeni velikan Strabag.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Balky
0
Jan 25, 2018
Kaj tolk pizdite in se zgražate nad Balkanskimi ljudstvi. Mi smo sestavni del!

Po Francu Jožefu se je veleumni slovenski narod leta 1919 odločil za slovansko pleme. Balkan je naša skupna usoda in general Maister se je boril za Karađorđeviće.
#9
goliotok
0
Jan 25, 2018
Slovenec, drzavljan, ce do tega trenutka nisi vedel, zakaj bildajo smrkavce za volitve, njihove lutke, marionete in serpentinske, ti je lahko jasno po tem Pozarjevem zapisu. Bojijo se volitev, ker vedo, da bi desnica, pomladniki naredili red in dali dela slovenskemu cloveku, drzavljanu Slovenije. Ali drugace: tistemu, ki bo delal in naredil po Pogodbi, tako po zneski kot kvaliteti. Brez zidarjev in golobicizma, zares samo ZA Slovenijo!
#8
cox
3
Jan 25, 2018
Mineral Skopje? Pa iz katere balkanske vukojebine bodo še prišli k nam in nam vsiljevali lubenice, gradili ceste, hotele? Za Avstrijce, Nemce ali koga tretjega iz civiliziranega zahoda, pri nas ni kruha. Pranje denarja, pa naj bo to v NLB ali preko vseh teh, kvazi gradbenih podjetij je očitno najbolj donosna gospodarska panoga. Že bivša Juga je bila kriminalna tvorba, Slovenija pa to vse bolj postaja. Servilni bebci iz javnega sektorja, ki popirajo in simpatizirajo s temi kriminalci, so začutili priložnost in stavkali. Tudi oni hočejo nekaj drobtinic z bogato obložene mize.

#7
krulčan
0
Jan 25, 2018
@ZIDAR. Petrič je doma iz najstarejšega rudarskega mesta v Sloveniji. Tam znajo vrtati...
#6
krulčan
0
Jan 25, 2018
Slovenija je tako bogata, da ustvarja tajkune in jim pomaga bogateti brez dela. Slovenija je rudnik zlata za megalomanske investicije. Slovenija je država, kjer štrajkajo tisti, ki nimajo majhnih plač. Slovenija je Indija Koromandija za jugoviće.
#5
ZIDAR
0
Jan 25, 2018
Od kdaj pa sta Petrič in Škropec s svojima firmama strokovnjaka za predore. Strabag naj dela vse tako kot pravi vombat pa bo vse čisto.
#4
Vesna
0
Jan 25, 2018
Slovenska levica, državne firme in tajkuni, ki so pokradli naš denar, preprosto ne znajo drugače, kot ribariti v kalnem. Vse več je "podjetnikov" iz bivše Juge, ki poslujejo na podoben način in zato se tudi tako lepo ujamejo. Nihče od teh grobarjev slovenske države ne zna poslovati v normalno in transparentno, vedno so zadaj neke mučke in goljufije. Ali je res normalno, da nam ceste gradijo Bosanci, hotele Srbi, uspešna podjetja kupujejo Hrvatje, si odgovorite sami. Mene to početje vedno bolj spominja na italijansko mafijo, ki je svoje največje posle naredila z državnim denarjem, s pomočjo goljufivih politikov, ki so ji dodeljevali največje gradbene posle. In kje je danes Italija ? Je samo še bleda senca nekoč industrijsko razvite in močne države. Tudi od Slovenija, moja dežela je ostalo bore malo, zato s prezirom in gnusom zrem na te pohlepneže, ki brezsramno kradejo bodočnost naših otrok in vnukov.
#3
vombat
0
Jan 25, 2018
Strabag naj naredi komplet tunel z obeh strani. Bo vsaj narejen kot se šika. Pa še precej cenejši bo.
#2
mrki
1
Jan 25, 2018
Hja , špčas zmanjkuje poslov za tardeče, kjer se je in se še bo lahko kradlo.Teli na mednarodnem parketu nimajo kej iskat, zatorej jim ostane samo grizenje okoli kosti v tej Vukojebini.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-25 06:41:00 (Jan 25, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)