Vedno hujše težave Danila Roškerja. Pod lupo ga je vzela tudi KPK, zaradi hčerke in žene.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-03-21 ob 06:41:00
Težavam Danila Roškerja, direktorja SNG Maribor, ni videti konca. Potem ko so v javnost prišli podatki o negativnem poslovanju in velikih finančnih dolgovih zavoda (po nalogu nove sestave sveta SNG Maribor in ministrstva za kulturo mora Rošker do začetka aprila pripraviti sanacijski program), je zdaj Roškerja pod lupo vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije. To so nam včeraj na KPK tudi uradno potrdili, pravijo pa, da "z namenom zagotavljanja nepristranske in objektivne preiskave do konca obravnave zadeve ne moremo posredovati informacij, vezanih na vsebino in postopke te preiskave". Po naših informacijah sta na KPK prispeli ena ali dve prijavi, vezani na Roškerjevo dodeljevanje posameznih projektov SNG Maribor njegovi ženi, igralki Nataši Matjašec, in hčerki Anji Rošker. Na KPK so nam sicer tudi potrdili, da se preiskava nanaša "na omenjeno tematiko".
Danilu Roškerju se med drugim očita, da je ženi dal delati njen avtorski projekt Do tu sega gozd, prav tako naj bi projekte znotraj SNG dodeljeval svoji hčerki Anji. Gre sicer za hčerko iz njegovega prvega zakona z upokojeno balerino Lilijano Keča, podrobnosti pa niso znane. Anja Rošker ima po javno dostopnih podatkih status samozaposlene v kulturi, kot dramaturginja (od 1. marca letos), na poslovnem portalu LinkedIn pa je navedena kot študentka ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Iz mariborskega gledališča je tudi slišati, da naj bi se neposredno po vpisu Anje Rošker na AGRFT "povečalo sodelovanje" med SNG Maribor in tedanjim dekanom AGRFT - Alešem Valičem. No ja, lahko, da gre zgolj za zlobne govorice.
Se pa hkrati tudi govori, da je vse to, kar se po novem dogaja okoli Danila Roškerja, ki ga bodo, kot je danes slišati po Mariboru, "pokopale tote njegove ženske", vedno bolj podobno kakšni novi stari komediji z repertoarja legendarnega mariborskega pisatelja, komedijanta in tudi bivšega politika Toneta Partljiča. Bo pa zdaj vsekakor zanimivo videti, kako se bo na preiskavo KPK odzvala in postavila nova predsednica sveta SNG Maribor, profesorica in strokovnjakinja za medijske komunikacije Suzana Žilič Fišer. Predvsem zato, ker se jo omenja med kandidati za novega župana oziroma županjo Maribora. Žiličeva, ki so jo doslej uvrščali bolj na desnico, je predsednica sveta postala po volji Cerarjeve vladne koalicije, na predlog SMC. In še, lokalne volitve bodo jeseni prihodnje leto, leta 2018 pa direktorski mandat poteče tudi Danilo Roškerju, že tretji zapored.

AVENIJA ALANA KAVČIČA

Da v mariborskem gledališču marsikaj zares ne štima in da se tam dela precej po domače, pa dokazuje tudi svojevrstni status Alana Kavčiča, enega od piarovcev SNG Maribor. Kljub redni zaposlitvi v javnem zavodu je sodelavec tabloidne revije Avenija (izdaja jo ljubljanska družba Media24, podjetje iz imperija razvpitega medijskega tajkuna Martina Odlazka). Še več, Alan Kavčič je kot sodelavec revije Avenija zapisan celo v kolofonu revije (faksimile). Ali povedano drugače: Alan Kavčič kot uslužbenec SNG Maribor dobiva redno plačo iz državnega proračuna, a hkrati dela ("tezgari", kot temu pravimo) za revijo Avenija. Da o tem, kako je lahko nekdo istočasno piarovec javnega zavoda in novinar neke tabloidne revije, ki z gledališčem nima prav ničesar skupnega, sploh ne govorimo ...

				Iz kolofona (impressuma) revije Avenija je razvidno, da je Alan Kavčič med vodilnimi soustvarjalci te tabloidne revije (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Iz kolofona (impressuma) revije Avenija je razvidno, da je Alan Kavčič med vodilnimi soustvarjalci te tabloidne revije (za povečavo kliknite na sliko).
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
kekec
0
Mar 24, 2017
...in to je le vrh ledene gore....
#10
macek
0
Mar 21, 2017
@ noe. Tudi meni ja danes @cox res polepšal dan, kljub vsej pizdariji ki nas spremlja vsaki jeben dan.

Res, neprecenljivo.

Kar tako naprej.
#9
noe
0
Mar 21, 2017
@cox, hvala za polepšan dan. Pomlad bo upam vseeno prišla. Kakršnakoli
#8
KAPIBARA
0
Mar 21, 2017
Suzana Žilič Fišer je bila na mariborski elektrotehniški fakulteti zaposlena s polnim delovnim časom, hkrati pa je s polnim delovnim časom uradno opravljala še funkcijo generalne direktorice zavoda Maribor 2012 - EPK, kar predstavlja kršitev delovnopravne zakonodaje.
#7
ćefurka
0
Mar 21, 2017
Kameleonka Suzana Žilić je hči gradbenega fizičnega gastarbajtera iz Bosne & Hercegovine zato ne more biti ga. ŽiliČ ampak le ga. ŽiliĆ. Ali je "gospa" mogoče "pozabila" kdo in kaj je!
#6
torpedo
0
Mar 21, 2017
Povsod boljševiki kradejo kjer se le da.Sicer pa Maribor gledališča ne rabi,glede na to,da se vse igre dogajajo na občini,kjer je glavni igralec enooki klovn fištravec.
#5
percar
0
Mar 21, 2017
V čem naj bi bil "greh", če je nekdo soustvarjalec revije?

#4
cox
0
Mar 21, 2017
Banda krade vse, od paštete do volitev.Zdaj vidite, zakaj potrebujemo kulturno ministrstvo... Če bi nam neuki komunisti vladali skozi stoletja, ne bi imeli ne Trubarja, ne Cankarja, ne Prešerna. Njihov skrajni domet sta Magnifico, šlager pjevač brez posluha in Djuro, ki v Hollywoodu zvezdnikom čisti čevlje. No, najde se še Pižama, ki se znoji že, ko se prebudi.
#3
Mefisto
0
Mar 21, 2017
Zakaj bi bilo pa v SNG Maribor drugače kot povsod drugod, kjer se napajajo iz davkoplačevalske vreče in kjer sleparska, prevarantska in plenilska levica vsiljuje svojo prosveto in kulturo.
#2
drugo
0
Mar 21, 2017
"Družinski" biznis,plače zaradi rdečih številk mu verjetno ni nihče znižal, zdaj že po ustaljeni praksi sledi zamenjava in ogromna odpravnina. In potem se čudimo,kam odtekajo prračunska sredstva.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-03-21 06:41:00 (Mar 21, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
Ponavljalci: Vlada, Sova, Banka Slovenije, NPU - ni tako, da ne veste. Od tega članka dalje zelo dobro veste!
Skrivnost Kotnikove ulice 22 ali odstavimo Šarca in ustavimo Črnčeca, preden bo prepozno!
Razkrivamo firmo Lepe N. za posredovanje hostes, ki naj bi 7 let delala za Šarca. In kaj naj bi ona vse vedela o Šarcu?
Afera Lepa N: Šarec se laže in spreneveda. A to žal ni Škrabčeva domačija, za vlado in državo gre! Na Sovi pa panika.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(234)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(38)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)