Pličanič in Pirnat, huda velemojstra za javni denar. Dva espeja, dve firmi in en inštitut.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-13 ob 07:45:00
Če je prenovljeni Supervizor na plan izbezal megazaslužkarje znotraj elite visokega šolstva (in tudi politike), ki mastno služijo z avtorskimi honararji ali podjemnimi pogodbami, so nekateri njihovi kolegi še spretnejši. Realno zaslužijo še več, svoje prihodke pa spretno prikrivajo s kombiniranjem dela na matičnih ali drugih fakultetah ter delom prek raznih inštitutov in svojih podjetij ali statusov samostojnih podjetnikov. Največja prednost tega pa je, da jih Supervizor kot fizične osebe - ne zaznava.
Tovrstnih primerov je nešteto. Denimo Center odličnosti ljubljanske Ekonomske fakultete, prek katerega je znani profesor ter bivši minister za delo, družino in socialne zadeve Vlado Dimovski "napisal" razvpito študijo za Pivovarno Laško, no, pogodbo pa je, kot nam je znano, podpisal tedanji dekan Ekonomske fakultete, zdaj minister za finance Dušan Mramor. Nič čudnega torej, da si je Vlado Dimovski, ki je kasneje postal tudi predsednik takoj propadle stranke Evropska unija, lahko kupil dve luksuzni stanovanji na Floridi.
Več o študiji za 110 tisoč evrov, Dimovskem in Mramorju pa si lahko preberete tukaj.
Prava velemojstra za črpanje (javnega) denarja pa sta Rajko Pirnat in Senko Pličanič, profesorja na ljubjanski Pravni fakulteti, sicer pa oba znana kot nekdanja ministra za pravosodje.
 
No, poglejmo, kako služita nekdanja pravosodna ministra:
1. Sta solastnika dveh istih zasebnih podjetij s praktično enako dejavnostjo: svetovanje v javni upravi.
2. Vsak ima svoj status samostojnega podjetnika.
3. Izmenično vodita Inštitut za javno upravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani.
4. Sta redno zaposlena na omenjeni pravni fakulteti in omenjenem inštitutu. Na fakulteti za polni delovni čas, na inštitutu pa 20-odstotno. Elitni profesorji so namreč lahko zaposleni celo "120-odstotno".
5. Upamo si tudi zapisati, da obema nekaj denarja naverjetneje "kapne" še iz naslova avtorskih honorarjev in podjemnih pogodb.
 
Zdaj pa - pozor - številke:
1. Njun Inštitut za javno upravo Consulting, d. o. o., registriran na Vrhovcih, Cesta X, številka 31, je leta 2012 zabeležil 194 tisoč evrov prihodkov, leta 2013 pa 49 tisoč evrov prihodkov.
2. Njuna Družba za svetovanje v javni upravi, registrirana na Dalmatinovi 2, je leta 2012 imela 159 tisoč evrov prihodkov, leta 2013 pa 225 tisoč evrov prihodkov.
3. Kako poslujeta prek svojih espejev še ni znano, saj poslovnih bilanc še ni. Ustanovila sta jih namreč pred nekaj meseci.
4. Inštitut za javno upravo, ki ga trenutno vodi Rajko Pirnat, prej pa ga je nekaj časa kot direktor vodil Senko Pličanič, je v zadnjih enajstih letih - gre pa za podatke Supervizorja - samo neposredno od države pokasiral reci in piši 7.203.421,44 evra! Razdelitev denarja znotraj inštituta je seveda skrivnost.
5. Ob vseh teh dodatnih megazaslužkih pa, kot že rečeno, Senko Pličanič in Rajko Pirnat prejemata tudi polno plačo.

PIRNAT IN MEDIJI, PLIČANIČ IN ŽENSKE

In mimogrede, kar ni nepomembno. Za Rajka Pirnata pravijo, da naj bi imel tudi posebne dogovore z nekaterimi medijskimi hišami. Češ - on naj bi bil ves čas na "stand by" za brezplačne strokovne komentarje, taisti mediji pa naj bi mu zagotavljali medijski mir in lepo podobo v javnosti ...
Senko Pličanič pa naj bi se po koncu mandata pravosodnega ministra, kot pravijo njegovi znanci, v prostem času bolj kot lepim ženskam posvečal tako imenovani "duhovnosti".
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
mile952
0
Mar 14, 2015
Ha, ha, ha.. So tile "znanstveniki" zares tako pametni (no ja, pametni definitivno so, se opravičujm :-))) ali gre za pralnico in čistilnico javnega denarje med naročnik in temi znasvenimi fantasti,ki za spletanje žabje volne dobivajo enormne honorarje, pa nihče ne ve kaj je tako edinstvnega v njihovih "študijah"? Pravno mnenje vredno 15.000 EUR-ov? Pa ta država je za umobolnico...
#34
Dr.Muller
0
Mar 13, 2015
Vsi tisti, ki v komentarjih izražate rahli optimizem, da bo narod s pomocjo takšnih člankov in razkritij končno spregledal in uvidel kdo je dejansko ugrabil državo (predvsem pa njen proračun), ne bodite no naivni. Predvsem zato, ker večina teh spletnih strani (in podobnih) sploh ne prebira, mainstream mediji (tipa Dnevnik, Delo ipd) pa o temu ne poročajo. Pa še tisti redki volivci levih strank, ki občasno zaidejo sem (sajnires, koncno, ipd) pa temu ne verjamejo ali še huje, le to poveličujeo kot znak sposobnosti.

Sajnires: zame so ljudje, ki jih spoštujem in niti malo ne zavidam bogastva, tisti, ki so premozenje ustvarili sami in brez proračunskih sredstev. Tipe, ki jih poveličuješ ti, bi pa rad videl kako bi se obnesli v privatnem sektorju, po možnosti ne v podjetjih tipa DZS!!!

#33
Vseslovensko združenje čimpanzov ekonomistov
0
Mar 13, 2015
Jazbec je dons u DZ argumentiral mnenje Velikega Čimpa od marmorja, da so mali delničarji naših bili turbo plus pošteno izbrisani, račjeglava vicka mu je prikimavala, dejte no izbrisani mali delničarji razumet, da je tko pač
#32
savica
0
Mar 13, 2015
Ako tako predava,kot je ministroval...je tako ali tako vse jasno!

Kene "sajnires"?!?
#31
savica
0
Mar 13, 2015
In kakšno duhovnost se gre senkalo?

Tantrični sex?
#30
savica
0
Mar 13, 2015
* in ju....
#29
Starakura
0
Mar 13, 2015
Mene pa že nekaj časa zanima, koliko je Pličanič v času ministrovanja pokasiral za podpis na kupoprodajni pogodbi, ko je kot državno, na črno zgrajeno garažo sredi Ljubljane, prodal medtem, ko se vsem ostalim sosednjim uporabnikom lahko samo cedijo sline.
#28
savica
0
Mar 13, 2015
Medtem,ko so strokovnjaki že davno svoje cenjeno znanje prodali v tujino,ena gmota sala na javni hiši tuli,da strokovnost in znanje nista zastonj in ga

ju neomejeno visoko zaračunava.

V njen rog sta pa tulila nori svetilnik in čeladarica.

V rang enako drago zaračunanega,dragocenega znanja pa spadata tudi omenjena strokovnjaka in velecenjeni nadmoralno etični z avreolo okrog svete butice!

Kar je dovoljeno Jupitru,voli lahko samo sanjajo...only in yugobutalija....
#27
mile952
0
Mar 13, 2015
Sajnires, daj ne se smešit... Pa ti to resno? A ti mislš, da sta Pličanič in Pirnat res takšna eksperta ali nesramno kasirata predvsem zato, ker sta pri koritu? Pa še to,kdaj ta dva sploh spita, da sta sposobna mlatiti tako zelo visoke zneske proračunskega denarja poleg profesure? In ne nazadnje, kakšna je sploh korist od njunih umotvorov? Za narod sigurno ne, za posvečene pa očitno, ko jim pomagata s svojimi "pravnimi mnenji" ribariti v kalnem.
#26
za Slovenijo gre
0
Mar 13, 2015
sajnires: spoštovani, bluzite in zaradi bluzenja nekaterih slovenceljnov je stanje v moji-vaši Sloveniji takšno kakršno je! Eni uradno kradejo, politiko vodi mafija s komunističnim kriminalcem na šefovskem mestu! Pošteni domoljubi, ki se vsakodnevno bori za min zaslužek, pa naj mirno gledajo, vso svinjarijo-kriminal, ki je kriminal, pa čeprav bi pokojna cerarjeva bluzila , da vsaka svinjarija ni krim. dejanje! Zatorej, moj gospod, manj bluzite in uporabljajte možgane vi in vam podobni, kučanova mafija nam je ukradla državo in zame je to kriminal!
#25
cox
0
Mar 13, 2015
Rajko Pirnat, med prijatelji pizza-face. Dežurni pravnik udbomafije. Nasledil Udeta. Ima licenco, da krade. Kot sin telovadca in udbotožilke.
#24
Zaskrbljen
0
Mar 13, 2015
@sajnires zaradi takšnih kot si ti, imamo stanje kakršno je. Ni res, da so tipi tako sposobni in pametni, pač pa tako pokvarjeni. Ne vidiš, da pri teh komentarjih ne gre za foušijo ampak za željo po vsaj malo reda, za željo, da bi se ta kraja enkrat nehala in bi ne bilo toliko lačnih, revnih in obupanih. Ja, in če so ti tipi tako sposobni, zakaj jim potem vse spolzi iz rok in nimajo čez čas od tega nič niti oni, niti država, kaj šele mi. Kje ti živiš?!
#23
sajnires
0
Mar 13, 2015
Spoštovani komentatorji.Ko prebiram vaše veleumne misli in napade na ljudi,ki so sposobni,da iz svojega znanja potegnejo kar največ,se ne morem znebiti misli,da iz vas govori ena sama slovenska foušija,ki je tako velika , da zamegli tudi zdrav razum.Vsi .ki napadate omenjeba gospoda imate prav tako možnost,da pokažete dvoje znanje in da ga seveda kar najbolje vnovčite.Kaj odgovarjate? Da ne gre,da ne morete.Seveda ne.In to zato ker ste navadni nesposobneži.pokonci vas drži edino nevoščljivost in zavist in sposobni niste drugega kot sosedu gledati v skledo in zganjati nevoščljivost.Pri tem seveda ne zbirate ne sredstev ne žaljivih besed.Kaj vam svetujem? Za nekatere je seveda prepozno.Nekateri pa morda lahko nadoknadite zamujeno-A verjemite mi ne bo lahko.Kot prvo je treba imeti glavo na pravem mestu,veliko mero naravne inteligence in seveda veliko garanja,da prideš do stopnje ko te potrebujejo in so pripravljeni zato plačat.Če vam bo uspelo a malo je verjetnosti,morda edino kalibri kot so Cox in Vesna, morda torpedo,vam iz srca privoščim da čim vevtaknete v svoj žep.Pa na delo.
#22
GOTOF
0
Mar 13, 2015
banda mafijska črnokutarska pravniška...

je kje še v slo zaloga zolj in armbrustov da se dotolče ta zalega...

#21
za Slovenijo gre
0
Mar 13, 2015
Minovak: Se strinjam, ampak z besedičenjem ne bomo odstranili, uničili to kučanovo mafijo! Kaj storiti, povej-te predragi domoljubi, cenjeni zavedni Slovenci!
#20
jepte se murglčani
0
Mar 13, 2015
niste me prepričali o izbrisu malih delničarjev naših bank
#19
Minovak
0
Mar 13, 2015
Kdor pozna Slovence, ve, da jim ni pomoči in da je videz prijateljstva in dobrih odnosov 100% lažen, kar tujci zelo hitro spoznajo. Zakaj ni vlaganj je jasno, kdo pa še vlaga v mafijo, razen mafijcev? Vse, kar je Janša, kot državni sovražnik št. 1, povedal, je res in tudi to, da imamo rdeči fašizem - tudi to je 100% res. Res pa je tudi, da so Slovenci 99% zavrti, tisti 1% pa se z njimi igra, kakor se mu zljubi.
#18
vedno sta bila gujdeka
0
Mar 13, 2015
ta Pličo in Piro, gobezdača in pametovača, naredila pa en kirc dreka koristnega
#17
za Slovenijo gre
0
Mar 13, 2015
Vprašanje vsem , koliko vode je moralo preteči, da so nekateri zagamanci končno začeli pravilno razmišljti, kdo jim krade državo? Pa koliko vode bo še preteklo, da se Slovencem pravilno posveti!
#16
noe
0
Mar 13, 2015
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/72537604/
#15
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-13 07:45:00 (Mar 13, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)