Kmalu zamenjava na vrhu Slovenskih železnic. Mes odhaja, namesto njega Gregor Veselko?

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-09-14 ob 06:40:00
Po nekaterih informacijah bo stolček generalnega direktorja Slovenskih železnic moral kmalu zapustiti Dušan Mes, namesto njega pa naj bi vodstvo prevzel Gregor Veselko, nekdanji predsednik uprave Luke Koper.
Zamenjavo Dušana Mesa naj bi pripravljal tako imenovani vladni in SMC-jevski trojček Aleksandar Kešeljević, svetovalec predsednika vlade Mira Cerarja in programski direktor Stranke modernega centra, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič ter direktor družbe DRI Jurij Kač. Taisti trojček naj bi sicer stal tudi za napovedano skorajšnjo zamenjavo predsednika uprave Darsa Matjaža Kneza.

SPOPAD ZA DARS IN POSLE DRI

Pri obeh zamenjavah naj bi šlo predvsem za kadrovsko konsolidacijo Cerarjeve stranke v državnih podjetjih, pa tudi za idejo, da bi z novimi ("našimi") ljudmi na čelu Slovenskih železnic in Darsa, državna DRI lahko pridobivala infrastrukturne posle brez javnih razpisov, nad temi posli pa naj bi potem držala roko Kešeljević in Kač.
Mimogrede, Kešeljević naj bi znotraj SMC družbo Dars že pred časom označil za svoj fevd, od tam pa dobiva prvovrstne insajderske informacije, saj pravno službo Darsa vodi njegova soproga Mojca Klun Kešeljević. Medtem ko sta Jurij Kač in Aleksandar Kešeljević dolgoletna osebna prijatelja.

ANONIMKA: KEŠELJEVIĆ PROTI BREZOVARJU

Pri tem je zanimivo, da je sredi avgusta v medije prišla anonimka, ki je povezovala vidnega člana SMC, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in ljubljanskega mestnega svetnika Nejca Brezovarja ter odvetnika Aleša Avbrehta, bivšega kandidata SMC na volitvah za ljubljanskega župana, ki naj bi Darsu svetoval pri poslu elektronskega cestninjenja, mediji pa še zdaj ne omenjajo "Darsove naveze zakoncev Kešeljević". Naši viri pravijo, da naj bi bila anonimka o Brezovarju in Avbrehtu odposlana prav iz Kešeljevićevih krogov, šlo pa naj bi za spopad struj in posameznikov znotraj SMC za vpliv na Darsu.
No, pri zamenjavi Dušana Mesa z Gregorjem Veselkom kot enega od zakulisnih režiserjev omenjajo tudi nekdanjega dolgoletnega šefa uprave Luke Koper Bruna Koreliča, ki je pred nekaj dnevi, sicer upokojen, dal daljši intervju za časnik Dnevnik. Sicer pa tudi Mes in Veselko veljata za "frenda", kar bi lahko pomenilo, da bi Mes, potem ko bi Železnice prevzel Veselko, tam še obdržal nekaj svojega vpliva ...
Spomnimo, Slovenske železnice so pred štirimi dnevi dobile štiri nove nadzornike (to so postali Peter Grašek, Bojan Brank, Aleksander Nagode in Mitja Križaj), vodenje Ferspeda, družbe v 100-odstotni lasti Železnic, pa je prevzel bivši nekajdnevni gospodarski minister Cerarjeve vlade Jožef Petrovič.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
naj se Pahor pela s cugom
0
Sep 14, 2015
pahnil je Slovence v bedo s svojimi oblubami, naredil pa nič
#22
LZJ
0
Sep 14, 2015
Klemen Žibert SD, Nejc Brezovar prej SD, SMC = LZJ

Julka Žibert LZJ - babica Žibert,..Borci za pravičnost imaš prav zakaj ligitimno ne prestopita _ diverzanta
#21
Brezovar kolobar
0
Sep 14, 2015
Pa kaj še ta dela sploh na vladi ma kakšen strokovnjak neki,...govori se da so mu vse prijatelj uredili - karokli prime z uničevanjem potiska Slovenijo žal proti volitvam a to je učenec Cerarja hm, hm,..koga smo volili?
#20
cox
0
Sep 14, 2015
Železnica iz časov Franca Jožefa, katastrofalne ceste, kjer se podirajo mostovi..Marsikje ni denarja niti za signalizacijo pri prehodih železniške proge preko ceste...Kriminalci in privilegiranci režima, ki so oropali državo, po vzoru na Zidarja, pa v osebnem stečaju...Ups, aja, tako se vendar ne piše in govori. Zidar je bil le v sorodu s komunističnim klavcem Mačkom. Njega se ne dira...
#19
borci za pravičnost
0
Sep 14, 2015
Spoštovani gospod predsednik Miro Cerar ;

v vednost in na znanje vas obveščamo, glede na naša večletna zelo uspešna sodelovanja in medsebojno zaupanje in korektnost, smo vas dolžni opozoriti, kot dobro in pošteno, odgovorno osebo in ker vemo, da delate za dobro ljudi, kar se je izkazalo v preteklosti na različnih področjih vašega dela, da vam zahrbtno rovarijo in vam skušajo škodovati, vaš vodja svetniške skupine v MOL, Nejc Brezovar, v tesni povezavi z tajnikom mestne organizacije Socialnih demokratov, Klemnom Žibertom. Oba sta zelo tesno povezana in sta v SD delovala kot pripadnika Mladega foruma. Danes pa skupaj s pomočjo nekaterih članic mestne Liste Zorana Jankoviča tvorijo neko neformalno povezavo, ki dela predvsem za lastne, parcialne interese, ki so njim v osebno korist in škodo ljudem, tako da bodite zelo pozorni, kot so vas že nekateri obvestili in opozorili na določena dejanja in postopke, šikaniranje in pritiske na člane svetniške skupine v SMC in SD.

Ljudje se ne želijo izpostavljati, ker sta tako vpeta v povezave na visokih političnih nivojih v MOL in na nacionalni ravni, preko različnih političnih akterjev. Na določene pobude in vprašanja, ki so se izpostavile na DARS in v Mestnem svetu, ki so bile zelo verodostojne, so se nekateri akterji močno prestrašili in jih je zaskrbela njihova verodostojnost, zato so preko omenjenih Klemna Žiberta in Nejca Brezovarja pričeli aktivnosti na različnih nivojih, da bi informacije omilila ali usmerila v prefinjeno taktiko, da se zadeve prikrijejo ali pozabijo.

V dobro vseh državljank in državljanov, meščank in meščanov, ki poznamo vaš način delovanja, ter moralnih in etičnih načel, pravičnosti in pravne države, vas prosimo, da s svojim delom in stališči, ki ste jih obljubili pred lokalnimi volitvami, v stranki SMC vztrajate, nadaljujete in s tem tudi pozivamo vodstvo SMC na nacionalni ravni, da vas v vaših prizadevanji maksimalno podpre.

Na dejstva, kaj se za vašim hrbtom dogaja, pa so vas pa tudi že nekajkrat opozorili.

s spoštovanjem,

vaši prijatelji, Borci za pravičnost in poštenost

#18
RAMZES
0
Sep 14, 2015
NI KAJ! VSE BOLJ NESPOSOBNI NAM VODIJO DRŽAVO IN VESELO KRADEJO! To je slovenska "ZGODBA O USPEHU".
#17
sramota
0
Sep 14, 2015
Sramota res, da se temu mulcu to dopusca
#16
to je to
0
Sep 14, 2015
Čudno da Supermanu Brezovarju SD ni dal nobenih funkcij preko mladega foruma, ko je bil še tam.

#15
Sneguljcica
0
Sep 14, 2015
Očitno imajo meglo pred očmi, da Brezovarja še niso spregledali,..veliko besed in šlepanje na očeta to ti je mali pinockio.

http://www.delo.si/novice/slovenija/ljubljanski-rektor-prireja-statut-za-svoje-izbrance.html

http://mitja-ff.blogspot.si/

Če želite še več megle Brezovarja se obrnite na njegov s.p. Pravno svetovanje,...on je multipraktik.
#14
UGTW
0
Sep 14, 2015
Brezovar Nejc

Največja bizarnost pa je bil predlog, da kar predsedniki študentskih svetov določijo glasove, oziroma kar predsednik ŠSUL. Obrazložitev "predstavnikov" je bila, da naj bi bili predsedniki študentskih svetov bolj legitimni, saj jih študenti izvolijo neposredno.

Seveda po veljavnih pravilnikih to sploh ne drži. Predsednika svet izvoli izmed svojih članov. Neverjetno pa je, da hočejo "predstavniki" študentom vzeti pravico do volitev. Še sreča, da so senatorji v razpravi ocenili, da gredo tovrstni predlogi v nasprotje z načeli disperzije odločanja, in jih niso podprli.

Rad bi še opozoril na to, da je predsednik ŠSUL in ŠSPF Nejc Brezovar od 23. 03. 2009 po neverjetnem naključju tudi svetovalec Predsedstva ŠOU v Ljubljani. Hja, dobro je biti blizu korita, saj imajo proračunsko rezervo 750.000 evrov, s katero "po mili volji" upravlja predsednik ŠOU Jernej Štromajer.

Po vseh teh katastrofalnih in nedemokratičnih predlogih "predstavnikov", pričakujem, da bo naslednji verjetno kar dosmrtni mandat predsednika ŠSUL.

Pozivam vse študente, da skrbno spremljajo predstavitve kandidatov ter se odločijo, da bodo v čimvečjem številu kandidirali za elektorje ter se o pravih kandidatih pogovorili in v debati določili pravega.
#13
Krompir
0
Sep 14, 2015
Poznano kjer koli se pojavi Brezovar Nejc nastane problem - znan pod sralec težav in problemov. Če problema ni ga pa z lahko sproducira, da je.

Prej še navadni asistentek na faksu v enem letu pa se že spozna na svašta in vse - sveznalica.

Zdaj bo reševal posle Darsa potem se je splasiraL za člana nadzornega sveta Borzena, dela na vladi, je mestni svetnik, Ima svoj sp, član takšnih in drugačnih odborov in komisij na vseh koncih - preverite njegova vključevanja in mandate, ki jih je v enem letu namolzel preko SMC. Jaz ne vem kako lahko sploh Cerar tega fantiča, kot se govori večkrat vinjen kot trezen sploh še gleda in mu zaupa - modela pozna kao že cela Ljubljana. Na faksu je za pozicije, kot je v pretklih medijih pisalo izsiljeval profesorje za podporo no zdaj pa se rine na vladi vse povsod.

Naj si nek raziskovalni novinar vzame malo več časa in pogleda letni plasma malega Brezovarča; povsod so ga sama usta polnih besed in lastne hvale nazadnje bo še Kešeljevića nadmudril s svojim univerzalnim lapanjem in nategovanjem za lastne interese in taki dečki so sokreatoriji Slovenije.
#12
runkl
0
Sep 14, 2015
...kaj je zaj to za en šmorn??? Kam je zginla glanckofova izjava o Kosorci in njeni menopavzi???
#11
provokator
0
Sep 14, 2015
A poznate kakšnega gen.direktorja naših ajznponarjev, ki na koncu mandata od vsega hudega vaga manj kot 130 kil?
#10
vseved
0
Sep 14, 2015
Uu, torpedo@, če bi to naredili pred 25 leti, ne rečem, tako je pa zadnji vlak že zdavnaj iztiril...
#9
torpedo
0
Sep 14, 2015
Na železnico lahko pride Messi ali pa papež pa ne more nič narediti.To je samo molzna krava proračuna zadnja leta,saj gre tudi denar za ceste v celoti v to vrečo brez dna.Zadnji čas.da železnico prodamo, pa četudi samo za en evro pa smo zmagali.
#8
ajznponar
0
Sep 14, 2015
Mes ima še srečo, da je Cerar tak mečkač...
#7
vseved
0
Sep 14, 2015
Merklova se zavzema za to, da bi naši ajzponarji vozili begunce iz Srbije v Nemčijo:da bo čim dlje trajalo...
#6
krulčan
0
Sep 14, 2015
Chu, chu Train. (Doris Day)
#5
Ranković
0
Sep 14, 2015
Kešo bo poskrbel, da bo s pravimi kadri spravil nepotrebno satelitsko cestninjenje v naše roke (ultraiskratel). Kavcija za nakup satelitskega sprejemnika bo po projektu Viapan 120 EUR, keš pa bo šel na naše račune off shore. Srbska udba Molze slovenijo preko Ceraja.
#4
CKZKS
0
Sep 14, 2015
Nič bat, Nemci že zapirajo mejo.
#3
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-09-14 06:40:00 (Sep 14, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)