Denar Dijane Đuđić za Romana Glaserja, Kučanovega prijatelja, člana Foruma 21. Dvigoval gotovino, celo po 120 tisoč evrov!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-15 ob 06:42:00
Kmalu po izbruhu afere spornega posojila stranki SDS (vir: 450 tisoč evrov, ki pa ga je Janševa stranka medtem že vrnila), so se v medijih pojavila še tri druga imena iz Slovenije, javnosti sicer praktično popolnoma neznana, ki jim je Dijana Đuđić iz Republike Srbske posodila večje vsote denarja.

IZ MADŽARSKE PREK NKBM V ŽEPE DRUŽINE GLASER

Mi pa danes razkrivamo, da je Dijana Đuđić denar posojala tudi ožjemu krogu Milana Kučana oziroma (tudi) ustanovnim članom Kučanovega Foruma 21.
In to po enakih kanalih, kot je prišel denar za posojilo SDS - z bančnega računa Dijane Đuđić, odprtega v sosednji Madžarski. Razlika je praktično samo v tem, da je SDS posojilo prejela na bančni račun, Roman Glaser, kot bomo videli kasneje, pa je prispeli denar dvigoval v gotovini!
Tako je po naših pridobljenih informacijah avgusta 2017 na transakcijska računa pri Novi Kreditni banki Maribor, odprta na ime Nade Glaser in Andreja Glaserja, soproge in sina Romana Glaserja, nekdanjega dolgoletnega direktorja Perutnine Ptuj, vidnega ustanovnega člana Foruma 21, danes pa med drugim predsednika upravnega odbora Štajerske gospodarske zbornice, prišlo 300 tisoč evrov (na TRR Nade Glaser) ter 120 tisoč evrov (na TRR Andreja Glaserja), skupaj torej 420 tisoč evrov. Večino denarja je z obeh računov dvigoval Roman Glaser, v gotovini, enkrat celo po 120 tisoč evrov.

				Milan Kučan in Roman Glaser (desno). Mediji so mu pravili tudi Kučanov perutninski kralj. Vpleten je bil v številne tajkunske posle in tudi najbolj razvpite menedžerske odkupe.<br>
			Milan Kučan in Roman Glaser (desno). Mediji so mu pravili tudi Kučanov perutninski kralj. Vpleten je bil v številne tajkunske posle in tudi najbolj razvpite menedžerske odkupe.

				Andrej Glaser, sin Romana Glaserja in podjetnik (na sliki levo), v družbi Vinka Mandla, direktorja Ptujske kleti ter nekdanjega vidnega politika Socialnih demokratov iz Maribora (desno).<br>
			Andrej Glaser, sin Romana Glaserja in podjetnik (na sliki levo), v družbi Vinka Mandla, direktorja Ptujske kleti ter nekdanjega vidnega politika Socialnih demokratov iz Maribora (desno).

SUM PRANJA DENARJA - KJE JE ZDAJ TA GOTOVINA?!

Sporna nakazila ter ogromne gotovinske dvige so zaznali pri NKBM in Uradu za preprečevanje pranja denarja, kjer naj bi ugotovili tudi sum pranja denarja. Kako so potem ukrepali, če sploh so, (še) ni znano. No, prav tako ni znano, kaj se je zgodilo z denarjem, ki ga je "dvignila" družina Glaser.

MED OLD BOYSI IN TARČA NPU

Spomnimo. Roman Glaser sodi v ožji krog starih direktorjev, zbranih okoli Milana Kučana, imenovanih tudi "old boysi". Mediji so Glaserju nadeli še naziv "Kučanov perutninski kralj". Prvi človek Perutnine je bil do maja 2016, ko je Perutnino Ptuj prevzela ruska družina Zubitski, sicer tudi lastnik Slovenske industrije jekla.
Roman Glaser je (bil) osebno vpleten v številne tajkunske posle in - tudi najbolj - razvpite menedžerske odkupe po vsej državi, ne samo na Štajerskem ali v Podravju, in ga vsaj v dveh primerih preiskuje Nacionalni preiskovalni urad. Tudi v povezavi s spornim nakupom družbe Etra 33, kjer je glavni osumljenec Stojan Petrič, lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo ter prav tako član Foruma 21.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
mile
0
Jan 15, 2018
vrtnar 15.01.2018 07:27:21

A sedaj je pa Pertinač kriv? Ušajeva, ki se na vsaki oddaji smeji kot pečena kura, tam kjer je smiselno,še največkrat ko ni, je bila na tistem VV Faktorju videti nekam zagrenjena LOL.
#18
Sekira
0
Jan 15, 2018
Spet bo Janša kriv.
#17
krulčan
0
Jan 15, 2018
Vsi izvajajo čudne posle, vsi so osumljeni, sedi pa nobeden. Najbrž v arestih šparajo prostor za kakšne italijanske ali ameriške mafijce, za katere njihove države dajejo bogato "najemnino".

Bi blo pa treba enkrat v Lažgoše nastavt eno orng bombo, da se te opice opozori, da jih mamo poln kufr. Morda bi se pa potem začel folka mal bol bat.
#16
pravnik bavcon
0
Jan 15, 2018
Slovenci, a se že kaj pripravlja za pokop ta starga kom-uni-sta iz murgel, povem vam, ga bo hudič vzel na veselje vseh nas zavednih Slovencev in Slovenk!
#15
kiki43
0
Jan 15, 2018
Nedotakljivi sotovariši iz velikega klana izdajalca Slovenskega naroda

iz F21 so prisegli velikemu malemu, da bojo kradli kje se bo le dalo

in koliko se bo le dalo! Slovenijo je potrebno uničit do korenin in

začeti tam, kje se je nasilno končalo - v Yugojebini s KP, kjer bi svojo

pogoltno rit lahko na "tron" namestil prav on, ki ni nikoli pogoltnil

dejstva, da ni za predsednik Slovenije za večno (kot Tito).

Njegova dejanja to potrjujejo!

#14
goliotok
0
Jan 15, 2018
Vem, da delas in se trudis za Slovenijo, oz. zelim, da ve m. Povezi se z vsemi, ki dobro mislimo in ne delaj za nobeno stranko , najmanj pa proti SDSu. Jansa je Drzavnik in edini na tem polju, ki nas lahko obdrzi v Evropi, na EVRU in svobodni trgovini. Ter zavarovanju Slovenije in njenih meja. Hvala pa za ta clanek. Beri tudi Vasleta na Novi 24 tv in Petra Jancica. Silvester Surla v Reporterju tudi nekaj steje...VSI za samostojno in osvobojeno Slovenijo. Cim manj lar jankovick in cim vec slovenstva, to rabimo!
#13
žabar
0
Jan 15, 2018
Tale Gospodarska zbornica pa očitno zelo dobro gospodari. Pranje in umivanje jim je prva vrlina. pa še z Belićem so si v zelo dobrih odnosih. Hvala Bojan, da si razsvetlil tudi štajerske packarije.
#12
Ajdemi_Popushi
0
Jan 15, 2018
Pravemu/umetniku123 bi povedal samo to...

Če bi bil s Ptuja ali Štajerske bi vedel, da je to kar je zdaj Požar omenil o Glaserju pičkin dim...malenkost bi se reklo. To ni niti promil od svinjarij, ki jih je debela čoba naredla.

Imamo pa na Ptuju še enega vsaj enakega, če ne večjega svinjara od Glasera. To je Talumski Toplek. Oba sta praktično nedotakljiva. Tako nedotakljiva, da jima celo Ljubljanski gangster zavida!!

#11
mrki
0
Jan 15, 2018
A sta Joveva in Orešček že na Ptuju in v Idriji? Koliko dni bodo to na A Kanalizaciji in POP Sekretu nabijali ?
#10
Mihael Skumavc
0
Jan 15, 2018
Ne gre se čuditi, da je na hitro razkril tudi posle Kučanovega prijatelja, da uravnovesi...
#9
Če bo ploččato, bodo vile
0
Jan 15, 2018
O pravem123 pa nič, razen dobro.

Celo noč in že navsezgodaj je ropotal po vseh dosegljivih portalih in oznanjal edino in zveličavno renico o rdečih kmerih.

Zatajevana resnica o Lažgošah ga je tako vznemirila, da bo šel spet v hosto in ponovil vse vaje svojih ideoloških prednikov.

Kdo bo potem ostal, vas vprašam!?

Skrbi ga le to, da imamo zdaj bolj hude logarje, ki ne dovolijo delati škode po tujih gozdovih.
#8
noe
0
Jan 15, 2018
Dobro vabo so nastavili levakarjem. Zdaj se bo pokazala vsa objektivnost medijev. Vključno z VVF, ki ga zdaj spremljam le še bežno. Voditelji takih oddaj ne bi smeli kazati svojih političnih usmeritev. Zasrali so se v napačnem trenutku. Za pranje ksihtov bo zdaj potrebno zelo dolgo časa. Volitve pa bodo medtem že mimo.

#7
Fanči
0
Jan 15, 2018
CKZK- Se strinjam, hkrati pa le treba vedeti, da na normalni TV tak človek ne bi nikoli več smel voditi oddaje. Je preveč levoručno kontaminiran
#6
vrtnar
0
Jan 15, 2018
No sedaj me pa zanima ali bo zagrizenost Aljuša Pertinača v WW faktor popustila, malo popustila ali sploh popustila . Pri obravnavi kredita SDS in JJ je bil prepoznavno levičarsko tako zagrizen, da je bil do obeh komentatorjev že prepoznavno nesramen.
#5
CKZK
0
Jan 15, 2018
Teorija zarote je torej padla v vodo. Se pa sicer strinjam s tabo Cox.
#4
pravi123
0
Jan 15, 2018
Moraš pa res imeti IQ amebe, da sprejmeš zgornje "kracanje" kot verodostojno! Mi ni, da bi zagovarjal Kučana (se zna sam kar dobro, če je potrebno)ampak, da pa najde Požar tako vročo žemljico samo dan po debaklu kriminalca? Ne, to pa bi morali še najbolj naivni spregledat. In verjetno so, razen SDS-ovih opranoglavcev, ki jim pride prav vse, samo, da se gnojnica zliva po drugače mislečih. Za komentarje na moje pisanje pa prosim, da najprej počakate, da vam zamenjajo plenico, ker, če imaš mokro rit znaš bit precej neugoden in nesramen. To pa ni vašim letom primerno!
#3
cox
0
Jan 15, 2018
Logično je, da nihče odrazbojnikov blizu mafijskemu botru ne bo sodno procesuiran, ker živimo v mafijski državi. Logično je tudi, da hudodelska združba Foruma 21 posluje kot je navedeno v članku. Ni pa logično, da gre po isti poti tudi opozicija...Slediti toku denarja ali najti svoje biološke starše, vse se da, če hoče. Pa ni volje niti želje...Že samo stopiti v banana republiko srpsko je kaznivo dejanje ali vsaj napeljevanje k temu činu. Tam je konec civilizacije.
#2
CKZK
0
Jan 15, 2018
No, najprej skocim in potem recem hop, kenede tovaris Pertinac. Pri tem se ti moramo se posebej toplo zahvaliti, da si v casu, ko si bil drzavni sekretar, odobril ogromne vsote denarja ober mafiozu, Kriminalovicu, in to za sramotni, nasedli, kriminalni projekt u Stozicama. Toliko na temo dvojnih meril. Totalno zasral si se nam, in nas razocaral, oni vecer. Izgleda, da imate komunjare genski defekt. Skoda.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-15 06:42:00 (Jan 15, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(73)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)