Padle maske Gregorja Golobiča: primer Nataše Briški ali kako politika za vogalom plačuje novinarje

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-09-04 ob 07:00:00
Ko gre za obtoževanje drugih politikov, kako so kradli, Gregor Golobič, nekdanji vodilni politik LDS in Zares, ni ravno najbolj primerna "priča". Ne samo da je zaradi zavajanja javnosti okoli svojega lastniškega deleža v famoznem podjetju Ultra neslavno končal svojo politično kariero, Golobič je namreč eden tistih politikov, nekoč enormno vpliven (no, tudi danes je še izjemno vpliven, čeprav formalno ni več politik), ki so v državna podjetja vgradili sistemsko korupcijo. Znan je primer Petra Graška in Telekoma Slovenije. Ko je Peter Grašek (pred leti tudi direktor Adrie Airways, danes pa je predsednik nadzornega odbora RTV Slovenija) postal predsednik Telekomove uprave in dregnil v Telekomove (Golobičeve) podizvajalce, ga je Golobič nemudoma zamenjal. Ob Graškovi zamenjavi so novinarji vprašali Golobiča, ali on, Golobič, stoji za njegovo zamenjavo, pa jim je odgovoril, da ne, ker je bil on, medtem ko so člani nadzornega sveta odstavljali Petra Graška, v neki telovadnici, kjer ni mobilnega telefonskega signala?!

ČE KDO TO VE, VE GREGOR GOLOBIČ

Gregor Golobič je tudi tisti nekdanji politik, ki je imel največ vpliva na medije, novinarsko srenjo in distribucijo oglaševalskega denarja prek državnih podjetij v medije, poleg tega je bil s kontrolo medijev tako rekoč obseden. Bili so časi, ko se brez Golobiča skoraj nisi mogel zaposliti kot novinar, kaj šele postati pomembnejši urednik, mediji pa brez njegovega soglasja praktično niso mogli priti do manjših ali večjih oglaševalskih pogodb s podjetji v državni lasti. In tudi zato si je Golobič lahko privoščil tovrstne sarkazme in cinizem z novinarji, mediji in javnostjo, kot je bil tisti z odstavitvijo Petra Graška.
Priče pravijo, da je Golobič kar iz pisarne Bojana Petana, predsednika uprave Dnevnika in DZS, po telefonu narekoval članek o zavarovalnici Vzajemna Gregorju Repovžu, danes odgovornemu uredniku Mladine, takrat še novinarju časopisa Delo, ki je "pisal" članek o Vzajemni.
Zato pa je Gregor Golobič kot eden velikih soustvarjalcev slovenske države in paradržave odlična priča, ko gre za definiranje sistema, ali se je "kradlo" in "plačevalo novinarje", kar je - v že znanem slogu Zdenka Roterja, dolgoletnega tesnega sodelavca Milana Kučana in avtorja knjige Padle maske - javno priznal na petkovem "soočenju" z Borutom Pahorjem pred parlamentarno preiskovalno komisijo za ugotavljanje vpletenosti politikov in politične odgovornosti pri razvpitem projektu Teš6.
Če kdo, potem ravno Gregor Golobič ve, da so bili novinarji plačani. Ampak kdo od novinarjev je bil plačan in kako so jih plačevali, no, tega pa Golobič (še) ni povedal. Beri: izdal.
No, poglejmo en primer, kako politika z denarjem davkoplačevalcev plačuje novinarje prek svetovalnih pogodb z vlado.

METINA LISTA

Nataša Briški, ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, portala z rahlo skrivnostnimi viri financiranja, je pred leti kot športna novinarka in voditeljica oddaje Športna scena na Pop TV, po spletu okoliščin postala dopisnica Pop TV iz Združenih držav Amerike. Po nekaj letih dopisništva se je iz ZDA presenetljivo vrnila tudi kot družbena ali politična aktivistka. Danes se predstavlja kot novinarka, ekspertka in aktivistka ter ponaša z neomejeno minutažo nastopanja na javni RTV Slovenija in zasebni televiziji Pop TV, po družbenih omrežjih pa je znana po izključujočih se medijskih ali političnih stališčih in celo po nestrpnosti do drugače mislečih. Na podoben način ureja tudi svojo Metino listo.
Na predsedniških volitvah leta 2012 je delala za Danila Türka, zdaj pa kljub svojemu velikemu "ekspertnemu" fiasku s komentiranjem predsedniških volitev v ZDA, kjer je poznavalsko vehementno napovedovala zmago Hillary Clinton in poraz Donalda Trumpa, komentira aktualne predsedniške volitve v Sloveniji za Pop TV (vir). Njena ekspertna poza je tudi v tem primeru enaka stališčem trde tranzicijske levice - sesuvati aktualnega predsednika države Boruta Pahorja. V naslednji fazi pa bo začela perfidno promovirati predsedniško kandidatko stranke SMC Majo Makovec Brenčič, ministrico za izobraževanje, znanost in šolstvo, če bo MMB kandidirala.

NATAŠA BRIŠKI V LASTI CERARJEVE VLADE

Toda novinarko, urednico in ekspertko Natašo Briški posredno plačuje SMC oziroma Cerarjeva vlada, seveda spet z denarjem davkoplačevalcev. Podatki aplikacije Erar namreč kažejo (faksimile), da je v preteklih mesecih samo od ministrstva, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, Nataša Briški prek svojega s. p. - dejavnost stikov z javnostmi, pokasirala nekaj več kot 18 tisoč evrov. Samo avgusta letos ji je ministrica nakazala 3.500 evrov! Po naših informacijah naj bi šlo za svetovanje ministrici oziroma ministrstvu, kaj početi na twitterju, vendar so podrobnosti teh svetovalnih pogodb tako ali tako irelevantne. Nataša Briški namreč nima takšnega znanja, ki bi ga ob številnih redno zaposlenih nujno potrebovalo to ministrstvo, poleg tega je bizarno, da vlada prek svetovalnih pogodb, kakršnekoli so že, na tak način po vogalih plačuje novinarje?! In bizarno je tudi, da nekdo, v tem primeru Nataša Briški, ki se javno razglaša za novinarko, po vogalih dela za vlado pred s. p., in to na področju stikov z javnostmi, področju, ki je na drugi strani novinarstva?!
Še natančneje: finančni vzpon Nataše Briški na ministrstvu, ki ga vodi MMB, se je začel po juliju 2016, torej po tem, ko je to ministrstvo prevzela MMB. Zdaj pa bo Nataša Briški kot "neodvisna" novinarka, urednica in ekspertka, komentirala predsedniško kandidatko MMB ali pač kakšnega drugega ali drugo kandidatko iz vrst SMC?! Pri čemer ni nepomembno dejstvo, da prihodki, ki jih Nataša Briški dobiva iz proračunskega denarja, sestavljajo skoraj 90 odstotkov vseh njenih novinarskih prihodkov. Pač vsaj tistih prihodkov, ki so razvidni iz javno dostopnih podatkov.
No, to je plačevanje novinarjev. Primer Nataše Briški pa nam tudi pokaže, kako plačevanje novinarjev ali mnenjskih voditeljev dosega celo tiste medije, ki jih vodijo tuje medijske korporacije - v tem primeru Pop TV, ki je v lasti ameriške družbe CME.
In še - državni denar dobiva tudi spletni portal Metina lista. V zadnjem času 13 tisoč evrov, največ od Javne Agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Povedano žargonsko, Nataša Briški je, kot pravimo: "v lasti Cerarjeve vlade".

				Nataša Briški je prek svojega s.p. samo od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v zadnjem letu pokasirala okoli 18 tisoč evrov (vir. Erar). Za povečavo kliknite na sliko.			Nataša Briški je prek svojega s.p. samo od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v zadnjem letu pokasirala okoli 18 tisoč evrov (vir. Erar). Za povečavo kliknite na sliko.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
mrki
0
Sep 04, 2017
Kljukec Žučo

https://www.youtube.com/watch?v=Cl_6jwOItZU
#7
Viktorh
1
Sep 04, 2017
Da, da Bojan, pa še norčevati se poizkuša iz vas. Besna je, ker smo spoznali, da je prodana duša.
#6
Aton
1
Sep 04, 2017
Še ena iz kategorije 6000€
#5
krulčan
2
Sep 04, 2017
Včasih so "novinarji" sramotili svoj poklic z javnim pitjem hektolitrov alkohola in TV ali radijskim nastopanjem v nalitenm stanju, danes ta poklic sramotijo z do tal upognjenim hrbtom. Izjem je izredno malo. So pač mafijski mediji bolj upoštevani, ker jih konzumirajo zabiteži, ki z vsem srcem ljubijo mafijce, ki jih skubijo.
#4
goliotok
3
Sep 04, 2017
Pozar, ne PADLE maske, pac pa PODLE maske! Tisti hip, ko so, novinarko za sport, prestavljali na presstitutko politike, ves, da je "nasa"! In to babse se je svaljkalo za moj denar celo v ZDA. Fuj!
#3
hribuc
2
Sep 04, 2017
ni samo nataša (pod)kupljena, takih novinarskih muzlarjev je nažalost najmanj 571...
#2
Vesna
3
Sep 04, 2017
Golobič ostaja enako aroganten in ciničen, kot je bil na višku politične moči. Na parlamentarni komisiji o TEŠ 6 besediči o skorumpiranih oziroma kupljenih novinarjih, torej o dejanjih, ki jih je počel in jih še počne sam. In kljub temu ga še vedno vabijo na nacionalko, da nam soli pamet in nas prepričuje o njegovi resnici. Sicer pa verjamem, da kadar želi vplivni politik levice obračunati s svojim oponentom ali javnosti natrositi kup laži, si izbere enega od mainstream medijev in servira naivnim bralcem svojo "resnico". Vzpodbudno je zgolj to, da je Golobič, kljub velikim prizadevanjem, postal propadli politik in ga večina Slovencev ne mara več gledati na kakršnemkoli položaju. Sicer še vedno "brca", predvsem kadar izvršuje kakšno nalogo svojih ostarelih političnih sopotnikov. Vendar vedno redkeje in vedno šibkejše. Upam, da se kmalu nihče več ne bo zmenil za tega pridelovalca krompirja iz slovenske obale.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-09-04 07:00:00 (Sep 04, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Dva, ki prihajata: Igor Masten za guvernerja, Dušan Zorko pa na 2. tir
Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.
Nismo vsi Karba! Saj nismo vsi provladni novinarji in nismo vsi na listi SD.
Tri težave za Arsenoviča, ki mu je vzornik Janković: je na listi SMC, je močno zadolžen in posluje z mestno občino!
Kakšne so možnosti Bojana Požarja po ovadbi vrhovnega sodnika in državne sekretarke, ker je poročal o nasilju njunega sina?!
Afera Koprivnikar-BTC se seli od Cerarja do Šarca! Na Akosu pa: 1.500 evrov potnih stroškov na dan - direktorica pač potuje!
Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.
Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja!
Stranka rabata ali veliki pohod agrarnega komunista Židana in tovarišev - ob rob 11. kongresu Socialnih demokratov
Fantje s Praprotna: Kva je dej, babe zoprne ali Serpentinškova vlada se predstavi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(80)
desus
(43)
LDS
(33)
sds
(32)
večer
(25)
levica
(21)
Vlada
(20)
Zares
(20)
sdh
(17)
pop tv
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
nlb
(9)
DZS
(9)
AKOS
(7)
btc
(7)
DUTB
(6)
sova
(6)
kpk
(5)
SNS
(5)
Hit
(4)
Lek
(4)
Tv3
(3)
udba
(3)
dars
(3)
krka
(3)
Tam
(3)
SIJ
(2)
nsi
(2)
furs
(2)
trs
(2)
AMZS
(2)
ACH
(2)
NATO
(2)
nba
(2)
Erar
(2)
LMŠ
(2)
arso
(2)
hse
(2)
OVS
(2)
2tir
(2)
IDS
(2)
FDV
(1)
FIS
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
SID
(1)
ZZB
(1)
eu
(1)
DRI
(1)
Hvar
(1)
Spar
(1)
Iran
(1)
SCT
(1)
OKS
(1)
Ikea
(1)
NKBM
(1)
nuk
(1)
Jož
(1)
IMI
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
sviz
(1)
JJ
(1)
HSBC
(1)
vomo
(1)
Eles
(1)
a1
(1)
24ur
(1)
Nyon
(1)
Sava
(1)
JLA
(1)
VTB
(1)
FIBA
(1)
zdus
(1)
sls
(1)
Irak
(1)
ddv
(1)
grki
(1)
soz
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com    

Kategorija: Stroji in orodja

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com    

Kategorija: Turizem

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com    

Kategorija: Gradbeni stroji

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Storitve

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Storitve

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 90 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Čistilni stroji

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com  

Kategorija: Motorni stroji in orodja

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

izposoja šotora 5x8 in 3x6 , agregata , visokotlačnega čistilca , električne škarje za živo mejo , kotnega brusilnika , udarnega vrtalnega stroja , vbodne žage. info na telefon   drustvo.paviljon@gmail.com https://drustvo-paviljon.jimdo.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj