SMC zdaj pleni še Pošto. Kešeljević osebno klical Groznika: Zamenjaj direktorja Novaka!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-03-13 ob 06:51:00
Nekoliko v lokalni "mariborski" senci ljubljanskih apokaliptičnih spopadov za nove nadzornike Telekoma Slovenije in Petrola se prava kadrovska drama odvija tudi na Pošti Slovenije. Zaradi podaljšanja mandata sedanjemu generalnemu direktorju Pošte Borisu Novaku, kar se vleče že nekaj tednov.
Spomnimo. Vodstvo Slovenskega državnega holdinga se je že pred časom odločilo, da se Novaku mandat podaljša zaradi zelo dobrih poslovnih rezultatov, potem pa je na sceno stopil famozni Aleksandar Kešeljević, posebni svetovalec v kabinetu Mira Cerarja in programski direktor SMC. Ta poleg Erika Kopača, nekdanjega generalnega tajnika SMC, zdaj pa državnega sekretarja za nacionalnost varnost, in Miča Sojerja, člana izvršilnega odbora SMC, znanega ljubljanskega frizerja in Cerarjevega osebnega zaupnika, velja za glavnega kadrovika SMC, nekakšnega "novega Gregorja Golobiča" (nekoč LDS in Zares). Še več, številni različni viri pravijo, da Kešeljević res misli, da je novi Golobič.

GROZNIK, PODALJŠANA ROKA ALEKSANDRA KEŠELJEVIĆA - NA POŠTI

Po navedbah naših virov naj bi Kešeljević kar po telefonu poklical Aleša Groznika, predsednika nadzornega sveta Pošte Slovenije, sicer pa svojega profesorskega kolega na ljubljanski Ekonomski fakulteti, in mu zabičal, da Borisu Novaku ne smejo podaljšati mandata, ampak naj ponovijo razpis, za vodenje Pošte pa imenujejo vršilca dolžnosti generalnega direktorja, menda Antona Petriča, širši javnosti neznanega uslužbenca računalniške družbe Cisco. Kešeljević naj bi Grozniku to naročil prejšnji teden, saj naj bi nadzorniki Novaku mandat podaljšali to sredo, ko je spet sklicana seja nadzornega sveta Pošte, jutri, v torek, pa sestankuje kadrovska komisija. Ali je Kešeljević to storil na svojo roko ali na zahtevo predsednika vlade Mira Ceraja, pa (še) ni znano.
Po naših informacijah Aleš Groznik (sam na Ekonomski fakulteti predava poslovno informatiko in logistiko) tudi drugače velja za podaljšano roko Aleksandra Kešeljevića na Pošti Slovenije. S kolegom Kešeljevićem, ki je hkrati še namestnik vodje vladnega Strateškega sveta za razvoj informatike, pa ju ne druži samo "faks", ampak tudi skupni in verjetno tudi zasebni poslovni interes znotraj IT-biznisa. Namreč: če si sedanji direktor Pošte Boris Novak prizadeva, da Pošta ostane stabilen ponudnik poštnih storitev, so apetiti Groznika in Krešeljevića na drugi strani. Pošto bi rada na hitro preoblikovala v ponudnika storitev informatike za javno upravo (gre za tako imenovani "državni računalniški oblak - cloud"), zato predvidevata tudi množična odpuščanja. Po eni od simulacij naj bi takšno preoblikovane Pošte sprožilo pravi cunami odpuščanj, saj naj bi odpustili skoraj 3400 ljudi, čemur pa Boris Novak nasprotuje. No, omenjeno simulacijo so naredili tam, kjer predavata Groznik in Kešeljević - na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Od tod tudi njuna ideja, da vodenje Pošte prevzame Ljubljančan Petrič iz Cisca, kar pa spet pomeni, da bi Maribor izgubil še enega lokalnega direktorja velikega državnega podjetja s sedežem v Mariboru. No, Petričeva družba Cisco naj bi bila tudi med tistimi podjetji, ki bi potem državi prodajale opremo, za državni računalniški oblak.

GROZNIKU SE TO SPLAČA - VEČ KOT 1.000 EVROV MESEČNO

Naši viri iz Slovenskega državnega holdinga tudi pravijo, da Groznik "kar naprej sklicuje seje nadzornega sveta Pošte", očitno tudi zato, ker so sejnine tako dobro plačane. Tako naj bi Pošta v dosedanjem Groznikovem obdobju imela daleč najvišje število sej nadzornega sveta od vseh državnih podjetij, celo več kot enkrat mesečno, hkrati pa še ogromno sej revizijske komisije, kar naj bi nadzornikom prineslo več kot 150 tisoč evrov prihodkov - seveda iz proračuna Pošte Slovenije. Aleš Groznik pa s takšnim hiperkativnim sklicevanjem sej tudi sam odlično zasluži, nekaj več kot 1.000 evrov mesečno!
Poleg tega, kot pravijo naš viri iz nadzornega sveta Pošte, se Groznik in vsaj še en član nadzornega sveta Peter Grilc, nekdanji dekan ljubljanske Pravne fakultete, kot nadzornika vpletata v poslovne odločitve, kar ni več nadziranje, ampak gre že za grobe posege v upravljanje Pošte. Grilc, ki na Pravni fakulteti predava korporativno pravo, naj bi v preteklosti tudi "poslovno svetoval" s Pošto Slovenije, hkrati pa naj bi še vedno posloval prek svojega statusa samostojnega podjetnika, odprtega na naslovu Ulice Lojzeta Spacala 26 v Ljubljani ...

				Če bo to sredo padel Boris Novak (na sliki desno, levo mariborski župan Andrej Fištravec), bo tako padel še zadnji štajerski direktor zadnjega velikega državnega podjetja, ki ima sedež v Mariboru.<br>
			Če bo to sredo padel Boris Novak (na sliki desno, levo mariborski župan Andrej Fištravec), bo tako padel še zadnji štajerski direktor zadnjega velikega državnega podjetja, ki ima sedež v Mariboru.

TAJNI SESTANEK - SMC IN DESUS PROTI SD

Kadrovski spopad za Pošto Slovenije je tudi spopad med tremi strankami Cerarjeve vladne koalicije, natančneje del najnovejšega spopada med SMC in Desusom na eni strani in Socialnimi demokrati na drugi, kar se pravkar tudi dogaja. In to tako brutalno, da opozicije niti ne potrebujejo. Po naših zanesljivih informacijah je že pred nekaj tedni prišlo do tajnega sestanka med SMC in Desusom, na katerem naj bi se dogovorili naslednje: stranka SD ima absolutno prevelike kadrovske apetite, glede na majhno težo v koaliciji, to je pet poslancev plus Janko Veber, ki pravzaprav že deluje kot samostojni poslanec, vključno z njegovimi že skoraj malo frapantnimi zapisi na Facebooku. Prvi rezultat strateškega dogovora naj bi bilo tudi že razvpito miniranje Matevža Marca, kandidata SD za člana uprave SDH, za naprej pa naj bi SMC in Desus blokirala Socialne demokrate tudi pri prihajajočem imenovanju nadzornih svetov Telekoma Slovenije in Petrola. Vir, ki je bil zraven na prej omenjenem sestanku, pravi, da SD dejansko nima več pravega manevrskega prostora, saj jih levici čaka agresivna Združena levica, zato ji ne preostane drugega, kot da začnejo kimati SMC in Desusu.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
cox
0
Mar 13, 2017
Pošte in banke imajo denar. Zato jih ropajo. Kurji tatovi so v zasedah prežali na poštarje in prišli zamaskirani skozi glavni vhod. Od mafijskega botra poslane tolpe, vstopajo skozi stranska vrata ali operirajo kar na daljavo... Če bi na čelo NLB-ja ali Pošte Slovenije postavili kogarkoli z dokončano osnovno šolo, bi ti delovali z dobičkom. Ker pa tam direktorujejo nameščenci udbomafije, smo soočeni z izgubami in nenehnimi dokapitalizacijami. Razumljivo, če vemo, da ljubljanski župan ne obvladuje matematike nižjih stopenj osnovne šole. Bolj, ko si zarukan in topoglav, bolj verodostojen kandidat za takšne funkcije si... SMC je skupek barabinov in prevarantov, ki prednjačijo v plenjenju državnega premoženja. Kar nekaj tega je še ostalo, zato bi se srbski cigan s svojimi banana prijatelji, rad vključil v ta cirkus. Enkrat je že bil noter, pa so ga vrgli ven, ker je bil brez karte. Cigo se vrača. Odmrznil se je.
#5
mile
0
Mar 13, 2017


Zmanjšanje števila zaposlenih za 3400 ljudi pomeni cca 60% trenutno zaposlenih, ki jih je nekaj manj kot 5600.

Sicer pa članek v Požareportu ne navaja že sprejete odločitve pod obstoječim direktorjem konec lanskega leta, ki govori o zmanjšanju zaposlenih za polovico. Ko naj bi prenesli dejavnost raznašanja pošte in paketov na zunanje podizvajalce, manjše pošte pa dali v najeme koncesionarjem. Tako da za zaposlene je praktično vseeno, kdo bo zmagal, brez službe oziroma zaposlitve na Pošti bodo ostali v vsakem primeru, če sem malo ciničen. .
#4
krulčan
0
Mar 13, 2017
Tale Kešeljeviććć bo kmalu telefoniral v Washington in zahteval, da Melanija odstopi.

Kakšna zmeneta so se navlekla v Slovenijo!

V zgodovini Slovenije še nobeden ni tako hudo škodoval ljudem, kakor revolucija in LAŽNA "NOB". Posledice tega bomo še dolgo dolgo čutili.
#3
MUJO
0
Mar 13, 2017
Prokleta banda komunistična...vam je zmanjkalo hrane v svinjskih koritih ???
#2
Viktorh
0
Mar 13, 2017
Tako se dela!

Moralno, etično, transparentno, javno...
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-03-13 06:51:00 (Mar 13, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)