Fučka se zdravstveni ministrici za odrasle z avtizmom. Starši: To je zloraba položaja!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-06-07 ob 06:32:00
Saga se je začela že leta 2011, ko je zdravstveni svet odobril zdravstveni program celostne zdravstvene obravnave odraslih oseb z avtizmom, ki sta ga skupaj predlagala Inštitut za avtizem in sorodne motne ter Pediatrična klinika v Ljubljani. Program je bil takrat finančno ocenjen na točno 224.600 evrov na leto in je predvideval timsko zunajbolnišnično obravnavo odraslih, vključno s psihiatrom, psihologom in specialnim pedagogom, socialnim delavcem in delovnim terapevtom.
Dve leti kasneje, oktobra 2013, je program avtizma za odrasle prišel na tako imenovani rangirni seznam vlog za Splošni dogovor za leto 2014. Soglasje za finančno pokritje programa je dala zdravstvena zavarovalnica, z izdajo koncesije pa se je strinjala zdravniška zbornica. Na tej podlagi, po vseh teh soglasjih in ocenah, je maja 2014 odločala takratna vlada pod vodstvom premierke Alenke Bratušek, ki je začasno opravljala tudi funkcijo ministrice za zdravje. Vlada je zagotovila finančna sredstva, ministrstvo za zdravje pa je Inštitutu za avtizem naročilo, naj najde psihiatra, ki bo to dejavnost izvajal. Našli so ga in vse je bilo pripravljeno na podpis premierke in zdravstvene ministrice Alenke Bratušek.

DRUGE KONCESIJE PODPISUJE, ZA AVTIZEM ODRASLIH PA NE

Toda Bratuškova tega ni podpisala, nova ministrica Cerarjeve vlade Milojka Kolar Celarc pa naj bi koncesijo podpisala takoj po prevzemu funkcije. Ampak ministrica še do danes ni storila tega, čeprav je tudi letos podpisala številne druge koncesije.
Zato so prizadeti starši odraslih otrok z avtizmom ministrici za zdravje že oktobra lani napisali posebno pismo, a Milojka Kolar Celarc nanj ni niti odgovorila, kaj šele odreagirala. Posebno pismo staršev so prejeli tudi predsednik republike, državnega zbora in vlade Borut Pahor, Milan Brglez, Miro Cerar ter varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorferobjavljamo pa ga v nadaljevanju.
Starši so tudi prepričani, da gre pri tem enostavno za "zlorabo položaja" zdravstvene ministrice, saj je - potem ko je zdravstveni svet ugotovil potrebo v skladu s sprejeto strategijo, potem ko je zdravniška zbornica dala soglasje, potem ko sta vlada in zdravstveno ministrstvo ugotovila potrebo po psihiatru za zdravljenje odraslih otrok z avtizmom in potem ko je tudi zdravstvena zavarovalnica ugotovila, da so finančna sredstva na voljo - samovoljno odrekla podpis pod akt, ki bi omogočil realizacijo koncesije.
In kar je najhuje, odrasle osebe z avtizmom - zaradi samovolje Milojke Kolar Celarc - še danes nimajo ustrezne psihiatrične oskrbe!

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Vid Dobnikar
1
Jul 16, 2019
Farmacijo vodi politika in s tem fašistična svetovna mafija, kateri ne moremo reči elita ampak paraziti. Avtizem je okuženost človeka s kačastimi interdimenzionalnimi paraziti, kateri so v črevesju človeka. Z njimi okužen človek pride že na svet in ti paraziti nosijo nečloveško morfogenezo (demonsko). Od kod prihajajo ne ve nihče. Da ta tuja morfogeneza lahko izriva človeško dušo in s tem povzroča trpljenje človeške duše v fizičnem telesu doprinesejo v največji meri cepiva. Ko se človeška duša utiskuje v fizično telo sliši pisk epifize, tega pa cepiva utišajo in tako lahko del človeške duše izrine tuja, nečloveška duša. Zato takšna nihanja v razpoloženju avtistov. Ker gre za kačaste parazite večina avtistov riše ali ima rada kače/zmaje. Izdelovalci igrač celo izdelujejo že igrače v obliki kač za avtistične otroke. Avtizem je ozdravljiv v veliki meri ali celo popolnoma. Kogar zanima naj pobrska na YouTube za zdravilko Kerry Riviera in njenim protokolom za zdravljenje avtizma. Priporočam tudi nemškega raziskovalca z imenom Harald Kautz Vella - Time Loop Solutions Consortium. Ljudje ne zdravite svojih otrok z zdravili, celo ime povze vse pHARMa. HARM = škoduje. Farmacija ubija. Na svetu nismo samo ljudje, tudi vsi ki so videti niso ljudje. Mi marsikaj ne vidimo, saj je naš vidni spekter omejen, zbrisali pa so nam vse dodatne sposobnosti. Ampak mi jih bomo kmalu pridobili, oni pa izgubili.
#13
noe
0
Jun 07, 2015
Odlično @cox in @vseved. Branjevke s stilom in bontonom nad Miladojko ;-))). Mene zanima, ali je dotična tudi v čakalni vrsti pri zobarju, stilistu, okulistu in frizerju. Očitno že nekaj let. O detajlih, kot npr. depilacija intimnejših delov raje ne razmišljam. O šiiiit. Sem že. FUJ
#12
državljan
0
Jun 07, 2015
Čisto v stilu vladajoče horde,ki že leta in leta obljublja,učinek pa viden le v njihovih žepih.
#11
savica
0
Jun 07, 2015
V tej državi se yebe vsem,ki so pri državnih koritih... za vse,razen za svoje stolčke ,položaje,kakor ugled...bruhahaha...in lastno žlahto.

*

Država je v pa totalno v kurcu..SMC("sej mormo crknt") in "njen prodorni in odločni vodja",pa očitno še kar ni skapiral,da je že več kot eno leto na oblasti..?!
#10
krulčan
0
Jun 07, 2015
Psihiatre špara zase in za vlado(e).
#9
runkl
0
Jun 07, 2015
No, seveda je bla Zofija Kukovići pojem lepote, mejkapa in frizure, poštenosti in intelegence... ker je bla ot glanckofa. Ona je bla edina normalna met ovo roparsko elito...
#8
cox
0
Jun 07, 2015
Ko se je odslužena babnica lotila zdravnikov, se mi je to zdel spopad med hudobnim in zlim. Prevaranti so se lotili nedotakljivih. Korito ni več tako polno, zato ti navidezni spopadi, kot pesek v oči javnosti. Na koncu si bodo porazdelili plen, da bo za vse dovolj. Milivojka je končno zato ministrica, da bo vse tako kot je bilo. Mafija v zdravstvu v bistvu obvladuje celoten sistem. Pacienti bodo umirali, pa kaj ? Čakalne vrste se bodo podaljšale za kakšno leto, čeprav so čakalnice prazne, vse manj zdravil bo na recept...Nasploh pa vsaka branjevka na tržnici premore več stilskega okusa in bontona kot zloglasna ministrica Cerarjeve vlade. Normalen in predvsem pošten ne moreš biti, če hočeš obstati med to roparsko elito. Ampak, baba za razliko od sina telovadca in udbotožilke, vsaj ne skriva, da je privilegiranka sistema, nepregonljiva v svojih kaznivih dejanjih. Baba je steber mafijskega ustroja države.
#7
hribuc
0
Jun 07, 2015
ma fučka se milojki za cel svet, pa še za pol afrike zraven, njej je važna samo njena ministrska plača in posledično odlična penzija
#6
Vesna
0
Jun 07, 2015
Upam, da bo gospa ministrica kmalu odšla v zaslužen pokoj, če želimo Slovenci ohraniti še vsaj malo zdravstva, saj je vsako njeno dejanja razdiranje tistega dela, ki še funkcionira. Trenutno čaka na analizo zdravstvenega sistema v Sloveniji, ki jo pripravljajo tuji strokovnjaki in za katero bo gospa dala skoraj 400.000 ojrov, oziroma 100.000 ojrov več, kot ga potrebujejo bolniki z avtizmom. Tako kot dela ona, bi bil v Sloveniji lahko vsak minister ! Zato Milojka, hitro v penzijo in stran od javne uprave, ste storili že čisto zadosti, milo rečeno, zmede !
#5
MOČ NARAVE - NATURE TI GA UTURE
0
Jun 07, 2015
Požunka baje prodaja tudi vazelin vonj sivke iz domačega vrta.
#4
MAX FAKTOR - UMETNIKI LIČENJA
0
Jun 07, 2015
Prepustite se umetnikom ličenja KOLAR - KOLOBAR FAXTOR za dodatne informacije se oglasitev v času uradnih ur na Ginekološki kliniki, kjer boste opravili posvetovalni obisk pri medicinski sestri Požunu-ki., ki je baje zbirala podpise za lastno promocijo:

Žena bez šminke je kao hrana bez soli, pisao je jedan od starorimskih filozofa, a najmanje osam hiljada godina, dakle još od starih Egipćana, u ženskom carstvu vodi se “rat” protiv spoljnih znakova starenja.Za jedan tretman, čiji učinak traje, kako se tvrdi, i do pet meseci, potrebno je izdvojiti VAŠ GLAS ZA MENE. Tretman traje oko pola sata, baziran je na činjenici da proteini iz ovčije posteljice stimulišu proizvodnju kolagena, čime se postiže utisak podmlađivanja kože. PRIPURUČUJE SESTRO POŽUNKA. Ako želite takve usne kakve imam ja zovite porodicuza dvoji glas za mene.
#3
Ti damti dam ti dam,..
0
Jun 07, 2015
Poglejte ta utrujeni obraz ministrice Milojke ona je oddelala svoje.Ne vem zakaj ni ostala lepo v pokoju in naj obdeluje svoj vrtiček in meša domače marmelade,ki to tako z veseljem počne in pravi kako ji vse uspeva.Dejansko ženska ne zmore in ni sposobna potem pa zganja represejo in cirkus med zdravniki in nato pričakuje da ji bodo ljudje sledili.Pa kaj a Cerar nima nobenih aktivnih ljudi pa toliko jih ne dobi zaposliteve na prostem trgu, da mora reinkarnirat ljude iz penzije.In potem ta ženšina najema in plačuje analize strokovnjakov iz tujine.Očitno nima števca in lastne presoje. Je ravno toliko požrešna, da je ugriznila v kost, da obere še preostanek mesa kolikor ga je še ostalo.Kakšni pa so bili njeni presežki še v času njenega aktivnega delovanja, kje ja kakšna inovativnost. Zvesto pa ji sledi sluga Požunčina - medicinski brat, ki navidezno izigrava velikega bossa z pomanjkljivo izobrazbo.Temu dvornemu jokerju slina iz nabuhlik žnablčko tako teče, da ministrica ne rabi sladkora za marmelado.Ta gargamel misli, da je Milojkica štrunfetka in čudežni napojček na smrkce že deluje.

#2
vseved
0
Jun 07, 2015
Bojan, popravi naslov: Ne fučka se izredno simpatični zdravstveni ministrici Milojki (z zlatimi in srebrnimi podočnjaki, ful špon frizuro, ekstravagantnim stilom oblačenja, vzorno urejenim zobovjem in speglano kožo ter briljantno retoriko itd....) samo za odrasle osebe z avtizmom, amak tudi za 2.062.783 ostalih prebivalcev deželice(aja,pa še tiste štiri, ki so se danes ponoči še rodili, zmanjšano za unih sedem, ki so se odselili iz "podalpske Švice)).
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-06-07 06:32:00 (Jun 07, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
Generalica, poveljnica Slovenske vojske in to: dvojna vojaška ter druga morala gospe nikoli nič krive Alenke Ermenc
Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.
Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki. Takšnih novinarjev ne delajo več.
Mayer že ostal brez Argumenta, nova voditeljica poročil iz Ene žlahtne štorije, a sem prihaja tudi britansko-srbski CNN
Primer Spar: zelo na hitro, pod mizo. Simon Zajc je res minister medvedov, volkov in kapitala.
Kako je Andrej Vizjak, kandidat za vodstvo Telekoma, lagal o službi na AT Kearneyju in domnevni ponzijevi shemi iz Dubaja
Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
Pismo SMC-jevca: Matić za okoljskega inšpektorja?! Zmešalo se jim je, me pa čudi, da vsaj Šarec ne ustavi te norosti.
Odločni? Izkušeni? Bratuškova, to je čisti fake. Bumbardelli je vseeno pravi vajenec v primerjavi s svojo predsednico!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(66)
LDS
(64)
pop tv
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(28)
sova
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
OVS
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
sls
(7)
KKR
(7)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)