Jožetu Artnaku, novemu generalnemu sekretarju SMC, smešno sfrizirali biografijo

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-09-19 ob 06:48:00
Ko je prejšnjo sredo zvečer svet SMC na predlog Mira Cerarja soglasno imenoval Jožeta Artnaka za novega generalnega sekretarja SMC, namesto Erika Kopača (spomnimo, Kopač, po novem državni sekretar v Cerarjevem kabinetu, je - no, vsaj bil je doslej - eden glavnih zakulisnih kadrovikov v državi), so mediji to komajda zabeležili. Čeprav ne gre za sekretarja kakšne krajevne skupnosti, ampak za formalno tretjega človeka največje vladne stranke. Še malo dlje so šli na uradni spletni strani SMC, kjer so Artnaku celo smešno priredili (sfrizirali) biografijo.
Tam so zapisali takole, citiramo: "Jože Artnak je s stranko SMC od njenih začetkov. Po izobrazbi je pravnik, končal je višješolski program na mariborski pravni fakulteti. Večji del poklicne kariere je bil zaposlen v podjetju Alpos, med letoma 2002 in 2010 pa je bil dvakratni nepoklicni podžupan občine Šentjur, pristojen za gospodarstvo, infrastrukturo ter okolje in prostor."
Ob tem pa so kakor pozabili napisati, da je bil Artnak dolgoletni lokalni politik LDS, kjer je bil, pravijo, blizu Gregorju Golobiču, stranko SMC pa je ustanavljal skupaj s Petrom Jamnikarjem. Ko je dan po parlamentarnih volitvah leta 2014 Cerar odrezal Jamnikarja, je Artnak izdal Jamnikarja in ostal ob Cerarju, čeprav brez vidnejše vloge.
V Alposu je delal kot pomočnik direktorja. Bil je, kot pravijo domačini v Šentjurju, nekakšen "generalni sekretar podjetja" in tudi politično nastavljen. Ko je Alpos cvetel in zaposloval 800 ljudi, se je Artnak po občini hvalil, da je gospodarstvenik. Ko je Alpos neslavno končal v stečaju, pa je to nehal govoriti. Potem se je po Bosni in Hercegovini ukvarjal s prodajo in nakupi zlata, toda bil naj bi "napol nezaposlen". Danes je solastnik družinskega podjetja Firaba, d. o. o. (leta 2015 je Firaba zabeležila 134 tisoč evrov prihodkov in 148 evrov minusa), kjer je tudi prokurist, vodi pa ga njegova žena Branka Artnak. Tretji solastnik je njun sin Klemen Artnak, na zadnjih lokalnih volitvah neuspešni kandidat SMC za občinskega svetnika. Na svojem Facebook profilu ima Artnak tudi povezavo do podjetja V&D Investicije, kjer pa ni nobenih imen, nobenega naslova ali kontaktnih številk, šlo pa naj bi za finančno svetovanje. Pri podjetju s podobnim imenom v Trzinu, ki naj bi se tudi ukvarjalo z zlatom, pa zapisana kontaktna številka mobilnega telefona ne deluje več. Na uradni spletni strani teh sedanjih "poslovnih referenc" Jožeta Artnaka ne omenjajo!
Pri izobrazbi Jožeta Artnak so na uradni spletni strani zamolčali tudi njegovo šolanje na nekdanji partijski šoli v hrvaškem Kumrovcu.

				To so poslovne reference Jožeta Artnaka na Facebooku: finančno svetovanje za V&D Investicije in Firaba d.o.o.. Na uradni spletni strani SMC, zanimivo, teh referenc ne omenjajo ...			To so poslovne reference Jožeta Artnaka na Facebooku: finančno svetovanje za V&D Investicije in Firaba d.o.o.. Na uradni spletni strani SMC, zanimivo, teh referenc ne omenjajo ...

ZELO PRIDEN, POLITIČNO PA STRAŠNO DVOLIČEN

Številni domačini iz Šentjurja so tudi prepričani, da so se pri Cerarju "usmlili napol nezaposlenega Artnaka" in ga zaposlili, pri tem pa naj bi pomagali dve ženski. Lokalna poslanka SMC Anita Koleša (Šmarje pri Jelšah) in druga Cerarjeva žena Danica Cerar, ki je - po očetovi strani - prav tako doma iz Kozjanskega, Planine pri Sevnici. Za Jožeta Artnaka še pravijo, da je sicer "zelo priden, politično pa strašno dvoličen". Tako naj bi se pri levih predstavljal za Jožeta, pri desnih, zlasti pri cerkvi, pa za Jožefa ...

				Klemen Artnak, fizično zelo podoben očetu Jožetu, se je na zadnjih lokalnih volitvah neuspešno potegoval za občinskega svetnika na listi SMC.			Klemen Artnak, fizično zelo podoben očetu Jožetu, se je na zadnjih lokalnih volitvah neuspešno potegoval za občinskega svetnika na listi SMC.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
milenakunigunda
0
Sep 19, 2016
kake Kakce imamo v vladi, ko bi bili vsaj Kekci.
#8
milenakunigunda
0
Sep 19, 2016


#7
krulčan
0
Sep 19, 2016
A je v Bosni zlato kopal? A majo tam tolk zlata? Naftno zemljišče so nam že prodajal, kdaj nam bodo še zlatonosno?
#6
Tragkraft
0
Sep 19, 2016
Dragi Požar;Artnak je komunist_omladinac;ki se je šolal v Kumrovcu:

Nadalje bil je kar precej visoko v občinski LDS funkcionar(Golobičev kader);je eden izmaed glavnih krivcev za potop Alposa in poleg vodilnih dveh za prečrpavanje denarja iz Alposa(politkomisar)

Da kolega sta z Anito Koleša še iz časov;ko sta bila oba skupa omladincačlana ZKJ:

oB REM PA JE SMEŠNO TO ;DA JE kOLEŠEVA(ROJENA šENTJURČANKA) VNUKINJA;PODJETNIKA Čretnika iz stare Jugoslavije;ki mu je komunistična oblast zaplenila vse(izdeloval je poljedelske stroje) in njegove delavnice je nato zrasel Alpos;ki ga je z pomočniki po bregu spustil "pridni Jožek":
#5
branko
0
Sep 19, 2016
Z v članku navedenim trzinskim podjetjem je sodeloval (in morda še sodeluje) ter iskal kupce za zlato tudi Artnakov prijatelj in bivši visoki LDS funkcionar Gregor Vovk Petrovski, sedaj plačani strokovni sodelavec Bojana Dobovška in direktor njegovega zavoda Dobra država.Očitno so politične funkcije bolj sigurne in donosne...

#4
Viktorh
0
Sep 19, 2016
Za njih je dober, še predober.
#3
Roco
0
Sep 19, 2016
Bolj zabit bolj Cmerast = bolj gnila vlada...

Tudi število zabitih se nekje konča, kaj bo potem zaposlovala Cmerasta vlada.

Edino psihiatrične ustanove so menda polne, tam je še dovolj kadra.
#2
Artnakovi rojaki
0
Sep 19, 2016
iz Šentjurja vedo marsikaj oglatega in okroglega povedati o njem.

Tudi to, da se je vedno znal na veliko širokoustiti in da je šlo vse rakom žvižgati, kjer se pojavil skupaj z drugimi perspektivnimi menagerji s šentjurske levice, tudi Alpos.

Precej prizanesljivih posmehov si je prislužil tudi takrat, ko je ob volitvah v volilne obrazce in v rubriko "poklic" zaradi pomanjkanja izobrazbe dal zapisati "pomočnik direktorja", kar se še vedno lepše sliši in bere od kakega političnega tečaja.

Mimogrede, ime Danice Cerar je povezano z očimom naroda, nadmerskim pravnim strokovnjakom in vodilnim slovenskim etikom ter moralikom, kar vse je očitno vsak dan njegovega vladanja.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-09-19 06:48:00 (Sep 19, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)