To bo verjetna nova stranka levice: vodil jo bo Veber, financiral bogataš Golob, pobirala pa bi Židanu in Luki Mescu

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-11-22 ob 06:52:00
V državnem zboru bo danes javna razprava o "vrnitvi družbene lastnine" oziroma družbenega premoženja, pod znanim sloganom Titove Jugoslavije - "Tujega nočemo, svojega ne damo", na pobudo 300 tisoč državljanov. Nič posebnega, če iz tega, vsaj po naših informacijah, ne bi že nastajala nova politična stranka na levici, natančneje na skrajni levici, katere prva točka programa bo takojšnja prekinitev prodaje državnega premoženja. Tako bi Veber ne nazadnje lahko tudi politično unovčil "svoj boj" proti prodaji Telekoma Slovenije, zaradi katerega ga je predsednik vlade Miro Cerar odstavil kot obrambnega ministra; to je bilo aprila 2015.
Najbolj zanimiva je bodoča mešana kadrovska zasedba te stranke. Vodil naj bi jo Janko Veber, poslanec Socialnih demokratov, nekdanji minister za obrambo in predsednik društva Sloga. Vidni član te bodoče stranke pa naj bi postal tudi Gorazd Marinček, lider Slovenskega E-foruma, podpredsednik društva TRS in svetovalec parlamentarne preiskovalne komisije za projekt Teš6, ki naj bi si za liderja nove leve stranke sicer želel poslanca Matjaža Hanžka, vendar se Hanžek, še vedno poslanec, je pa zapustil stranko Levica, po koncu poslanskega mandata umika iz aktivne politike.
Po naših informacijah se bo ta stranka po vsej verjetnosti imenovala Združena levica - Demokratična stranka dela, kar tehnično pomeni, da bi prevzela ime in članstvo stranke, ki jo za zdaj še vodi nekdanji poslanec Desusa Franc Žnidaršič.

ŽE DIVIDENDE DOVOLJ ZA KAMPANJO

Najbolj intrigantno pa je, da naj bi to stranko financiral Marko Golob, nekdanji član uprave famozne Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), ki ga revija Manager za letos uvršča na 78. mesto lestvice najbogatejših Slovencev. Golob naj bi po oceni uredništva revije Manager imel pod palcem kar 22,2 milijona evrov, kar naj bi pridobil s privatizacijo družbe LTH Castings iz Škofje Loke, prek podjetja Lior Invest, kjer je zdaj tudi direktor in eden od delničarjev. In kot delničar je samo v lanskem letu kasiral 157 tisoč evrov dividend, kar bi na primer povsem zadoščalo za stroške volilne kampanje te nove stranke. Golob je sicer že nekaj časa tesni sodelavec Janka Vebra. Še več: mnogi so prepričani, da prav Marko Golob stoji za številnimi odmevnimi zapisi Janka Vebra na facebooku in twitterju, kjer Veber kot nekakšen disident na vrhu SD, kjer je poslanec in celo podpredsednik stranke, ostro obračunava s poslovno in politično elito, tudi tisto, ki je sestavni del ali blizu stranke SD.

				Marko Golob, tesni sodelavec Janka Vebra, velja za enega od najbogatejših Slovencev. Revija Manager (časnik Finance) ga je za letošnje leto uvrstila na 78. mesto med - najbogatejšimi.<br>
			Marko Golob, tesni sodelavec Janka Vebra, velja za enega od najbogatejših Slovencev. Revija Manager (časnik Finance) ga je za letošnje leto uvrstila na 78. mesto med - najbogatejšimi.

NAD ŽIDANA IN MESCA

Nekateri poznavalci politične scene so tudi prepričani, da bi nova Vebrova stranka levice lahko Socialnim demokratom in Dejanu Židanu odščipnila vsaj od 0,5 do enega odstotka volivcev, še več pa Luki Mescu in njegovi novi stranki Levica, nekaj zagotovo tudi zaradi zmede, ki bi ali bo nastala s podobnima imenoma obeh strank. No, Levica Luke Mesca zdaj doživlja kritike celo v njihovi reviji (glasilu) Mladina, poleg tega ji nikakor ne uspeva narediti večjega preboja. Luka Mesec kot formalni "koordinator Levice" in poslanka Violeta Tomič sta Levico dejansko zreducirala na poslansko skupino v državnem zboru in tako naj bi na parlamentarne volitve prihodnje leto šla tudi bivša Meščeva "stranka" IDS (Iniciativa za demokratični socializem), kjer se je zaradi Mesca in Levice pred nekaj meseci - na kongresu IDS - zgodil še večji razkol, kot je bilo moč razbrati v medijih. Prav nova stranka Janka Vebra, Gorazda Marinčka in Marka Goloba bi Levico in Luko Mesca lahko celo spravila iz parlamenta!
No, ali bo vse to dovolj, da Janko Veber & Co. sami sebe spravijo v parlament, je pa drugo vprašanje ...

				Nova stranka Janka Vebra bi lahko stranki SD in Dejanu Židanu odščipnila vsaj od 0,5 do enega odstotka volivcev, ocenjujejo številni poznavalci slovenske politike.<br>
			Nova stranka Janka Vebra bi lahko stranki SD in Dejanu Židanu odščipnila vsaj od 0,5 do enega odstotka volivcev, ocenjujejo številni poznavalci slovenske politike.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
gorenc
0
Nov 22, 2017
No sedaj vsaj vidite kam spada Marincek in zakaj je gledal stran pri kriminalnem pocetju (krsenje vseh predpisov )levakov za Magnino lakirnico sredi najbol rodovitne zemle s podtalnico. Gnoj od gnoja, sedaj se vecji kot smo mislili da je
#9
Aton
0
Nov 22, 2017
Nič presenetljivega. Tu je veliko volilcev.
#8
cox
0
Nov 22, 2017
Hišniki, vulkanizerji, prodajalci, kelnerji, zvodniki in šušmarji. Lista kamniškega klovna, ki obeta in jo je blagoslovil mafijski boter. Vse ostale nove stranke, so brez pomena v režimu enoumja.
#7
pravnik bavcon
0
Nov 22, 2017
A kdo ve, a bo takratek iz murgel še dobil decembrsko penzijo, mater bi blo fajn, da ne!
#6
krulčan
0
Nov 22, 2017
Zaradi strahotnih izkušenj pred mnogimi desetletji bi morali pri nas ekstremno leve stranke prepovedati. V Zahodni Nemčiji s komunizmom niso imeli problemov pa so leta 1956 vseeno prepovedali KP Nemčije. Dobro so se zavedali, da je komunistična partija kot ekstremno leva stranka le nevaren podaljšek levičarske nacionalsocialistične partije delavcev Nemčije.
#5
Rakk
0
Nov 22, 2017
Še ena za rubriko - saj ni res,pa je!
#4
goliotok
0
Nov 22, 2017
S Kucanovim blagoslovom! Ugotovil je, da je mladenic za luno, Serpentinsek klovn , ki ne sega dlje od svojega nosu, pa bo raje posegel po preverjenih sprijencih. Kucan, ce ti bo narod tokrat to dovolil. Volivec se zaveda, da zivi v Sloveniji, ti pa mu sprijeno bombardiras fake news v glavo, a vseeno nimas takega uspeha, kot si ga pricakoval. Dalec si upas, celo nad Ustavo, a naj ti dam nasvet, ti tovaris : celo elastika poci, ce jo prevec nategujes. Kam bos pobegnil? V Mehiko?
#3
noe
0
Nov 22, 2017
Da bi danes ponovno vse nacionalizirali, kot po 2.SV, bi tudi Bog začel verjeti v Slovenijo.

Levičarski tajkuni tega ne bodo nikoli dovolili.
#2
CKZK
0
Nov 22, 2017
Slovenija se spreminja v veliko psihiatricno kliniko, ki jo vodijo norci,pedri, komunisti, psihopati in cefurji.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-11-22 06:52:00 (Nov 22, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(26)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)