Medijska scena: Odlazek za revije še milijon dolguje, Mirko Mayer na Planetu se ločuje.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-02-25 ob 06:47:00
Martinu Odlazku, lastniku poslovnega imperija Krater, se nikakor ne uspe ponovno dokopati do revijalnih znamk nekdanjega Dela Revije, čeprav se je prijavil že na tretji prodajni razpis Nove Kreditne banke Maribor, ki je potekel 18. februarja.
Na prejšnjem razpisu je po naših informacijah sicer ponujal največ denarja, to je 300 tisoč evrov (spomnimo, mariborska banka je znamke Dela Revije še pred nekaj meseci prodajala za približno štiri milijone evrov), vendar bankirji pogodbe niso hoteli podpisati, dokler Odlazek ne plača okroglih en milijon evrov dolga, ki ga dolguje Novi Kreditni banki Maribor iz pogodbe o leasingu (najemu) teh istih znamk, ki jo je imel Odlazek z banko do lanskega avgusta in jo je tudi sam odpovedal. Poteza banke, da Odazku znamk ne proda toliko časa, dokler ne poravna vseh dolgov, je seveda razumljiva in logična.
Odlazek se za stare revijalne znamke bori predvsem zato, ker mu prodor s kloniranimi znamkami kljub dumpinškim cenam na tržišču ni uspel.
Tudi najnovejši podatki Nacionalne raziskave branosti (oziroma Slovenske oglaševalske zbornice) namreč dokazujejo, da je Odlazek s kloniranimi revijami (Zarja, Zvezde, Vklop ...) povprečno dosegel zgolj tretjino prodanih naklad prejšnji pravih revij, Jane, Lady, Stopa in drugih.

PETRIČ NAD ODLAZKA Z NOVO LADY - SUZY

Poleg tega zdaj Odlazka očitno daje panika, saj tisti del revijalnega tržišča, ki pokriva bralke in bralce Lady (Zvezde in pogojno tudi revije Nova, čeprav ima ta revija, ki jo izdaja založniško podjetje Adria Media, še precej nižjo naklado od revije Zvezde, kaj šele "prave Lady"), namerava kar dobro pokriti tajkun Stojan Petrič, novi lastnik Dela, s kopijo revije Lady - Suzy.
Tedenska revija Suzy bo prvič izšla 18. marca, izhajala bo ob petkih, priložena bo Slovenskim novicam, v samostojni revijalni izdaji pa bo cenovno še ugodnejša od revije Zvezde. Novo Lady - Suzy bo urejala nekdanja urednica Lady Barbara Jermann.
Martin Odlazek bo sicer v medijsko zgodovino prišel kot pravnomočno obsojeni poslovni goljuf, ki mu je s kloniranimi revijami uspelo izpeljati največjo krajo intelektualne lastnine v samostojni Sloveniji, sodišča, pravna država in drugi pristojni organi pa - nič.
Odlazek pa očitno goljufa tudi s podatki o prodaji kloniranih revij, ki jih pošilja potencialnim oglaševalcem. Ti so namreč bistveno nižji od resničnih prodajnih podatkov, direktor Odlazkove medijske družbe Media 24 Gregor Repič pa naj bi - vsaj po informacijah naših virov iz Medie24 - silil odgovorne urednike ali urednice posameznih revij, da morajo kar sami podpisovati dopise z lažnimi poslovnimi podatki.

FATALKA LETA NA PLANETU: KAJA FLISAR

Drugačna drama pa se dogaja na Planet TV. Ločuje se namreč Mirko Mayer, eden do voditeljev informativne oddaje Danes. Vzrok za ločitev naj bi bila mlada novinarka Planet TV Kaja Flisar, Mayer pa naj bi tudi že iskal novo stanovanje, kamor naj bi se kmalu preselil. Tjaša Mayer, njegova žena (skupaj imata dva otroka), sicer dela v radijski družbi Infonet Media in na Radiu 1.
Mirko Mayer ločitve ni zanikal, češ, zasebnih stvari ne komentira. Kar sicer ne drži povsem, saj je Mayer v večini dosedanjih intervjujev, ki jih je dajal za druge medije, govoril tudi o svojih zasebnih zadevah.

				To je Kaja Flisar, temnolasa novinarka Planet TV (slika zgoraj), ki je prevzela Mirka Mayerja (spodaj).			To je Kaja Flisar, temnolasa novinarka Planet TV (slika zgoraj), ki je prevzela Mirka Mayerja (spodaj).
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
krulčan
0
Feb 25, 2016
Petrić: Sluzy

Vem. Gre za dnar, ne razumem pa končega "potrošnika". Take stvari berejo "ljudje"????
#2
HFCF
0
Feb 25, 2016
Navedene edicije so bile zastavljene za 15 mio eur kredita.Lani naj bi za njih pod novo upravo dobili 4 mio, sedaj pa lahko računajo na (največ) 0,3 mio eur.Razvrednotenje iz 15 mio na praktično nič!Kdor pozna razmere na banki in ve,kakšni "profesionalci" se ukvarjajo s tem poslom ve, da drugačnega rezultata ni bilo za pričakovati.Niti prodaje klonov jim ni uspelo ustaviti,čeprav so že lani jeseni trdili,da je to le vprašnje dni!Kaj počne lastnik,kaj počnejo nadzorniki?Novi lastnik bo imel opravka s takšnimi in podobnimi posli in neverjetnimi kadri,ki zasedajo nekatera delovna mesta v banki.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-02-25 06:47:00 (Feb 25, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(73)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)