Kadrovsko podzemlje. Od žene Marka Voljča do Kešeljevića, vse pod Cerarjem je zdilano vnaprej.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-03-14 ob 07:00:00
Najnovejša kadrovska drama na Pošti Slovenije ponovno dokazuje vzorec kadrovanja Cerarjeve vlade. Prstni odtisi so praviloma vedno isti, tudi model je znan. Poglejmo nekatera dejstva:
 
- Formalno kadruje kakšna "strokovna kadrovska agencija". Vendar tudi pri izboru kadrovske agencije naključij ni. Tudi v primeru Pošte gre za kadrovsko agencijo Dr. Pendl in Dr. Piswander, ki jo iz Mehike - pretežno prek elektronske pošte - vodi Romana Voljč Kovacs, žena Marka Voljča, nekdanjega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke. Enako kot na slabi banki (DUTB), ministrstvu za finance (Romana Voljč Kovacs je - bila - članica "državne komisije" za izbor članov nadzornega sveta SDH že pod prejšnjim ministrom za finance Dušanom Mramorjem), Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), celo NLB in seveda Gorenju. No, saj danes se že ve, ne nazadnje je nekaj podobnega javno povedal tudi Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, ko je rekel, da posamezne kadrovske agencije izrecno delajo po navodilih politikov, vplivnih interesnih skupin in tudi posameznikov. Že vnaprej je vse bolj ali manj točno dogovorjeno, zdilano, koga bodo izbrane kadrovske agencije predlagale za takšno ali drugačno funkcijo oziroma delovno mesto, da se političnim in drugim zakulisnim kadrovikom ni treba po nepotrebnem javno izpostavljati. Ta pretkani kadrovski model so začeli prakticirati pred dvema ali tremi leti in to zdaj že vsi vedo.

PETAN LOBIRA ZA ERJAVCA - PRI MARTINU ODLAZKU

Mediji pa o tem molčijo. Iz takšni ali drugačnih razlogov. Največkrat zaradi določenih političnih simpatij in antipatij ali pa zaradi finančnih in kapitalskih interesov novih medijskih lastnikov. Bojan Petan, prvi človek ljubljanske časopisne hiše Dnevnik, naj bi na primer, kot se govori, zadnje čase lobiral pri Martinu Odlazku, ki obvladuje kopico tabloidnih revij, radijskih postaj, časopis Svet24 in tednik Reporter, naj njegovi mediji nehajo sesuvati Karla Erjavca. Mariborski časopis Večer, denimo, je o kadrovski drami na Pošti, katere sedež je v Mariboru, samo dvesto metrov stran od uredništva Večera, začel poročati šele po našem včerajšnjem članku, ko res ni bilo več mogoče molčati.
Slovenski mediji - "watchdogi"? Ah, dajte no!
Romana Voljč Kovacs bo za kadrovanje na Pošti Slovenije pokasirala 27 tisoč evrov poštnega, torej državnega denarja, za novega generalnega direktorja Pošte pa naj bi predlagala že lepo vnaprej dogovorjenega visokega uslužbenca IT družbe Cisco Systems - Antona Petriča, kar naj bi bilo politično usklajeno z Aleksandrom Kešeljevićem, svetovalcem iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja na Gregorčičevi ulici, in Alešem Groznikom, profesorjem na ljubljanski Ekonomski fakulteti in predsednikom nadzornega sveta Pošte Slovenije.
 
- Večina kadrovskih zadev "pod Cerarjem" se spleta do famoznega Aleksandra Kešeljevića. Tudi profesorja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je pretežno redno zaposlen, po naših informacijah 100-odstotno, na vladi pa dodatnih 15-odstotno?!), nekdanjega kolumnista Petanovega Dnevnika, soavtorja gospodarskega programa Pozitivne Slovenije in SMC (ponujal se je tudi stranki SD, pa mu menda niso hoteli plačati) ter človeka, ki ga na sceni še tri leta nazaj ni nihče poznal, danes pa sam govori, da je on "novi Gregor Golobič". V prostem času tudi rad poizveduje (raziskuje), "kako gre" posameznim novinarjem, recimo avtorju teh vrstic.

FENOMEN KEŠELJEVIĆ - DANES NA VV FAKTOR

Po naših zanesljivih informacijah je Kešeljević tudi neposredno vpleten v kadrovanje na Pošti Slovenije, čeprav naj bi to zanikal, medtem ko se je njegov profesorski kolega Aleš Groznik "zavil v molk". Kešeljević naj bi novinarjem Pop TV, ki so šli po poteh našega včerajšnjega članka o kadrovanju na Pošti Slovenije, dejal, da nima niti Groznikove mobilne telefonske številke - čeprav sta kolega na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Nekateri drugi naši viri iz EF pa pravijo, da je to "eklatantna laž"!
Aleksandar Kešeljević je tudi ena od osrednjih tem nocojšnje, torkove oddaje VV Faktor na TV3 (ob 19.30).
 
- Vse to je razdelani vzorec kadrovanja kadrovskega podzemlja pod Cerarjevo vlado. Nekatere stvari so, pravijo, sicer še hujše, vsaj kar zadevo Lidio Glavina, predsednico uprave Slovenskega državnega holdinga. Tam naj bi sledi vodile do podzemlja nekdanje Udbe, novogoriškega Hita in celo do italijanske mafije. Zato tudi njen "zlagani življenjepis". Mira Cerarja pa naj bi na vse te italijanske korenine gospe Glavina že prej opozorila Sova, vendar se ni zgodilo nič ...
 
- Najhujši kadrovski spopadi pa se ne odvijajo med vladno koalicijo in opozicijo, kar bi bilo še nekako normalno, ampak med strankami vladne koalicije (trenutno med SMC in Desusom na eni strani in SD na drugi), močnimi interesnimi paradržavnimi ali poslovnimi skupinami in posamezniki. Parlamentarna opozicija (SDS, Nova Slovenija ali Združena levice) je tukaj druga ali tretja liga.

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
goliotok
0
Mar 15, 2017
Prav sta vceraj na VVFAktor-ju povedala g. Pertinac in Jeretic- kriv je in bo Cerar! Ko bo Slovenija imela orbana, bo postala prava drzava!! Slovenci in Slovenke, ne dovolimo, da nam -oci, kucanizem, mafija, golobicizem in smrdljive lazi se naprej krojijo usodo. Vsi na volitve in zabrisimo udbomafijsko Brando, njih podrepnike in mladice na smetisce zgodovine! Zadihajmo demokracijo! Hvala VV Faktorju, Novi24TV za resnico!
#19
samsara
0
Mar 14, 2017
Naj ju briše ali pa naj ju kdo dobro na-briše.
#18
Som Krom
0
Mar 14, 2017
Ne razumem, zakaj Reporter ne briše komentarjev dveh debilov, Mefista in Viktorha?
#17
Mefisto
0
Mar 14, 2017
Viktorh, midva, hrabra partizana, le vkup, le vkup, se ne smeva nikoli predati kakemu staremu belogardistu. Greva na juriš.
#16
Mefisto
0
Mar 14, 2017
Viktorh, ukrepaj!

Mihael Skumavc bi te na vsak način rad naredi za svojega cimra v psihiatrični bolnišnici v Idriji.

Miha je danes že pobiral žajfo tudi na Repoterju.
#15
krucefiks
0
Mar 14, 2017
Viktorha je zlorabil Mihael Skumavc.

Zanimivo je, da je naš prjatu razumni Mihael pobiral danes žajfo tudi na Reporterju.

Bo že držalo, da mora biti v človeku nekaj buzerantskega, če misli samo na pederašenje.
#14
Viktorh
0
Mar 14, 2017
Iz norišnice kvedrov teče vino,.......

Danes je v Idriji veselo. Najprej injekcije pomiril, po tem pa vino.

Sedaj pa v ilegalo, partižane. In bomo na vseh frontah, Nova, Reporter, Politikis, tolkli sovraga pod partizanskimi imeni.
#13
MUJO
0
Mar 14, 2017
CERAR , kje ti je sedaj tvoja morala , poštenost , pravnost , enakost tako kot si zatrjeval pred volitvami,da si nategnil neumne slovence ??? Apokalistični jezdeci so že na Trojanah in se pomikajo proti Ljubljani...
#12
Viktorh
0
Mar 14, 2017
Partiji in Titu predani prolatarci v zavodu Idrija gremo v ilegalo. Iz ilegale bomo tolkli sovraga.

Za staro pravdo zdej bo drajna,....
#11
Viktorh
0
Mar 14, 2017
Danes sem res dobre volje. Imeli smo, v zavodu Idrija, skupinsko moško tuširanje. Štirikrat sem pobiral žajfo in štirikrat sem ga fasal. Ror mam čist spucan. Heja, hejo!
#10
krulčan
0
Mar 14, 2017
Zdaj že popolnoma odkrito delujejo kot mafijci, za mafijsko državo. Pri Glavini se je dalo vse lepo povezati: KB1909, SKGZ, Safti, tržaško in goriško "zamejstvo", kjer je (bila?) ena najvažnejših izpostav udbe.

Da pa se potegniti tudi tole paralelo: leta 1945 smo nacistični totalitarizem zamenjali za komunističnega, tega pa smo 1991 zamenjali za mafijskega. Zdaj naj bi se že kar vzorčni prosluli mafijec Janković potegoval za ponovno kandidaturo za (mafijskega) predsednika vlade.

Demokracije še dolgo ne bomo imeli.
#9
Mefisto
0
Mar 14, 2017
Vktorh, v primerjavi z današnjo tovarišijsko gospodo so bili grofje samaritani.

Nekoč so jemali le desetino, danes ti pa vzamejo vse, še domovino, dušo in dostojanstvo.
#8
Mihec S'kumarc
0
Mar 14, 2017
Ne kličte hudiča sj ga ne bo kmal. Stara in Petrovc sta ga privezala k postli tko, d bo en čas mir.
#7
Viktorh
0
Mar 14, 2017
Le vkup, le vkup, uboga gmajna!

Heja, hejo!

Za staro pravdo zdaj bo drajna.

Heja, hejo!

Zimzelen za klobuk!

Punt naj reši nas tlačanskih muk!

Le vkup, v poslednji boj tlačani!

Heja, hejo!

Sedaj se kmečka gmajna brani!

Heja, hejo!

Puško, meč, kopje v dlan!

Za svobodo bije se tlačan!

Iz grajskih kvedrov teče vino,

Heja, Hejo!

Zažgali grofu smo graščino,

Heja, hejo!

Grad gori, grof beži,

vino teče naj, če teče kri!
#6
vARNOSTNO OPOZORILO
0
Mar 14, 2017
Ne kliči hudiča, da ne pride PRAVI123!

In še to: nesreča ne pride nikoli sama!
#5
KEŠO
0
Mar 14, 2017
ti navidezni slovenski "raziskovalni" novinarji ne morejo pogruntati najosnovnejšega dejstva, da omrežje nekdanje srbske UDBE/Kosa/Genexa vlada Sloveniji od LDSove vlade naprej. LDS je ustanovilo isto omrežje preko Petra Rigla, Zemljariča,.. in preko kadrovske politike GG nastavljala srbske Janičarje na vse funkcije v državi. Ta trend je nato nadaljeval Zares, danes pa SMC. Ostale stranke pa držijo vrečo. Tehnologija je enostavna, državni denar se preko korupcije steka preko davčnih oaz na račune srbsko/hrvaških tajkunov, ki potem s tem opranim denarjem denarjem privatitirajo deželico. NLB, DUTB, SDH,... so samo marionetne inštitucije. Kadrovska zasedba pove vse.
#4
Kje si ti: Prvi 123
0
Mar 14, 2017
Da nas poučiš kako je za vse to kriv JJ.
#3
Mefisto
0
Mar 14, 2017
Kuge, lakote in slovenske levice reši nas - o Gospod!
#2
drugo
0
Mar 14, 2017
A je bilo pod kakšno drugo vlado kaj drugače? Skupni imenovalec vseh vladajočih v naših butalah je nastaviti svoje ljudi na vse ključne položaje (strokovnost sploh ni pomembna,važno,da si naš in poslušen)in neomejeno basati denar v lastne žepe....
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-03-14 07:00:00 (Mar 14, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)