Kar ni uspelo komunistoma Kocijančiču in Jankoviću, lahko uspe Čeferinu.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-05-18 ob 06:34:00
Odvetnik in predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je kandidat za novega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa). Gre za drugo najpomembnejšo funkcijo znotraj svetovnega nogometa, takoj za predsednikom Svetovne nogometne zveze (Fifa), kar je pred kratkim postal Švicar Gianni Infantino, za katerega je glasoval tudi Čeferin.
Slovenskega odvetnika med "zelo resne favorite" za naslednika odstopljenega Michela Platinija uvršča tudi brani britanski tabloid Daily Mail, ki Aleksandra Čeferina opisuje "kot enega najbolj talentiranih mladih nogometnih voditeljev vzhodne Evrope".
Če bo Aleksander Čeferin 18. septembra v Baslu res postal prvi človek Uefe (več o njegovi kandidaturi in samih volitvah bo znano danes po zasedanju izvršnega odbora Uefe), bo odvetniku iz Grosupljega uspelo to, kar sta nekoč Janez Kocijančič in Zoran Janković samo sanjala, saj sta oba pogrnila.

JANEZ KOCIJANČIČ PROPADEL V MOKU ...

Kocijančič si je - kot dolgoletni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in tudi daleč najvplivnejši politik slovenskega športa - želel postati stalni član Moka, to je Mednarodnega olimpijskega komiteja. Vendar mu nikoli ni uspelo, in to je njegova velika bolečina.
Največje "zasluge", da Janez Kocijančič ni postal stalni član Moka, gredo menda nekdanjemu - prav tako dolgoletnemu - predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja, Špancu Donu Huanu Antoniu Samaranchu. Pokojni legendarni olimpijski funkcionar naj bi nekoč dejal, bolj v ožjem krogu, zabrusil pa naj bi tudi Kocijančiču, da dokler bodo oni vodili Mok (mislil pa je na tajno katoliško organizacijo Opus Dei, katere član je bil tudi Samaranch), "komunisti", kot je Kocijančič, nimajo tukaj kaj iskati.
Je pa zanimivo in tudi tako značilno za Kocijančiča, da je potem sam osebno in tudi agresivno preprečeval, da bi kakšen drug Slovenec - pač namesto njega - morda lahko postal član Moka. Omenjalo se je ljubljansko odvetnico Tjašo Andre Prosenc in legendarnega olimpijca Mira Cerarja st., vendar je Kocijančič znotraj Slovenije to vedno uspešno blokiral.
Res je, da je Janez Kocijančič aktualni podpredsednik mednarodne smučarske federacije Fis. Ampak ta funkcija je s položajem predsednika Uefe povsem neprimerljiva; kot bi nekega občinskega svetnika iz Litije postavljali ob bok predsednika vlade. Funkcija predsednika evropskega nogometa vsebuje tudi izjemno prestižno in celo politično moč.

... ZORAN JANKOVIĆ PA NA EHF.

Drugi "komunist", ki je hotel postati vodilni mednarodni športni funkcionar, je (bil) Zoran Janković. V nasprotju z Janezom Kocijančičem pa Janković, ki se je leta 2004 na Cipru potegoval za funkcijo predsednika Evropske rokometne zveze (EHF), ni znal niti enega svetovnega jezika. Rezultat je bil temu primeren: čeprav so ga slovenski mainstream mediji vehementno razglašali za favorita (Finance so recimo pisale, da bo Janković iz evropskega nogometa naredil velik šov), je na tajnih volitvah izpadel že v prvem krogu, dobil je namreč pičlih šest glasov.
Aleksandra Čeferina, podobno kot odvetnika Marka Bošnjaka iz iste odvetniške pisarne, ki zdaj postaja član Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, pa mednarodna športna scena ne dojema kot komunista. Če Janez Kocijančič živi dvojno življenje (doma v Sloveniji se predstavlja za požrtvovalnega in amaterskega športnega delavca, na forumih starejših Socialnih demokratov pa za skromnega bivšega politika, ki se bori za slovenske nacionalne interese, medtem pa s svojimi prikritimi podjetji v Združenih državah Amerike bogato sodeluje pri slovenskem tranzicijskem kapitalizmu in prodaji slovenskih podjetij v tujino; obstajal naj bi celo načrt, da se prek Kocijančičeve firme v New Yorku prevzame Zavarovalnica Triglav?!), sta Čeferin in Bošnjak iz drugega sveta. Oba sta predstavnika mlajše, niti ne več srednje generacije, ki iz današnje Slovenije tako ali drugače pospešeno beži v tujino. V nasprotju s številnimi nekaterimi drugimi zloglasnimi slovenskimi odvetniki (Miro Senica, Stojan Zdolšek ...) Čeferini iz Grosupljega tudi niso pavšalno sodelovali pri plenjenju ali privatizaciji državnih podjetij; dejstvo, da kot odvetniki superiorno branijo bavčarje ali kanglerje, pa jim zahodni svet (v Igri prestolov ali Game of Thrones bi rekli "Zahodnje") šteje med ekscelentna poklicna dejanja.
In verjetno ni naključje, da so pri časopisu Dnevnik kot "večjega favorita" za funkcijo predsednika Uefe namesto Aleksandra Čeferina izpostavili sedanjega generalnega sekretarja Uefe Theodorja Theodorisa iz Grčije, sicer sina podpredsednika slovitega grškega nogometnega kluba Olimpiakos Savasa Theodoridisa.
Za časopis Dnevnik, ki je v lasti tranzicijskega tajkuna Bojana Petana, se med poznavalci ve, da tam ne marajo Aleksandra Čeferina. Ampak pri Dnevniku so tudi napovedovali, da bo nova evropska sodnica postala podpredsednica slovenskega vrhovnega sodišča Nina Betetto, kot tipična predstavnica slovenskega tranzicijskega pravosodja, ne pa odvetnik Marko Bošnjak ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
@Janes
0
May 18, 2016
Kdo je to vi? Jaz sem en sam.

Strinjam se, da je enkrat komunist vedno komunist. Janković, ki si ga mimogrede omenil in v debato pripeljal ti, pa še komunist ni. Ja samo en zdrizast vse, kar misli, da nese.

#18
Janes
0
May 18, 2016
Ne vem no, od komentatorjev, kot ste vi sem se naučil, da "enkrat komunist, vedno komunist". Sicer pa nikoli nisem rekel, da Janković ni baraba.
#17
@Janes
0
May 18, 2016
No vidiš, pa smo tam. Od v narobe prepričanega je slabši samo še oportunist, ki je vedno zraven. Vedno na pravi strani.

#16
fog-megla
0
May 18, 2016
vse pohvale humanitarki
#15
Janes
0
May 18, 2016
No vidiš, saj ni bilo težko.

#14
@Janes
0
May 18, 2016
[i]"A Janković je bil član zveze komunistov, hodil v Jajce in se udeleževal delavskih brigad, tako kot Janez Janša?"[/i]

Odgovor na prvo vprašanje: Da.

Odgovora na drugo in tretje vprašanje: Verjetno ne.

Obrazložitev stanja: JJ je takrat res verjel v KP, Janković pa je bil tako kot sedaj samo koristoljuben. Korist od partije da, za partijo ne bi nič naredil.

#13
Janes
0
May 18, 2016
Zanimivo, kako se nekateri začnete kar sliniti okoli gobca in meketati kao žaljive nesmisle, ko nekdo s parimi besedami pove neko vsem znano dejstvo. Pomilovanja vredno.
#12
Janes
0
May 18, 2016
@muri... če slabo razumeš slovensko ti priporočam, da greš še enkrat v OŠ. Saj bi te vprašal, katere nebuloze točno misliš, pa vem, da nisi sposoben odgovoriti, pa te ne bom ;)
#11
Muri
0
May 18, 2016
Janes, sledi še nadaljevanje tvojih nebuloz in sicer, da je potem še prišel svizec in zavil čokolado.
#10
cox
0
May 18, 2016
Slovenija je mafijska, komunističa država, če govorimo o nogometu popolna eksotika. V tem kontekstu ne Čeferin, ne Turk, Jankovič ali kdorkoli drug, ne more prevzeti neke pomembne funkcije v kakšni od evropskih ali svetovnih institucij. Spadamo in vsak dan bolj se izkazujemo kot balkansko pleme in nihče v demokratični in pravni Evropi in svetu nasploh nas ne jemlje več resno. Še vedno pa smo morda glavni med balkanskimi plemeni... Predsednik UEFE pač ne more izhajati iz države, kjer nimajo nacionalnega stadiona, kjer selektorja nastavlja balkanska mafija, kjer se igra rekreativna nogometna liga, popolnjena z vaškimi klubi, kjer tekme obiskuje v povprečju sto ljudi s plačanimi vstopnicami...Lepo vas prosim, ostanite resni !
#9
Janes
0
May 18, 2016
V mojem komentarju je vse resnično. Če ni, povej kaj ne drži, sicer raje molči, saj tvoj komentar nima nikakršnega smisla. Komunistične partije pri nas že dolgo ni več, svet je velik in nekateri marajo to, drugi ono, svojo patetično nemoč pa kažeš predvsem ti s svojimi butastimi nesmiselnimi izjavami. Bogi si, kaj češ. Zdaj pa povej, kaj v mojem komentarju ni bilo res ali pa se spravi na koga drugega.
#8
krulčan
0
May 18, 2016
@Janes. Polagoma se boš moral navaditi, da postajajo komunisti osovraženi tudi doma. Svet jih pa nikoli ni maral.

Tvoji maloumni enovrstični, enostavčni prispevki pa samo pokažejo tvojo nemoč.
#7
Nekaj dejstev
0
May 18, 2016
Kot pove že ime samo, je domoвranstvo obramba lastnega doma in otrok pred "smrtnimi neprijatelji ljudi" — kot si мurgl$rbske jugoкомunistične кreature same pravijo, кi jih je v te kraje naplavila кaviaržidøvska $talini$tična revołucija:

"... Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas NIŠTA NE VREDI.* Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju комunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira ..."

Prevod:

»… Kmet/vaščan, ki ima hišo, zemljo, živino, delavec, ki prejema plačo in ima za kruh, JE ZA NAS NIČ-VREDEN. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletar¢e. Samo nesrečniki postanejo комunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. MI SMO SMRTNI SOVRAŽNIKI vsake blaginje, reda in miru …«

(tako pravi tovariš Mo$e$ Mo$ha Pijade, "desna" roka "levega" tovariša me$iaha Jo$hue вroza тiтa, ki mu мurglska jugoкомunistična toνarišija ($ m c __ $ d __ d e $ u $ __ z l __ z a a b __ p s __ L d $ __ V e r n i k i v $holte$a ...) tukaj in zdaj — u $toš¢ah de — prisega večno zvestobo).

.

Naslov.

V tokratnem naslovu prispevka seveda ni česa idiøtstkega — vendar pa Resnica tako hudo boli мurglsko$rbske jugoкомunistične kužije-đukele-wat¢hdogove nje, kot si sami radi pravijo te мurglsko$rbske jugoкомunistične mekano¢urne pudli¢e, tako da se morajo zlajati na Človeka, da sploh lahko osmislijo svoj pa$ji obstoj.

Tov. кo¢ijančić je prvorazredna мurgl$rbska jugøкомunjara - med drugimi funkcijami tudi predsednik $ D, ko se je ta imenovala še Z Ł $ D, kar so le maske oz. preimenovanja ene in edine K__P__J, katere predsednik predsedstva ¢entrałnega комiteja v slo je tov. мilan кućan, ki je tudi ustanovitelj in predsednik prihvatizatorsko-løpov$kega združenja F_O_R_U_M__21, katerega soustanovitelj je tudo tov. janкоvić nje.

Vse te мurgł$rbske jugoкомi prakse se dogajajo tukaj in zdaj — torej formalno v okviru demokratično-pravne Slovenije in EU, saj złočin$ki tavarišši z zločinske poti ne bo skrenili, kot prisegajo svojemu taνarišu prvemu med enakimi walterju jo$huetu вrozu тiтu nje, kot rečeno, tukaj in zdaj — u $tøš¢ah nje.

.

1977

.

Leta 1977 je bil Janez Janša najstnik v K O M U N I S T I Č N I DIKTATURI imenovani SFRJ ($o¢ialistička federativna republika Jugoslavija). Takorekoč vsi mladinci in pionirji Jugoslavije so hodili v J a j c e in K u m r o v e c, kjer naj bi se rodila pedøfil, klaνec ter комinternovski agent Jo$ifa $talina toνariš Jo$$if вroz in njegova pedøfilskokłavska комuni$tična Jugoslavija. V času jugo$lovanske diкtature seveda niso bili splošno znani pedøfiłskо-kłavski podvigi tov. Jo$iffa вroza, kот so znani danes (leta 2016) in je zato po Ustavi Republike Slovenije prepovedano častiti pedøfila in klaνca otrok toν. josiffa вroza тiта, kot to počno мurgl$rbski jugoкомunistični udвovčki, ki usmrajajo splet s svojimi sekre¢ijami in kakor počno njihove gazde, ki se pod jugo$lovanskimi in jugoкомi simboli zbirajo v $toži¢ah ter prisegajo pedøfiłu in kłavcu toν. Jo$$ifu вrozu: "D r u ž e тiтo, mi ti se k u n e m o, pobedit ćemo" (http://www.youtube.com/watch?v=ifydoT0v3J8).

.

1983

.

Leta 1983 je мurgl$rbska jugoкомuni$tična K__P__J """izključila""" omladinca Janeza Janšo, ker ga je spoznala za "neprijatelja мurglsko$rbske комuni$tićke Jugoslavije".

.

1985

.

Zaradi NEpripadnosti tekovinam revolucije in Jo$$iffu вroziju in njegovi мurgl$rbski комunistični Jugoslaviji je ta вanda zločincev nad človeštvom od leta 1985 pa do danes proti Janezu Janši sprožila že preko 160 udbovskih psevdosodnih kazenskih postopkov "tepihovanja" in "sfukoνanja", kot zna povedati tov. ма$$leša:

»Sloveniju tepihovati«,

»Janeza Janšo je potrebno $fuкati, popolnoma ga je potrebno $fuкati!«

Zakaj?

Ker je Človek Janez Janša resnični demokrat (demos-kratos, ljudstvo-vlada), prestavnik ljudi, ki je zavezan k Resnici, k pravu, k demokraciji, k domoljubju, k svobodoljubju in kar je še tipičnih SLOVENSKIH ODLIK.

.

»Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

.

»Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
#6
krulčan
0
May 18, 2016
Bravo, Samaranch. Naj si njegovo izjavo preberejo naši komunisti in naj razberejo, kako so komunisti cenjeni po svetu.

Po svetu jih pravzaprav ne marajo, čeprav nam naši mediji skozi vse obdobje Juge tega nikoli niso povedali. Kdor pa je večkrat pomolil nos čez mejo, je hitro spoznal, kako smo ravno zaradi komunistične ureditve necenjeni.
#5
umetnik123
0
May 18, 2016
kak idiotski naslov ! Zakaj ni bil tak članek po volitvah : to, kar ni uspelo domobracu Janši, je Cerarju !!!!!
#4
Janes
0
May 18, 2016
A Janković je bil član zveze komunistov, hodil v Jajce in se udeleževal delavskih brigad, tako kot Janez Janša?
#3
drugo
0
May 18, 2016
Pa kaj Čefurini niso več komunjare ????
#2
mrki
0
May 18, 2016
Če Čeferinu res uspe ta veliki met se bodo SLO komunjare požrle od zavisti.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-05-18 06:34:00 (May 18, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
Viktor Knavs proti Bojanu Požarju, francoski mediji razkrivajo: Nataša Pirc Musar v Sevnici grobo pritiskala na priče!
Po aferi Kralj, SODO in odpisu milijonskih dolgov družine Janković - gre Šarec v Moskvo skupaj z Jankovićem?! Kaj to pove?
Zapiski o škandalu SODO: zaupni dokumenti čez mejo na Hrvaško, toda Šarca ni dovolj v hlačah, da bi zamenjal Alenko Bratušek!
Šarec: skoči ali pa "mani se ćorava posla"
To pa še ne! Po aferi Kralj dva novinarja pozivata Šarca, naj z represivnim aparatom odkrije - vire Bojana Požarja?!
SMS: Šarec bo uničil Jamnika! Toda za uničenje bo potrebno bistveno več kot plonkanje starih člankov s Požareporta.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(64)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
sova
(28)
furs
(20)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
OVS
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Siol
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)