6 zamenjanih političnih strank! Ne več Roman Jakič, nova rekorderka je Alenka Bratušek.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-05-22 ob 08:28:00
Po včerajšnjem zadnjem kongresu Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB), ki se je v ljubljanskem hotelu Four Points by Sheraton preformatiralo v novo politično stranko - Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov (ZSLD), je nekdanja predsednica vlade in "samostojna" poslanka Alenka Bratušek postala nova slovenska rekorderka po številu zamenjanih političnih strank. To je namreč že njena šesta stranka po vrsti, po LDS, Zaresu, Listi za Kranj Hermine Krt, Pozitivni Sloveniji in ZaAB; tako je prehitela dosedanjega rekorderja v menjavanju političnih strank in bivšega ministra za obrambo Romana Jakiča. Slednji se je očitno ustavil pri petih - strankah.
To je pravzaprav edina omembe vredna ugotovitev zadnjega kongresa ZaAB in prvega kongresa ZSLD, ki po kraticah bizarno spominja na eno od predhodnic stranke Socialnih demokratov ZLSD ali Združene liste Socialnih demokratov. In kot se za praktično napol vladno stranko spodobi (Metod Dragonja, vidni član ZSLD, je namreč eden ključnih državnih sekretarjev Cerarjeve vlade, pristojen za podjetja v državni lasti), kongres stranke, ki jo vodi Alenka Bratušek, tokrat ni bil na lokaciji Stare mestne elektrarne (kot maja 2014), ampak sredi elitnega hotela mednarodne hotelske verige Sheraton.
Z vidno spremembo imena stranke in nekoliko prilagojenim strankarskim programom si Alenka Bratušek pač poskuša reševati svojo politično kariero.
Kar zadeva Alenko Bratušek in Metoda Dragonjo, pa je sploh zelo zanimivo: gospa Bratušek je predsednica kakor "opozicijske" stranke (po novem ZSLD) in poslanka samostojne poslanske skupine pod vodstvom bivšega poslanca SMC Bojana Dobovška, a hkrati, vsaj zadnje čase, glasno kritična do vladnega kadrovanja v Slovenskem državnem holdingu ali slabi banki (DUTB), kjer pa je eden glavnih vladnih kadrovikov prav Metod Dragonja, vidni član stranke, ki jo vodi Bratuškova.
Tipična patologija zmedene slovenske politične scene!
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
noe
0
May 22, 2016
Vidim, da je Kocirepka zamenjala svetlo mini kiklco za dolge temne hlače. Ali to pomeni, da je Aurelijo že pozabljen? Ali pa je diplomirala iz teorije krogcev in bo v ponudbi Evin trikotnik?

Šivilja pa je že predlanski sneg. Tudi žled je skoraj pozabljen. Škoda se bo sanirala še 2 generaciji.
#14
fog-megla
0
May 22, 2016
vse pohvale humanitarki
#13
fanči
0
May 22, 2016
KDO: Lejla Hercegovac je pred meseci dobila službo v otroškem dispanzerju v Zdravstvenem domu v Sežani.Samo toliko, več pa ne bom zapisala
#12
cox
0
May 22, 2016
Bratušek-Cvjetičaninova, Cerar...Kdo oziroma katera bo naslednja lutka udbomafije, ki vodi državo? Za nas, navadne smrtnike, ki nismo privilegiranci komunističnega režima, je wc papir potrošni material. Pa tudi spodnje perilo. Za plagiatorko so to politične stranke, ki jih menja po potrebi, za cmerarja, partnerke. Pravzaprav ženske menjajo njega. Pa smo spet pri wc papirju...Lep dan vsem, tudi tistim, brez pameti, lutkam na špagci, končno tudi veleizdajalcu slovenskega naroda..Naj uživa v lepi nedelji.
#11
josjos
0
May 22, 2016
Nič takega!Ostajajo isti.

Kot novinarji,menjavajo uredništva,pa ostajajo vedno pri rumenih.Kar je najlažje.....

#10
McClain
0
May 22, 2016
Na kozlanje mi gre, če se samo spomnim navdušenja nekaterih ob imenovanju tega stvarenja na mesto predsednice vlade ob podpori izmišljotin Klemenčiča&co. Kako lahko nategljivi smo Slovenci se je potrdilo ob vnovičnem lansiranju podobnega primerka, zgleda da še bolj posliušnega, upčogljivega in ubogljivega MC. Disaster v pravem pomenu besede. Hudi disaster.
#9
Šment
0
May 22, 2016
Ljudje pač zamenjajo stranko, enako kot zamenjajo partnerja.

Odidejo in si poiščejo drugega.

Eni varajo kar v zakonu - na skrivaj delajo po svoje...

Zakaj takšno čistunstvo ?!
#8
Uspešna Strategija
0
May 22, 2016
Moje prepričanje pa je, da ne gre za patologijo.

Gre za načrtno strategijo dogovorjenih "konfliktov", ki to v resnici niso.

V interesu h koritu prikovanih politikov vseh časov in obeh sistemov je, da tam tudi ostanejo. S pomočjo spina vseh državljanov. S skrajnimi potezami, kot je trenutno spor čisto na vrhu. Janša : Kučan.

Samo s tem konfliktom sta vedno v središču pozornosti. Volivci pa se po logiki in naravi stvari, približno polovično opredelijo za enega, ali drugega.

Na vseh ravneh je tako, zato včasih uide podoba te igre pred oči javnosti. V zadnjih dneh smo imeli dva taka primera. Janša in Bavčar skupaj (sic!) vlagata ovadbo proti Kučanu. (LDS, SSDS ...) Drugi primer je zgoraj opisan. AB najbolj glasna v opoziciji ostra in kritična do ravnanja MD. Potem pa skupaj (sic!) kažeta svoji podobi kameram ob ustanovnem kongresu nove stranke.

To ni patologija.

Pred tem so dogovorjeni antagonizmi, ki vodijo h istemu cilju. Beri - koritu. Proračunu.
#7
KDO
0
May 22, 2016
mi lahko pove,kje so sedaj modeli maja dimitrovski,lejla hercegovac,tamara vonta,dragan bosnić,oni čelavi rdečuh frangež in kar je še bilo te nesnage?Predvsem na kateri državni kurac se je prisesala naša s cipra?Takšno vprašanje bo potrebno čez čas postaviti tudi za malomarno magistro.Kdo to degeneriranko voli mu privoščim vse,kar mu bo zakuhala.....
#6
Starakura
0
May 22, 2016
Se še kdo spomni Gatsbyja iz leta 1974. Ta baba me non-stop spominja na Karen Black, kot pumparjeva žena, po ksihtu in hrepenenjih.
#5
Pathos in logos
0
May 22, 2016
Tipika.

To seveda je tipika, je tipična мurgl$rbska jugoкомunistična gledališka predstava łutkovnega gledališča мurgl$кega oziroma "smrtnih neprijatelja ljudi" (kot si lutke same pravijo) za zavajanje ljudi:

"... njih ćemo povezati uza se pozorišnim predstavama i drugom propagandom ..." — tako tov. Moze$ мo$ha Pijade, desna ročica $talinove levanke rukić Wałtera Joshue вroza тiтa, največjega мorilca slovenskih otrok vseh časov, ki mu мurgl$rbska jugoкомunistična "politična scena" "v Sloveniji, "v Słoveniji", "v Sløveniji" ...* prisega večno zvaestobo tukaj in zdaj, v Støš¢ah nje.

* — ni vse, kar je "v Španiji, zato tudi že kar špamsko nje. Messi NI ŠPANSKI nogometaš in Ronaldo NI ŠPANSKI nogometaš! мurgłsko$rbski jugoкомuni$tični fudbaler NI slovenski, lahko pa je/igra "v Sloveniji", kot sta Messi in Ronaldo "v Španiji", nista pa španska!

Comprende???

Politična scena.

Pojem “POLITIKA” pomeni “SKRB za POLIS”, “SKRB za DRŽAVO”, "SKRB ZA POLITEJO", ne več, ne manj, zato moramo pri uporabi pojma politika nujno dodati, za politiko katerega polisa/politeje (države) gre:

— мurgl$rbska jugoкомi zaresŁD$ $m¢ $D ZŁ De$u$ ZaAB P$ Verniki v Šholte$a in ostala tovarišija skrbi za zločinski мurglskor$rbski jugoкомunistični POLIS Jugoslavijo

= jugoкомuni$tična politika,

— medtem pa ljudje v Slovenijo skrbimo za pravni, demokratični, resnicoljubni, domoljubni in svobodoljubni polis Slovenijo

= slovenska politika.

Bomo zmogli počasi razumeti to božjo preproščino, da imajo pojmi pomene in da ni vseeno, s kakšnim/katerim pojmom označujemo stvari/zadeve ...?

Bob je bob, ni fižol.

Bob ni tipična patologija zmedene fižoLJe scene, ampak je bob!

Slovenci bobu pravimo bob!

Sledimo?

"Patologija" — veda/znanost o čutnih in telesnih izkušnjah/bolečinah. Iz gršk. pathos + logos/logija. Ta znanost znotraj svojega polja uporablja pojem tudi za izsledke svojih znanstvenih raziskav poteka neke čutne/telesne izkušnje.

Torej, če bi želeli vleči vzporednice z medicinsko znanostjo in korektno umestiti sicer nepotrebni in dotičnim neznan grški pojem, bi ga lahko umestil nekako tako:

"Patøloška" raziskava je vnovič potrdila, da мurglsko$rbske jugoкомunistične мetastaze*, zasevki nje, odmrejo "sami" (beri po direktivi ¢k кþj), ko enkrat odigrajo svojo vlogo pri najedanju tkiva Slovenije. Zadnje odmrle in odmirajoče мetastaze мurgl$rbоugoкоми teater þaradižnika: zare$-novaPolitika, zar€$-liberalnoDemokratični, Zαre$-verniki/v/$holte$a, zar€s-Pοzitivna$rbija, zare$-zaaв ...

Zmedenost.

V tem vodenem postopku ni česa zmedenega, čeprav so vsi мurgl$rbski jugoкомi wat¢hdogiji in wat¢hdogini¢e (таko si čuvaji tekovina revolucije sami pravijo nje) pogojno rečeno zmedeni na takorekoč vseh poljih (zmedeni je seveda "evfemizem" (ko je že grščina v akciji nje, pomeni, da za neko kakor ušeskom neprijetno resnico uporabimo kakor pozitivno ali manj negativno zveneč pojem) — glupi so ko toćak nje! vendar pa glupi na vsakem koraku dokazujejo, kljub dokazani gluþosti ($rpski nje: ne-umnosti), da prav nič zmedeno vedo, da morajo izpolnjevati ukaze ¢к кpj, če želijo "očuvati tekovine revolucije" — in oni seveda želijo nje (v normalnem demokratičnem/pravnem svetu bi po odsluženi kazni lahko le čistili stranišča in izvajali ostala pomožna dela), pa še prisegli so in prisegajo, kot že rečeno: "Druže тiтo, mi ti se k u n e m o, da sa tvoga puta ne skrenemo!"

Gospa.

Tavarišica, natančneje drugarica $KOJ-evćica* ¢vjetićanin-вratušak seveda ni kaka gospa! Kot rečeno, gospa bi bila, če bi pošteno delala, za kar je usposobljena: če bi torej čistila sekrete, bi bila gospa), tako pa je raje tovariši¢a lažnivka, kradljivka, kopipastarka ... skratka мurglsko$rbska jugoкомunistična štabna lumpenproletarka nje.

Preimenovanja KÞj-ja v Sloveniji:

Koмunistična þartija Jugoslavije > ZKJ (Zveza koмunistov Jugoslavije) > ZKS-SDP (Zveza kомunistov Slovenije-SDP) > SDP (Stranka demokratične prenove) > SDP Slovenije (So¢ialdemokratska prenova Slovenije) > Združena lista > ZL$D (Združena lista so¢ialnih demokratov > $D ($o¢ialni demokrati).

.

Preimenovanja $KOJ-a in njegovi "novi obrazi" (zasevki, metastaze, bi po patološki raziskavi rekel naš zmeden rad bi bil medicinc):

$KOJ > $KOJ se razcepi na $KOJ in USAOJ (Ujedinjeni $avez antifašiştičke omladine Jugoslavije) > USAOJ se preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije) in imamo $KOJ in NOJ > nato se SKOJ in NOJ spet združita, sedaj pod imenom NOJ > nakar se NOJ preimenuje v SSOJ ($avez $o¢ijalističke omladine Jugoslavije) > tukajšnji oddelek se imenuje SSOS (Savez $o¢ijaliştičke omladine $rbije v Sloveniji = ZSMS = Zveza $o¢ialistične mladine $rbije) - in ta podružnica na prvih vsaj za silo demokratičnih volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom Z$M$, na naslednjih (1992), pa se je organizacija Z S M S preimenovala v Ł D $ (Liвeralno demokratska stranka). Čez par let se preimenuje v ŁD$ - Liвeralna demokracija Slovenije. Iz svojih drugorazrednih članov vseskozi ustanavljajo "nove obraze" - nekaj zadnjih:

sms, unija, par različic zelenih, najprej okupirana in nato totalno prevzeta $n$ s padalcem, baletnikom, apotekarjem, ids, trs, pirati, solidarnost, zare$ - nova politka, zare$ - $ocialno liвeralni, P$ - Pozitivna$rbija, ZaAB, Zł - združeni ids, trs in radnička þartija viølete tomić, verjamem v $holte$a, $м¢ - stranka m. ¢erara mlajšega, $м¢ - stranka mødernega ¢entra. Vse to je ena in edina мurgl$rbsko køмinterni$tična комuni$tična þartija Jugoslavije.

.

Slovenija je okupirana:

»Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
#4
DKMH
0
May 22, 2016
Njen mož pa precej temnejših odtenkov zgleda, v Pozitivni Srbiji sami Slovenci hehe. Ne pozabit da ta čefurska stranka zmagala volitve, kar Kučan podpira to za Slovence čisto zlato.
#3
macek
0
May 22, 2016
Ne pozabit, da nam je vsem, ta štabna kurveštija konkretno zagrenila in podražila življenje. Seveda ne gre pozabiti še pripadajoče klientele. Prekleta bodi!
#2
drugo
0
May 22, 2016
...tako je, ko ti cigo(a) "priča" o poštenju...

#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-05-22 08:28:00 (May 22, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
Generalica, poveljnica Slovenske vojske in to: dvojna vojaška ter druga morala gospe nikoli nič krive Alenke Ermenc
Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.
Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki. Takšnih novinarjev ne delajo več.
Mayer že ostal brez Argumenta, nova voditeljica poročil iz Ene žlahtne štorije, a sem prihaja tudi britansko-srbski CNN
Primer Spar: zelo na hitro, pod mizo. Simon Zajc je res minister medvedov, volkov in kapitala.
Kako je Andrej Vizjak, kandidat za vodstvo Telekoma, lagal o službi na AT Kearneyju in domnevni ponzijevi shemi iz Dubaja
Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
Pismo SMC-jevca: Matić za okoljskega inšpektorja?! Zmešalo se jim je, me pa čudi, da vsaj Šarec ne ustavi te norosti.
Odločni? Izkušeni? Bratuškova, to je čisti fake. Bumbardelli je vseeno pravi vajenec v primerjavi s svojo predsednico!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(66)
LDS
(64)
pop tv
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(28)
sova
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
OVS
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
sls
(7)
KKR
(7)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)