Kdo bo vodil Slovensko filharmonijo?! Najprej operativka iz kroga propadle stranke Zares, potem pa spet nazaj na LDS.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-04 ob 06:35:00
Tone Peršak, minister za kulturo (DeSUS), je že 1. januarja - po razrešitvi Damjana Damjanovića - za vršilko dolžnosti direktorice Slovenske filharmonije postavil Marjetico Mahne, dosedanjo predsednico sveta Filharmonije (za dobo največ do enega leta, saj naj bi vlada kmalu objavila javni razpis), sicer pa nekdanjo predsednico sveta propadle stranke Zares. To je sicer že druga velika usluga ministra Peršaka krogu propadlega Zaresa, ki je Tonetu Peršaku po aferi z denarjem ministrstva za kulturo za financiranje zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji (vir) ter razrešitvi prejšnje ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar sploh omogočil, da je prišel do ministrskega stolčka.

ZARESOVA TRDA OPERATIVKA

Marjetica Mahne sodi med najbolj znane in trde politične operativke nekdanjega Zaresa na področju kulture. Bila je tudi (celo) predsednica sveta stranke Zares, Gregor Golobič pa jo je med vlado Boruta Pahorja in prek Majde Širca, takrat Zaresove ministrice za kulturo, sforsiral za direktorico Filmskega sklada. Pri tem je precej zanimivo, da je tudi takrat šlo za skoraj identičen scenarij kot pri razrešitvi Damjana Damjanovića - Mahnetova je bila prej tudi predsednica nadzornega sveta Filmskega sklada.
No, večinski mediji pri Marjetici Mahne, zdaj ko je zamenjala Damjanovića, sploh ne omenjajo njenih visokih političnih funkcij v stranki Zares, čeprav so isti mediji večkrat očitali Damjanoviću, da je član stranke SDS, četudi je bil samo navaden član stranke, brez strankarske funkcije.

(POD)PREDSEDNICA LDS

Toda po naših informacijah naj bi Marjetica Mahne zgolj "držala" delovno mesto direktorice Slovenske filharmonije za naslednjo "pravo" direktorico, kar naj bi postala Sonja Bervar Kralj, nekdanja visoka državna uradnica ministrstva za kulturo, zdaj zaposlena kot svetovalka za kulturo na stalnem diplomatskem predstavništvu Slovenije v Bruslju, sicer pa nekdanja pod(predsednica) stranke LDS. (Pod)predsednica zato, ker je nekaj časa, leta 2012, po odstopu tedanjega predsednika LDS Iztoka Podbregarja začasno vodila LDS. Sonja Bervar Kralj pa je tudi žena Mitje Bervarja, zdaj že bivšega predsednika državnega sveta, čeprav se govori, da se ločujeta oziroma da sta se že ločila. In spomnimo: Mitja Bervar je pred meseci postal član Cerarjeve stranke SMC in še isti dan, ko je vstopil v stranko, postal tudi član izvršilnega odbora SMC. Na politični sceni se je takrat posmehljivo govorilo, da je Mitja Bervar dejansko edini človek v državi, ki je zadnje čase šel v SMC.
Mitja Bervar pa velja tudi za daleč najslabšega direktorja kakšne kulturne ustanove nacionalnega pomena v državi. Davkoplačevalci namreč še danes plačujejo neverjetne dolgove, šlo je za več kot milijon evrov (?!), ki jih je Bervar zapustil kot direktor ljubljanske Opere in baleta, ko je leta 2012 čudežno prebegnil v politiko (vir). Toda strahotno klavrno bilanco, ki jo je naredil in pustil v Operi in baletu, je Mitja Bervar ustvaril ravno s pomočjo svoje žene Sonje, ki je bila takrat visoka uradnica ministrstva za kulturo in podpredsednica LDS, pa mu je lahko, kot pravimo, "držala štango", ministrica za kulturo pa je bila Majda Širca.
No, in tej Sonji Bervar Kralj se letos izteče njen mandat v Bruslju, potem pa naj bi se preselila v Slovensko filharmonijo. Kot direktorica?!
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
jolika
0
Jan 04, 2018
KUČANOVO PARTIJSKO KADROVANJE NA VSEH PODROČJIH DELOVANJA DRŽAVE.

#5
krulčan
0
Jan 04, 2018
@goliotok.

K naštetim portalom dodaj še tegale: http://vfokusu.com/

#4
krulčan
0
Jan 04, 2018
Pa so tele babure kaj glasbeno izobražene?
#3
goliotok
0
Jan 04, 2018
Pozar, obelodani to na VV faktorju. Nujno za naslednje volitve, saj vecina Slovencev gleda VV faktor bolj, kot bere ta portal. Pozar, Nova24 tv, delno Reporter, Demokracija, domovina.je, spletnicasopis.eu od Petra Jancica, in seveda FB, Instagram, ...so RESITELJI Slovenije, volitev, bodocnosti! Kaksen peklenski nacrt imajo bedniki od kucanistov, podrepniki slovenskega Stalina, jamniki, Cerar in njegovi ” moralni “ in ”eticni I” hlapci in dekle, kahlonosci in mojskre,...za potop Slovenije in demokracije, ne vemo, vemo pa, da so presstitutsko podprti. Zaustavimo Palcka in velike poke, zaradi nas in za nas, za osvoboditev in prihodnost! Pomagaj! Pomagajate! Samo z resnico!!!!!
#2
mrki
0
Jan 04, 2018
Nič novega v naši Vukoj-ebini , eni te isti pr-asci si samo menjajo korita, Slovenčki - do kdaj še?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-04 06:35:00 (Jan 04, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)