Zorko na SDH, kdo ga podpira, kdo je proti? In kako je Petrič po telefonu storniral Mervarja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-11-24 ob 06:59:00
Po nedavnem imenovanju dveh novih izvršnih direktorjev slabe banke (DUTB - kar sta postala Jože Jaklin in Andrej Prebil), se je začel kadrovski boj za imenovanje tretjega člana uprave Slovenskega državnega holdinga. Za zdaj sicer samo zakulisni, saj formalni postopek prek nadzornega sveta SDH še ni stekel, bi pa naj, predvidoma po 5. decembru, ko je naslednja prva seja nadzornega sveta SDH. No, in to naj bi bila tudi zadnja velika kadrovska zgodba te koalicije pred parlamentarnimi volitvami prihodnje leto.

KDO JE ZA, KDO JE PROTI?

Tretji član uprave SDH naj bi zdaj postal Dušan Zorko, dolgoletni šef uprave Pivovarne Laško, ki po novem letu zapušča direktorsko mesto, nizozemski pivovarski velikan Heineken, že dve leti in pol lastnik Pivovarne Laško - Union, pa Zorka umika med člane nadzornega sveta. Dušana Zorka za tretjega člana uprave SDH (spomnimo, predsednica uprave SDH je Lidia Glavina, članica uprave pa Nada Drobne Popovič) zakulisno predlagajo Socialni demokrati (Lidia Glavina namreč sodi v kvoto SMC, Nada Drobne Popovič pa, sicer nekoliko poenostavljeno rečeno, v Desus), toda Zorko naj bi imel tudi podporo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in "Počivalškovega svetovalca" Izidorja Krivca, prvega človeka Celjskih mesnin, torej "celjske linije SMC".
Za osvežitev spomina: Počivalšek in Krivec sta pred časom, na podlagi zakona Lex Mercator, za izrednega - državnega - člana uprave Mercatorja postavila Gregorja Planteuja.
Proti imenovanju Dušana Zorka pa naj bi lobirali Borut Jamnik, predsednik Modre zavarovalnice, ki svoje konflikte z Dušanom Zorkom vleče še iz časov, ko je bil Jamnik član nadzornega sveta Pivovarne Laško, Aleksandar Kešeljević, svetovalec predsednika vlade Mira Cerarja in član ožjega vodstva ter glavni kadrovik SMC, ter Lidia Glavina. Vsi trije se namreč predvsem čisto preprosto bojijo, da bo prihod Zorka v upravo SDH bistveno omejil moč - Lidie Glavina.

IN KAKO JE BILO DOSLEJ ...?

Imenovanje tretjega člana uprave SDH se je sicer po padcu "Jamnikove članice uprave" SDH Anje Strojin Štampar že dvakrat politično zapletlo in ustavilo. Najprej sta SMC in Desus preprečila imenovanje kandidata SD Matevža Marca, potem pa je SD preprečila imenovanje Franca Žmavca, kandidata SMC, in Željka Puljića, kandidata stranke Desus.
Je pa hkrati zanimivo, da tudi Janko Veber, poslanec in podpredsednik SD, ki (menda) pripravlja svojo stranko oziroma prevzema Združeno levico - Demokratično stranko dela (vir), zadnjih 24 ur na twitterju in facebooku kar pospešeno najeda kandidaturo Dušana Zorka.

KLIC PETRIČA - MERVARJA NI VEČ NA SEZNAMU

Da so kadrovske zadeve pri slabi banki ali SDH vedno strahotno nepredvidljive, pa dokazuje tudi informacija, da naj bi Stojan Petrič, lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo ter danes resda eden najvplivnejših tajkunov v državi, zrušil kandidaturo Aleksandra Mervarja, predsednika uprave Elesa, za člana nadzornega sveta Luke Koper. Petrič, pravijo naši viri, naj bi to storil z enim samim telefonskim klicem - poklical pa naj bi Lidio Glavina, in Mervarja že ni bilo več "na spisku".
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Vesna
0
Mar 12, 2018
Imam sosedo, ki je zelo verna in ki zadnje desetletje in pol ni šla na volitve, ker so po njenem vsi isti. No, na lanske volitve je skoraj tekla, ker je končna našla sovjega kandidata, ki sliši na ime Šarec. Navdušil jo je, ker je pošten, deloven, ker je veren in hodi k maši in ker je čisto drugačen, kot so bili dosedanji slovenski politiki. Vas to na kaj spominja ? Seveda na Cerarja in njegov mili glas, ko je znova in znova razlagal, da je v državi kriza etike in morale. In so mu naivneži tipa moja soseda dali svoje glasove. In je med drugimi skorumpiranimi in nesposobnimi tipi imenoval Počivalška. Kaj je naredil ta njegov minister zadnja štiri leta ? Postavljal svoje kadre, v državo je privlekel Magno Steyr, sedaj bi kupil Merkator ? Slovenci smo ogroženi, ker nas za nos vlečejo take barabe, ki so čez noč postali lastniki velikih hotelov in jim to ne zadošča, oni bi še več in še več ! Današnja anketa Dela baje najavlja zmago Šarca in ne smem niti pomisliti, kam gre ta moja domovina. Če ga bodo ljudje izvolili za prvega ministra, nas bodo prehitele ne vse evropske države, zagotovo tudi Hrvaška in Srbija ! Če ste mislili, da sta bila Bratuškova in Cerar "pod'n", se pripravite na brezno ! Golobič, Kučan, in ostala drhal že "brudi nože" oziroma sestavlja listo svojih kadrov ! Zato pamet v glavo, letos imamo dovolj pestro izbiro poštenih in dobrih ljudi, ki ne slišijo na ime Šarec !!

#6
cox
0
Nov 24, 2017
Vsekakor gre za vo definicijo mafije. Ta je, tudi tista siciljanska, imela kakšnega svojega sodnika ali polcista, pri nas razbojniki oziroma privilegiranci režima obvladujejo celoten politični vrh in krivosodni sistem, kar botruje k temu, da se procesuira tiste, ki mafiji stojijo na poti in ne bande krvavih rok in lepljivih prstov. Tam, kamor stopi mafijski boter, nič ne raste daleč naokrog. To je hujše od jedrske nesreče.
#5
mile
0
Nov 24, 2017
Mislim, da Zorko ni primeren za člana uprave SDH. On je krivec, da je PL bila par let v veliki izgubi in da je prišel konglomerat PL na koncu v tuje roke. Ali je poslušen pudelj ali pa je v navezi z mafijo, ki je naredila katastrofalno škodo za Slovence, ker je z OM 15 al 16% za kredite PL, ko bi ta morala biti nižja od 2%, namerno potiskala sistem v izgubo, da se je lahko prodal izpod cene. Ko je bila transakcija izvedene, glej ga zlomka, Heineken ne plačuje več 16% OM, pač pa 1! Z normalno OM bi se PL nikoli ne znašla v izgubi in ne bi bila nikoli prodana Heinekenu, vsaj ne za tako nizko kupnino. In Zorko naj bi bil "rešitelj" SDH-ja? Imate kaj pameti?

Seveda Lidija Glavina ni nič boljša, vsi so za naterat.
#4
krulčan
0
Nov 24, 2017
Dobra predstavitev drhali.
#3
Ajdemi_Popushi
0
Nov 24, 2017
Ne žalit mafije prosim. Mafija je v prmerjavi s tem razbojniškim brlogom prav ugledna in urejena organizacija.

#2
pravapot
0
Nov 24, 2017
Kratko in enostavno: MAFIJA!!!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-11-24 06:59:00 (Nov 24, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)