Noro, kaj vse počne Cerarjeva stranka. Vpleteni: zdravnik, mestni svetniki in direktorica CSD.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-11-05 ob 11:09:00
Neverjetno, skoraj noro, kaj vse si upa Stranka modernega centra v Mariboru. Gre za zgodbo Mariborčanke A. M. (ime in priimek sta znana avtorju teh vrstic), ki dokazuje zelo verjetno korupcijsko navezo med znanim mariborskim zdravnikom Simonom Trpinom in novo direktorico Centra za socialo delo Maribor Marjano Bravc, oba pa sta tudi mariborska mestna svetnika na listi Cerarjeve stranke.
Zgodba je bizarna in, še enkrat, res neverjetna.
Simon Trpin je očesni zdravnik, oftamolog, redno zaposlen v UKC Maribor, ob tem pa tudi ustanovitelj in edini lastnik podjetja Medicinski center Betnava, d. o. o., podjetja, ki je po javno dostopnih podatkih lani imelo 93 tisoč evrov prometa in zelo solidnih 24 tisoč evrov dobička. Simon Trpin v svojem podjetju seveda počne popolnoma isto kot v mariborskem kliničnem centru, dela kot očesni zdravnik.

TRPIN = UKC MARIBOR = MC BETNAVA D.O.O. ...

Zdaj pa pozor. Pri zdravniku Trpinu se je - v UKC Maribor - 22. julija letos oglasila občanka A. M. Zdravnik Trpin ji je na podlagi pregleda oči svetoval nakup novih očal za daljavo in bližino (faksimile tega dokumenta objavljamo v nadaljevanju). Ob tem naj bi ji še omenil, da je nakup očal lahko tudi razlog za pridobitev izredne denarne pomoči pri Centru za socialno delo. Na podlagi tega se je občanka razumljivo napotila na Center za socialno delo Maribor, ki ga - od marca letos - vodi Marjana Bravc, vidna članica in mestna svetnica SMC.

				Faksimile dokumenta o pregledu oči in nasveta po nakupu novih očal za daljavo in bližino. Podpis: dvojni zdravnik Simon Trpin (za povečavo kliknite na sliko).			Faksimile dokumenta o pregledu oči in nasveta po nakupu novih očal za daljavo in bližino. Podpis: dvojni zdravnik Simon Trpin (za povečavo kliknite na sliko).
In glej ga, zlomka, priporočilo zdravnika Simona Trpina iz UKC Maribor za CSD Maribor kakor ni bilo dovolj, zato so občanko v CSD Maribor uradno napotili po tako imenovano "drugo mnenje", na "brezplačni" pregled pri zasebnem optiku - ampak eni in isti osebi, to je Simonu Trpinu iz Medicinskega centra Betnava!
Ki je prav tako vidni član in mestni svetnik SMC Maribor. Tudi ta dokument objavljamo spodaj.

				Uradni dokument Centra za socialno delo Maribor, kjer Mariborčanko A.M. napotujejo po drugi mnenje k istemu zdravniku. Tokrat na zasebno prakso Simona Trpina.			Uradni dokument Centra za socialno delo Maribor, kjer Mariborčanko A.M. napotujejo po drugi mnenje k istemu zdravniku. Tokrat na zasebno prakso Simona Trpina.

... MARJANA BRAVC = CSD, OBA PA SMC

Vsi pa vemo, da ta pregled nikakor ni brezplačen, saj ga na koncu - Simonu Trpinu iz Medicinskega centra Betnava, d. o. o. - plačamo davkoplačevalci. Še bolj srhljivo pa je razkritje, kako znotraj stranke SMC (Maribor) brez vsakršnega sramu deluje sistem medsebojnega biznisiranja. Ko javni socialno-varstveni zavod, ki ga vodi vidna članica SMC, občane napotuje v zasebne zdravstvene ustanove, ki jih prav tako vodijo strankarski kolegi iz SMC. Gre za tipično zlorabo proračunskega denarja in klasičen primer za Komisijo za preprečevanje korupcije.
In vrhunec bizarnosti, če ne celo izprijenosti: Center za socialno delo Maribor je občanko A. M. po drugo mnenje poslal k istemu zdravniku, ki je podal prvo mnenje. Tako si Cerarjeva stranka predstavlja smotrno porabo javnega denarja.
Da je vse opisano zgolj splet nekakšnih naključij, pa lahko verjamejo samo najbolj naivni.
Spomnimo. Marjana Bravc je direktorica Centra za socialno delo Maribor postala, potem ko je večino članov sveta zavoda postavila SMC. Ti so potem mimo volje delavskega kolektiva, kjer so absolutno podprli tedanjo vršilko dolžnosti direktorice Frančiško Premzel, za direktorico zavoda imenovali Marjano Bravc.
Kot je znano, sta vodilna člana mariborske SMC predsednik lokalnega odbora SMC Andrej Špenga, sicer državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, in notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar.

				Simon Trpin v tej, zelo verjetno korupcijski zgodbi, nastopa v treh vlogah. Kot zdravnik v UKC Maribor, kot zasebni oftamolog in kot vidni član ter mestni svetnik na listi Stranke modernega centra.			Simon Trpin v tej, zelo verjetno korupcijski zgodbi, nastopa v treh vlogah. Kot zdravnik v UKC Maribor, kot zasebni oftamolog in kot vidni član ter mestni svetnik na listi Stranke modernega centra.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
STRANKA MAFIJSKEGA CENTRA
0
Nov 05, 2015
Borut Pahor pa gobec ne odpre
#9
Aton
0
Nov 05, 2015
To je stranka tistih pri LDS, ki imajo malo daljšo lajtngo, pa šele sedaj razumejo moral in etiko!
#8
PRAV JE TAKO!
0
Nov 05, 2015
DOKLER VOLITE TE BEBCE "KOMUNISTIČNO ZALEGO" NAJ VAM POKRADEJO ŠE ZADNJE CENTE!
#7
SLO SRAMOTA
0
Nov 05, 2015
Kdo bo uničil to Slovensko politično mafijo od leve do desne.Verjetno botreba ,da oblast prevzamejo moralni in pošteni ljudje brez političnih strank.Tudi v Italiji že delajo čistke.Kaj pa pri nas:Ljubljana - Janković,Koper - Popović,Maribor in vseh 200 občin in njihovih delavcev z župani vred.

V Rimu se je začelo sojenje v odmevnem mafijskem primeru, ki je razgalil sistemsko korupcijo v italijanski prestolnici in posredno vodil tudi v padec mestnih oblasti. Pokazale so ne le da je mafija že leta aktivna v Rimu, temveč tudi, da na nek način celo sovlada večnemu mestu. Obtoženi so domnevno vpleteni v prirejanje razpisov in druge sheme delovanja, katerih namen je bilo "črpanje" denarja, namenjenega javnim storitvam - od pobiranja smeti do sprejemanja beguncev
#6
vseved
0
Nov 05, 2015
Tole je itak stalna praksa v deželici.Zares strašljive pa so zgodbe, kjer so v špilu težki milijoni.Ampak ovce očitno nucamo nove špegle(ki nam jih seveda predpiše tale Simon), da bi to sploh videli in nagnali to drhal...
#5
Roco
0
Nov 05, 2015
NESRAMNOST BREZ PRIMERE NA POZAREPORT!!!

Kako si upate kritizirati najbolj moralno in etično stranko???

#4
Dr.Muller
0
Nov 05, 2015
Tako daleč smo prišli, da me je ob prebiranju tega clanka presinilo "so what?". To pa je zaskrbljujoče.
#3
mmm
0
Nov 05, 2015
Cerar je pred volitvami obljubljal transparentnost.

Obljubo drži.

Vse je transparentno, s podpisi vred.
#2
cox
0
Nov 05, 2015
Ko gre za sirote, udbaško otročad in komunistične pankrte , potem ni ovir, dovoljeno je vse. Niste vedeli tega ?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-11-05 11:09:00 (Nov 05, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)