Kdo zadaj ruši Mateja Erjavca? Kidrič, Novak, Jeklin, Čad, Avanzo in novinar Cirman.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-11-20 ob 06:48:00
Čeprav je pred dobrima dvema mesecema slovenska košarka dosegla zgodovinski uspeh slovenskega kolektivnega športa - fantastično zlato medaljo na evropskem prvenstvu v košarki, rušijo predsednika Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Mateja Erjavca, sicer odvetnika, povezanega tudi z odvetniško družbo Čeferin.
Začelo se je z "nepričakovanim" medijskim napadom na ožje vodstvo KZS tik pred zgodovinsko polfinalno tekmo na evropskem prvenstvu v Istanbulu med reprezentancama Slovenije in Španije, na spletnem portalu Siol.net, članek pa je spisal novinar Primož Cirman, ki se sam predstavlja kot raziskovalni novinar, specializiran za gospodarstvo, na gospodarsko-politični ter novinarski sceni pa mu nekateri cinično pravijo tudi "Cirman-virman" in ga poznajo kot "specialista" za tako imenovane "medijske umore". Šlo je za članek o sporih med klubi in sodniki, Cirman pa je za vse okrivil Mateja Erjavca in vodstvo zveze, kar pa, trdijo naši viri iz košarke, ni čisto res. Cirman, kot bomo videli v nadaljevanju članka, naj bi napad na Erjavca spisal v sozvočju z Matejem Avanzom, nekdanjim direktorjem reprezentance in bivšim vodjem odnosov z javnostmi pri KZS, trenutno pa direktorjem Rokometnega kluba Gorenje iz Velenja, ki naj bi še z nekaterimi akterji košarkarske klubske scene in lokalne politike hotel prevzeti košarkarsko zvezo in vodenje prve lige.
Mateja Erjavca naj bi, tako naši viri, dejansko rušila poslovno-klubska naveza med Rogaško, Domžalami in Koprom ter spor na relaciji med ljubljansko Petrol Olimpijo in klubi iz prej omenjenih lokalnih sredin, ki naj bi poskušali center slovenske košarke preseliti iz Ljubljane na Obalo.
V Rogaški Slatini oziroma rogaški košarki vse niti vlečeta župan občine Branko Kidrič in njegov zvesti, vendar, kot pravijo, "ne ravno najbolj sposobni" direktor občinske uprave Kristijan Novak, ki je tudi predsednik košarkarskega kluba (KK) Rogaška (spomnimo, Rogaška je dvakrat zapored izgubila finale državnega prvenstva), in domžalski Košarkarski klub Lastovka, združen s KK Koš Koper v Sixt Primorska, poskušajo s povezovanjem z nekaterimi sodniki ter sodniško organizacijo prevzeti vajeti KZS v svoje roke. Kristijan Novak in Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorske, tako organizirata sodniške seminarje in se hkrati zavzemata za sojenje teh istih sodnikov, ki prihajajo na njune seminarje, na tekmah svojih klubov.
Walter Jeklin pa je poslovno povezan z Matejem Avanzom, saj sta solastnika športne agencije Sportanzo, d. o. o. Avanzo je tudi direktor, tretji delničar pa je Anže Blažič. Matej Avanzo, ki se želi spet poslovno vrniti v košarko, bi rad ekskluzivno povezal trženje KZS z agencijo Sportanzo, hkrati pa naj bi bil, tudi kot nekdanji športni novinar športnega uredništva Dela, povezan s Cirmanom, ki je pred leti prav tako pisal za Delo. Tej pisani druščini naj bi pri rušenju Erjavca asistiral še predsednik nadzornega odbora KZS in tudi predsednik košarkarskega kluba Sixt Primorska Bojan Čad, za katerega naši viri pravijo, da je predvsem "pretirano ambiciozen".

				Bila naj bi povezana: Matej Avanzo, bivši direktor košarkarske reprezentance, zdaj pa direktor Rokometnega kluba Gorenje ter direktor in solastnik športne agencije Sportanzo ...<br>
			Bila naj bi povezana: Matej Avanzo, bivši direktor košarkarske reprezentance, zdaj pa direktor Rokometnega kluba Gorenje ter direktor in solastnik športne agencije Sportanzo ...

				... in Primož Cirman, novinar spletnega portala Siol.net, ki mu pravijo tudi specialist za medijske umore.<br>
			... in Primož Cirman, novinar spletnega portala Siol.net, ki mu pravijo tudi specialist za medijske umore.

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
radovan
0
Nov 20, 2017
Sprašujem se, kako lahko Rogaška Slatina, ki v zadnjih 10 letih ni ustvarila nobenih dodatnih delovnih mest in ima prazne hotele, preživi, oziroma vzdržuje profesionalni košarkaški klub. V Slovenskih novicah smo brali, da je Rogaška Slatina polna praznih hotelov in da je mesto duhov. Nima niti industrijske cone, Steklarna stalno manjša proizvodnjo in res, od kod denar za profesionalne košarkaše. Eno pa je sigurno. Ne glede od kod in kako Kidrič ta denar dobi, ga nekomu odtegnejo, ali gospodarstvu, ali pa družbenemu razvoju in če rečemo na splošno, družbenemu standardu. Te ničimerne igrice občinskih in državnih funkcionarjev gredo na koncu vedno na račun občanov, davkoplačevalcev. Poti denarja pa bo ugotavljal Dobovšek s svojo ekipo.
#4
krulčan
0
Nov 20, 2017
Aha, šport! Adijo!
#3
Pojasnilo
0
Nov 20, 2017
Gospod Matej Avanzo je na spletni strani RK Gorenje zapisan kot direktor kluba. Kje je g. Avanzo formalno zaposlen, je irelevantno, poleg tega njegova formalna zaposlitev v članku sploh ni omenjena, zgolj funkcija, ki jo opravlja v RK Gorenje ter njegovo podjetje Sportanzo d.o.o..
#2
Kangus
0
Nov 20, 2017
G. Požar- Matej Avanzo ni več zaposlen v RK Gorenje, vendar naj bi se preselil v KK Sixt Primorska.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-11-20 06:48:00 (Nov 20, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)