Rop & tovariši nad knapovski denar Premogovnika Velenje. Viri: To je čista kraja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-03-28 ob 06:39:00
Zgodba štirih znanih nekdanjih politikov (Toneta Ropa, Milana M. Cvikla, Patricka Vlačiča in Uroša Jauševca) ter enega sina nekdanjega politika Rada Bohinca mlajšega, ki brez javnega razpisa in strokovnih referenc prek novoustanovljenega Inštituta za sodobni trajnostni razvoj (ISTR) molzejo knapovski denar Premogovnika Velenje, dobiva vedno širše dimenzije.
Spomnimo. Ustanovitelji šele novembra lani ustanovljenega inštituta so se takoj dokopali do svetovalnega posla s finančno obubožanim državnim Premogovnikom Velenje, seveda brez javnega razpisa, in že dobili posel, vreden 35 tisoč evrov (večina zneska je tudi že plačana), tema pa je svetovanje pri upokojitvah rudarjev. Naši viri ugotavljajo in pravijo: To je čista kraja!
Medtem pa na dan prihajajo tudi nove informacije in nova dejstva:
- Po vsem sodeč je šlo za vnaprej skrbno dogovorjeni posel. Naši viri, tudi iz Premogovnika Velenje, namreč pravijo, da se je Tone Rop, danes direktor inštituta, za ta posel s posamezniki iz vodstva Premogovnika Velenje dogovarjal že novembra, torej takrat, ko je bil inštitut šele v fazi ustanavljanja. Rop naj bi takrat ponujal svoje "znanje iz časov Drnovškove vlade, ko je pisal pokojninsko reformo".
- Inštitut so ustanovili na naslovu Trubarjeva 79 v Ljubljani. Gre za stavbo, kjer niso samo prostori znane agencije Pristop, ampak tudi stanovanje Uroša Jauševca, prejšnjega generalnega sekretarja Socialnih demokratov. No, in točno tam, v Jauševčevem stanovanju, je zdaj sedež inštituta.
- Odvetnik Rado Bohinc mlajši je, kot kaže, zgolj slamnati ustanovitelj, za njim pa se skriva njegov oče Rado Bohinc, nekdanji minister za notranje zadeve, dvakratni propadli kandidat za ustavnega sodnika in dekan ljubljanske Fakultete za družbene vede, sicer pa v predkazenskem postopku zaradi sporne gradnje univerzitetnega kampusa Livade v Izoli (vir: Portal Plus.si). Po navedbah naši virov so se Rop, Jauševec in Vlačič vsaj enkrat dobili z Radom Bohincem na FDV, to je bilo lani jeseni, ko so načrtovali ustanovitev inštituta.
Mimogrede: ko je Bohinc postal dekan FDV, je senatu fakultete predlagal, da storitve "zunanjega svetovanja" za zaposlene na FDV niso omejene in zanje tudi ni treba dodatno soglasje delodajalca. Vse ostale "zunanje" dejavnosti, denimo predavanja ali raziskovanja, pa so omejena in jih morajo vsi zaposleni tudi - priglasiti.
- Po izbruhu afere naj bi Patrick Vlačič naokoli razlagal, da je "bil zaveden", saj naj bi inštitutu "samo posodil svoje ime", ker naj bi ga drugi ustanovitelji prepričevali, da bo inštitut svoje storitve ponujal predvsem investitorjem iz tujine.
- Vsi vpleteni so se po izbruhu afere zavili v molk, vključno z vodstvom Premogovnika Velenje. Tiho kot miška je tudi Ludvik Golob, predsednik uprave Premogovnika Velenje, ki prek tiskovne predstavnice medijem pošilja daljša gradiva o problematiki (ne)upokojevanja rudarjev, na konkretna vprašanja, povezana s podpisom sporne svetovalne pogodbe s Tonetom Ropom, pa ne odgovarja.
- Janez Janša, prvak opozicijske SDS, prek Twitterja javno poziva Harija Furlana, vodjo specializiranega državnega tožilstva, in tudi Darka Majheniča, direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, naj ukrepata ...
 
Pričujočo afero smo na tem portalu razkrili 18. marca. Več lahko preberete tukaj.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
igog
0
Mar 28, 2017
Rdeča zalega iz generacije v generacijo!

#11
biggbrader
0
Mar 28, 2017
LDS pubeci so izkoristili vse partijske bonitete in je sedaj težko živeti, če ne kapne nič "na suho" !
#10
Če bo ploščato, bodo vile....
0
Mar 28, 2017
Pravzaprav pa Ljudmili Novak in njeni Zavoženi Sloveniji ne kaže tako slabo.

V pravem123 že ima prvega (edinega) volivca.
#9
mrki
0
Mar 28, 2017
Janez Janša, prvak opozicijske SDS, prek Twitterja javno poziva Harija Furlana, vodjo specializiranega državnega tožilstva, in tudi Darka Majheniča, direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, naj ukrepata

----------------------------

To bi pa RES RAD VIDEL !!
#8
CKZKS
0
Mar 28, 2017
Komunajzarska gamad!
#7
radovan
0
Mar 28, 2017
Tudi lustracija levih in desnih ne bi naši državi več pomagala. Očitno so cee generacije vzgojene v mafijskem duhu. Eni kradejo, drugi jih podpirajo, nato se zamenjajo, fa lahko sodišča zadeve skrijejo in zgodbe se ponavljajo, mi smo pa čezdalje bolj zapufani in revni. Menim, da smo prišli v takšno stanje, da bi v normanih državah že formirali posebne preiskovalne skupine in hitra sodišča, ker lopovi se množijo hitreje kot plevel.
#6
Roco
0
Mar 28, 2017
Pa take lopovščine so vedno bile.

ROP-ar je bil predolgo v tujini, pa še ni dojel, da se je v Butalah vseeno zgodilo nekaj manjših premikov.

Pokvarjena komunajzarska ni pričakoval, da bo šla zadeva takoj v medije.

#5
goliotok
0
Mar 28, 2017
Za ROPom in ropanjem stoji stricek! Jansa ima se kako prav, no, gremo, organi odkrivanja in pregona! Pa da vidimo enakost pred Zakonom! LOL
#4
Marjetka
0
Mar 28, 2017
Kje pa sta predsednik stranke SD Dejan Židan in Podpredsednica stranke Tanja Fajon. Izjave daje samo podpredsednik stranke SD Janko VebeR.
#3
Anton
0
Mar 28, 2017
Ameba Jauževec & Co. kaj ste pod okriljem Socialnih demokratov naredili in uredili v 25 letih samostojne Slovenije banda plenilska. Kje pa je sedaj Židan ali čaka v kakšni vinski kleti tudi tam odprete sedež kake nove firme in naročite poslovno ekspertizo kaj naredil s Teranom.
#2
drugo
0
Mar 28, 2017
Ta je pa dobra- znani podjetniki. To so tatinske srake z žegnom tranzicijske rdeče bande,ki jim hrbet krijejo ta pravi "gazde",kateri niso nikoli spustili vajeti iz svojih rok.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-03-28 06:39:00 (Mar 28, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Mariborski župan Arsenovič in njegov sodelavec Štandeker naj bi med preprodajo poslovne stavbe podkupila bančnike iz DBS?!
Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Z Borisom Kobalom je zdaj konec. Toda včasih se je Filliju, bivšemu direktorju RTV, kar utrgalo, če Kobal ni dobil 40 jurjev!
Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!
Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.
Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
Afera Vilfanovi davki. RTV, kabinet predsednika vlade in državni sekretar se branijo z molkom in računajo na poslušne medije!
Peter Vilfan mimo davkov? Če je RTVS temu politiku plačevala komentiranje košarke na račun njegovega društva, je to problem!
Bogdan Biščak - to je mnenjski voditelj novega kova?! Prijavljen kot brezposeln, dodatno ga plačuje Petan. In rad se zlaže.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(194)
desus
(71)
Vlada
(63)
sds
(59)
LDS
(57)
sdh
(39)
večer
(38)
Zares
(38)
pop tv
(34)
levica
(23)
DUTB
(17)
sova
(16)
2tir
(15)
DZS
(15)
nsi
(14)
btc
(13)
Petrol
(12)
npu
(11)
nlb
(11)
Odmevi
(11)
furs
(11)
AKOS
(11)
2 tir
(11)
kpk
(11)
delo
(10)
teš 6
(10)
dars
(8)
OVS
(8)
krka
(6)
Hit
(6)
SNS
(6)
Lek
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
Erar
(5)
hse
(5)
sls
(5)
AMZS
(4)
IDS
(4)
SIJ
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Tv3
(3)
OKS
(3)
CME
(3)
Sava
(3)
DRI
(3)
CIA
(2)
NATO
(2)
AUKN
(2)
LMŠ
(2)
ibm
(2)
kpl
(2)
FDV
(2)
24ur
(2)
ACH
(2)
arso
(2)
ALDE
(2)
Ptuj
(2)
lnbp
(2)
trs
(2)
nba
(2)
sdv
(2)
vomo
(1)
sfrj
(1)
SCT
(1)
Jož
(1)
CGP
(1)
vis
(1)
SKEI
(1)
Jana
(1)
g20
(1)
osho
(1)
Ihta
(1)
ZaAB
(1)
a1
(1)
Lent
(1)
UBS
(1)
VTB
(1)
ATVP
(1)
Koks
(1)
eu
(1)
ddv
(1)
Riko
(1)
FMR
(1)
Hvar
(1)
FIBA
(1)
FIS
(1)
geto
(1)
Irak
(1)
GENI
(1)
Atim
(1)
grki
(1)
ZZB
(1)
UMAR
(1)
sta
(1)
lidl
(1)
soz
(1)
nuk
(1)
IMI
(1)
E3
(1)
NKBM
(1)
zdus
(1)
gurs
(1)
sviz
(1)
trst
(1)
Tam
(1)
Koto
(1)
BHP
(1)
ww3
(1)
Iran
(1)
bmw
(1)
durs
(1)
Nyon
(1)
Sato
(1)
SID
(1)
HSBC
(1)
JLA
(1)
BBO
(1)
laž
(1)
DVK
(1)
Lady
(1)
FAM
(1)
Tito
(1)