Tiha vojna na Banki Slovenije. Elektronsko pošto guvernerju Jazbecu pokazali novinarji.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-01-13 ob 06:33:00
Po naših zanesljivih informacijah naj bi Boštjan Jazbec, guverner Banke Slovenije, res videl elektronsko pošto "enega od viceguvernerjev Banke Slovenije", kar so pred dnevi poročali nekateri mediji. Šlo naj bi za posamezna elektronska sporočila, ki naj bi jih novinarjem in tudi "predstavnikom vlade" pošiljala viceguvernerka Mejra Festić, Jazbecu pa naj bi ta (njena) elektronska sporočila pokazali - novinarji. Tako naj bi Festićeva (spomnimo, marca letos ji poteče mandat, namesto nje pa na funkcijo viceguvernerja prihaja bankir Jožef Bradeško iz Slovenske izvozne in razvojne banke SID) novinarjem pošiljala vprašanja, povezana z Banko Slovenije, ki naj jih mediji postavljajo - guvernerju Jazbecu. Menda celo vključno z navodili, kako naj to naredijo. Šlo je namreč za hud zakulisni spopad gospe Mejre Festić za njeno ponovno imenovanje na funkcijo viceguvernerke.
Ko je Jazbec o teh sporočilih spregovoril na enem od ožjih kolegijev vodstva banke (decembra lani), je na policijo prišla prijava suma storitve kaznivega dejanja vdora v zasebno komunikacijo. Vendar policija, kot uradno pravijo, za zdaj ni našla dokazov, da bi res bilo storjeno kaznivo dejanje.
Gre pa za tiho vojno na vrhu Banke Slovenije, kjer se je razvila fronta znotraj sveta guvernerjev, kjer guverner Jazbec že nekaj časa nima več "svoje večine". Pa ne gre samo za Festićevo, Boštjanu Jazbecu naj bi večkrat nasprotovali tudi preostali trije viceguvernerji Irena Vodopivec Jean, Marko Bošnjak in Primož Dolenc. Po nekaterih informacijah naj bi se večkrat dobivali celo mimo Jazbeca, ločeno, in se natančno dogovarjali, kako bodo Jazbeca na svetu guvernerjev - preglasovali. Tudi Jožef Bradeško, ki marca prihaja na Banko Slovenije, ni bil Jazbečeva izbira. Jazbec je namreč lobiral za izvolitev ekonomista Igorja Mastena.
Po drugi strani naši viri ocenjujejo, da če je bil na začetku lanskega leta - za osvežitev spomina - glavna bančna tarča Janko Medja, nekdanji predsednik uprave Nove Ljubljanske banke, naj bi bil letos takšna "bančna tarča" Boštjan Jazbec, ki pa mu mandat poteče šele leta 2018. To naj bi dokazovali tudi hkratni medijski zapisi o policijski preiskavi Banke Slovenije zaradi domnevnega vdora v zasebno elektronsko pošto ter neuradne informacije o tem, da naj bi ljubljansko okrožno sodišče razvpito kriminalistično preiskavo Banke Slovenije (julija lani), kjer naj bi policija odnesla tudi del dokumentacije Evropske centralne banke, Jazbec in predsednik ECB Mario Draghi pa sta takrat zoper preiskavo slovenske policije ostro protestirala, označilo za povsem zakonito. Na takšno navidezno naključno vzporedno medijsko poročanje "izbranih mainstream medijev" je treba biti zelo pozoren, saj je "to vedno znak, da se nekaj dogaja", pravijo naši viri.
No, Janka Medjo so potem "odstopili" že 5. februarja, medtem ko guverner Jazbec v ožjih krogih zagotavlja, da ne bo odstopil. Ker naj bi imel tudi močno podporo Evropske centralne banke, je za slovenske razmere praktično nedotakljiv, je pa res, da se mu zato lahko medtem zgodi popolna blokada dela sveta guvernerjev in vodstva banke.
 
Spomnimo. Januarja 2016 smo pisali o načrtovanih zamenjavah leta 2016. Od napovedanih treh, ministra za finance Dušana Mramorja, Janka Medje na čelu NLB in Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija, je leto 2016 na funkciji preživela samo slednja, Mramor in Medja pa sta res odletela. Članek o tem si lahko preberete tukaj.

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
macek
0
Jan 13, 2017
Jaz pa preberem, če se pojavi kakšen nov, da ni "copy paste". Vendar pa od tega pisanja neke koristi verjetno ni. Bi bilo pa veliko bolje, če bi katerega od teh majmunov našli trdega in hladnega za kakšno Slovensko reko. Ampak zaenkrat je tako kot je...................pač.
#6
trdnjava
0
Jan 13, 2017
Začasno.... tole kar ti pišeš je vsebinsko lahko še kako zanimivo ampak zaradi oblike in predloge vsebine, verjemi mi dobronamerno, nihče ne bere. Piši komentar v zvezi z novico, vse ostalo je balast.
#5
Začasno delno osvobojena Slovenija
0
Jan 13, 2017
Leta 2004 smo se ljudje za trenutek vsaj delno osvobodili:

.

— DOLG države 2004 je bil 28 % BDP-ja --> po 4 letih poštenega dela JanezaJanše in SDS (2008) za Slovenijo je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

Pa nižji davki, pa manj davkov, pa dejanska rast plač in pokojnin, pa nižji stroški, pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk,

pa za 100 % nižje cene vinjet, pa za 100 % nižji stroški za vrtec, pa za 100 % nižje notarske tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost itd itd.

Torej nastopi čas za odločno murglsrbsko jugokømunistično г€volucionarno akcijo:

"veliki pok", "patrija", "sfukoνanje", "teþihovanje" ... (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega oficira jugoarmije, ki je nastopljen na funkciji vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća, drug Ma$leša nje:

»Sloveniju "tepihovati« - »Janeza Janšo je potrebno "sfukati", popolnoma ga je potrebno sfukaŧi!«).

— DOLG države 2008-2011 - $D BøratPohar --> murgl$rbski rop tisočletja po velikem poku: DOLG je 54 % BDP-ja.

BoraŧPohar nabije dolg za +++ 100 % ("... to je nova paradigma ..."), brezposelnost iz 60.000 na 120.000 (spet 100 % nje - so what),

novi davki ("... mi znamo drugače ..."), vinjete vam nabije za 100 %, ("... mi znamo bolje ...") tarife spet za 100 % itd.

- "... se vam zdim malenkosten, me imate za malenkostnega ..."

Podari "$avudrijsku valu in cele zaplate kopnega tøvarišem KÞj v rvackoj" - "... kakšen fantastičen dan ..."

Spomnimo, s premierom JanezomJanšo je imela Slovenija situacijo pod kontrolo, saj se je komuni$tićka rvacka vklučevala v EU in je

pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in kømunističkoj uzanci prilaščati, kar ni njeno:

tukaj pa je vstopila BøratPohar łutka, ki je kakor v imenu Slo, dejansko pa za potrebe CK K.P.J. kakor "blokirala" rvacku in

jo potem kakor "odblokirala", ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla arbitražo, ki nam je ljudem zaradi

natančnega štetja "u murgłama i tržićima nje" ni uspelo preprečiti.

"... so far so good ..."

Barbie-lutka je svojo vlogo odigrala, malo pa še pojamra:

"Sm pre¢ednik vlade. Imam 3002 evra. Jst od svoje plače ne morem preživet meseca. Tako, da boste vedeli, da niste edini,

ki se borite iz meseca v mesec, tudi precednik vlade se" (Børut Pahor).

Za nagrado ga bo CK K.P.J — mimogrede, tov. BørutPahor je tudi sam ČLAN predsedstva C€ntralnega kømiteja K0munistične parŧije Jugo$lavije v Sloveniji — torej za nagrado bo CK K.P.J. instaliral Barbie-lutkico na mesto precednice države, da bo lahko blatila Slovenijo v Svetu in bo tukaj s pozicije precednice izvajala pomilostitve za zločince murgl$rbske Jugoslavije.

Čas je torej za novo "novoobrazno masko", Pøzitivno$rbsko nje — toda pingić pušne nje, zato je moral CK K.P.J. izvesti

v Državnem zboru državni udar in ga tudi je.

T. i. vse$rbske vstaјe "ustajnika" u mariborama i ljubljanama so samo gledališke predstave* murgl$rbskih titićevskih pionira — lokalnih aktivistov in nekaj uvoženih trenerki iz R€publike $rpske a i šire nje

($d + de$u$ + $m¢ (takrat Zare$ _L .D .$ _ P$ — Þouzitivna$rbija nje) + zł + zaaв)

v podporo agitpropu, v podporo lažnivi propagandi, ki jo boso (so jo) izvajali

- mediji V LASTI/ali oblasti KÞJUG0SLAVIJE (D€L0 DN€VNIK V€č€R ... / javna rtv, sta—$rbska tisk. agencija ...

MŁadine žurnali itd. so kar direktno v V LASTI slamnatih nabiralnikov UDB€ v "zamejstvu"—

Uprava državne bezbednosti Jugoslavije),

- mediji V LASTI K0MINTERNE (poop kanalizacija, planet je pola-pola nje — pol je v lasti K0MINTERNE, pol v oblasti murgl$rbije nje.

* — gledališke predstave — prisluhnite kavjaržidokømi tovariši Mø$e$u Moši Pijadeju:

"... njih bomo privezali nase z gledališkimi predstavami in ostalo propagando ..."
#4
Ja
0
Jan 13, 2017
Vojna med murglkomisrboslavijo in Slovenijo traja in bo trajala do osvoboditve.

Slovenija je økupirana. Toŧalno tøtałitaristično økupirana.

Murgł$rbska K0MUNI$TIČNA ÞARTIJA JUG0$LAVIJE totalno kontrolira 107 % civilne sfere, podobno kot s 107 % kontrolira oz.

uzurpira vse "tri veje oblasti v državi", ki je zaradi tega seveda

kavjaržidøkøminternistična murgl$rbska jugokømunistična diktatura.

Delitev oblasti v (de iure – po pravu) demokratični, pravni Republiki Sloveniji,

sicer/faktićki nje (de facto — dejansko) pa v od K0MINTERNE oziroma мurgłsrbske koмunistične Jugoslavije okupirani Slovenijitorej v murgł$rbsko jugokømunistični diktaturi lumpenþrøletariata:

1. zakonodajna oblast = "Državni zbor" = kþj + $koj = $d + de$u$ + $m¢ + zł + zaaв

2. izvršna oblast = "Vlada Ck kþj = kþj + $koj = $d + de$u$ + $m¢ + zł + zaaв

3. sodna oblast =

kadija tuži———http://i.imgur.com/j87KPYH.jpg

kadija sudi———http://i.imgur.com/tyvO47H.jpg
#3
radovan
0
Jan 13, 2017
Vojna gor ali dol. jazbec je eden od očetov bančne luknje in sigurno dela velike napake. na žalost mi davkoplačevalci samo dajemo denar za te obloblastnike in njihove borbe za denar in stolčke, nadzorniki, se pravi vlada so pa tako in tako največji lopovi, ki regulirajo za szrice iz ozadja, celo zadevo. Marsikomu v državi je popolnoma jasno kako procesi funkcionirajo saj je očitno, da se gre za sistemsko krajo premoženja in javnega dobra na škodo davkoplačevalcev, ki pokrijemo vse te kraje. Kdor je gledal sejo parlamentarnega odbora za finance, ko sta poročala simoneti in balog o delu DUTB v letu 2015, mu je lahko postalo jasno, da so vsi ti samo figure v rokah vlade, ti pa onih, ki jih vlečejo za špage. Dokler bo politika imela v rokah tožilstva, sodišča in policijo ne bo sprememb in bo večina čedalje bolj ubožna, kljub vsem statistikam. Penzije bodo kot v posmeh šle gor za 1,15 %, vsem pa so se dvignili stroški komunalnih prispevkov, gorivo se kar naprej enormno draži, elektrika se bo podražila zaradi kraj v TEŠ 6, vse takse in razni davki se dvigajo. Res za znoret kaj se dogaja.
#2
mrki
0
Jan 13, 2017
Pa kaj , naj zaprejo to BS , saj v preteklosti in tudi sedaj ni nobene koristi BS. Če pogledamo samo kaj je počel Kranjec je to katastrofa. Vse banke prodat , BS pa ukinit - ker se samo še naprej pasejo taisti voluharji ,ki so skopali bančno luknjo.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-01-13 06:33:00 (Jan 13, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)