Vojna na Sovi, Cerar se je zganil. Kompromitirani direktor Klemenčič bo moral oditi.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-08-09 ob 07:01:00
Po treh daljših pismih in dveh ovadbah na Komisijo za preprečevanje korupcije, ekskluzivno objavljenih na Požareportu, o alarmantnem stanju na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) se je predsednik vlade Miro Cerar le moral zbuditi. Z dopusta je za Slovensko tiskovno agencijo sporočil, da od direktorja Sove Zorana Klemenčiča pričakuje, da mu bo do 20. avgusta pripravil natančno pisno poročilo, v katerem bo odgovoril na navedbe in očitke tako imenovanih "zaskrbljenih uslužbencev Sove", zatem pa se bo s Klemenčičem tudi osebno sestal.
Poznavalci slovenske in tudi tuje obveščevalne srenje sicer že pravijo, da se bo Klemenčič glede na vrsto in težo očitkov zelo težko obdržal na čelu Sove, saj zdaj velja za kompromitiranega in domnevno skorumpiranega. Še zlasti zato, ker ni mogoče verjeti, da bi direktor, ki se znajde pod takšnimi javnimi očitki, lahko agencijo, ki naj bi ravno pod Klemenčičem "izgubila vso operativno sposobnost soočanja s trenutno najbolj resnimi varnostnimi grožnjami", spravil v normalni tok delovanja. No, tudi Zoran Klemenčič je trenutno na zasluženem dopustu.

PAVLIN MENDA DOLGUJE DENAR - TAJNEMU SODELAVCU SOVE

Medtem pa iz Sove prihajajo nove, celo rahlo bizarne informacije o vodilnih kadrih Sove. Igor Pavlin, sedanji vodja Sovine operative, ki naj bi v primeru Balkanskega bojevnika igral nenavadno vlogo (po naših informacijah je imel Pavlin tesne zveze s posamezniki iz kriminalne skupine Balkanskega bojevnika, znašel se je v policijskih prisluhih in kriminalisti so ga sumili, da članom skupine, ki jim na ljubljanskem sodišču že nekaj let sodijo zaradi prometa z mamili, "nosi" interne policijske in obveščevalne informacije - in tudi zaradi teh informacij naj bi počilo med sedanjim direktorjem Sove Klemenčičem in prejšnjim direktorjem Sove Andrejem Očkom, ki ga je Klemenčič vrgel na cesto, Oček pa je Klemenčiča kazensko ovadil), tajnemu sodelavcu Sove Milanu Doriču, gostilničarju iz Nemčije, znanemu kot Hanzi iz časov brutalnih emigrantskih ubojev nekdanje Udbe po zahodni Evropi, ki ga Sova - kot tajnega sodelavca - vodi pod kodnim imenom Beli viator, po navedbah naših virov dolguje 13 tisoč evrov(!?). Sporno vlogo Igorja Pavlina v Balkanskem bojevniku pa naj bi "zataškal" nekdanji direktor Sove Andrej Rupnik.

JEREB NI PACKA, DOMA JE CENJEN IN PRIJAZEN

Klemenčičevo imenovanje Stojan Jereba za začasnega poslovodečega Sove (med Klemenčičevim dopustom) in odzivi zaskrbljenih uslužbencev Sove na to imenovanje so sprožili polemiko okoli Jereba tudi na službeni elektronski pošti avtorja teh vrstic. Tako nam je neki Tomica včeraj dopoldne poslal elektronsko sporočilo, v katerem hvali Jereba. To sporočilo objavljamo v nadaljevanju, sicer pa drži, ja, Stojan Jereb, nekdanji namestnik predprejšnjega direktorja Sove Staneta Štembergerja, res prihaja iz Žirov ...
"Prebral članek, v katerem se omenja tudi Stojan Jereb. Če je to isti stojan, kot ga poznajo Žirovci, sem v skepsi, da bi bil res tako nevaren, ko o njem govorijo. Izhaja iz urejene družine, sestra (če je, seveda ta), je poročena na Brezjah z "'Vipi"' gospodom, partnerica ima trgovino - zelo krasna gospa, tast pa je znani Adolf Križnar, prav tako enkratna oseba - znani športnik in maratonec še pri močnih 80 letih. Močno dvomim, da bi ta človek lahko živel dvojno življenje. V službi bil packa, v domačem okolju pa cenjen in prijazen. Lp Tomica"
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
cox
0
Aug 09, 2016
Težava seveda ni v maloumnem Klemenčiču pač pa v prevarantski cmerarjevi vladavini nasploh. Posamezniki kot so Klemenčič, Jazbec, Mramor in še kdo, so ekstremi, ki ga lomijo in lomastijo po državnem premoženju brez nadzora in kompasa, zato morajo oditi. Kradejo pa vsi, vključno s cmerarjem, a ti kradejo in plenijo s stilom...Klemenčič bo odšel, a moral bi oditi v zapor in vrniti protipravno pridobljeno premoženje. Ker je Slovenija mafijska in ne pravna država, se to ne bo zgodilo. Odšel bo drugam. Kradel bo spet. Dokler ga spet ne dobijo. In bo zopet šel drugam... Bando je treba razfukati. Za vselej.
#9
pravi123
0
Aug 09, 2016
Mefisto 09.08.2016 07:31:20

Najbolje bi bilo, da tja postavijo tvojega JJ, da uniči vse, kar še ni...
#8
Petrovc
0
Aug 09, 2016
V vsakem primeru, bi bil Cerar bolši predsednik države, kot je bebavi Pahor! Pahor predseduje 10% bebavim Slovencem!RAZUMNI smo brez predsednika! Pahor je na nivoju pucflekov, debilov in izprijenih uskoških mediterancev!

TAISTI delomrzneži, ki so volili Pahorja, zganjajo vik in krik okoli kandidature g. Danila Turka v OZN! Danilo bi bil vsaj Europski! Bil bi promocija za Slovenijo!In iz tega bi država (gospodarstvo) lahko marsikaj "potegnila"!!

Pa imamo schpielverderberje, ki uničujejo državo za razumne!

In pri tem se še repenčijo po spletih, ko bi bilo pietetno, da bi molčali in skrivali svojo ničevost!
#7
špicelj ozne, sdv, udbe, sove, cie
0
Aug 09, 2016
vse analize kažejo, da si anonimke piše dotični gospod sam...
#6
mrki
0
Aug 09, 2016
Nič novega, samo sedaj počasi vse prihaja na dan, stare sile še vedno obvladujejo sceno, nove pa jim hočejo pobrat to moč. Skratka SOVA - je za notranjo uporabo , kdo bo pobasal še zadnje družbeno premoženje.
#5
šetinčev pankrt
0
Aug 09, 2016
Cmerar, glede na to, da so te vse ženske zapustile smatram, da si...., torej nam povej, s katerim prijateljem, izvoljencem si na dopustu? Opozorilo, mažita se precej, pa ne samo po zunanjem delu telesa, tudi kakšnem notranjem, da ne pride do odrgnin! Takle mamo mi v Sloveniji!
#4
pravnik bavcon
0
Aug 09, 2016
Ubogi foter od cmerarja, kaj mora prestajati, ko gleda tega revčka, tega debila iz zakona s pokvarjeno ženo zdenko! Je pa nekaj res, tudi foter ni preveč bister! Da je pa situacija najslapša, pa je, da to svinjarijo gledamo mi Slovenci, oz nekateri še podpirajo! O moj Bog, zakaj me tako hudo kaznuješ!
#3
drugo
0
Aug 09, 2016
Ko so strici sestavljali sedanjo koalicijo in na njeno čelo postavili najbolj neumnega in pripravljenega za ta položaj storiti in govoriti vdemkar mu bo naročeno,smo lahko poslušali hvalospeve in slave na račun vsakega posamezno izvoljenega in nastavljenega ministra ali drugega vodilnega pajaca in Cekar je kar žarel in blestel,ter si nabiral simpatije pri naivnih podpornikih,sedaj,ko se je izkazalo,da je izmed cele garniture specialcev sposoben ali vsaj pogojno sposoben tu pa tam kakšen posameznik in jih Cekar kar po tekočem traku zamenjuje in meče iz udobnih stolčkov,si pa spet nabira točke pri naivcih... Torej pri nas moraš jesti in srati v in iz iste sklede,potem si frajer in Cekar gotovo to je..
#2
Mefisto
0
Aug 09, 2016
Zdaj lahko vsi vidijo, da Cerarju ni lahko biti v premierski koži.

O ničemer ne odloča, pa je kljub temu za vse odgovoren.

Upam, da si bo odpočil, ko najbrž ne bo predsednik republike.

Tudi Pahor je bil zanič premier, pa je smel postati predsednik republike, za kar je zaslužen veliki Danilo Tuerk, ki se mu naglo zmanjšujejo možnosti v OZN.

Na levici je veliko poklicanih in malo izvoljenih.

Tistim, ki niso izvoljeni, delijo bonbončke v državnih bankah in podjetjih, v predimenzionirani državni upravi ter v raznih drugih odtujenih centrih politične in finančne paradržavne moči.

#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-08-09 07:01:00 (Aug 09, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)