Peršak, da bi postal minister za kulturo, prisegel Cerarju, da bo zamenjal Desusove kadre

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-05-13 ob 06:36:00
Da bi Tone Peršak postal minister za kulturo, je moral, vsaj po najnovejših navedbah nekaterih naših virov, predsedniku vlade Miru Cerarju in njegovi Stranki modernega centra "priseči" celo vrsto zavez, ki naj bi se izpolnile v prihodnjih tednih. Predvsem kadrovskih.
Tako naj bi pisatelj Peršak tajno obljubil, da bo zamenjal dve direktorici direktoratov, Biserko Močnik, direktorico direktorata za umetnost, in Jano Mlakar, direktorico direktorata za kulturno dediščino. To sicer ne bi bilo nič nenavadnega, če ju je bi postavila prejšnja ministrica Julijana Bizjak Mlakar in sodita med kadre stranke Desus, katere član je zdaj tudi Tone Pešak. Kar pomeni, da je prvak Desusa Karl Erjavec privolil v zamenjavo praktično vseh Desusovih kadrov na ministrstvu za kulturo, Peršak pa bo tako zamenjal tisti dve direktorici, ki sta z njim sodelovali do zdaj, ko je bil državni sekretar.

NADZOROVAL GA BO TRŠAR, SMC

Poleg tega naj bi mu Cerar in SMC naročila, da mora državni sekretar in drugi človek ministrstva postati Igor Teršar, direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti in vidni član SMC, ki naj bi imel tudi nalogo, da Peršaka "nadzira".

KJE BO DOBIL DENAR ZA VSE SVOJE OBLJUBE?

To so torej kadrovske zaveze. Hkrati je Tone Peršak obljubil, da bo spoštoval sklep vlade glede zloglasnega Centra za upravljanje z dediščino živega srebra iz Idrije, ter napovedal ureditev statusa ljubljanske Stare mestne elektrarne (enega od centrov "kulturnega omrežja" LDS in Zares), in samo vprašanje časa je še, kot pravijo naši viri, "kdaj bo popustil še svojemu intimnemu strahu pred Rusi" ter obljubil končanje sage okoli razvpitega Kulturnega središče evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanjah ali Ksevta.
Kako in kje bo bodoči minister za kulturo Tone Peršak za vse te svoje obljube pridobil proračunska sredstva (proračun ministrstva za kulturo je namreč sramotno nizek!), ni znano, bo pa zanimivo opazovati in videti, kako se bo javno ponižal ter svoja prejšnja stališča glede teh vprašanj kar naenkrat zavrgel in začel zagovarjati diametralno nasprotne stvari ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
rmxn
0
May 13, 2016
punca08 ni edina, ki čaka cox-ov konstruktiven komentar..pa nimam 8 let !!!
#15
Plavi-mil
0
May 13, 2016
C(m)irči bi spet rad kadroval, to mu gre najbolje od rok. Peršak je pa prodana duša, včlanil se je v Desus samo iz pohlepa, bruh.
#14
MUJO
0
May 13, 2016
Živjela komunistična partija Slovenije s tovarišem KUČANOM na čelu...
#13
cox
0
May 13, 2016
..zato, še na mnoga leta g.Peršak. Ne moremo si več privoščiti zagate z idrijskim rudnikom. Že zdaj, bojda, kot je, lahko le Kučan hodi vzravnano po tamkajšnjih rovih. Srečno !
#12
cox
0
May 13, 2016
Verjetno Bizjak-Mlakarjeve niso odstavili, da bo zdaj Peršak nadaljeval njeno delo. Spet pa sta se Erjavec in Cerar z njim prehitro pojavila v javnosti, ker Golobičevi mafiji izbira ni bila najbolj povšeči. Četudi Cmerar partnerice menja oziroma ga le te zapuščajo hitreje kot se obračajo letni časi, bi izpadel smešen, če bi na zahtevo mafije umaknil tudi Peršaka. On bo zdaj tzv. pogojni minister po principu volk sit, koza cela. Mafija bo odstavila moteče elemente na ministrstvu, kakopak bo to storil minister, sam osiveli gospod pa funkcijo jemlje kot zadetek na lotu. Pri teh letih si ni mislil, da bo del neke vlade. Še sreča, da do konca mandata ni daleč, ker bi se kaj lahko zgodilo, da bi sivi panter v tem obdobju preminil. Pozdrav punci 08..
#11
KPJ
0
May 13, 2016
Preimenovanja KÞj-ja v Sloveniji:

Koмunistična þartija Jugoslavije > ZKJ (Zveza koмunistov Jugoslavije) > ZKS-SDP (Zveza kомunistov Slovenije-SDP) > SDP (Stranka demokratične prenove) > SDP Slovenije (So¢ialdemokratska prenova Slovenije) > Združena lista > ZL$D* (Združena lista so¢ialnih demokratov > $D ($o¢ialni demokrati).

* -

Predno so si spremenili ime v ZL$D, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZL$D so se kakor združili s "semulićevo $ZDL", ki je postala SSS - $o¢ialistična stranka Sljovenjije nje in pa De$U$-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. De$U$ bodo začeli v мurglsko$rbskem jugoкомunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu "ŁD$ zgodbe o uspehu nje", ko za predsednika postavijo $KOJ-evca oziroma ŁD$-ovca Karela Viktora - novoobrazna zvezda je rojena nje.

-

Preimenovanja (ŁD$) $KOJ-a in njegovi "novi obrazi":

$KOJ > $KOJ se razcepi na $KOJ in USAOJ (Ujedinjeni $avez antifašiştičke omladine Jugoslavije) > USAOJ se preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije) in imamo $KOJ in NOJ > nato se SKOJ in NOJ spet združita, sedaj pod imenom NOJ > nakar se NOJ preimenuje v SSOJ ($avez $o¢ijalističke omladine Jugoslavije) > tukajšnji oddelek se imenuje SSOS (Savez $o¢ijaliştičke omladine $rbije v Sloveniji = ZSMS = Zveza $o¢ialistične mladine $rbije) - in ta podružnica na prvih vsaj za silo demokratičnih volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom Z$M$, na naslednjih (1992), pa se je organizacija Z S M S preimenovala v Ł D $ (Liвeralno demokratska stranka). Čez par let se preimenuje v ŁD$ - Liвeralna demokracija Slovenije. Iz svojih drugorazrednih članov vseskozi ustanavljajo "nove obraze" - nekaj zadnjih:

sms, unija, par različic zelenih, najprej okupirana in nato totalno prevzeta $n$ s padalcem, baletnikom, apotekarjem, ids, trs, pirati, solidarnost, zare$ - nova politka, zare$ - $ocialno liвeralni, P$ - Pozitivna$rbija, ZaAB, Zł - združeni ids, trs in radnička þartija viølete tomić, verjamem v $holte$a, $м¢ - stranka m. ¢erara mlajšega, $м¢ - stranka mødernega ¢entra. Vse to je ena in edina мurgl$rbsko køмinterni$tična комuni$tična þartija Jugoslavije.
#10
ruralac
0
May 13, 2016
Bleferji tipa Živadinov in Turšič že odpirajo šampanjce. Je kdo prvo omenjenega vprašal kje hrani partiture in libreto za opero Noordung, za katero je v času EPK Maribor 2012 hotel od Čandra dobiti 500.000 eur (pol milijona!). Da je Ksevt nateg desetletja, še vedno marsikomu ni jasno. In sedaj se bo znova odprl mošnjiček za ta blef.
#9
pravi123
0
May 13, 2016
punca08

13.05.2016 10:17:04

Upam, da je to sarkazem, ker, če to ni, potem te razumem, saj si stara 8 let?!
#8
punca08
0
May 13, 2016
Čakam na COX-a....edino njegovi komentarji me še pritegnejo
#7
salotejp
0
May 13, 2016
CURABURA
#6
vombat
0
May 13, 2016
Peršak, nekoč član DS katera se je kasneje pripojila LDS, je po neizvolitvi skupaj s Simčičevo šel županovat. Kdo danes obvladuje SMC? Evidentno iz ozadja delujoči LDS. Kaj pa bo za to čorbo rekel Erjavec, pa bomo videli po TV Dnevniku.
#5
Muri
0
May 13, 2016
pravi123, če imaš res tako mišlenje o "poštenjaku", si pa najmanj, kar ti lahko rečem, neuk in naiven!
#4
Roco
0
May 13, 2016
Murgelski hlapček. Za funkcijo in drobtinice s Kurćanove mize, bo po kolenih okoli lezel in se na veliko slinil.

Komunajzarček mali, tudi njegovi mali možgančki so v defektu.

Cmerasti sicer ni "mali človek", je pa človek z "malimi možgani", kar je katastrofa za Slovenijo.

Zdaj nam je Cmerasti pripeljal nove obraze, samo nategnjeni volilci niso pričakovali, da bodo prišli iz arabskih držav :(((

#3
pravi123
0
May 13, 2016
Če človeka ne poznaš moraš samo tule komentarje prebrat in vidiš za koga gre. Danes gre evidentno za poštenjaka brez umazane in usrane preteklosti, kakršno hočejo pisci tule prikriti za svojo "vegeto"!
#2
radovan
0
May 13, 2016
cerarja vidim čez nekaj let kot napoleona v neki ustanovi. Vse kar je povezano s smc je bolno in sprevrženo. Res hudo za nas državljane ko gledamo to noro državno štalo.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-05-13 06:36:00 (May 13, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Tri dni so bile prazne dvorane, ne pa 9 tisoč obiskovalcev, kot se hvali Janez Sušnik!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(227)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(64)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
zdus
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)