Razplet ovadbe zaradi Mercatorja, ki jo je vložil Janković. On v zapor, Kozina pa tožilsko truplo?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-09-07 ob 06:39:00
Pred dnevi je Pivovarna Laško na Seonetu objavila uradno novico, da je sodišče ustavilo kazensko preiskavo zoper Laško in Boška Šrota v zadevi prodaje delnic Mercatorja. Sredi poplave drugih domačih afer in begunske krize so mediji to novico obravnavali bolj sporadično, češ, en problem manj za padlega tajkuna Boška Šrota. Še tabloidna novička, da naj bi Boško Šrot zavrnil povabilo, da se na Dobu pridruži nekakšni zombi verski sekti, je bila - na Pop TV - deležna več pozornosti.
So pa novinarji (mediji) ob tem spregledali najpomembnejše dejstvo. Preiskava, ki je odrešila Pivovarno Laško, po novem slovenski Heineken, in Boška Šrota, se je začela daljnega leta 2008, na podlagi kazenske ovadbe Zorana Jankovića, ki jo je vložil zoper Boška Šrota, Igorja Bavčarja, Marka Pogačnika (takrat predsednika uprave Slovenske odškodninske družbe, danes poslanca SDS) in Tomaža Toplaka, tedanjega predsednika uprave Kapitalske družbe. Motiv ovadbe je (bil) zlahka prepoznan: Jankovićeva jeza in maščevanje, ker so mu prej našteti "preprečili", da bi kupil Mercator.
Zoran Janković je pri vložitvi kazenske ovadbe uporabil tudi svojo politično moč in medijski vpliv. Boljši opazovalci se bodo spomnili, kako je ovadbo v javnost spravil prek televizije Pop TV, med skrbno zrežiranimi kadri sprehoda z novinarko oddaje 24ur Suzano Lovec, zdaj urednico oddaje Epilog (Pop TV), vmes pa vehementno napovedoval - pozor, kot politik - da bosta Šrot in Bavčar šla v zapor.
Mimogrede, morda ni naključje, da je pred nekaj meseci ravno televizija Pop TV vodila najostrejšo kampanjo za to, da mora Bavčar, kljub resnim zdravstvenim težavam in odločnim protestom zdravniške stroke, na Dob.
Ko sta državno tožilstvo in sodišče točno 29. julija letos dokončno odstopila od preiskave (ja, po toliko letih), vrli ovaditelj Janković pregona ni prevzel.
Čeprav je vložil kazensko ovadbo in bil kot zasebni tožilec do tega upravičen, če ne celo moralno zavezan.
Jankovićev neuspešni zakulisni poizkus, da z nekaj malega denarja kupi največjo slovensko podjetje Mercator (in postane slovenski Ivica Todorić), in njegova kazenska ovadba zoper tiste, ki naj bi mu to preprečili, veljata za "mater" vseh sodnih zgodb, povezanih z Bavčarjem in Šrotom.
Pa tudi s famozno kariero državnega tožilca Jožeta Kozine. Ta je Bavčarja, Šrota & co. preiskoval do zadnjega. Ko je vrhovno sodišče zadržalo Bavčarjev odhod v zapor, pa je Kozina odstopil tudi od preiskave, ki jo je "naročil" - Zoran Janković.

TOŽILEC KOZINA JE TOŽILSKO TRUPLO

No, danes je Jože Kozina, potem ko so (mu) sodno propadli praktično vsi njegovi primeri (od Bineta Kordeža do Igorja Bavčarja), tako rekoč tožilsko truplo. Od tožilskega superzvezdnika, ki so mu, med drugim, pravili celo slovenski Antonio Di Pietro (legendarni italijanski tožilec iz 90. let iz akcije Čiste roke ali Mani pulite), samske novinarke časnika Finance pa so mu jedle iz roke, ni ostalo skoraj nič. Niti slučajno ne preiskuje več bančne luknje, zapušča elitno skupino specializiranih državnih tožilcev in menda ga "kazensko" premeščajo na Dolenjsko. Pravzaprav je tožilca Kozino na koncu premagalo pravo.
Di Pietro je sicer kasneje postal politik, vendar dokaj povprečen. Morda bo tudi Kozina nekoč politik. Recimo na listi Združene levice, ker menda ne mara kapitalizma. Sicer pa je, zanimivo, državni tožilec Jože Kozina na ljubljanski pravni fakulteti diplomiral šele pri 32 letih?!

BO ZARADI MERCATORJA NA KONCU ŠEL V ZAPOR - JANKOVIĆ?!

In še ta ironija usode. Zoran Janković, politik, ki je zaradi Mercatorja na tožilstvu kazensko ovajal druge, se je te dni znašel na ljubljanskem sodišču. Kot glavni obtoženec - ker naj bi oškodoval taisti Mercator (zadeva Niš).
Danes torej njemu zaradi Mercatorja grozi - zapor! Drugače se pa ve, lažne kazenske ovadbe so po zakonu kaznive.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
NKBM minus 60 mio €
0
Sep 07, 2015
Kovačič pa ni u priporu
#20
državljan
0
Sep 07, 2015
Delavcu,ki gara za strojem ali z lopato v roki,se mu le-ta zlomi ali se stroj zaradi dotrajanosti pokvari in delavec je 100% odgovoren za defekt,tako moralno kot odškodninsko. Oziroma mu odbijejo od hlapčevskega zaslužka večji del stroška za popravilo stroja oziroma nabave novega. Od teh vrlih tožilcev,sodnikov,preiskovalcev,ki sodelujejo z roko v roki s kriminalci,katere bi morali preganjati,namesto tega pa so vse dolgoletne sodbe in preiskave padle v vodo oziroma zastarale,so pa verjetno od teh istih pokvarjencev,ki so okradli skupno premoženje in uničili državo bolj kot vsak zunanji agresor do sedaj,prejeli ogromne vsote na svoje račune v tujini,zraven smo jih pa davkoplačevalci še mastno plačevali-odgovarjal pa od teh vrlih Don Corleonetov ne bo niti eden,saj se lepo eden za drugim umikajo s položajev in bodo lahko uživali v ne-zasluženem ogromno vrsto let,oziroma dokler jim gospa Matilda ne bo presodila zadnje obsodbe.
#19
domoljub1
0
Sep 07, 2015
Janković zagotovo ne bo v zaporu, dokler ima Maslešo. Hipoteza je podrobno utemeljena pri komentarju na drugem portalu
#18
nagelj
0
Sep 07, 2015
"Boljši opazovalci se bodo spomnili, kako je ovadbo v javnost spravil prek televizije Pop TV, med skrbno zrežiranimi kadri sprehoda z novinarko oddaje 24ur Suzano Lovec, zdaj urednico oddaje Epilog (Pop TV), vmes pa vehementno napovedoval - pozor, kot politik - da bosta Šrot in Bavčar šla v zapor."

Še bolj pozorni gledalci pa se spomnijo, da je čez 2 sekundi dodal: "pa Janša tut"

PS

Cox, kar se tiče klemenčiča- jaz rečem drugače: notranja lepota se vidi na obrazu.
#17
lažne kazenske ovadbe
0
Sep 07, 2015
so sredstvo rdeče elite za boj proti političnim nasprotnikom, to je Fišer zamolčal, ko se je hvalil s svojim letnim poročilom, letno se v SLO vloži takih ovadb cca. 5000, zanimivo, da so rdeči tožilci in policija lani zavrgli 60000 ovadb, samo iz razloga, da se pride do dobre statistike za letno poročilo, jepte se
#16
Tragkraft
0
Sep 07, 2015
He,he,he1

Gozdni Joža,gozdni mož in ............... seveda gozno pravo,ki pač ne obstaja Joža je očitno še kar 45 v hosti z leseno puško.

Samske novinarke s Financ ..............

No mogoče pa Gozdni Joža skriva ali morda ve kje rasejo jurčki z maljce daljšimi beti,pa bo pokazal.verjetno kje na gorjacih .

Ljubi bog kam plive tole..................
#15
torpedo
0
Sep 07, 2015
@pravi 123. Sedaj boš tudi ti udbovsko upokojeno govno kmalu na vrsti.
#14
KAPIBARA
0
Sep 07, 2015
@krulčan.. Žal mislim da ga Ni.. kajti prej bo dobil grozilno pismo napram svojim otrokom, radi česar bode zbolel in odstopil..
#13
krulčan
0
Sep 07, 2015
Kdo in kje je tisti junak, ki bo zariglal Jankovića v jetniško celico?
#12
vseved
0
Sep 07, 2015
vesna@ saj sploh ne gre za nesposobnost preiskovalcev, tožilcev in sodnikov: saj delajo odlično z eno napako:po navodilih...
#11
Prevzem ISTRABENZA
0
Sep 07, 2015
"Sodišče je potrdilo, Maksima Holding Igorja Bavčarja

in družbe iz kroga Foruma 21 STANETA VALANTA

(NFD Holding, Finetol, Maksima Invest, Fidina in Daimond),

morajo zaradi sporazuma o prevzemu Istrabenza leta 2008 plačati globo. Skupno 1,18 milijona evrov morajo poravnati v tridesetih dneh, pritožba na sklep pa ni več mogoča.Valant (LDS) - NFD Holding - mora plačati 200.000 €

Valant (LDS) - Finetol - ............................... 200.000 €

Valant (LDS) - Maksima Invest - ................. 200.000 €

Valant (LDS) - Fidina - ................................ 200.000 €

Valant (LDS) - Daimond - ........................... 130.000 €

Bavčar (LDS) - Maksima Holding .......... 250.000 €"Prav prevzem Istrabenza pa je kriv, da so Valantove družbe

danes v hudih finančnih težavah. Skupaj naj bi imele družbe

vsaj 215 milijonov evrov dolgov in za približno 120 milijonov evrov naložb."
#10
Boško Šrot
0
Sep 07, 2015
Boško Šrot: "Na Kučanovo pobudo smo se sestali Janković, Bavčar in jaz."

*

Boško Šrot = SD = Socialni demokrati = KPJ = Komunistička partija Jugoslavije

Igor Bavčar = podpredsednik LDS = SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije

Zoran Janković = soustanovitelj FORUMA 21 = Prihvatizacijsko društvo KP Jugoslavije
#9
CKZKS
0
Sep 07, 2015
LD SS ovci ne vedo, kako bi se sedaj otresli Bavčarja. 571 hlapci bodo na koncu iz njega

naredili še člana SDS. Tipično za 571 hlapce in udbovske ovaduhe!
#8
Vesna
0
Sep 07, 2015
@pravi123, res je, da bogati slovenski obsojenci praviloma zbolijo, le da iz enih mediji delajo velike zgodbe, medtem ko druge pustijo pri miru. Zidar, ki je na boben spravil zelo uspešno gradbeno podjetje in dobesedno okradel ljudi, ki so to firmo dolga desetletja ustvarjali, je še vedno v milosti teh medijev. In kljub težki bolezni svobodno potuje po Evropi ? Tudi Kordeža niso mrcvarili, ko je bil kljub obsodbi spuščen iz Doba ? Še več, dobil je kar precej pozitivne medijske pozornosti, njegov velik fan je na primer Mencinger, "oče" nacionalnega interesa. A Bavčarja ljudje s pomočjo medijev prištevajo k Janši, zato so udarili po njem z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Da ne bo pomote, Bavčar je politik iz vrst LDS, ki je zaradi pohlepa skoraj potopil Istrabenz, Hrvatom prodal prestižne slovenske blagovne znamke kot sta Droga in Cokta, za obnovo hotela Kempinski v Portorožu je Istrabenz v času njegovega vodenja menda plačal 100 milijonov evrov, danes naj bi se prodajal za 10 ????? Z eno besedo, Bavčarjev pohlep je enak tistemu od Kordeža, Zidarja, Šrota, Jankovića, le mediji ga rinejo v napačni tabor, zato si je prislužil več pozornosti. Kljub vsemu nesposobnost preiskovalcev, tožilcev in sodnikov ostaja največji problem zgoraj napisane zgodbe, saj lahko vsak malce bolj spreten državljan "prevesla" vsako obtožnico in obsodbo slovenskega pravosodja.
#7
Mefisto
0
Sep 07, 2015
Previdnost, ki jo je svetoval modri Mefisto, se je izkazala za upravičeno, čim se je oglasil Pravi123, kise sicer razdaja in je bolj poznan kot runkl.
#6
cox
0
Sep 07, 2015
Imamo dva tožilca. Naivnega Kozino, ki ga je res povozil čas in neumnega Ferlinca, ki je lutka udbomafije. Pobalini Kordež, Bavčar, Jankovič in še kdo, pa dokaz mafijske države, v kateri ne tožijo tožilci in ne sodijo sodniki pač pa mafija. Kozina bi moral slediti Klemenčiču, ki je protestno odstopil, ko je obračunal z Janšo. Naših se pač ne preiskuje. Vsaj Klemenčiču je najbolj strogo in pravično sodila mati narava. Moralno in etično sprijeni ljudje, naj spake delujejo tudi navzven.
#5
pravi123
0
Sep 07, 2015
"Mimogrede, morda ni naključje, da je pred nekaj meseci ravno televizija Pop TV vodila najostrejšo kampanjo za to, da mora Bavčar, kljub resnim zdravstvenim težavam ter odločnim protestom zdravniške stroke, na Dob."

Taje izjava pa pisca članka spravlja v precej neugoden položaj. Ma kakšna kampanja neki, če si pravnomočno obsojen, se iz obdolženca preleviš v obsojenca in sankcijo, ki ti je odrejena s strani sodišča je pač treba odslužit tako ali drugače. Je pa znano, da po slovenski folklori vsak slovenski obsojenec, ki je dovolj bogat in vpliven čudežno zboli in mu potem ni treba v zapor. Zanimivo, ker, če si povprečen državljan te države greš v zapor tudi z zdravniškim potrdilom, ker v zavodih imajo zdravniško oskrbo zagotovljeno!
#4
Mefisto
0
Sep 07, 2015
Z zaključki bi še malo počakal.

Zaradi obrambe lastnih političnih in materialnih intereso se rdeča kontinuitete ne bo kar tako zlahka odpovedala revolucionarnemu pravu in akterjem, ki so ga pripravljeni uresničevati.

Za kaj takega niniti minimalnih pogojev, dokler ste trdno na svojih funkcijah generalni državni tožilec in predsednik vrhovnega sodišča in dokler režim lahko in sme neomejeno zlorabljati vse pomembnejše elektronske in tiskane medije.
#3
Vesna
0
Sep 07, 2015
Nečesa vseeno ne razumem, v Sloveniji so zagovorniki nacionalnega interesa in člani F21 "prihvatizirali" številne uspešne firme, Merkur je vzorčni primer. Namesto pravnomočnih obsodb in aresta, Kordež predava v Parlamentu, pametuje na internetu in seveda je svoboden kot ptiček na veji. Z eno besedo, denar je poniknil, firme so propadle ali so vredne le še desetino prvobitne, nastala je ogromna bančna luknja, ljudje so ostali na cesti, kar pomeni da so vsaj kratek čas dobivali denar iz proračuna ............ Kaj torej počnejo preiskovalci, tožilci, sodniki ??????? Razen, če vse skupaj ni bila samo predstava za javnost, ki se je zgolj zadovoljila z obsodbami, to da sedaj te barabe puščajo na svobodo nikogar več ne gane in ne zanima ! Tudi tistih "socialno" pravičnih medijev ne, tudi poslanci ZL molčijo, ker je potrebno zanimanje javnosti preusmerjati na druge teme, ki levici prinašajo boljši rejting. Eno samo sprenevedanje in farbanje javnosti, ki se po stari praksi niti malo ne zgane. Koga sploh še zanimajo te barabe, ki so si na naš račun zagotovile udobno starost in prihodnost njihovih otrok ????
#2
CKZKS
0
Sep 07, 2015
Tudi lažna ovadba je kazniva, nje?
#1
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-09-07 06:39:00 (Sep 07, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)