Odvetnik Zdolšek se je glasno krohotal, ko je videl, kaj je podpisal Branko Tomažič

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-08-19 ob 06:42:00
Plasirane govorice, ki so se včeraj pojavile na spletnem portalu Siol.net, da naj bi se predsednik uprave Save Re Zvonko Ivanušič pogajal za sporazumni odhod (gre za pisanje treh novinarjev, znanih po neposredni povezavi z Borutom Jamnikom, predsednikom uprave Modre zavarovalnice, ki želi - iz ozadja - preko predsednika nadzornega sveta Save Re Branka Tomažiča zamenjati Ivanušiča), po naših zanesljivih informacijah niso točne. Ravno obratno, Ivanušič je sredi vojne na Savi Re, kjer ga že nekaj časa neuspešno odstavljata Jamnik in Tomažič, najel odvetnika Stojana Zdolška in ne namerava odstopiti.
Nasprotno, kot kaže, ima trenutno še veliko hujše težave na Savi Re predsednik nadzornega sveta Branko Tomažič. Ne samo da je Agencija za zavarovalni nadzor pred dnevi izdala odločbo, da Tomažič ne more biti niti član, kaj šele predsednik nadzornega sveta Save Re, ker je že nekaj časa v osebnem stečaju, zdaj se je še odkrilo, da je Tomažič kot predsednik nadzornega sveta Save Re v imenu Save Re, čeprav za kaj takšnega nima prav nobenega pooblastila, podpisal pogodbo z ljubljansko podružnico avstrijske odvetniške pisarne Schoenherr, ki je zanj izdelala pravno mnenje okoli domnevno spornega nakupa nekdanje poslovne stavbe ACH, torej posla Save Re, zaradi katerega Tomažič in Borut Jamnik "uradno" odstavljata Ivanušiča. Naši viri pravijo, da se je odvetnik Zdolšek, ko je videl Tomažičev podpis na pogodbi med Savo Re in odvetniško pisarno Schoenherr Slovenija, glasno zakrohotal. Razumljivo, Tomažič je s podpisom pogodbe v imenu Save Re povsem očitno prekršil svoja pooblastila, saj kot predsednik nadzornega sveta v imenu družbe, ki jo nadzoruje, ne sme podpisovati nobenih pogodb.

SHOENHERR-ŠKUFCA-ANJA STROJIN ŠTAMPAR-JAMNIK

Je pa zanimivo tudi naslednje: odvetniška pisarna Schoenherr po nekaterih ocenah sploh ne bi smela delati v Sloveniji in jo zato tudi preganja Odvetniška zbornica Slovenije. In še, v tej odvetniški pisarni dela tudi odvetnica Eva Škufca, znana kot velika osebna prijateljica Anje Strojin Štampar, članice uprave Slovenskega državnega holdinga in dolgoletne tesne zaveznice Boruta Jamnika.
Predstavnica SDH v nadzornem svetu Save Re je sicer Mateja Lovšin Herič, svetovalka in podrejena uslužbenka Anje Strojin Štampar na SDH.
Mimogrede, odvetniška pisarna Schoenherr Slovenija med poznavalci pravniške in poslovne scene slovi po lepih, a ne preveč dobrih odvetnicah.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
punca08
0
Aug 19, 2016
Kdo je danes uspešen v šoli...tisti, ki se lahko nauči največ napamet. Ni potrebna druga inteligenca kot spomin in si uspešen.
#5
cox
0
Aug 19, 2016
Res je, da imam včasih občutek, da je vsak drugi človek pravnik, čeprav živimo v mafijski državi, a vseeno se mi je zdelo čudno in smešno, da bi to lahko bila tudi Karin Škufca kot ste najprej pomotoma zapisali v članku. Njo poznam kot kvazi manekenko in prodajalko v trgovskem centru...Ljudje, ki študirajo pravo, razen redkih izjem, nimajo posebnih talentov, zato se odločijo za tovrstni študij. Dogajanja na slovenskih sodiščih mi dajejo za prav, da tam ne bivajo prav bistri ljudje, intelektualni biseri. Odvetniki so nivo više, razen tistih posvečenih odvetniških družb, ki imajo posel zagotovljen in v spregi s sodišči zgolj navidezno branijo največje zločince in barabine, ki na koncu svobodno odkorakajo iz sodne palače in pomahajo v pozdrav.
#4
Pohorc
0
Aug 19, 2016
Tipična konsolidacija plenilskih podgan!
#3
drugo
0
Aug 19, 2016
Veliki večini pogodb in odločitev bi se lahko ob prebiranju krohotali-žal vedno z grenkim priokusom,da nam usodo krojijo ravno tisti,ki takšne odločitve sprejemajo.
#2
milojka
0
Aug 19, 2016
Sedaj pa res- a je v tej državi res najbolj pomembno, kdo koga fu*a?! Matr, saj se tisti, ki jo ropajo in uničujejo kot ena izprijena hudodelniška svingerska banda.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-08-19 06:42:00 (Aug 19, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)