Težko leto Stojana Petriča. Razkrinkan z rajskimi bosanskimi dokumenti, odvisen od politike, čaka obtožnico.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-22 ob 06:56:00
Ja, izjemno težko leto 2018 čaka Stojana Petriča, lastnika Kolektorja in časopisne hiše Delo. Ivan Simič, vodilni davčni svetovalec v državi, nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave ter stalni komentator oddaje VVFaktor na TV3, je ta konec tedna v svoji reviji Denar in na svojem blogu javno razkrinkal Petričeve sporne posle in njegovo dvojno moralo, kar pa je, kot kaže, šele začetek.
Če je Petrič pred časom na Delu z objavo tako imenovanih "rajskih dokumentov" prek izbranih novinarjev Dela s člankom čez celo naslovnico napadel Simiča, češ, "za Ciper kliči Ivana Simiča", zdaj Simič dokazuje, da je bil objavljeni članek navadna laž - fake news. Številke, ki jih je objavil Simič - na podlagi javno dostopnih podatkov Urada za preprečevanje denarja -  so namreč kristalno jasne in za Petriča uničujoče: medtem ko Ivan Simič v davčne oaze oziroma države, v katerih obstaja visoko ali povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranje terorizma, doslej še ni nakazal niti centa, je Stojan Petrič nakazal skoraj 36 milijonov evrov - in to samo od leta 2011 dalje. Večina tega denarja je bila nakazana v Republiko Srpsko (Bosno in Hercegovino) skozi (kar!) osem Petričevih podjetij, ki jih je doslej našel Simič (vir - faksimile teksta v reviji Denar objavljamo na koncu članka).
Medklic: gre pa samo za tiste milijone, ki jih je Petrič nakazoval po letu 2011, torej še pred privatizacijo Kolektorja (vir: kako je obogatel Stojan Petrič?).
Kar pomeni, da je Petrič v različne davčne oaze po svetu zelo verjetno spravil še dosti večje količine denarja.

DVOJNA MORALA IN ZLORABA MEDIJA

Da Stojan Petrič, sicer tudi častni konzul Južne Koreje, sam nakazuje denar v davčne oaze, skozi Delo pa aktivno napada druge, ki naj bi to počeli, kaže na njegovo izrazito dvojno, če ne celo pokvarjeno moralo pa tudi na eklatantno zlorabo javnega medija - časopisa Delo, čeprav je Delo v Petričevo zasebni lasti. Zakaj pri tem aktivno sodelujejo izbrani novinarji, pa je seveda drugo vprašanje.
Po naših informacijah Stojan Petrič večkrat tudi osebno prihaja na uredniške sestanke Dela, urednikom in novinarjem pa je dal jasno vedeti, da je naloga Dela slediti poslovnim in zasebnim interesom lastnika, torej njega, Petriča. To je v eni od zadnjih oddaj VVFaktor potrdil tudi odličen poznavalec politične in medijske scene Sebastjan Jeretič.

SVET KAPITALA - PRODAJO LE ŠE 32 IZVODOV!

No, časnik Delo tudi zato tone vse nižje, vsebinsko (te dni so uredniško ukinili celo vse umetniške kritike) in prodajno (prodaja je že padla pod 20 tisoč prodanih izvodov). Lep primer, kako Petrič vodi Delo, pa je njegova "paradna" samostojna priloga Dela - Svet kapitala. Gre za prilogo, s katero je Petrič želel uničiti konkurenčni poslovni časnik Finance ter prevzeti ključni medijski vpliv na poslovno sceno, toda projekt se klavrno končuje. Faksimile interne naročilnice Dela z dne 19. januarja, ki jo objavljamo v nadaljevanju, dokazuje, da je Petričev Svet kapitala popolnoma propadel poslovno-medijski projekt. Prodajo ga le še, hm, reci in piši, 32 naročnikom?!, 112 izvodov ga razdelijo brezplačno, vsega skupaj pa gre v prodajo samo 152 izvodov. Spomnimo, Stojan Petrič je za urednico Sveta kapitala postavil svojo najljubšo novinarko, nekdanjo radijko Petro Kovič, sicer tudi avtorico njegove biografije, ki je zdaj za nameček še hudo sprta s trenutno paradno novinarko Dela Suzano Kos.

				Interna naročilnica časopisne hiše Delo za distribucijo in prodajo samostojne priloge Dela - Svet kapitala. 19. januar 2018: 152 izvodov. Od tega 112 brezplačnih!<br>
			Interna naročilnica časopisne hiše Delo za distribucijo in prodajo samostojne priloge Dela - Svet kapitala. 19. januar 2018: 152 izvodov. Od tega 112 brezplačnih!

ŠE LETOS - OBTOŽNICA

Po drugi strani so veliki gradbeni posli Stojana Petriča odvisni skoraj izključno od politike in države. Hkrati pa mu za letos po zadnjih informacijah iz policije in državnega tožilstva grozi obtožnica zaradi spornega nakupa (prevzema) Etre 33, kjer je Petrič tudi glavni osumljenec (vir). Kot rečeno, ta naj bi bila vložena še letos ...

				Članek Ivana Simiča, objavljen v reviji Denar. Zadnja stran, zadnja beseda (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Članek Ivana Simiča, objavljen v reviji Denar. Zadnja stran, zadnja beseda (za povečavo kliknite na sliko).
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
pravnik bavcon
0
Jan 22, 2018
Tudi levi in desni na sliki nista vredna , da jih pes polula! V KOTO z njima!
#16
pravnik bavcon
0
Jan 22, 2018
na zg. sliki, star možicelj, siv, zavaljen z podbratkom od kremšnit, takoj vidiš , da je gnoj od človeka, a so ga že kremirali in fu-kni-li pepel na zemljišče od magne?
#15
Bodičar
0
Jan 22, 2018
Pozivam mag,Simiča, da se vrne na FURS! v zadnjem obdobju jim je naložil toliko dela, da jih mora sedaj še nadzirati kako ga bodo opravili ker 2gače....Pri tem je najbolj zanimivo, da je FURS vseskozi razpolagal s temi podatki (npr.poslanski dodatki, nakazila...)
#14
krulčan
0
Jan 22, 2018
@Slavec. Omenil si Kruppa in me spomnil na Antona Rupnika, ki je bil še za časa Juge dopisnik RTV in Dela v Nemčiji. Napisal je tudi knjigo V znamenju D. Kako je v knjigi šibal čez nemške industrialce!! Tudi čez Kruppa! Nemčija je ravno zaradi njih postala močna in vodilna evropska država. Na žalost je tudi sprožila dve svetovni vojni. Toda taki možje, ki znajo in vejo, kaj je podjetnost, kaj je industrija in posel, naredijo državo močno in pomembno.

Pri nas pa? Pomembni postanejo ljudje, ki jim je mafija omogočila, da so obogateli, da so lahko brez denarja "pokupili" ali ustanovili velika podjetja. Brez svojega dela, brez truda, brez stoletnega dela prednikov, tako kot v Nemčiji.

Le kje je ta Rupnik, da bi napisal knjigo V znamenju SLO? Da bi popisal kriminalce, ki so brez dela postali najbolj odurni kapitalisti, ki jih, tako odurnih, Nemčija najbrž ni imela.
#13
krulčan
0
Jan 22, 2018
Od protestantske morale ni ostalo nič. Pred davnimi časi so namreč iz Idrije in okolice protestante pregnali v Kanomljo, ozko dolino, ki se začne pri Fari (Spodnja Idrija) in sega do Oblakovega vrha med Gorenjo Trebušo in Šebreljami. Iz Kanomlje so doma mnogi znani Slovenci, tudi Petrič, oba Svetlika, pa tudi roker Janez Bončina-Benč. On je pa zlo hud, če mu rečeš, da je Kanomlc.
#12
zaplankan slovenc
0
Jan 22, 2018
Javni poziv DNS-ja za razrešitev ministra Toneta Peršaka.

#11
goliotok
0
Jan 22, 2018
@jolika: nikar tako crnogledo. To novico povej naprej, prijateljicam, znankam, daj, kot jaz in drugi na FB profil,...brez skrbi, Pozar se na dalec vidi, bere in slisi! In prav je tako, saj fant dela za demokracijo, za Slovenijo! Kot vsi mi, katerih samostojna Slovenija JE bila intimna opcija!
#10
karnek
0
Jan 22, 2018
Ali kdo prebere in popravi vaše tipkarske napake ("..., čeprav je Delo v Petričevo zasebni lasti."), če že vsebinskih nihče ne opazi ("skoraj 36 milijonov evrov - in to samo od leta 2011 dalje." Če podatki iz faksimila držijo, je to samo od leta 2014 dalje) ?

#9
jolika
0
Jan 22, 2018
Mislim, v kakšni državi mi tu živimo. Zaskrbljujoče je le to, da te informacije Požara ne bo prebral preprost slovenski volivec, ker tega pač dominantni mediji in med njimi glavna nacionalna TV hiša, POP in drugi, ne bodo objavili, ker tam pač vsebino in politiko določa nihče drug kot kučan oz. njegovi hlapci. Žal. Čestitam Požarju.

#8
Slavec_
0
Jan 22, 2018
Ključno je, da “Delo” pomaga lutki Šarcu k zmagi.

Petrič ve, da ga bo le tako lahko boter Kučan še naprej ščitil:

.

“Prek Udbe nadzira sistem pravosodni,

da ne raziskuje sistem moj obvodni.

Če Šarcu ne rata, če me ulovijo -

adijo bogastvo; moj Porche, adijo!”
#7
Slavec_
0
Jan 22, 2018
Tiskani mediji preživljajo težke čase. Petrič pokriva

izgubo “Dela” - pol milijona letno. Kučan ga opogumlja.-

“To je investicija v popularizacijo Šarca, ki se bo

stokratno povrnila:

.

Okronajmo lutko, jo jaz bom obračal,

boš dvorni gradbinec, se vložek bo splačal.

Zidal boš vse, kar erar financira -

od kokošnjaka do zlatega tira.”
#6
Slavec_
0
Jan 22, 2018
Izmed nemških industrijalcev je bil Hitlerju

najljubši jeklar Krupp; Šarčev favorit v Forumu 21

je podjetnik, gradbenik in lastnik časopisa Petrič.

.

“Spozna se na železnice,

graditelj drugega bo tira;

mi v “Delu” poje hvalnice,

me s “fake” anketami podpira.”
#5
DRKO
0
Jan 22, 2018
Čestitke avtorju, sedaj se tudi FURS ne bo mogel več igrati noja! (ker revije DENAR uradno ne bere) Vseeno predlagam avtorju, da pošlje članek kot prijavo na FURS in se, kot četrta veja oblasti tudi pozanima o stanju na zadevi.
#4
mrki
0
Jan 22, 2018
A sta Joveva in Orešček ( sej nvem da berata tole ) že v Idriji ? sam prašam. Kaj pa Pertinašč že dela oddajo ?
#3
torpedo
0
Jan 22, 2018
Iz vsega tega ne bo nič.Tudi delo je kupil po nalogu udbomafije,da slučajno ne preide v

tuje roke in je konec s tem partijskim trobilom.Dobro,da so se lotili Simiča,da jih omenjeni strokovno obdela.Pomagalo pa ne bo tudi to,dokler te bagre kriminalne ne spodimo iz oblasti.
#2
CKZK
0
Jan 22, 2018
Na ta nacin tovarisu Petricu, v letu 2018 vendarle uspe veliki met, in postane novi castni konzul- Severne Koreje...
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-22 06:56:00 (Jan 22, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
Ne nasedajmo, da je slabo za državo ali nacionalni interes, če se ugotovi, da je Erjavec vedel!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(15)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)