Pri Cerarju dokončno odkartali zakonca Arih. Namesto njiju Stojan Pelko in Matevž Medja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-12-04 ob 06:32:00
Kabinet predsednika vlade Mira Cerarja in njegova stranka SMC sta se te dni dokončno odrekla marketinškim, piarovskim in drugim svetovalnim storitvam Igorja Ariha ter njegove žene, "famozne Beograjčanke" Tijane Arih, čeprav Cerar in SMC tega uradno še nočeta priznati. Ampak, spomnimo, saj so pri Cerarju in SMC tudi pogodbo z Igorjem in Tijano Arih dolgo časa prikrivali in je niso hoteli priznati.

RAZLIČNE STRANKE, AMPAK VEDNO GOLOBIČEV

Namesto zakoncev Arih bosta po naših informacijah za imidž Cerarja in SMC poslej skrbela Stojan Pelko (Korpus, d. o. o.) in Matevž Medja, Gigodesign. Slednji naj bi sicer nudil predvsem širšo paleto kreativnih rešitev, glavni "svetovalec in strateg" pa bo Stojan Pelko, ki naj bi že nekaj tednov delal za ministrstvu za zdravje. Pelko je sicer stari znanec slovenske politike, bivši vidni član propadlih strank LDS in Zares, nekdanji državni sekretar za kulturo, potem celo predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, ves čas pa tesen sodelavec Gregorja Golobiča. Pelko je svetoval tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, Pelkova prejšnja žena Nataša Pelko pa je bila piarovka Jankovićeve Pozitivne Slovenije, zdaj pa je svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za infrastrukturo.
Stojan Pelko se je spomladi 2016, po vrnitvi s Kosova, kjer je bil tiskovni predstavnik posebne misije Evropske unije, znašel v aferi z davkoplačevalskim denarjem ministrstva za kulturo za Center za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji, kjer je eno od glavnih vlog odigrala Špela Spanžel, nekdanja direktorica direktorata za kulturno dediščino in sedanja žena Stojana Pelka. Ker tedanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar (DeSUS) denarja za omenjeni center ni in ni hotela dati, je krog okoli Pelka in nekdanjega Zaresa zakulisno dosegel njeno zamenjavo (vir), zato je maja 2016 kot novi minister za kulturo prisegel pisatelj Tone Peršak. In denar za Idrijo se je kar naenkrat "sprostil".

OD BLANKE MUSTER DO BOGDANA BIŠČAKA

Značilno zanimivo je tudi Pelkovo podjetje Korpus. Od leta 2012 do 2013 je bila direktorica tega podjetja Blanka Muster, sodelavka razvpitega odvetnika Mira Senice, ki je danes skupaj z njim obtožena pranja denarja in drugih kaznivih dejanj, povezanih z afero Delamaris. Po Blanki Muster je direktor Korpusa postal Bogdan Biščak, nekdanji direktor LDS in generalni sekretar Zaresa, ki je Korpus vodil dve leti, dokler ga ni spet prevzel Stojan Pelko, ki pa je ves čas - seveda - ostajal in bil lastnik Korpusa. Lani je Pelko prek Korpusa pridelal nekaj več kot 100 tisoč evrov prihodkov. Vmes je postal podpredsednik oglaševalskega festivala Zlati boben, no, ni pa mu uspela kandidatura za direktorja Slovenske kinoteke.
Naša ocena: s prihodom Stojana Pelka za glavnega svetovalca in stratega pri Miru Cerarju in SMC, zdaj, sedem mesecev pred parlamentarnimi volitvami, je ožji krog Gregorja Golobiča tako rekoč tudi formalno prevzel (skoraj) vse niti predvolilne kampanje Mira Cerarja in SMC v svoje roke. Informacijsko, kadrovsko in finančno.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
macek
0
Dec 04, 2017
No,no....na borata ne smemo pozabit. Pasja princesa, golobček in ostala pasja zalega... Za nagrado je dobil še en predsedniški mandat.
#5
Ajdemi_Popushi
0
Dec 04, 2017
Torej, če sem prav razumel, je s Cerarjem in SMC definitivno konec...

Aleluja...
#4
krulčan
0
Dec 04, 2017
Se mi zdi, da sem na tem portalu prebral, da je bil Arih tudi svetovalec Jankoviću pri tisti komediji na Kongresnem trgu, ko naj bi ta balkanski primitivc rekel "da" za kandidaturo na volitvah, ko so ga že montirali kot "najverjetnejšega mandatarja".

Sicer pa ne vem, zakaj bi nekdo skrbel za imidž Cerarja! Imidž si ustvarjaš s kvalitetnim delom. Cerar pa sploh ne zna kvalitetno delati. Za državo in njene ljudi sploh ne. V zgodovino bo odšel kot najslabši predsednik vlade, ki je največ škodoval lastni državi in postal izdajalec države.

Torej, lahko tudi zapišemo, da Cerarjevi svetovalci in "imidžarji" svetujejo premierju, naj se trudi, da bi bil čim slabši.
#3
goliotok
0
Dec 04, 2017
In potem vprasajte “kmeta” Golobica o tem, pa ne bo nic vedel, ker se s politiko ne ukvarja vec. JA, taki so Kucanovi kadri, brezvestni in popolnoma zblojeni v svvojih mokrih sanjah. Slovenec, na potezi si. Ne dovoli Delu, Dnevniku, Mladini, Veceru, Kucanu, Klubu 571, Forumu21, da te se za 4 leta ozigosa za drugorazrednega. Bodi pameten, voli demokracijo, trzno gospodarstvo in svobodo ter delaj zase in za svoj zarod! Niti v mori, najgrsih sanjah ne dovoli, da bodo sadove tvojega dela uzivali kucani, golobici, sarci, icistokrvni mesanci in njih mladici. Ne dovoli!
#2
mrki
0
Dec 04, 2017
Ker se eni te isti skoz rolajo po sceni , imamo tako Vukojebino kot si jo ZASLUŽIMO!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-12-04 06:32:00 (Dec 04, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)