Na Sovi ne samo kaos, ampak vojna. Direktor Klemenčič: Poloviti barabe, ki to nosijo Požarju.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-08-08 ob 08:17:00
Na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne službe (Sova) v ljubljanskih Stegnah ni več samo kaos, ampak prava vojna, sodeč po najnovejših informacijah, pismih in ovadbah tako imenovanih "zaskrbljenih uslužbencev Sove". Po objavi naših dveh člankov je direktor Sove Zoran Klemenčič še isti dan sklical nujni sestanek s podrejenimi uslužbenci, na sestanku pa s tresočim in razburjenim glasom začel prisotne prepričevati, da zapisi niso napad nanj, ampak na celotno agencijo in da je treba barabe (ki avtorju teh vrstic nosijo ali pošiljajo insajderske informacije) z vsemi razpoložljivimi sredstvi - poloviti. Nato je šokirane prisotne seznanil, da gre zdaj na zasluženi dopust, za začasnega direktorja Sove pa imenoval Stojana Jereba, ki naj bi bil zadnjih dvajset let vpleten v številne afere, povezane s Sovo.
Pismo zaskrbljenih uslužbencev Sove, zapisano po tem sestanku, objavljamo v nadaljevanju članka.
Na koncu članka pa - kot faksimile - objavljamo tudi pismo predsedniku vlade Miru Cerarju, kjer zaskrbljeni uslužbenci Sove med drugim zapišejo izjemno alarmantno ugotovitev, da je Sova pod direktorjem Zoranom Klemenčičem "... izgubila vso operativno sposobnost soočanja s trenutno najbolj resnimi varnostnimi grožnjami, saj je skoraj v celoti odvisna od obveščevalnih podatkov tujih služb". In zato predsedniku vlade Cerarju predlagajo "poglobitev v zadevo" in seveda ukrepanje.
Kot faksimile objavljamo tudi ovadbo (prijavo) zoper Joška Kadivnika, vodjo protiobveščevalnega oddelka Sove, poslano na Komisijo za preprečevanje korupcije, ki mu zaskrbljeni uslužbenci Sove očitajo korupcijo, povezano z njegovo zasebno partnerko in uslužbenko Sove ter službenimi stanovanji.

PISMO ZASKRBLJENIH USLUŽBENCEV SOVE (II.)

"Spoštovani g. Požar,
Zaskrbljeni uslužbenci vam izrekamo priznanje za novinarski pogum, ker ste si upali na vašem portalu v članku "Očitki Klemenčiču, direktorju Sove: osebno bogatenje, ščiti ženo pred NPU in forsira Ruse" ter v odzivu na Klemenčičevo pojasnilo za STA "V Sovi ni kaosa, zadaj so očitno drugi interesi", v prispevku "Res je kaos. Cerar osebno na Sovi, direktor Sove Klemenčič ovaden zaradi suma korupcije", začeti razkrivati dvojno kariero in dvoličnost ter sprenevedanje generalnega direktorja osrednje obveščevalne in varnostne službe Klemenčič Zorana.
V uvodu naj zapišemo, da smo zaskrbljeni uslužbenci pričakovali, da bo direktor Klemenčič naše očitke o dvojni karieri direktorja SOVA in lastnika finančne borzne družbe GBD ter o obveščevalnem ščitenju žene Anice pred sodnimi postopki, odločno zavrnil z vsebinskimi pojasnili. Prepričani smo, da bi bilo dovolj, da bi gospod Klemenčič na očitke javno odgovoril z odločnim "NE!" ali "TO JE LAŽ!", vendar ne, gospod se namesto tega zateka v neke splošne floskule, da na SOVA ni nobenega kaosa ter v iskanje krivcev, ki so z vašo pomočjo g. Požar, slovensko javnost seznanile z nenavadno vlogo Klemenčiča. Še več, drzne si celo obtoževati, da je pisanje anonimnih pisem "zelo verjetno povezano z nekaterimi drugimi interesi oziroma interesi tistih, ki bi radi imeli vpliv v agenciji, pa ga nimajo ali ga nimajo več". Katerimi drugimi interesi pa gospod Klemenčič in zakaj jih javno ne imenujete?? Se pa zaskrbljeni uslužbenci sprašujemo, kaj pa je narobe z interesom, da se javnost obvesti o nenavadni dvojni karieri direktorja in o sumih da agencijo zlorablja za ščitenje svojega zasebnega finančnega imperija, če pa pristojne institucije, na čelu z Vlado in Komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ne reagirajo?! Če smo prav razumeli odgovor direktorja Klemenčiča, ki ga je dal ekskluzivno za STA, bi se po njegovem morali zaskrbljeni uslužbenci najprej osebno zglasiti v njegovi tako zelo odprti pisarni in ga opozoriti, da z njim nekaj ni v redu?? In ker tega nismo storili, je sedaj gospod na smrt užaljen. Gospod Klemenčič, verjetno se hecate, sploh glede na vaš maščevalni značaj!! Smo pa pričakovali, da se bo g. Klemenčič javno odzval tudi na vaš drugi članek g. Požar o korupciji in nemorali pri nameščanju nesposobnih uslužbencev V.H. in P.J. na vodilna mesta v agenciji, ki so posredno ali neposredno povezanih z njegovimi zasebnimi interesi, vendar je bil tokrat pametno tiho. Že ve, zakaj!
Zaskrbljeni uslužbenci ne moremo mimo tega, pa čeprav imamo nekateri dobre pozicije, da ne bi komentirali Klemenčičeve izjave za javnost, v kateri je med ostalim dejal, da so njegova vrata vedno odprta za vse uslužbence. Naj povemo samo, da to seveda absolutno drži, ampak gospod Klemenčič je pozabil tudi povedati, kaj običajno sledi uslužbencu ali uslužbenki, ki je zbral/a pogum in se napovedal/a v njegovi pisarni in ga opozoril/a na, po Klemenčičevih besedah »pomanjkljivosti in nepravilnosti« ali ki so si drznili predlagati izboljšave. Verjetno vam je jasno g. Požar, da za svoj trud niso bili pohvaljeni ali nagrajeni, ampak prej obratno, ampak o tem naj kaj več pove kar gospod Klemenčič, ko ima tak interes javnosti pojasnjevati odprtost svoje pisarne.
Ker se g. Klemenčič Zoran tako nesramno spreneveda pred slovensko javnostjo, ki mu zagotavlja zelo visoko mesečno plačo, zaskrbljeni uslužbenci ne moremo ostati tiho, zato smo vas g. Požar, s težkim srcem prisiljeni prositi, da nadaljujete z obveščanjem slovenske javnosti ter novinarskim raziskovanjem dolgoletne dvojne kariere direktorja Klemenčiča ter vloge pri ščitenju svoje žene Anice Klemenčič in njunega zasebnega finančnega imperija, zbranega v GBD. Obveščamo pa vas, da je direktor Klemenčič kot odziv na vaše pogumne članke, v petek, 5.8.2016, na temo objav na vašem portalu, sklical nujen sestanek s svojimi podrejenimi, med katerimi smo tudi posamezni zaskrbljeni uslužbenci. Na nujnem sestanku smo pričakovali, da bo direktor Klemenčič vse navedbe v medijih ostro in odločno zanikal, ali pa nam dal konkretna vsebinska pojasnila in nas pomiril, da je z njegovim statusom lastnika GBD vse v redu in zakonito, vendar na naše veliko in negativno presenečenje nič od tega.
V dolgem monologu je direktor Klemenčič s tresočim in razburjenim glasom začel prisotne prepričevati, da pri napadih v Dnevniku in nato še v Požareportu ne gre za napad nanj, temveč na celotno agencijo, zato se moramo vsi zaposleni takemu početju odločno upreti in se z vsemi sredstvi boriti za dobro ime agencije in da je treba barabe z vsemi razpoložljivimi sredstvi poloviti. Večina prisotnih se nas je neumno spogledala, saj kaj takega iz ust dolgoletnega visokega državnega funkcionarja nismo pričakovali, kaj takega si ni drznil zahtevati tudi noben od predhodnih direktorjev, pa naj so bili levi ali desni. Predvsem zaskrbljeni posamezniki smo nad izjavami direktorja več kot zaskrbljeni, saj smo to dejansko dojeli kot to, da je Klemenčič vse od imenovanja v direktorski fotelj delal za svoj privatni interes, sedaj, ko pa so ga barabe namočile v medijih, pa moramo vsi nositi posledice njegovih dejanj in umazane preteklosti.
Kot da ne bi bilo dovolj, se nam je direktor Klemenčič v nadaljevanju skoraj zasmilil, ko je začel tožiti, da se ga hočejo znebiti zaskrbljeni uslužbenci in interesne skupine po istem vzorcu kot že pred njim prejšnje direktorje in da obstaja možnost, da bo moral zaradi obtožb v medijih odstopiti. Uslužbenci, ki gospoda malce bolje poznamo še s prejšnjih visokih državnih funkcij, smo se nad njegovim tarnanjem po tihem nasmihali, saj je Klemenčič poznan, da se na vsako visoko funkcijo prilepi kot pijavka, zato smo prepričani, da ga z udobnega fotelja lahko na smetišče zgodovine odpihne samo ena oseba v državi!
Je pa gospod v nadaljevanju sestanka dejansko pokazal svoj pravi karakter, ko je prisotne in predvsem zaskrbljene uslužbence šokiral z novico, da odhaja v teh izrednih razmerah na »zaslužen« daljši dopust skupaj s svojim zvestim namestnikom Čarni Ludvikom, ki mu zvesto sledi in izvaja njegove ukaze na vsakem koraku. Podrejenim pa je mirne vesti naročil, naj skrbimo da ne bo o njemu še kaj ušlo v medije, da se bo lahko gospod spočit vrnil v direktorski foteljček. Še bolj pa nas je presenetilo, ko nas je Klemenčič seznanil, da je za nadomeščanje v času dopusta pooblastil starega in zakrknjenega udbovca Jereb Stojana, ki je znan že iz večih afer, v katere je bila v zadnjih dvajsetih letih vpletena SOVA. Po drugi strani pa je Jereb tako kot Klemenčič izredno hinavska in maščevalna oseba, zato zaskrbljeni uslužbenci niti nismo presenečeni nad to izbiro, saj bo do vrnitve Klemenčiča z vsemi sredstvi branil njegove interese v agenciji in takoj brutalno sankcioniral uslužbence, ki si bodo drznili na glas izraziti svoje mnenje do zadnjih medijskih zapisov o direktorju.
Imenovanja Jereb Stojana za nadomeščanje v času dopusta nas je zaskrbljene uslužbence še bolj utrdilo v prepričanju, da je Klemenčič lutka v rokah trde linije tranzicijske levice, ki ga je uspela preko svoje razpredene mreže namestiti vladi kot "odličnega" kandidata za direktorja. Seveda pa je imel tudi Klemenčič gromozanski interes, da prevzame vodenje SOVA, saj lahko zdaj nadzoruje obveščevalne informacije, ki bi lahko ogrozile njegove ženo Anico in njun finančni imperij v sodnih postopkih.
Seveda pa direktor Klemenčič ob koncu sestanka in pred skokom na zaslužen dopust prisotnim ni pozabil »zagroziti«, da se med njegovo odsotnostjo ne bi slučajno kdo začel preveč ozirati po njegovem direktorskem fotelju. Klemenčič se več kot odlično zaveda, da se predvsem navadni uslužbenci zaradi morebitne izgube službe bojijo vsakršnega združevanja SOVA z drugimi službami, zato je direktno izjavil, da zaradi medijskega napada nanj obstaja resna možnost, da bo prišlo do razpustitve agencije in združitve z vojaško obveščevalno in delom policijske služboe. Zaradi teh besed smo zaskrbljeni uslužbenci več kot prepričani, da je Klemenčič s pomočjo svojih stricev iz ozadja, ki so neposredno povezani s trdo linijo tranzicijske levice, prišel v agencijo s primarnim osebnim interesom, da zaščiti svoj in ženin finančni imperij, zbran v GBD, pred roko pravice, ter da popolnoma uniči operativni potencial agencije, kar mu dnevno vedno bolj in bolj uspeva. To je tudi razlog, da si Klemenčič kot zakrknjen obramboslovec in nesposoben vodja, na vsak način želi združitev SOVA z OVS in morda tudi z delom policije, s čimer bi dobil kot direktor skupne službe pod svojo oblast tudi vojaški in policijski  del obveščevalnega dela, kar bi mu omogočilo popolno obveščevalno zaščito svojih zasebnih interesov.
Se nadaljuje…..
Zaskrbljeni uslužbenci, Ljubljana, 6.8.2016"

PISMO PREDSEDNIKU VLADE MIRU CERARJU

PRIJAVA ZOPER JOŠKA KADIVNIKA, ZARADI SUMA KORUPCIJE

Pojasnilo: Celotna anonimna pisanja "zaskrbljenih uslužbencev Sove" objavljamo izključno zato, ker neposredno zadevajo vprašanja nacionalne varnosti, sum korupcije in domnevno sporno porabo davkoplačevalskega denarja. In, zanimivo ter hkrati zaskrbljujoče, drugi mediji razen (a šele v zadnjih dneh) časopisa Dnevnika in tednika Reporter o kaosu in vojni na Sovi - preprosto ne poročajo!
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Poznamo
0
Aug 08, 2016
te, da vedno govoriš o lastnih izkušnjah in da ti je ljubše, če te na posteljo privežeta medicinska brata, v tvojem jeziku - pedra.
#19
petrovc
0
Aug 08, 2016
Tovariš vKDO: hvala za kompliment, ne b blo treba!Vem, da ti je težko, ko te privežeta na posteljo medicinska brata. Mimogrede, vsaj uporabniško ime si zapomni, začne se z "M"!
#18
Kdo
0
Aug 08, 2016
je ta Petrovc?

Govori se, da je najstarejši komunist na Slovenskem.

Na začetku 21. stoletaj, pa še kar komunist.

Sram ga naj bo.

Toda, kaj pomaga, ko pa komunisti ne poznajo sramu.
#17
Petrovc
0
Aug 08, 2016
Kolega @1234: ne tako, boš zelo ujezil občinskega pucfleka, ki konstantno voli Pahorja in Erjavca!
#16
cox
0
Aug 08, 2016
Tile Jazbeci res niso za drugam kot v jazbine. Tepček z Banke Slovenije bo zdaj tožil samega sebe, še prej ni hotel sodelovati sam s sabo, to je s policijo. Tako je to, če ti hrbet ščitijo komunistični zločinci. Dovoljeno ti je čisto vse. V isti kontekst spada dogajanje na Sovi ali nasplošno na vladi . Banda sama sebe ne bo kazensko ovadila ali celo sankcionirala... Psi so se uprli. Ljudje še ne, tem hudodelcem. Vprašanje časa le...
#15
gorenc
0
Aug 08, 2016
Prava sramota je to, kako nam unicujejo Slovenijo te barabe pod levimi vladami.

Zato od SMC (Sramote Murgelskega Centra), ki je sama ustvarila to gnojnico na SOVI tudi ni mogoce pricakovati resitev. FUJ! Nobenega ne zanima varnost drzave, le dopust.MRS!
#14
1234
0
Aug 08, 2016
Kdor voli Pahorja, samo kaže na svojo podnivojsko nrav, nizek IQ&EQ in zablojenost sklepanj!
#13
zunanji sodelavec
0
Aug 08, 2016
podrobna analiza pokaže, da je dotični gospodo on in edini sam sebi činitelj..

druge ni, kot da je sam napisal ono pisanje in ga plasiral verjetno preko drugega..

se udbomafijski sdv podira zaradi nemške sodbe takostkastih udbašev..???
#12
Wir sind bereit...
0
Aug 08, 2016
čuj, @Zaskrbljen, ti kar boi zaskrblen...jas sn biu in bom ponosni domobranec...ti pa kak češ...čakaj da te bo cmero zaščito al pa hitro gvir kupi
#11
Zaskrbljen
0
Aug 08, 2016
ker nimamo dovolj opremljene in usposobljene policije, ker imamo za obrambo Slovenije samo 7.000 vojakov, od tega več kot tretjino častnikov, slabo opremljenih, slabo izurjenih, zastarelo in nevzdrževano orožje in letala, sedaj pa še nesposobno varnostno obveščevalno službo.

Vse kar nam zagotavlja varnost je na psu. Mladi, izurjeni migranti pa pred vrati. Če bomo pridni, nam bodo tuje varnostne službe morda kaj prišepnile glede stanja doma in na terenu...Če jim bo to v interesu, seveda. Elita, ki sedite in se pojavljate v prvih vrstah, sram vas bodi!
#10
KAPIBARA
0
Aug 08, 2016
Če bi bilo RankoviĆa.. NE BI BILO cmeravčka.. !!
#9
krulčan
0
Aug 08, 2016
Če je v državi tako stanje obveščevalnih služb, pomeni, da državo jemlje hudič.

Un nesposobni direktor (Klemenčič) pa benti nad svojimi ljudmi.
#8
Viktorh
0
Aug 08, 2016
Še sreča, da ne živi več Ranković. Cerar bi ga gotovo postavil za šefa..
#7
cox
0
Aug 08, 2016
Strinjamo se, barab ne lovimo, o barabinu pišemo v teh komentarjih in že nekaj prejšnjih. O čisto pravi barabi v cmerarjevi ekipi prevarantov, tepčkov in patoloških lažnivcev. Oglejte si ga in se primite za denarnico , ko ga srečate na cesti !
#6
Mefisto
0
Aug 08, 2016
Ironija usode.

Kot prepričan desničar bom znova moral voliti levičarja in komunista Pahorja, da bom zaradi Cerarja ali Brgleza odvrnil od države še večje zlo.

Pahor počasi postaja eden od najbolj zaslužnih slovenskih mož.

Najprej nas je rešil pred Tuerkom, pri naslednjih volitvah predsednika republike pa nas bo reševal še pred Cerarjem ali Brglezom.
#5
goliotok
0
Aug 08, 2016
Toliko o tem, kdo je stric iz ozadja, ki mu je za Slovenijo figo mar. Ne pozabimo, da je tip madžaron... Za Slovenijo trpimo tisti, ki jo imamo radi, in ki je bila za nas njena samostojnost prva in intimna želja. Zdaj pa je že zadnji čas, da se zbudiš, Slovenec, saj ti navček bije že tako glasno, da bi zbudil celo mrtvega!!!!!!!!!!!
#4
Ajdemi_Popushi
0
Aug 08, 2016
Ampak zanimivo, gospod bo vseeno odšel na dopust...mater, to pa je samozavest.

Verjetno ima vplačano garsonjerico v Poreču, sirotek.

Upam, da ga po dopustu čaka stolček na ulici.
#3
Mefisto
0
Aug 08, 2016
Pošteno se je treba vprašati, ali je v brezvladju, kakršnega imamo pod SMC - jevo falango, sploh lahko drugače.

Poslej bo še huje, dokler se ne bodo dogovorili, ali bo Pahorju na volitvah predsednika republike konkuriral Cerar ali Brglez.

Nekaj časa bo še hudo, potem pa nikoli več bolje, če nas ne bo rešil Janez Janša!
#2
drugo
0
Aug 08, 2016
Čisto v stilu naših umnih vladarjev- namesto dvigniti raven delovanja tako pomembne državne službe (pa ne v SLO)na nek primerljiv mednarodni nivo in ji povrniti vsaj nekaj ugleda,raje poloviti "barabe",katere razkrijejo svinjarije (delček) in nepravilnosti,ki jih počnejo nesposobni in požrti vodje..

#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-08-08 08:17:00 (Aug 08, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Obroč okoli Šarca, Črnčeca in direktorja Sove vedno ožji: dve napaki zaposlitve Lepe N. in česa ti trije ne morejo pojasniti?
Ministrica Aleksandra Pivec pokasirala denar za delo, ki ga - kot kaže - ni bilo?! Poglejte zneske in seznam vpletenih.
Ekskluzivno, začelo se je: na tožilstvu že prva ovadba zoper Accetta. Toda pozor, v Nemčiji takšni sodniki gredo v zapor.
Zasebni detektiv naj bi "zalotil" Lepo N. in Šarca. Vroče informacije curljajo tudi iz policije, ki varuje Šarca.
Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(237)
desus
(79)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(39)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
KNOVS
(10)
NH
(8)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)