Sum korupcije, viden iz letala: bosanski denar tudi za Cerarja. Pred volitvami, direktno na račun njegovega Zavoda 14.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-18 ob 06:53:00
Sporni denar iz Bosne in Hercegovine je - kot razkrivamo v nadaljevanju - za potrebe volilne kampanje dobil tudi Miro Cerar. Po naših zelo zanesljivih informacijah je namreč sarajevsko podjetje Euro-Asfalt, ki ga vodi Hamed Ramić, vplivni gradbinec iz BiH, spomladi 2014, malo pred parlamentarnimi volitvami (marca oziroma februarja), na transakcijski račun zasebnega Cerarjevega "civilnodružbenega" Zavoda 14, zavoda za sožitje in napredek, nakazalo "donacijo" v višini 30 tisoč evrov. Spomnimo, šlo je za zavod, prek katerega je Cerar vstopil v aktivno politiko, zavod, ki ga je takrat formalno vodil sedanji generalni sekretar SMC Jože Artnak, pa je bil zametek SMC, tedaj sicer še Stranke Mira Cerarja.
Po naših informacijah so na slovenski strani to donacijo urejali Peter Jamnikar, takratni vodilni ustanovni član SMC, ki zdaj podobno vlogo igra pri Dobri državi, stranki prestopnika iz SMC Bojana Dobovška, Klemen Babnik, danes član kabineta predsednika vlade, in Gregor Jagodič, nekdanji tiskovni predstavnik SMC, ki se ga je Cerar enako kot Jamnikarja kmalu po volitvah znebil ter ga poslal v Berlin kot diplomata na področju kulture.
Na bosanski strani pa naj bi to urejali Zijad Bečirović, direktor ljubljanskega Mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije, ter Erdal Trhulj, nekdanji minister Bosne in Hercegovine za energijo, rudarstvo in industrijo. Šlo pa je za denar, ki sta ga Cerar in SMC porabila za volilno kampanjo.

DONIRAL CERARJU, ZDAJ DOBIVA POSLE CERARJEVE VLADE

Toda danes se ta donacija že kaže kot sum korupcije, ki ga lahko, kot pravimo, "vidimo iz letala". Podjetje Euro-Asfalt je namreč pod Cerarjevo vlado postalo pomemben igralec na slovenskem gradbenem trgu. Ne samo da je dobilo projekt avtocestnega odseka Draženci-Gruškovje, zdaj dobiva tudi prve projekte pri drugem tiru, skupaj s Kolektorjem Koling, ki je v lasti Stojana Petriča, lastnika časopisne hiše Delo. Povedano drugače, bosanski tajkun Hames Ramić, ki je pred parlamentarnimi volitvami julija 2014 doniral denar bodočemu zmagovalcu volitev in bodočemu predsedniku vlade Miru Cerarju, zdaj dobiva ključne gradbene posle v državi, ki jih deli Cerarjeva vlada!
Bi rekli: razmeroma lahko delo za NPU, Furs ali državno tožilstvo.

LOBIST BEČIROVIĆ TUDI PROTI BELIĆU

Še več, zadeve so vidno prepletene tudi kadrovsko. Zijad Bečirović, ki se je kasneje lobistično tesno povezal z nekaterimi vidnimi člani SMC iz neposredne bližine Mira Cerarja, predvsem z Nejcem Brezovarjem, danes državnim sekretarjem na ministrstvu za javno upravo, ni samo odpiral vrat Ramićevemu Euro-Asfaltu v Sloveniji, nekaj časa je bil prek svojega podjetja Globint tudi solastnik Euro-Asfalta Slovenija, d. o. o., torej slovenske hčerinske firme Euro-asfalta iz Bosne in Hercegovine.
Mimogrede: Zijad Bečirović je bil po naših informacijah tudi tisti "lobist", ki je z dokumenti o balkanskih okostnjakih, predanih Primožu Cirmanu, novinarju spletnega portala Siol.net, želel preprečiti, da bi Damjan Belič, vpleten v posle z varnostnimi agencijami v Republiki Srbski (vir), postal predsednik nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
mile
0
Jan 18, 2018
Bosanc je prišel do ogromnih poslov v Sloveniji, ker je vplačal srečno loterijsko srečko. Očitno je bil to srečolov, če mu omogoča donacija 30.000 EUR-ov milijonske zaslužke vsako leto, LOL. Ali pa mojstri v SMC skrajno poceni razprodajajo Slovenijo, ker se ne spoznajo na matematiko. Če se pa, potem ta bosanski model nakazuje nove "donacije" na kak drug, bolj tajen račun.
#14
pepino
0
Jan 18, 2018
Dragi moj Požar članek mora biti napisan vsaj na 4 straneh (štirih straneh). Sicer je pa ta transakcija s pravnega vidika NESPORNA. Saj cmero ni JJ.
#13
knedl
0
Jan 18, 2018
Zakaj korupcije,najbrž se je zmotiL,tako kot firer
#12
Vesna
0
Jan 18, 2018
No tako, sedaj vemo, cena Mira Cerarja mlajšega je 30000 evrov. Za ta denar je pripravljen poteptati ne samo etiko in moralo, na katero je svoj čas tako vzneseno prisegal, pač pa tudi poštenost. Osebno nisem ksenofob, vendar se mi zdi nezaslišano, da dobivajo velike gradbene posle tujci, ki jim je za Slovenijo figo mar. Enako počne Janković v Ljubljani, prodaja slovenske firme Bosancem in gradnjo elitnih stavb v Ljubljani dodeljuje Srbom ? Samo ugibamo lahko, kdo in koliko bo pokasiral za asfalt, železniške tire in luksuzen hotel, ki jih bomo nekajkrat preplačali. V Sloveniji ni problem korupcija posameznikov, tudi v najvišjem vrhu politike, v Sloveniji je problem, da je korupcija vgrajena v sistem.
#11
hribuc
0
Jan 18, 2018
če bi se kdo malo poglobil v denarne tokove cerarjevega klana, bi verjetno našel še kaj nezakonitega...

http://nova24tv.si/slovenija/cerar-odlicno-poskrbel-tudi-za-svojo-druzino-premierjeva-sestra-in-njen-moz-v-treh-letih-zasluzila-kar-milijon-evrov/

#10
krulčan
0
Jan 18, 2018
Od odhoda iz Srednje Evrope na Balkan bo letos minilo 100 let. Dodobra smo se navadili balkanskih navad. K vsem tem je pripomogla če izguba civilizacijskih navad zaradi krvave komunistične revolucije. Lahko ste pa v Lažgošah slišali zloveščo napoved osebe zloveščega priimka. Nič dobrega se nam ne piše. Edina tolažba nam je zaenkrat lahko, da smo v EU. Če bodo naši razbojniki hoteli zapustiti EU, bo pa treba zares zagrabiti za puške.
#9
goliotok
0
Jan 18, 2018
Premalo gnojnice imamo, da bi z njo lahko zalili vse udbasko-eticne-eminentne-moralne grdobije, ki jo delajo prvorazredni. Cerar, svetujemo ti, zelo in skrajno dobronamerno: ce ti gre za Slovenijo, potem zapri kljun. Judge Judy lepo pove, kdaj se nekdo laze...ko se mu ustnice premikajo...to velja za vso gamad teh volitev. Teces zadnji krog. Koncno na smetisce zgodovine, a prej pred sodisce z Murgelco (ki bi zamenjala kar vse Ustavne sodnike), Kozlovicko in falango nespsobnih in falango laznivcev! Narod, slovenski, ima pravico do svobode. Samo se enkrat si dovoli reci crko proti Jansi, ker reces kletev proti narodu. Noro!!!
#8
Wir sind bereit...
0
Jan 18, 2018
@radovan: "...Mlada komunistična levica ima sicer dobre odeje potem...

Pa ka si ti ja fukjen?!?!
#7
radovan
1
Jan 18, 2018
Dokazano so vsi sedanji politiki skorumpirani, amoralni in delajo samo za svoj žep. Mogoče je to iskanje v Boni dirigirano, da bodo o vseh prihajale na plan svinjarije, da se bo lahko čudežno spet pojavil nov obraz, ki ga bodo iz ozdja poslali v napad oldboysi. To je bilo videno na vseh volitvah. Rešitev je v uporu naroda, pa kaj ko ga nima kdo vodit. Mlada komunistična levica ima sicer dobre odeje potem pa protizakonito uvozijo nekega spornega frizerja, ki je sigurno kak diler, da se tako borijo za njega. Če bi mu hoteli pomagati bi ga poslali k njegovi ljubljeni familiji in v osvobojeno domovino. Res so čudna pota politike.
#6
Mefisto
0
Jan 18, 2018
Jaz sem pa zmotno pričakoval, da je v stranki čiste stroke, etike in morale vse pošteno in transparentno.
#5
nagelj
0
Jan 18, 2018
Mogoče pa bo Aljuš povabil nov podmladek SD in NSi in jih povprašal za mnenje, v stilu mainstream medijev, ali pa obesil na ekran napačen člen zakona o financiranju strank.
#4
mrki
0
Jan 18, 2018
A Pertinač že pripravlja oddajo: Denar dobil - volitve dobil' sam prašam!
#3
mrki
0
Jan 18, 2018
A sta Joveva in Orešček že na poti v Bosno? sam prašam!
#2
punca08
0
Jan 18, 2018
Zanimivo bi bilo sedaj PREDČASNO izvedeti od kod denar za kampanijo Šarca. Drugače pa je ta denar bil uporabljen in dobljen za čisto druge posle kot za SDS, tako, da se primerjave ne bi smelo delati.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-18 06:53:00 (Jan 18, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
<