Cerar ni Drnovšek. Je premier, ki je moč prepustil drugim, zato da lahko ostaja na funkciji.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-11-01 ob 06:50:00
Miro Cerar je kot predsednik vlade popolnoma razočaral. Ne manjka ocen, in to predvsem iz tabora levice, da je bila tudi (celo) Alenka Bratušek boljša premierka od njega. Če parafraziramo Igorja Lukšiča, je Miro Cerar prvi minister političnega "samozadovoljevanja in statusa quo".
Če je begunska kriza pokazala, da Cerar ne premore strateškega premisleka niti za 24 ur naprej, je razvpito kadrovanje na Slovenskem državnem holdingu (še prej pa razrešitev tujih finančnikov na vrhu DUTB in prva faza ustoličenja Andreja Baričiča na čelu ljubljanskega kliničnega centra) dokazalo, da je Cerar moč odločanja, čeprav je sam na lanskih parlamentarnih volitvah premočno zmagal, zavestno prepustil drugim, stricem iz ozadja, omrežjem, old boysom in njihovim generacijskim naslednikom. Samo zato, da bi lahko formalno ostal predsednik vlade.
Cerar namreč dobro ve, to se je očitno le naučil ali pa mu je bilo ob rojstvu podarjeno z zlato - politično - žličko, da ga ti ljudje ali te "strukture", ki med drugim obvladujejo mainstream medije in surovo tehnologijo oblasti (od NPU do tožilstva), lahko kadarkoli odstranijo na smetišče politične zgodovine. Kar se je nazadnje zgodilo Bratuškovi. Dandanes celo prejšnji predsednik Socialnih demokratov priznava, da se v slovenskih medijih in pravosodju skoraj nič ne zgodi naključno.

CERAR MISLI, DA JE NOVI DRNOVŠEK, AMPAK NI

In medtem ko naj bi Miro Cerar sam zase menil, kot pravijo tisti, ki ga odlično poznajo, da je on novi Janez Drnovšek, se po končanem kadrovanju na SDH glavni zakulisni akterji tega kadrovanja še norčujejo iz Cerarja, češ, on ne odloča o ničemer več, mi smo mu dali namreč jasno vedeti, ti kar govori o beguncih, nas pa pusti, da v miru delamo ...
Janez Drnovšek pa je - v nasprotju z Mirom Cerarjem - imel veliko politično moč (avtobiografija Zdenka Roterja Padle maske sicer razkriva, kako je Milan Kučan prek Gregorja Golobiča poskušal voditi Drnovška; Golobič je bil namreč, tako razkriva Roter, vedno bolj Kučanov kot pa Drnovškov človek).
Miro Cerar pa naj bi se tej moči, ki jo je, vsaj formalno, dobil kot zmagovalec parlamentarnih volitev, odrekel že davno, takoj naslednji dan po svoji zmagi na volitvah. Ko je med drugim srhljivo servilno izdal Petra Jamnikarja in Bojana Dobovška ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Godfather
0
Nov 02, 2015
Sedanji premier je potomec in izbranec privilegirane elite od vrtca do Erjavčeve, žal pa se ne zaveda, da v tem ni ne neodvisen, ne svobode, niti odločilen.

Če bo priden, bo še rektor ali predsednik, če ne pa niti svetovalec v DZ.

Boug nam pomagaj, da taki solijo našo pamet...
#19
kekec20
0
Nov 01, 2015
Od kar je bil Cmerar v Dobovi so vse velike besede izginile, ostal je samo prdec in strokovnjak se je skril v Murgel katakombah. Baje, da ne pride več ven.
#18
savica
0
Nov 01, 2015
@MUJO...bučela pravi,da kandidatov ziher ne bo zmanjkalo....razen...če se bo narod prebudil...?!..zdaj se obnaša kot ovce ...po moje so kemtrajli pri veliki večini že začeli delovat....?1?
#17
MUJO
0
Nov 01, 2015
Me firblc mantra,gdo bo po smrti murgelskega škrata vodil in določal predsednika vlade ???
#16
runkl
0
Nov 01, 2015
...in taki modeli, keri piskarimo tu po portali, smo garancija, da se nič nebo spremenilo. Najbolši pa so oni pacijenti, keri mislijo, da bo zmago negdo drugi, če napišejo, da zmagovalca določijo Murgle.
#15
pepe
0
Nov 01, 2015
@ cox odlično napisano in je za v stari rek.

Izidi volitev se prirejajo, zmagovalca pa določijo Murgle.
#14
krulčan
0
Nov 01, 2015
Vse težave, vse govno, ves potop slovenske države in še in še je bilo spočeto 27.aprila 1941 in zacementirano za vse večne čase 16.sept.l941.

Zato smo postali hudiči in imamo hudičevo državo.
#13
runkl
0
Nov 01, 2015
Dr. Janez Drnovšek je tisti predsednik, ki je vodil Jugoslavijo, Liberalno demokracijo, slovensko vlado, Slovenijo ter Gibanje za pravičnost in razvoj. Vse to, razn tazadno... na pobudo Gregora Golobića, ker se je bal.... Milana Kučana. Kako vezo ma zdaj tu neki rastrhan dohtar Cmerar, meni ni znano... Požarčina pač sfršava, ker je na svoj stol dobo Lukšića. Če bi "vizijonarsko" naredo intervju z Lukšićom takrat, ko je še bil urednik glasila Komonist... te bi še melo to neko težo. Zakaj? Vinko Vasle... tisti Drnofškof konkorent za precednika precestva SFRJ... je enkrat za Lukšića reko, da je po Golobiću... Lukšić novi slovenski Štalin. In to zato, ker je kao šinfo kamerada Pohara
#12
torpedo
0
Nov 01, 2015
On je samo pinokijo(ostržek),ki ga vodijo drugi in se zgleda boji že svoje sence.Sirota bo danes šel svoji prezgodno umrli mamici prižgat svečko in se na njenem grobu bridko zjokal.
#11
mrki
0
Nov 01, 2015
Kar so glupi slovenčki izvolili to imajo/imamo. Ko jim bo enkrat potegnilo , da vsako leto na letni ravni izgubljajo najmanj 1500 EUR ( dober dopust za dva ) bo mogoče drugače. Do takrat pa lep dan v z glavo v pesku.
#10
savica
0
Nov 01, 2015
...a,bejž no!!??vsi,ki ga nismo volili,smo to vedeli že vnaprej.....@cox...pa so se mi smejali,ko sem rekla,da še albanija postaja bolj pravna ,demokratična in manj mafijska....
#9
zbegan
0
Nov 01, 2015
Ne vem, kaj je večje zlo: ali da predava otrokom ali da vlada deželici!!??
#8
cox
0
Nov 01, 2015
* nastavljanju soju žarometov...
#7
analitik
0
Nov 01, 2015
Ejga, to ni noben status quo, ampak gre samo še navzdol, čeprav smo že dolgo na dnu...Že tako gromozansko luknjo še poglabljajo.
#6
cox
0
Nov 01, 2015
Cerar ne stremi po nekih funkcijah in nastavljanju sojev žarometov, kot predsednik države, Pahor. On zgolj opravlja pripravniški staž, vrača dolg mafiji, ki mu je v preteklosti omogočala vse bonitete in privilegije in mu bo to tudi vnaprej, ko bo zapustil stolček predsednika vlade...Slovenija je nedemokratična in nepravna država. Sistem izhaja iz zločinskega komunističnega režima, le malo modificirali so ga. Izidi volitev se prirejajo, zmagovalca pa določajo Murgle. Od tam prihaja tudi aktualni prvi minister... Zanikrn, jecljajoč, nikakav, kot bi mu rekli nekdaj južni bratje, res ne more biti v ospredju, Cerar je vedno zbegan, ko mu nekdo pomoli mikrofon pred nos. Delo v ozadju, nekje na fakulteti in postranski zaslužki v šolah in vrtcih, to mu bolj pristoji. Tu in tam pa kakšen vnaprej prirejen intervju, v murgelski mafiji naklonjenem mediju. Slovenija je mafijska država. Zločin nad določenimi ljudmi je še vedno dovoljen in nekaznovan. Pravniki, tipa Miro Cerar in montirani sodni procesi, pa najmočnejše in najbolj krvavo orožje v rokah novodobnih storilcev zločinov. Ti so še bolj skriti in težje prihajajo na dan, kot povojni poboji in vse žrtve po rudniških jaških in kraških jamah. Ta država lahko deluje le, če ustvarja žrtve. Komunizem in ljudje z dvema levima rokama, drugače ne znajo. Za desnico pa v Sloveniji in Severni Koreji obstajajo le zapori in kazenski pregoni.
#5
komentator
0
Nov 01, 2015
Ne moreš nekaj, česar nimaš(in nisi nikoli imel), prepustiti drugim...
#4
vseved
0
Nov 01, 2015
Bojan, ti nekaj pišeš, ne da bi zadevo dobro premislil,jo temeljito proučil in se posvetoval s strokovnjaki!
#3
ina
0
Nov 01, 2015
Vsem jasno,razen Cerarju. Se mi pa smili s svojo ministrsko ekipo.
#2
hribuc
0
Nov 01, 2015
komentar sploh ni potreben, "premje" cerar ga niti vreden ni.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-11-01 06:50:00 (Nov 01, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Bratuškova naj bi se odločila: ne Petričeva varovanka ne Golobičeva sestrična, novi Topolko bo Monika Pintar Mesarič?!
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)