Balkanski posli Mira Cerarja (2.): SMC zanika, viri vztrajajo, Jamnikar pritrjuje, Bečirović, direktor Ifimesa, pa laže.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-19 ob 06:51:00
Navedbe naših virov o financiranju "civilnodružbenega" Zavoda 14, iz katerega je tik pred parlamentarnimi volitvami nastala Stranka Mira Cerarja, povezanega s posli podjetja Euro-Asfalt iz Bosne in Hercegovine, ki smo jih včeraj zjutraj objavili na našem portalu (vir), so v stranki SMC uradno zanikali. Citiramo:

DEMANTI SMC

"Spoštovani, v današnjem članku z naslovom "Sum korupcije, viden iz letala: Bosanski denar tudi za Cerarja. Pred volitvami, direktno na račun njegovega Zavoda 14.", objavljenem na vašem portalu (vir), je izpostavljena domnevna donacija, ki naj bi jo pred volitvami 2014 prejel Zavod 14 in s katero naj bi bil povezan dr. Miro Cerar. Ta informacija ne drži. Ne dr. Miro Cerar, ne Stranka modernega centra (prej Stranka Mira Cerarja), ne Zavod 14, niso nikoli prejeli donacije s strani podjetja Euro-Asfalt. Iz izpiskov omenjenega zasebnega zavoda od njegove ustanovitve leta 2013 do konca leta 2015 izhaja, da je bila skupna višina vseh prejetih donacij 16.725 evrov in da so bile vse, brez izjeme, od oseb in podjetij iz Slovenije." Podpis: Anuša Gaši, vodja odnosov z javnostmi, SMC.

STARA IN NOVA DEJSTVA

Ob tem demantiju pa je treba zapisati naslednja dejstva:
1/ Naši viri, ki, mimogrede, prihajajo iz SMC, vztrajajo pri svojih navedbah. Avtor teh vrstic pa je že včeraj dopuščal možnost, da je bila finančna pot omenjene donacije, 30 tisoč evrov, urejena drugače, manj transparentno.
2/ Tudi sicer je verodostojnost uradnih demantijev stranke SMC praviloma bolj skromna. Primer Magne Steyr v Hočah lepo dokazuje, da so tudi najvišji predstavniki SMC in Cerarjeve vlade pripravljeni javno lagati celo o določilih in vsebinah pogodb, ki pa jih javnosti nočejo pokazati.
3/ Objavljeni zgodbi vsaj posredno pritrjuje tudi Peter Jamnikar, ustanovni član SMC, ki pa hkrati zatrjuje, da on ni bil vpleten v finančne posle Zavoda 14, saj so to, kot pravi Jamnikar, urejali pokojni Horst Hafner, kasneje namestnik generalnega sekretarja SMC, ki je veljal za zvezo med Mirom Cerarjem in poslovneži, Erik Kopač, nekdanji generalni sekretar SMC, zdaj državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, pristojen za nacionalno varnost, že razvpiti Aleksandar Kešeljević, programski direktor SMC in svetovalec Mira Cerarja, in Mič Sojer, član ožjega vodstva SMC ter Cerarjev prijatelj in zaupnik.
Jamnikar tudi ocenjuje, da je curljanje tovrstnih informacij iz vrha SMC posledica hudih notranjih spopadov znotraj SMC - pred junijskimi volitvami. Poleg tega naj bi hoteli nekateri v SMC očrniti njega in Bojana Dobovška, predsednika nove stranke Dobra država.
Mimogrede, včeraj so se tudi razširile informacije, da je Bojan Dobovšek pri sebi kot tajnico zaposlil hčerko diplomata Vojka Volka, generalnega konzula Slovenije v Trstu, torej tistega Vojka Volka, ki je na nedavnem kongresu Dobre države na Vrhniki postal vidni član Dobovškove dobre države. No, Jamnikar zaposlitev hčerke Vojka Volka potrjuje, vendar zanika, da bi bila kakorkoli povezana s prisotnostjo Vojka Volka v stranki Dobra država, saj naj bi se Volk, kot pravi Jamnikar, Dobovškovi Dobri državi pridružil tudi brez tega, da je pri Dobovšku zaposlena njegova hčerka.
4/ Zijad Bečirović, direktor inštituta Ifimes, pa je včeraj pri demantiranju navedb našega portala o njegovi vpletenosti v posle Euro-Asfalta v Sloveniji ter povezavi tega podjetja s financiranjem Mira Cerarja oziroma gradbenimi posli Cerarjeve vlade odkrito in javno lagal.
Njegova trditev, izrečena za spletni portal Siol.net, da prek svojega podjetja Globint, d. o. o., ni bil (?!) solastnik hčerinske firme Euro-Asfalta v Sloveniji (faksimile 1), je namreč čista laž. To dokazujejo tudi uradno dostopni podatki na Ajpesu (faksimile 2), sicer pa sta o lastništvu Bečirovićevega Globinta v Euro-Asfaltu pred časom pisala tudi ekonomist in publicist Rado Pezdir (na spletnem portalu PortalPlus.si) ter novinar portala Siol.net Primož Cirman (avgusta 2015 - faksimile 3), takrat sicer še kot novinar časopisa Dnevnik. Zijad Bečirović je bil prek podjetja Globint solastnik Euro-Asfalta International, d. o. o., od 16. januarja do 17. julija 2015 (vir: Ajpes).
Pri tem je še zanimivo, da je Zijad Bečirović (so)lastnik Globinta, prek svoje tretje firme, Imico Consulting, d. o. o.; hm, kar veliko število zasebnih podjetij za enega direktorja mednarodnega inštituta?! Kar zadeva personalne povezave med Bečirovićem in SMC, pa smo te na našem portalu že večkrat dokazali.

				Faksimile 1<br>
			Faksimile 1
Faksimile 2<br>
Faksimile 2
Faksimile 3<br>
Faksimile 3
Mimogrede, držijo tudi naše navedbe, da je Zijad Bečirović (vir) z informacijami o tako imenovanih "balkanskih okostnjakih" prek posrednika, ki jih je posredoval Primožu Cirmanu, poskušal zrušiti Damjana Beliča, predsednika Slovenskega državnega holdinga, ki je bil vpleten v (sporne) posle varnostnih agencij v Republiki Srpski. Avtor teh vrstic namreč razpolaga tudi z delom tiste dokumentacije, ki jo je Bečirović posredoval omenjenemu novinarju, iz te dokumentacije pa je razvidno, da je Bečirović osebno "raziskoval" poslovanje Damjana Beliča v Republiki Srpski.
5/ Poznavalci tudi ocenjujejo, da takšen prodor Euro-Asfalta v največje slovenske državne gradbene posle pod Cerarjevo vlado niti slučajno ne bi bil mogoč, če Euro-Asfalt ne bi imel podpore vsaj dela vladajoče politike (vir: VVFaktor TV3). Prvi človek Euro-Asfalta Hames Ramić, vplivni gradbinec iz BiH, je tudi v Bosni in Hercegovini tesno povezan s tamkajšnjim političnim vrhom in velja, kot je pred časom že pisal Primož Cirman, za osebnega prijatelja Bakirja Izetbegovića, vodilnega politika stranke SDA in člana predsedstva BiH.
Kakšne velike državne privilegije uživa Euro-Asfalt v Sloveniji, pa dokazujejo tudi navedbe vidnih članov Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter njihove sekcije za promet. Po objavi včerajšnjega članka so nam povedali, da so podjetje Euro-Asfalt že večkrat prijavili pristojnim inšpekcijskim službam zaradi kršitev zakonov o transportu in licencah. Prepovedano je namreč, da vozila s tujimi registracijami, no, v tem primeru registracijami iz Bosne in Hercegovine, na slovenska gradbišča prevažajo gradbeni material in delovno silo, kar prakticira podjetje Euro-Asfalt, vendar pristojne inšpekcije ne ukrepajo.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
nas5
0
Jan 19, 2018
Zijad je ena večjih pič.. Vedno o vsem pametuje, na vse se spozna. Vedno pripravljen drekati po drugih. Ko pa ga dobijo s spuščenimi hlačami, pa joka, stoka in laže.
#12
krulčan
0
Jan 19, 2018
Jaaaaaa! Zdej bodo moral pa Busanci cesto v Kanomljo razširit! Plačilo za prevzemanje poslov monopolistu.
#11
Goli otok
0
Jan 19, 2018
Naj pojasne maratonec generalni sekretar JOŽE ARTNAK saj njegova žena vodi računovodstvo in bo pojasnila vse konte po postavkah, kam jih je razknjižila in poknižila a ne Kešeljevič in Aleksandar Aristivnik - Zavod 14 in slaščičarna Zvezda bi bilo dobro eno kontrolo narediti v tej frizerski verigi nudistov Koversade.
#10
Matevž
0
Jan 19, 2018
Preverite podatke katere osebe so sočasno in vzporedno odpirale svoje s.p. Erik Kopač, Nejc Brezovar,Klemen Babnik,..in naredite primerjavo kaj so delali pred tem - študentski časi itd,.. kar je bilo tudi ži slikovno prikazano na POP TV. Zadeva Falcon in Klemen Babnik kaj se je ugotovilo raziskovalni novinarji? Mojca Stropnik je bila tudi del ekipe saj so skupaj prišli v kabinat vlade in kaj se je vse tam počelo in se še dogaja.
#9
Aligator
0
Jan 19, 2018


Legendarni prdonja Kešeljević znan, kot kešolovac sa karakteristikama:

Vatreni prdez(kada prdnes tolko jako da se vatra gasi)

Pustinjak(kada prdes i neko se onesvesti kao od suncanice)

Brus Li(prdez koj lomi staklo) NAJGORI JEDNOM IZVEDENI PRDEZ TNT:Prdez gde govna i krv i creva explodiraju i moras u hitnu 1 izveden (Jedeno je:

1hPivo,2rakije3hburitos,takosi3kom,ele cuni,6hVelikiHamburger,Pomfrit i Tunjevina,9hOpet Buritosi6kom,15hKupus sa rebarcima,koka kola i Ta Da!!!

NEPOKUSAVAJTE KOD KUCE

#8
Aligator
0
Jan 19, 2018
Zivio je u velikom gradu. Imao je i nadimak koji se lako pamtio i koji su mu nadjenuli jos u djetinjstvu – Prdonja Nejc Brezovar i Zijad Bećirovič Imao je i veliku guzicu, valjda je to i logicno za vanserijske prdonje, i malu glavu koja je vremenom postajala sve manja i manja u odnosu na guzicu. Godinama unazad sjedio je po citav dan, a imao je vec cetrdeset godina, kad je pomislio da je izrazito sretan zbog svega toga.
#7
Šumskovoče
0
Jan 19, 2018
Pa kdo je ta pol pismena režiserka Anuša Gaši on pa res ve, da to ne drži. Preverite kdaj se je priplazila v stranko in kasira po pogodbi.Tudi Vika Potočnik se jo je znebila SMC pa olupke pobira. Meli so Uraelca zadj naj bi najeli albanko Gašijevo ona vse ve - Grand production TV.

DEMANTI SMC

"Spoštovani, v današnjem članku z naslovom "Sum korupcije, viden iz letala: Bosanski denar tudi za Cerarja. Pred volitvami, direktno na račun njegovega Zavoda 14.", objavljenem na vašem portalu (vir), je izpostavljena domnevna donacija, ki naj bi jo pred volitvami 2014 prejel Zavod 14 in s katero naj bi bil povezan dr. Miro Cerar. Ta informacija ne drži. Ne dr. Miro Cerar, ne Stranka modernega centra (prej Stranka Mira Cerarja), ne Zavod 14, niso nikoli prejeli donacije s strani podjetja Euro-Asfalt. Iz izpiskov omenjenega zasebnega zavoda od njegove ustanovitve leta 2013 do konca leta 2015 izhaja, da je bila skupna višina vseh prejetih donacij 16.725 evrov in da so bile vse, brez izjeme, od oseb in podjetij iz Slovenije." Podpis: Anuša Gaši, vodja odnosov z javnostmi, SMC.
#6
radovan
0
Jan 19, 2018
Musolinija iz podčetrtka pa kar pozabljate. On je motor teh vladnih rabot. Sledite toku denarja je vedno rekel dobovšek. Zanimivo bi bilo, če malo pobrskate po prihodkih zadnjih nekaj let.
#5
Viktorh
0
Jan 19, 2018
Bravo B. Požar. Tako se žabe kolje, na obroke, počasi...
#4
torpedo
0
Jan 19, 2018
To je tista zgodba,ko lopov vpije držte lopova in kaže drugam.Sicer pa kdor drugemu jamo koplje ponavadi sam v njo pade.Cmero predava o etiki drugim,očitno ta načela za njega ne veljajo od predavanj otrokom v vrtcih in obračunavanja dvojnih kilometrin,financiranja njegove fantomske strančice očitno na črno,do mafijskih poslov in povezav.Očitno je tudi jetičen in impotenten saj ga tudi nobena baba dolgo ne prenaša.Takle mamo v tej vukojebini udbomafijski.
#3
mrki
0
Jan 19, 2018
Hn, ni kej najbolj ETICNA in MORALNA vlada - oprani slovenčki pa so to požegnali , naslednji je Šaraec ala Serpentinšek - ta vas bo šele nategnil. Sicer pa Požar : Kje je Pretinač z oddajo : Denar dobil - slovenčke nategnil - volitve dobil ? sam prašam!
#2
Mefisto
0
Jan 19, 2018
Mar niste opazili, da je SMC prispodoba edino zveličavne stroke, etike in morale.

Taka stranka se pa že ne bi spustil v poštene in zakonite posle.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-19 06:51:00 (Jan 19, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(73)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)