Car Putin v Sloveniji: Borut Pahor zmagovalec, Danilo Türk poraženec ruske sobote

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-08-01 ob 07:04:00
Čeprav je ruski predsednik Vladimir Putin prišel v Slovenijo že tretjič, je sobotni obisk spremljala neverjetna medijsko-politična histerija. Šlo je za mednarodni obisk, za Slovenijo uradno "pietetni", za Rusijo pa "delovni", toda histerija je bila premosorazmerna z radikalizacijo in nenormalno zmedenostjo slovenske politične scene. Medtem ko Putin, tudi po navedbah Branka Sobana, nekdanjega dopisnika Dela iz Moskve, financira skrajne desničarje po Evropi (samo Marine Le Pen, liderki francoske Nacionalne fronte, naj bi Putin v zadnjem času nakazal 29 milijonov evrov denarne pomoči), so minulo soboto po Ljubljani hodili in vpili člani slovenske Socialistične stranke z majicami podob Putina in Tita, spodaj pa z napisi "Smrt fašizmu". Janko Lorenci, kolumnist Mladine, glasila Združene levice, je razvijal tezo o tem, da so Združene države Amerike pod Barackom Obamo večja diktatura kot Putinova Rusija, Darijan Košir, še en bivši dopisnik Dela iz Rusije, zdaj pa eden od urednikov časopisa Dnevnik, pa je v pogovorni oddaji na prvem programu TV Slovenija na vse pretege hvalil Putina in vis-a-vis kritiziral slovenskega predsednika Boruta Pahorja.
Mimogrede, neposredni prenos komemoracije pred Rusko kapelico pod Tržičem si je na TV Slovenija ogledalo kar 54 odstotkov vseh gledalcev televizije ob tistem času, kot da gre za nogometno Ligo prvakov - pa povejte, če je to normalno.
Po tujih medijih je Putinov obisk Slovenije pobral minimalne odzive. Razen ruskih, ki so jih slovenski mediji med poročanjem o kakor strašnih dimenzijah obiska uvrščali med tuje medije, so o tem obisku na zahodu poročale predvsem tiskovne agencije. Za primerjavo pomembnosti: za Putinov obisk je bilo akreditiranih 260 novinarjev, na nedavni konvenciji republikanske stranke v Clevelandu pa 15.000!!! Dokaz več, da sobotni obisk Vladimirja Putina v Sloveniji še zdaleč ni bil globalni dogodek.
In tudi zato je pravi zmagovalec Putinovega obiska na slovenski sceni zaenkrat samo eden, to je Borut Pahor, poraženec ruske sobote pod Vršičem številka ena pa nekdanji predsednik države Danilo Türk.

SOBOTNI ZMAGOVALEC

Pahor je ob Putinu povsem zasenčil ostale slovenske politike. Predsednik vlade Miro Cerar, čeprav naj bi bil zadnje čase, potem ko se je razšel z nesojeno "tretjo ženo" Vesno Arnšek, kot prerojen, je bil med obiskom popolnoma v drugem ali celo tretjem planu. Med osemurnim bivanjem Putina v Sloveniji sta bila Pahor in Putin na samem skoraj tri ure (tukaj štejemo vožnje z avtomobilom, sprehod na Brdu in pogovor na štiri oči, ki se je zavlekel na eno uro, čeprav je bil predviden za zgolj 20 minut - in Miro Cerar je z drugimi povabljenci na večerjo medtem pridno čakal Pahorja in Putina, da končata debato), kar naj bi bil tudi rezultat dolgoletnega poznanstva med Putinom in Pahorjem. Hkrati se je Pahor od Putina javno nekoliko distanciral že pred obiskom, češ, "med nami so pomembne razlike". Tednik Mladina je Pahorju ob tem očital, da se ob takšnem obisku tega ne govori, razen če bi se Pahor "rad napihoval ali pa gosta vsaj podzavestno odgnal"; toda ravno obratno, ob Putinu in njegovi - tudi brutalni in smrtno nevarni politiki, je tovrstno distanco treba javno povedati. Kar je Pahor, na koncu celo edini od vodilnih slovenskih politikov, tudi storil.
Kljub temu da je Putin v Slovenijo zamujal eno uro in dvajset minut, točno toliko, kot je lani v Vatikanu pustil čakati papeža Frančiška, je Pahorjev štab dočakal opravičilo Putinovega tiskovnega predstavnika, portparola, in menda tudi njegovega tesnega svetovalca Dmitrija Peskova (pravijo mu kar Putinov glas), kar ni tako nepomembno, saj je znano, da se Rusi nikoli za nič ne opravičujejo. Med samo komemoracijo na Vršiču je Pahor celo komunikacijsko vodil na začetku malce nesigurnega Putina (televizijske kamere so zabeležile, ko je Putinu rekel, greva sem, bova pomahala ljudem ...), na pogovorih na Brdu pa je dobil vabilo, resda še ne pisno, za jesenski uradni obisk v Moskvi, ki bo predvidoma novembra.

SOBOTNI PORAŽENEC

Na drugi strani je luzer dneva postal Danilo Türk. Kot slovenski (samo)kandidat za generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov je ogromno stavil ravno na ta obisk. Pred Rusko kapelico so ga postavili v tretjo VIP-vrsto za Putinom in Pahorjem, potem pa se je "nenadoma razvedelo", da ga na uradni večerji s Putinom in Pahorjem na Brdu ne bo zraven. Türkovi sledilci po družabnih omrežjih so se - ko se je to širilo - začeli razburjati in protestirati, čeprav Danilo Türk sploh ni bil nikoli predviden za gosta na večerji, ki jo je za Putina priredil Borut Pahor. Toda znotraj šifriranega diplomatskega jezika je to hočeš nočeš pomenilo, da Türk za Ruse ni (njihova) izbira za novega prvega človeka Združenih narodov. Türkovo kandidaturo je po naših zanesljivih informacijah med večerjo omenil predsednik državnega zbora Milan Brglez, Putin pa je diplomatsko odgovoril, da Rusi do zdaj niso delali proti Türku in da tudi v prihodnje ne bodo.
No, tisto nedavno prvo poskusno glasovanje znotraj varnostnega sveta, kje je naš kandidat Danilo Türk prejel 11 glasov od 15 predstavnikov držav varnostnega sveta, po mnenju poznavalcev velja bolj za otroški vrtec, ne pa za resni strateški premislek, kaj šele odločitve petih držav stalnih članic varnostnega sveta. Türku naj bi tako še vedno grozil veto Združenih držav Amerike in menda tudi Velike Britanije, je pa res, da mu omenjeno glasovanje ob servilnosti domačih medijev koristi pri pridobivanju denarnih sredstev iz slovenskega proračuna za svojo kandidaturo ...

PUTIN TOP SECRET

Sicer pa se je Vladimir Putin, kot smo se lahko prepričali v živo, od zadnjega obiska v Sloveniji tudi "malce" zgladil. Za potrebe videza mača in junaka naj bi mu pred petimi leti odstranili podočnjake in zgladili gube na čelu, velik razlog za takratno lepotno operacijo pa naj bila njegova skrivnostna spremljevalka in nekdanja gimnastičarka Alina Kabajeva. Ki naj bi mu - po pisanju ameriškega New York Posta - tudi že rodila dva otroka, najprej sina in potem še hčerko. Ruski novinarji se sicer šalijo, da je v Rusiji celo lažje objaviti kakšno državno tajnost kot pa zgodbo o Putinovem zasebnem življenju ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Krucefiks
0
Aug 01, 2016
Sobotna histerija levičarjev ni nič v primerjavi s histerijo, ki jo bodo zganjali, ko bo prišel na obisk predsednik ZDA Trump.

Takrat bo seveda lažje za vse njegove bodoče simpatizerje na levici.

Sprejem ne bo omejen na 2.500 najbolj zadrtih levičarje in vsi se bodo takrat že znali pokrižati in zmoliti vsaj Oče naš in Zdravo Marijo.

#34
Mefisto
0
Aug 01, 2016
Cox, moram te vprašati, ker ne to ne zanima le mene, temveč celo tudi pravega123.

Ti je morda prišlo na uho,kako dolgo v noč se je drugorazredni sinoči s soprogo zabaval pri Tonaču?
#33
gorenc
0
Aug 01, 2016
Sramotno, primitivno in hlapcevsko je,da se iz tega obiska ( ki ga sploh nebi smelo biti)dela taka TV histerija, ki prav spominja na histerijo v S. Koreji. Le od koga so dobili taka navodila? Od rdecega mafioza? Iz SMC (Sramote Murgelskega Centra)....

Pokvarjeno je da se za 117 umrlih v plazu (kjer sploh niso bili vsi Rusi) dela taka galama, zraven pa se potvarja dejstva, medtem ko se za vec kot 30000 Slovencev, ki so padli na vzhodni fronti ( Ubiti so bili prav od teh Rusov...) ne poskrbi. To je nagravzno! Pahor kje je vest, pravicnost? Vsaka normalna drzava najprej poskrbi za svoje ljudi, potem pa za ostale. Tukaj nam pa komiji delajo ravno obratno. Kdaj bodo postavleni vsi grobovi, obelezja Slovencem, ki so jih zlocinsko ubili komunisticni klavci... Le kdaj bo SLO narod spregledal?

#32
cox
0
Aug 01, 2016
Privoščil sem si pizzo danes, morsko, ne sicer pri Tonaču, kjer me že dolgo ni bilo, zato sem picerijo umestil v Šenčur in ne v Cerklje, sicer sosednjo občino in še vedno na Gorenjskem. Meni so to plačali drugi, bil sem povabljen, Turk ni imel te sreče. Je pa dolgo upal in se bal, da bo ostal lačen...Najedel se niti Pahor ne bo, če meni, da ga bo ta čast preko Putinovega vabila doletela v Moskvi. Drugo in tretjerazrednih držav ne vabijo v goste niti nogometne reprezentance velesil, kaj šele politikov banana republik. Realni domet slovenskih, komunističnih jedcev so morda kioski ,, čevapdžinice,, v Sarajevu ter morda kakšen splav ob ciganski glasbi na Donavi, v Kremlju se vsekakor nihče od njih ne bo najedel, pa, če Rusom ob Ruski Kapelici zapakirajo in podarijo še Kardeljevo vilo in grad Strmol. Najlažje je dati iz rok tisto, kar ukradeš. Slovenski komunistični zlikovci to najbolje znajo in vedo. Pahor ubijal in kradel ni, lahko bi se pa vsaj opravičil. V imenu ljudstva z lepljivimi prsti.
#31
Mefisto
0
Aug 01, 2016
Odkar se je Vladimir Vladimirovič ponižno in pobožno pokrižal pred rusko kapelico, vlada med levičarji prava histerija pokristjanjevanja.

V knjigarnah so pošle že v enem dnevu vse izdaje Svetega pisma in molitvenikov.

Meni niso verjeli, moral je priti Vladimir Vladimirovič, da jim je dokazal, kako so levičarji majhni in neznatni pred Bogom.
#30
gorenc
0
Aug 01, 2016
Drugorazredni v druzbi komunisticnega mafioza, izdajalca, ki nam je unicil Slovenijo in mu le-ta nikoli ni bila intimna opcija...uh ha ha, bebasti komiji to bo prava kombinacija za za zasedbo OZNja. Kar z glavo skozi zid, pravi optimisti. Ampak pozabili ste, da bodo zadnjo besedo imele zrtve iz Barbara rova... ce ne prej boste zlocinci dobili VETO iz groba. Drugorazredna komunjara nikoli ne bo na celu OZNja! ...pa ce bo treba o tem obvestiti ves svet!

#29
mičo
0
Aug 01, 2016
Putin je zame car
#28
pravnik bavcon
0
Aug 01, 2016
Kaj bi bilo nobel, ko bi teli drhali na spodnji sliki malo "pošprical" z mitraljezom! Kratki bi se hudič še v mišjo luknjo zakopal, smrduh komunajzarski! Štefo bi pa prepustil na milost in nemilost!
#27
mnjh
0
Aug 01, 2016
a je bil murgelski palček tudi pri tonaču???
#26
mrki
0
Aug 01, 2016
pravi123 01.08.2016 07:51:24

Pa vi trije klovni sploh veste kaj je komunizem, kdo so "ta rdeči" in kam spadate vi? Po neumnostih in protislovjih, ki jih pišete, pa ste vsi trije dokazano iz iste horde, mislim, da ne!?!

-------------------------

mi že vemo kaj je komunizem - NEMA NIČEGA - še skret papirja ne !! take maebe kit si ti pa tega niti ne dojamejo.
#25
lquj
0
Aug 01, 2016
da nam cox bolj podrobno opiše menu zakoncev Turek, ... še čakamo......hahaha
#24
hahaha
0
Aug 01, 2016
drugorazredni na aparatima :-)
#23
MUJO
0
Aug 01, 2016
E moj drugorazrednež...g.PUTIN ne te prcka ni za suho šljivo...
#22
Anastasia
0
Aug 01, 2016
Majhno "vprašanj-ce": je kdo poročal o protestu zaradi ruske okupacije Ukrajine v soboto, 30. 7. 2016 pred ruskim veleposlaništvom???
#21
Aton
0
Aug 01, 2016
Kdo je bil lepše oblečen - Pahor ali Požar?
#20
Plavi-mil
0
Aug 01, 2016
Drugorazredni bo vedno ostal drugorazredni.
#19
krulčan
0
Aug 01, 2016
Ker tovariš drugorazredni ni bil pripuščen na slavnostno večerjo, mu želim dober tek za vse obroke, ki jih bo sam plačal.

Drugorazrednemu tudi sporočam, da sem strašansko vesel, ker mu na glasovanjih in volitvah za generalnega ne bo uspelo.

Kdor visoko leta, ostane v Ljubljani, tovariš drugorazredni.
#18
krulčan
0
Aug 01, 2016
Ob tem "obisku" se je znova pokazalo, kako nori so nekateri Slovenci, pa tudi, kako so nekateri mediji zblazneli.
#17
pravi123
0
Aug 01, 2016
Pošteni politiki in funkcionarji, ki dajo kaj nase, so ostali doma in se nasmihali temu početju.
#16
Mefisto
0
Aug 01, 2016
COX, pozabil si nam povedati, kakšno pico sta si pri Tonaču v Šenčurju privoščila nesojeni generalni sekratar OZN in njegova soproga - malo, veliko ali družinsko?

In kaj sta pila, običajno ali nefiltrirano pivo?

In, ali sta po tako duševno napornem dnevu sploh imela apetit?
#15
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-08-01 07:04:00 (Aug 01, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)